- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
Sorcerer #1270 üzenetére
Nem tudom most így hírtelen fejből a router beállításait, de arra figyelj oda, hogy statikus PPPoE-t állítsál be a router WAN portjára, ha nincs ilyen, hogy statikus, akkor csak simán válaszd ki a PPPoE-t, és ezen a menüponton belül keress egy olyan sort, ahova IP címet tudsz beírni, ugyanis a routernek meg kell adni a háztömbben található switchnek az IP címét, hogy azon keresztül csatlakozzon a netre, különben nem fog menni. Lehet, hogy alapból szürke lesz ez az IP-s sor, de akkor nyomj át vmi beállítást vagy pipát hogy be tudd írni az ip címet, mely általában: 192.168.0.1.
Továbbá az is fontos, hogy a PPPoE-nél szokott lenni olyan sor, hogy a szolgáltató neve vagy Service Name vagy valami hasonló, ezt a mezőt üresen kell hagyni, ugyanis nekem korábban T-online-os netem volt és ott beírtam ebbe a mezőbe, hogy t-online és gond nélkül működött, ugyan így jártam el a diginél is, beírtam, hogy digi vagy valami nevet írtam be, és azt vettem észre, hogy így már nem tud csatlakozni. Legalább fél napom ráment mire rájöttem, hogy az a gond, hogy ki van töltve ez a mező, ugyanis üresen kell hagyni. Szóval a legfontosabb, hogy ezt hagyd üresen, a PPPoE-n belül meg add meg a switch ip címét is, és elvileg úgy mennie kéne.
-
BoSSanCS
aktív tag
Nem rossz, de nekem ugye 20/20mbittel kicsit több adatforgalmam van, főleg inkább feltöltés, mert lefele nem töltök 100gigákat egy hónapban. Feltöltés viszont volt, hogy 2 nap alatt ilyen 90Gb jött össze, tehát mikor mennyivel megy, de a napi átlag 30Gb körül szokott lenni.
-
BoSSanCS
aktív tag
Gondolom modemes nete van, mert annál előfordult ilyen dolog másnál is, de többnyire nincsen ezzel gond. Szerintem inkább a szolgáltatónál lehet valami hiba, érdemesebb őket felhívni, ha mást nem is tudnak csinálni, legalább adhatnak 1-2 tippet, hogy mi lehet a gond, és hátha úgy már megjavul.
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #1130 üzenetére
Mérést ugyan nem végeztem (később majd bepótolom), de a gyakorlati sebesség alapján nálam megvan még mindig a 20/20. A letöltés 2,1Mb/s, 2,2Mb/s körül megy, de volt már 2,4Mb/s is, a feltöltés meg szintén 2Mb/s körül, tehát mindkét sebesség megvan, csak a feltöltés ingadozik kicsit.
Tegnap valóban volt leállás, de 2 körül kb. helyreállt, ahogyan azt már korábban is említették. Lakisoft: neked routeren keresztül produkál ilyen eredményt a neted, vagy router nélkül?
Ja és még annyit, hogy nem hiszem, hogy van extrém nethasználat, egyrészt amiatt, mert amíg nincs leterhelve a rendszerük, addig felesleges is ilyenen gondolkozni, másrészt meg már rég kivágtak volna, ha lenne -
BoSSanCS
aktív tag
Kilehet azt használni, hidd el
Amúgy meg a DIGI esetében teljesen nyilvánvaló, hogyha valami hiba van, legyen az 678-as, vagy hogy a távoli számítógép nem válaszol, akkor bizonyára a szolgáltatónál van a hiba és nem nálad.
Az XP reinstall nálam tényleg a legeslegutolsó dolog, amit megcsinálnék, de még akkor is átgondolnám, hogy érdemes-e újrarakni. Azok szokták ilyenkor egyből újrarakni a rendszert, akik nem értenek annyira hozzá, ilyenkor az első inkább az legyen, hogy áthívtok egy havert, akinek pl. van laptopja és azon is megnézitek, hogy ott esetleg nem megy-e a net, ha ott sem, akkor nem a gépekben van a hiba, hanem a szolgáltatónál.
A digi supportja meg amilyen jó, nem kell elhinni olyanokat, hogy biztos nálad van a hiba, mert általában ők csinálnak rosszul valamit
Éjjel amúgy nálam fél1 körül meghalt a net, nem tudom, hogy mikor lett újra jó, de mire felkeltem szerencsére már működött.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
Nem az a lényeg, inkább arról bizonyosodj meg, hogy kábelmodemes netet húztak be, vagy már az új fajta utp-s pppoe-t. Mert ha csak modemes net, akkor nem biztos, hogy megéri beköttetni, bár ki tudja, hogy ott nálatok terheltség szempontjából mi a helyzet.
Haveromnak itt debrecenben most kötötték be a kábelmodemes netét, első mérésre:
Ez így még tűrhető is, majd kiderül, hogy a későbbiekben hogy fog muzsikálni, meg mennyire fog szakadozni. -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
shabbarulez #1051 üzenetére
Na ez lol. Kezd tetszeni a dolog
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
SzatocsDEB #1042 üzenetére
Alapból tőlem sem kérdezték meg, hogy szeretnék-e ipmedias címet, de miután tudatosult bennem, hogy levélküldéshez azért csak muszáj lesz, felhívtam őket, és a csaj telefonon keresztül felvette az adatokat, hogy milyen címeket szeretnék, majd megcsináltatta az informatikusokkal és küldtek nekem postán egy levelet amiben szerepeltek az email címek és a hozzájuk tartozó jelszavak, és azóta tudom is őket használni, tehát csak ennyi az egész.
-
-
BoSSanCS
aktív tag
Már aggódtam, hogy ma visszaállítják a sávszélt, de szerencsére még nem
Remélem, sokáig marad még ilyen
-
BoSSanCS
aktív tag
Nálam is hasonló a helyzet, én is dobtam majdnem egy hátast..
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
SzatocsDEB #926 üzenetére
Naja, nekem is elment tegnap éjfélkor is a net, utána pedig olyan hibaüzenetet kaptam, hogy a felhasználónév és/vagy jelszó érvénytelen. Jóvan mondom hagyom, hátha mire felkelek már jó lesz, mert tegnap előtt is ez volt, és nem lett jó.
Mondom mostmár felhívom a digit, hogy mi a manót csinálnak, nagynehezen sikerült is felhívni őket, a csaj átkapcsolt az informatikusokhoz, mondom a srácnak, hogy a mi a bajom, meg hogy elérem a switchet, csak csatlakozni nem tudok, mondja, hogy akkor most próbáljam meg, és jó lett. Azt mondta, hogy az ip címem be volt ragadva vagy mi, ami nemtom, hogy mi lehet, mert ugye minden csatlakozáskor elvileg új ip-címet kéne, hogy kapjak, vagy a helyi ip-m ragadt-e be nemtom, de szerencsére jó lett.
Remélem mostmár nem nagyon lesz kimaradás... -
BoSSanCS
aktív tag
Nektek se volt tegnap netetek? Kb. 6 órától nekem meghalt az egész, először még olyan hibát írt ki, hogy a távoli számítógép nem válaszol, majd kb. éjjel 1 órától már azt, hogy a felhasználónév és jelszó nem megfelelő, aztán hagytam is az egészet, reméltem, hogy mire felkelek már jó lesz és végülis mostmár jó is. Másnál is ez volt, vagy csak nálam?
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
monomojo #894 üzenetére
Természetesen azért nem 4/1-nek írják, mivel a 2mbit/512kbit-et is csak a modemesek miatt írják így, mivel elvileg nekik ez lehet a maximum, de mint a gyakorlat mutatja, ezt se nagyon érik el. A switches rendszereken persze szinkron a net, tehát ott 1/1, 2/2 és az új 4/4-es sebesség az érvényes, és mint láthatod a mérésekből, ez valóban így is van, sőt a feltöltés még jobb is valamivel, mint a letöltés, bár ez már a 2mbitesnél is így volt, tehát nyugodtan módosíthatod a szerződést, mert tényleg azt kapod, amit vársz.
-
BoSSanCS
aktív tag
Azt hittem, hogy debreceni vagy
Egyébként kétlem akkor, hogy nálad switches kialakítású lenne a net, mivel ezt a megoldást általában 10 emeletes házakban alkalmazzák, ahol külön lakás van, vagy kertesház ott csak a modemest tudom elképzelni, a switches ebben az esetben nehezen kivitelezhető lenne, tehát érdeklődj utána, de szerintem hogyha külön lakásban laksz, akkor biztos, hogy nem switches neted lenne, a modemes meg elég gáz.
-
BoSSanCS
aktív tag
Kezdjük ott, hogy április 1-től vagy március 1-től már a upc-nek sincsen korlátja az elméletben, a gyakorlatban viszont van, de sokkal kedvezőbb már, mint korábban volt. Mindenesetre a upc továbbra sem ajánlatos, mert most olyan híreket olvastam róla, miszerint lassítani fogják a peer 2 peer letöltés és feltöltéseket priorizálással, ami nem túl jó hír annak, aki warezol.
A diginél egyik csomagnak sincsen se letöltési, se feltöltési korlátja, hogyha nálatok is switchel fogják kialakítani a netet, akkor 1/1, 2/2 vagy 4/4 csomagot is tudsz már rendelni. A 2/2-es nettel semmi gond nincs csak úgy, mint a többivel, mind sávszélesség, mind késleltetés terén nagyon jók, viszont néha számolni kell kisebb kimaradásokkal, amik szerencsére egyre ritkábban fordulnak elő, és amúgy sem érintenek több napot, csupán pár óra hosszára megy el a net, vagy éppen csak bizonyos oldalak nem jönnek be, de lehet akkor éppen otthon se leszel, tehát szerintem ez még belefér.
Ha viszont modemes lennél, azt nem igazán ajánlom, mint ahogy szerintem mások se, mert egyrészt a sávszélessége se közelíti meg a 2mbit le, 512kbit fel sebességet, másrészt elég sok kimaradás is van, tehát ebben az esetben semmiképp se rendeld meg a digit, ha viszont switches kialakítású területre esel, akkor érdemes főleg, hogyha sokat töltesz le és fel. Egyébként van már 4/4-es csomag is, ami csak egy ezressel drágább a 2/2-esnél, szerintem azt érdemesebb megrendelni, korábbi hozzászólásokban megnézheted, hogy a gyakorlatban mit is teljesít, én azt tudom mondani, hogy stabil 500kb/s letöltési és 450-550kb/s közötti feltöltési sebesség várható nálad is, ezt a 4/4-es netet viszont csak switches rendszeren lehet megrendelni.
Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor a #867-es hozzászólásomban találsz 3 linket, azok a digi jelenleg érvényes prospektusának scannelt képei, érdemes megnézed őket, hogy milyen árakon van most a net, de én azt mondom, hogyha switches területre esel, akkor mindenképp érdemes megrendelni, jobb, mint egy upc szerintem. -
BoSSanCS
aktív tag
Én a csapó utcán lakom, de szerintem a többi switchesnek is ilyen adatok jönnek ki, tehát szerintem elég korrekt a sávszél és a késleltetés is. A tv adás minősége is nagyon jó, jobb, mint az upc-jé, korábban nekünk az volt, bár nem tudom, hogy mennyit javított a képen az, hogy kicserélték a digisek az elosztókat is újakra és egységes kábelt húztak be.
A kinti 72centis tv-nken nagyon szép képe van az adásnak, még a srác is meglepődött, aki volt bekötni, azt mondta, hogy ilyet még nem látottde egyébként a többi tvn is szép színe van, az upc-s kábelnél most mindenképpen jobb lett a kép, így aztán nagyon megéri most ez a kombó főleg, hogy 6750Ft a 4/4-es net és az 54 csatornás kábeltv.
Szerintem amúgy elég korrekt játékra is a net, nemtom, hogy te kérdezted-e hogy játékok terén milyen pingek jönnek ki, én pl. cod2-zök mostanában, régen pedig nagyon sokat cs-ztem, mindkettővel játszottam már a digivel, és egyrészt a pingek is nagyon jók voltak, a késleltetések is, és egy pillanatig nem fordult elő, hogy lagoltam volna, vagy hogy egy kicsit is magasra ugorjon a ping, tehát én idáig megvagyok vele elégedve.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
Na csak ki kellett várnom, szerencsére átállították, az első mérés eredménye:
Stabil 500kb/s letöltési és 450-550kb/s közötti feltöltési sávszél.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
Az ibolya utcai központban állítják át vajon a sávszélességeket? Ott meddig dolgozhatnak ma vajon?
-
BoSSanCS
aktív tag
Nekem most elég kiegyenlített értékek jöttek ki a pingekre, de a sebességemet még mindig nem emelték
sliced.net [195.228.155.44] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 195.228.155.44: bájt=32 idő=5 ms TTL=58
195.228.155.44 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 5ms, maximum = 5ms, átlag = 5ms
bix.hu [193.239.149.1] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=5 ms TTL=60
193.239.149.1 ping-statisztikája:
index.hu [217.20.131.2] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 217.20.131.2: bájt=32 idő=5 ms TTL=60
217.20.131.2 ping-statisztikája:
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
SzatocsDEB #872 üzenetére
Nekem még mindig csak 2/2
Pedig csatlakozgatok itt újra, dehát még nem emelték ezek szerint
-
BoSSanCS
aktív tag
Egyébként pont azt néztem, hogy a mai nap folyamán módosították a saját csatornájukat, ahol rajta vannak már az új kombinált csomagok és az áraik, tegnap még amikor néztem, akkor ez nem volt még meg.
Elhoztam tőlük is egy tájékoztatót, akinek nem lenne esetleg digije és érdekelné, akkor bescanneltem, itt lehet megtekinteni a képeket: [link] [link] [link]
Ezen is rajta van végülis minden újabb információ. Erre a digitelefonra is rákérdeztem, ez még csak tájékoztató jellegű információ, még az ügyintézők se tudják, hogy pontosan mikortól kerül bevezetésre, de aki keveset telefonál szerintem annak eléggé megéri, mert nincsen havidíja, és a percdíjai is jók.
Rákérdeztem egyébként a modemes részre is, hogy lesz-e valamikor fejlesztés, de erre a csaj nem nagyon tudott válaszolni, nem is vártam mást, mondjuk erről inkább a vezetőség meg az informatikusok tudnának bővebb információt adni gondolom én.
Remélem tudtam valamit segíteni! -
BoSSanCS
aktív tag
Na voltam bent szerződéstmódosítani, nagy nehezen sikerült, de elméletileg nekem is csak holnaptól lesz aktiválva, szerintem amiatt, mert az informatikusok is lehet, hogy csak 4-ig dolgoznak, én meg 4 után mentem be. Mondjuk amikor hazaértem újracsatlakoztam, és azóta elég furcsa ip címeket kapok, pl: 78.131.92.187 (78-131-92-187.pool.hdsnet.hu), ilyeneket korábban még nem kaptam, de a sebesség még továbbra is változatlan, majd később még újracsatlakozgatok, hátha mégis átállítják még a mai nap folyamán.
Az ügyintézőcsaj készen volt már teljesen, előttem kettővel volt egy öreg nő, olyan szinten fáziskésésben volt meg nem értett semmit, hogy az hihetetlen, látszott már a csaj fején, hogy kikészült teljesen, aztán amikor rám került a sor, miután már kinyomtatta a módosított szerződést eszébe jutott, hogy valamit rosszul csinált az öreg nőnél vagy nem tudom már pontosan, hogy mi volt, aztán teljesen ki volt akadva, hogy össze-vissza magyarázott neki az öreg nő és elfelejtett valamit -
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
SzatocsDEB #855 üzenetére
Ja, én is a malomparkba megyek majd akkor
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
egoistus #853 üzenetére
Szerintem modemes emelést ne nagyon várj, egyrészt azért, mert a 4/4-es net csak a switches rendszeren lesz elérhető, másrészről azért, mert így is elég leterhelt a modemes rendszer, így aztán ha emelnének rajta, csak méginkább leterhelődne. Tehát max. annyit remélhetsz, hogy valamikor fogják azt a részt is fejleszteni, de a korábbi hsz-ek egyikében írta az egyik srác, hogy most leginkább a switches rendszerrel törődnek, és nem tudni, hogy a modemes részt mikor fogják optimalizálni, tehát szerintem felesleges is lenne ezt megkérdezned tőlük, úgyse adnának érdemi információt.
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
shabbarulez #847 üzenetére
Ja igen, az még érdekesebb
Szerintem a hibákra is úgy válaszolnak, hogyha éppen olyan embert fogsz ki a telefon túlvégén, aki ért hozzá valamelyest és tudja rá a választ, akkor elárulja, de ha olyat, aki hülye hozzá, akkor azt csak terel össze-vissza és esze ágában sincs megkérdezni senkit, inkább azt mondja, hogy javítás alatt van már, vagy erről még nem tud semmi információt stb
Tehát tényleg vicces a helyzet, mindegy, pont ma fogtam ki, hogy csak 4-ig van nyitva az ügyféliroda, így aztán holnap megyek be akkor, aztán kiderül, hogy nekem mit fognak mondani, vagy mikor állítják át. -
BoSSanCS
aktív tag
Vicces amúgy ez is, hogy már lehet rendelni, de egy csomó munkatársuk még nem is tud róla, aztán mindenki mást mond. Reklámozni meg hírdetni meg még sehol sem hírdetik, tehát a megszokott dmcc-s színvonal tapasztalható
-
BoSSanCS
aktív tag
Na most akkor ezt magyarázd el légyszives, hogy hogy van, mert én felhívtam ma az ügyfélszolgálatot és a csaj igazándiból csak össze-vissza beszélt, konkrét információt nem igazán tudott mondani, hogy mikortól lehet rendelni, csak annyit mondott, hogy majd jövőhéten tud bővebb információt adni. Meg még mondott valami olyasmit, hogy akár már most is mehet a switches rendszereken a 4/4-es net, de hogy ez most konkrétan mit takar, azt nem igazán értettem meg. Rendelés nélkül is felvinnék mindenki sebességét 4/4-re, vagy mi a manó van? Te megrendelted már és úgy vitték fel?
-
BoSSanCS
aktív tag
Most vettem csak észre, hogy az 5.xxx ip címen ha tracertelek, akkor a core.hdsnet.hu-n megy keresztül, nem pedig az rdsnet.ro-n.
Volt ma bent amúgy valaki érdeklődni a 4/4-es net iránt? Laki te esetleg? -
BoSSanCS
aktív tag
Svédország azért kicsit máshol tart, mint mi, már németországban is lehet komolyabb neteket találni vicces áron, japánról meg kínáról ne is beszéljünk, mert ott 10k alatt simán kapsz 100/100mbitet.
Egyébként saját tapasztalataim alapján a viszonylag jó válaszidők miatt külföldi szervereken is elég jól lehet játszani, valamelyik szerverhez jobb az elérés a t-online ADSL-hez képest, valamelyikre kicsit rosszabb, de ennyi pénzért szerintem bőven jó mindenre. Egyedül a 0 supporttal (bár azért már látok némi gyöngyszemet) és a néhai szakadásokkal, kihagyásokkal kell megküzdeni, de a switches rendszeren ezek azért nem fordulnak elő túl gyakran, meg általában csak pár órát érintenek, ez még belefér szerintem. -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #815 üzenetére
Akkor nem csak nálam volt ez az istenit. Hazajövök van net, félóra múlva már nincs. Nagyjából fél1 óta nem volt, és most jött vissza ebben a pillanatban.
Ja túléltem, szerencsére nem volt olyan gáz, ezt a 4/4-es netet meg érdeklődje már meg akkor valaki, hogy tényleg lehet-e rendelni, meg engem igazándiból az érdekelne, hogy kombinált csomagban lehet-e rendelni, vagy ha pl. a digi max kábeltv-s csomaggal együtt hogyan alakulna az ára meg ilyesmi, mert erről még semmilyen tájékoztatót nem láttam, meg a honlapjukon sincs semmi.
Vicces amúgy, hogy a csatornájukon még mindig hírdetik a 4. hó 27-i kiesést, ami már rég elmúlt, új információt ott se nagyon közölnek, a 4/4 még mindig csak hamarosan.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #798 üzenetére
Nem, nekem d-link routerem van itthon, csak rám maradt most egy ilyen router is, aztán csak a port fogja most itt
Egyébként más ismerősömnek is volt ilyen routere, és nekik nem volt gondjuk vele, nemtom, hogy nálad milyen problémák jelentkeztek, de rosszat még nem hallottam erről a routerről.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
shabbarulez #796 üzenetére
Pedig még mindig nem rendelhető, semmi új hír a honlapon, se a tv csatornán, se újságban, sehol
Azért remélem mostmár nem sok idő, váltanék át arra.
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
shabbarulez #794 üzenetére
Ja, jól mondod, csak a switches rendszeren lehet majd rendelni a 4/4-es csomagot, nem is lenne értelme a modemes felhasználóknak, mert csak mégkisebb lenne a sávszélük. A kérdés már csak az, hogy mikortól fogják reklámozni a 4/4-es csomagot, mikortól lehet majd rendelni..
-
-
BoSSanCS
aktív tag
És arra nem gondoltál, hogy esetleg nem a routerben van a hiba?
A szakadás oka (ha te is dmcc-s modemes vagy) a szolgáltató miatt van, nem pedig a routerek hibája miatt. A modemesek visszajelzése szerintem elég gyakran szakad a net, tehát hiába próbálkozol más routerekkel, a szakadástól ezek az eszközök teljesen függetlenek. Ha te is dmcc-s vagy, akkor biztos, hogy ez a hiba forrása, ha nem, akkor pedig írd le, hogy milyen szolgáltatónál vagy, aztán megpróbálok arra is mondani valami okosat -
BoSSanCS
aktív tag
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
KeriStar #758 üzenetére
Hát ez elég érdekes, biztos hogy jól utána jártál már ennek a dolognak? Ha kábelneteket nem is, de adsl-t szerintem oda is lehet köttetni. Nehogy már pont józsa-debrecen között ne lehessen, mindkét félen van adsl sőt még chello is meg kitudja még milyen szolgáltatók, szerintem ha mást nem, adslt biztos belehet köttetni, de ha már utána jártál ennek és azt mondták, hogy nem, akkor tényleg mikrohullámú vagy műholdas net maradt.
A dmcc-t kétlem, hogy oda be lehetne köttetni, annyira kintre még nem terjedtek el. -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
shabbarulez #751 üzenetére
Ez tényleg érdekes megfigyelés, bár kiváncsi lennék, hogy mi a manót csinálhatnak. Az a 200Mbps is furcsa nekem egy kicsit, valahogy kevésnek tűnik, ha tényleg annyi lenne a csúcsidei forgalma a dmcc-nek, akkor nem csinálhatnak jól valamit, hogy ilyen ingadozásuk van.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #748 üzenetére
Nem tudsz véletlen valamit arról, hogy mi a helyzet a 4/4-es nettel? Mikor fogják bevezetni vagy ilyesmi. Mert azóta még nem nagyon hallottam róla semmit, pedig biztos, hogy ezért szarakodnak most a nettel, hogy lehessen majd rendelni azt a netet is, és ne szarjon be az egész rendszer.
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #744 üzenetére
Szerintem lényegtelen amúgy, te is nagyjából mindig hasonló eredményeket kapsz, néha tér csak el egy kicsit, de az meg bárminek betudható, szerencsére ez a switches rendszer nagyjából stabil még, bár még mindig nem értem, hogy a .7.xxx ipkkel mi lett, ma is pont egy olyan ipt kaptam aztán csodálkoztam is, hogy nem tudom elküldeni az emaileket, folyton hibaüzenetet kaptam, utána vettem csak észre, hogy 7-es ipn vagyok, amint váltottam egyből eltudtam küldeni az üzeneteket..
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #723 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, én idáig nagyon sokszor 82.137.7.xxx IP-t kaptam és azzal tényleg nem jött be nagyon sok oldal, most viszont hírtelen helyreállt minden, meg is néztem, hogy milyen IP-m van, és 82.137.5.xxx tehát ezzel tényleg jó minden. Idáig nem is emléxem, hogy kaptam volna máskor is ilyen ipt, de ezzel tényleg jó.
-
BoSSanCS
aktív tag
Még nem telefonáltam be, de hogyha holnapra se javul meg, akkor mindenképp megkérdezem tőlük, hogy mi a manót csinálnak. Egyébként kb. 2 nappal ezelőtt kezdődött ez az egész, akkor állítólag volt is valami javítás, de csak 6-7 óra között, azóta nem jön be jópár oldal, és volt, hogy kicsit el is ment a net, megszakadt stb. Másoknál is tapasztalható ez a dolog (switches rendszeren vagyok), vagy csak nálam van ez meg? Bár biztos vagyok benne, hogy nem nálam van a hiba.
-
BoSSanCS
aktív tag
Tud valaki konkrétan valamit, hogy mit csinálnak most a dmcc-nél? A 4/4-es net miatt fejlesztgetnek, vagy mi a manó van? Mert egyes oldalak nem jönnek be, de pl. a dmcc oldala se elérhető, nem csak dmcc-s netről, de más netről sem, aztán érdekelne, hogy mit csinálhatnak?
-
BoSSanCS
aktív tag
Pogee, ha nálad is switches rendszer van, mint SzatocsDEB-nél, akkor nem lesz túl sok gond vele, szinkron neted lesz neked is 2M/2M, amivel kellemesen lehet fel/letölteni.
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
Csincsike #696 üzenetére
Én is csak azt tudom mondani, hogy az ügyfélszolgálaton kérdezd meg, ott biztosan megtudják mondani, de ha most építették ki akkor biztos a switches. Egyébként ha a switchesre kerülsz, akkor merem ajánlani, mert szinkron, és nekem idáig nem volt vele problémám, a kisebb kimaradásoktól eltekintve, de ez sem fordult elő sokszor, ma is volt pár óra hossza, amikor szarakodott, de pl. a letöltések mentek, valamit fejlesztettek biztos, de egyébként nincs vele semmi baj és tényleg korrekt áron adják.
-
BoSSanCS
aktív tag
Csak nálam szarakodott a net, vagy másoknál is? Nem jöttek be bizonyos oldalak, pingelni sem tudtam őket, az msn is szakadozott stb. De szerencsére mostmár megjavult, kb. ~2 óra hosszát volt rossz.
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
whitehand #685 üzenetére
Ezek olyan problémák, amiket nem lehet megoldani 1 nap alatt, így hiába rimánkodtok nekik, hogy így úgy amúgy, nem fogják nektek pillanatok alatt megoldani, meg bizonyára pénz kérdése is, ha tele lenne a cég pénzzel, akkor már ráfordították volna a kellő mértéket, hogy megoldják a problémákat, meg mindehhez megfelelő szakemberek is kellenének. De mint korábban mondtam, azért viszonylag fiatal még a cég, így nem fog minden pillanatok alatt tökéletesen működni, mi meg csak annyit tehetünk, hogy várunk, vagy kilépünk tőlük..
-
BoSSanCS
aktív tag
Nyilván azért nekik sem érné meg, ha túl olcsón adnák a csomagokat, viszont ha megnézed mondjuk a t-online adsl-hez képest az árakat, akkor a chello árai jobbak. Nem is beszélve arról, hogy míg az adsl-nél ugye vannak bizonyos hátráltatói a dolognak, melyeknek következtében a 8mbites csomag mondjuk max. 6-7mbites a gyakorlatban, akkor azért biztos jobban megéri egy 5 vagy 10mbites chello, aminél kábelen jön a net és nem kell a telefonvonal határai miatt aggódni.
-
BoSSanCS
aktív tag
Az egy dolog, hogy ide azok is jönnek, akiknek bajuk van, de hidd el, hogy ez a switches rendszer még elég újnak számít náluk, sokkal több modemes ügyfelük van, akiknek valószínűleg végig hasonlóak a problémáik, csak nem látogatják ezt a fórumot. Plusz a switches rendszeren lévők közül is vannak azért olyanok, akik nincsenek teljesen megelégedve a szolgáltatással, tehát biztos vagyok benne, hogy több olyan felhasználó van a dmcc-nél, aki nincs megelégedve, mint aki megvan
De végülis tökmindegy, mert nincsenek konkrét adataink arról, hogy hány ügyfele van a dmcc-nek az egyes területeken.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Háztartási gépek
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Kerékpársportok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Autós topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Medence topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest