Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz VGYke #1002 üzenetére

    Azt érdemes tudni, hogy a QAM moduláció (digitális) az analóghoz képest kisebb jel/zaj viszony és így kisebb jelszint mellett is tökéletes vételt eredményez (ez az egyik előnye). Ha a 67 dBuV jelszintet egy általad behangolhatatlan (0 program) DVB-C frekvencián mérték, akkor tökéletes vételednek kéne lennie. Az ASZF analóg jelszint minimum 60 dBuV. Digitális esetben ennél kisebb jelszint is tökéletes vételt biztosít. Ezek szerint:

    1. vagy nem a problámés DVB-C frekvencián mértek,
    2. vagy "üres" a DIGI által kisugárzott transport stream,
    3. vagy van egy frekvenciafüggő jeltorzulást okozó passzív elemed a hálózatban, amelyik annyira eltorzítja a QAM jelet, hogy a TV nem tud vele mit kezdeni.

    Egyik esetben sem ideális megoldás egy erősítő beépítése. Ráadásul az általad kiválasztott típusnak 100 dBuV a kivezérelhetősége. Analóg / digitális vegyes hálózaton 115 dBuV-s kivezérelhetőségű típpust célszerű választani. Esetleg megfontolandó egy több kimenetes, kimenetenként szabályzható kimeneti jelszintű típus is, amely egyben megoldja a splitterek kiváltását is. Erősítő vásárlás előtt el kéne dönteni hogy hol a hiba ... :K

Új hozzászólás Aktív témák