- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Aktív témák
-
Jabba_
csendes tag
válasz
shabbarulez #353 üzenetére
Hi!
Na hamar ugyis szetoffoltuk...
En egy szoval nem irtam hogy a ktvseknek feltetlen iptv-t kellene csinalniuk. Igaz nem is csinalnak semmit.
''A digitális tv szolgáltatásnak semmi köze az internethez, legfőképp az internetes adatforgalomhoz.'' A DVB-H szabvany tudtommal full IP alapon mukodik. Igaz UMTS az also kozeg.
A digitalis tv szolgaltatas alatt te tulajdonkeppen mit ertesz? DVB-C? Mert azt irod hogy a ktv-sek. Mitol lesz digitalis egy tv szolgaltatas? Attol mert az analog adast digitalisan tovabbitod? Es mi van az AntennaHungariaval? AM Mikron nem DTV-t adnak? Es a kiserleti DVB-T? Az nem digitalis? (Ha esetleg valamelyik megse digitalis akkor sorry, ennyirol tudok itthon).
Szerintem csak masra gondolunk DTV alatt...
Reszemrol az IPTV ugyanugy DTV mint a DVB-S/C/T/H. A DOCSIS nem tudom mit mond errol, mint mondtam nem vagyok benne jartas. De talan a DVB-C majdnem megfelel a DOCSIS digitalis reszenek? Ez csak tipp. Jelenleg akar a YouTube-ot is DTVnek szamithatnam, hiszen neves teveadok (pl BCC) is elkezdtek felrakni a musoraikat. Nyilvan nem analog formaban, hanem digitalis formaban (ha minden igaz akkor ON-2 VP7vagy 9ben). Akkor nezed meg amikor akarod. Barmikor visszanezed, megallitod, tekered ide-oda. IP alapu musorszolgaltatas. Sot akar a torrentet is ide lehet irni, mint alapvetoen nagy mediafileok koltseghatekony elosztasat lehetove tevo technologia.
Na most hogy 3szor vegigolvastam mit irtal kezd derengeni mit is akarsz mondani.
Hogy miert sincs megse koze a letoltesi korlatnak a digitalis tvhez. Hat valoban. Ha a digitalis tevezest nem IP alapokon tervezed, akkor ez igaz. De azt meg nem ertem hogy a KTV-s szolgaltatoknak miert nem esszeru valasztas az IPTV. A koltsegek miatt? Ahany ktv-s cegnevet ismerek, az mind szolgaltat IP-t is. Viszont a QAM-mal azonnal el lehet felejteni a PVR szolgaltatasokat nem? Hiszen ezekhez ujra digitalizalni kell az adast.
Vagy valamit teljesen nem ertek?! Mas kerdes hogy ha minden igaz, akkor a ktv-s internet meg MPEG2 streamben jon... vagy csak johetne? Errol te tudsz tobbet.
Visszaterve a torrent/youtubera. Sajnos fel kellene ismerni, hogy az alternativ ''sugarzasi'' modszerek lassan tobb fizetokepes felhasznalot vonzanak mint hagyomanyos tv nezok. Persze errol itthon almodni se merek, hogy pl az ertel klubb akarmelyik musorat mondjuk torrenttel szedjem le miutan kifizettem erte a barati arat, internetes vasarlassal...Igy alternativ TV-kent marad a Joost. Orankent beeri 350-400 megaval. ''TV Quality'' minosegben.
Jabba -
Jabba_
csendes tag
válasz
shabbarulez #351 üzenetére
Hat szerintem van a DTV -hez koze. Ha tudnal szolgaltani (UPC eseteben tervezne ) nagy adatmennyeg megmozgatasat igenylo termeket (= DTV/IPTV), akkor nincs ertelme korlatozni a felhasznalot/elofizetot. Ezzel arra sarkalnad -a hagyomanyos TV peldjanan keresztul, hogy csak bizonyos idopontban nezzen bizonyos musorokat, mert utana kimerulne a kerete. Ezert szerintem van koze hozza. De ez lehet mar kicsit offtopic.
Monjuk lehetne fuggetlenkent is musort szorni IP alapokon ( csak sajnos ma lehetetlen es foleg sajnos nem a technikai hanem az emberi -ertsd musorkeszitok/ szolgaltatok (RTL/TV2/MTV stb)- okok miatt).
Masik oldalrol erdekesnek talalom ezt a fajta ''fejlodest''. 2012-re magyarorszagon is at kell terni a foldi sugarzasu digitalis adasra. Ez ugye EU rendelet. Bar nem ez lenne az elso amit nem tartunk be... Namost. A jelenlegi KTV szolgaltatok a legisebb jelet sem mutatjak annak hogy fel szeretnek venni a versenyt. Pedig nem lenne nehez. Igaz, ehhez BE KELLENE FEKTETNI. Es itt megint visszaterunk az emberi tenyezohoz. Mondjuk ez meg mar total offtopic. Sorry. -
Jabba_
csendes tag
válasz
shabbarulez #334 üzenetére
Megjott a valasz a UPC DTV kerdesre:
[link]
Ezalapjan a UPC tovabbra is szarik nagyivben az ugyfeleire (=birkakra). Aki nekem azt mondja hogy az az embertomeg, akit 1 db UPC toll/sapka/esernyo/bogre/1honapkedvezmen/stb.-val-vel vissza lehet csabitani ujabb 2 evre, az nem birka, az valoszinuleg birka.
Vicces hogy itt a kurvanagy savszeldomping de hasznalni nem lehet mert korlat van. Majd rakerdezek mar hogy hogy is van ez es kinek az otlete volt...
Sajna jovohet elott nincs idom normalis valaszra, de igyekszem, mert jo melyen belenyultal. Felig szivembol szolva.
Udv & Kellemes hetveget mindenkinek!
Jabba -
Jabba_
csendes tag
Hogy a kabelmodemesekkel gond van ? :
Persze. Nincs rendesen megcsinalva - gondolom meg mindig - a vissziranyu szurosites. Nem elavult technologia az, a UPC is a jelenlegi kabelmodemein fog 20/1-et adni marciustol. Az elmeleti limit ha minden igaz 36 Mbps (QUAM64-nel? vagy QPSK64nel?)de majd valaki kijavit, hogy mennyi az 1 downstreamhez tartozo maximum egy kabelmodemen (UPC-nel ADSL-en a maximum 18 Mbps lesz). De talan DOCSIS-ban a csatornakat ossze is lehet csatolni... de regen hallottam a DOCSIS-rol. Na mind1, ha szarul van megcsinalva, akkor azert esetleg akar a szerelok is felelosek... egy rosszul felrakott csatlakozo, legalabb akkora zajt generalhat mint a regi junost tv-k es szuro nelkul az sajna rakerul a halozatra. Ha en nem raktam volna fel a szuroket, en is azt mondanam hogy elavult technologia.Nyilvan az uj profil miatt meg inkabb tobb elofizeto szerzese a cel es nem a meglevok MAXIMALIS kielegitese.
Savszel:
Stabil bar hajnalban azert neha leesik 120 uprol 45re, de azt meg kibirom ugyis alszok olyankor. (persze hogy kabelmodemes vagyok en is...)
Kerdes: Az optikasoknal ugye a tv csatornak is optikan mennek? Ha igen, akkor vajh miert nincs meg digitalis tv-zes? (Na jo erre kivetelesen tudom a valaszt).
Kerdes2: Vajh miert emel a UPC savszelet miutan beindult a T-COM T-HOME ip tv-je?
Bonuszkerdes: Lehet-e ennek koze ahhoz hogy hollandiaban mar reg IPTV-znek a upc-sek(ezt meg lehet rosszul tudom)?
Udv,
Jabba -
Jabba_
csendes tag
A sebesseggel kapcsolatos problemat visszavonom. Ahany sebessegteszt, annyi eredmeny. A dslreports.com-on pl nagyobb a fel sebessegem mint a le. (Ott amerikai szerverekkel tesztel) A speedtest.net meg majd 1 megat mert az Atlantabol. Na mindegy. Ezt egyenlore nem tudom 100%nak venni.
'cakat! -
Jabba_
csendes tag
Mail servers
Hat nekem az nslookup ad egyet ilyet :
pop.hdsnet.hu (193.110.57.2)
mx01.hdsnet.hu (193.110.57.2)
Nem tudom ez segit-e.
Fel/le sebesseg : vicces hogy kulfoldi oldalon merve nagyobb a fel mint a le. Valamelyik guru megtudna ezt magyarazni? Mert a fejallomasig le lehet merni a 2 Megat barmikor (bar lehet a dmcc.hu/teszt nem a fejallomason mer...) Esetleg megint a BIX? Vagy a gerinchalozat? Vagy a nagy zaj a halozaton? Esetleg a romanok zavarnak?
Udv!
[Szerkesztve] -
Jabba_
csendes tag
Reggelt Mindenkinek!
Ilyen aktiv forumot is regen lattam... Keep it up guys!
Vegre eljutottam a 12-es postig. Nos. A ktv-s halozat tenyleg nem a legjobb, ez onnan ered hogy annak idejen a DMCC felvasarolt 1 ( de ha jol emlekszem 2) helyi, pici kabelszolgaltatot. MovieNet volt az egyik. Nem kis penzt fizetett erte es jol megszivta, mert a halozat nem olyan volt amilyennek a papirok mutattak. Nyilvan vezetoi balfaszsag, hogy szinte latatlanba vettek meg. Az egykori MNes halozat eros zajt produkalt es meg most is produkal az altalaban keves penzbol - penzszuke miatt - megoldott fejlesztesek miatt. Maskerdes hogy a nemreg tortent ''atalakulas'' miatt, az uj befeketetoknek per pillanat nem az ugyfelek maximalis kielegitese a celja. Az egyertelmu cel : lenyomni debrecenben az UPC-t. (Amit ugy hallottam UPC-s berkekbol hogy sikerul is egyenlore) Igy a penzt most inkabb a halozatbovitesre forditjak, mint a hibak javitasara. Valamint : szinte az osszes tobbi szolgaltatasi teruleten, ahol a dmcc sajat erejebol epitett, optika van. Ami jo es draga. Es van meg benne kapacitas. Csak tudni kell kihasznalni. Mert ugye ha a DMCC halon mered a sebesseget, akkor ott megvan a 2Mbps siman.
A szakembereikrol : ha jol tudom informatikusuk most per pill nincs. (Rendszergazda nem er) Marmint olyan ember aki legalabb a CMTS-t karban tudna tartani. Volt, de nezetelteres miatt megvalt a cegtol agusztusban. Szerelok : regebben sajat emberbol volt kb 3 csapat aki csinalta a bekoteseket. Most van ez a 3 es meg 8-9 alvalalkozo aki kot. Namost az alvalalkozok szereloi neha keptelelek felfogni hogy miert kell egy munkalapot ugy kitolteni ahogy azt elmondtak nekik. Ja es hogy idore le kell(ene) leadni a szamlazas miatt. Valamint mivel nem a DMCC alkalmazottai nyilvan nekik a minoseg nem elsodleges szempont. De van azert nagyon jo szakember is a gardaban. Nem vedeni akarom a DMCC-t, csak gondoltam ha kicsi betekentes van a kulisszak moge, akkor 1-2 dolog ertelmet nyer. Hja igen. A CMTS per pillanat ugy van beallitva ahogy azt kb 4 ora alatt a pesti szallito megcsinalta... De ezt csak kosza hir kent hallottam, remelem nem igaz. Regebben az Inca rendszert hasznaltak, de azt valamiert most kidobtak.
Kivancsi leszek lepnek-e valamit a UPC 20Mbps bejelentesere.
Udv,
J -
Jabba_
csendes tag
válasz
shabbarulez #124 üzenetére
Hat nem tudom ezt a tracert dolgot. En az index.hu-val neztem es ez jott ki :
1 1 ms 1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 11 ms 22 ms 10 ms 213-157-160-254.cable-modem.hdsnet.hu [213.157.160.254]
3 194 ms 172 ms 173 ms xr01.budapesta.rdsnet.ro [213.154.125.157]
4 166 ms 186 ms 186 ms GE-V30.core0.interware.hu [193.188.137.25]
5 196 ms 186 ms * ldir-loopback.index.hu [217.20.131.2]
6 179 ms 167 ms 187 ms ldir-loopback.index.hu [217.20.131.2]
Mindjart megnezem a #12 postot...
J -
Jabba_
csendes tag
Igy van. A csapon optikai switchek lesznek a lepcsohazak tetejen, ha jol emlekszem. Nyilvan az szep sebesseget ad. De tenyleg kerdes hogy a romanian atroutolt csomagok milyen gyorsak lesznek. Legutobb ilyen lassu szakadozo netet malajziaban lattam... Ott 2 lehetoseg volt: a) USA-n keresztul routoltak(kb 10-14 000 km), b) Szingapuron (szomszed ''orszag'') keresztul mivel nekik nem volt Internet Exchange-juk ( a'la BIX) es hat azert csak 30 millioan laknak ott. Meghat ott se volt valami fenyes a savszel. De nekunk raadasul BIXunk is van. Es hogy, hogy a fenebe erjuk el hamarabb romaniat optikan mint pestet meg nem sikerult megtudni. Erdekes hogy miota bovitettek az CMTS kapacitast ( 1 db 500as volt anno 800 elofizetore ) azota rosszabb. Na ez kicsit off, de akkor most on.
Szinten DMCC-s vagyok tavaly junius/julius ota (de lehet aprlis is volt az...). Nekem augusztusig semmi problemam nem volt. Kiraly fel/le sebessegek. Ping ido minimum. Ok, mikor a tesco elott valamelyik barom (talan a tigaz) atvagta az optikat egymas utan 2szer, akkor persze nem volt net vagy 1-1 napig, de relative gyorsan erkezett a segitseg.
Most egy rendes 128 kbps-es netradiot se lehet neha hallgatni. Folyton szakad. Visszaterve az ujitasra : hallottam valami telefon szolgaltatast is. Vicces lesz ha ugyanilyen ping ideje lesz a hangomnak
...
SZVSZ a legeslegeslegidegesitobb, amikor a google.com-ra a google.ro jon.Igy foglaljak el debrecent!
Udv!
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest