- iPhone topik
- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
AMD_ok
őstag
válasz
Calogero #1705 üzenetére
Helló!Üdvözlünk ujra itthon!
Nekem 2 éve van a tv, sztem teljesen tökéletes, nincs vele semmi gond, az első évben volt néha egy-két kiesés, de mostmár nyoma sincs. Rosszi dő nem számít, kivéve ha műholdvevős dologra gondoltál.(itt már hallottam kicsi kiesésről, de állítólag nem gáz)
Net jó lett, nekem most cserélik a 15/15 mbitre, havernak már egy ideje megy a 20/20, teljesen meg van vele elégedve.
-
jgermeister
csendes tag
válasz
Calogero #1406 üzenetére
[OFF]Köszi az infót!
Azt hogy csinálják, hogy mást ad mint kéne? Más régió Discovery Channel műsorát adják?Ami nekünk (menyasszonyomnak leginkább
) hiányzik, az a Vital TV, meg valamelyest az Echo, de az mondjuk az utóbbi hónapokban leromlott/rossz irányba ment[/OFF].
A Digivel tehát meg vagy elégedve?
-
jgermeister
csendes tag
válasz
Calogero #1406 üzenetére
[OFF]Köszi az infót?
Azt hogy csinálják, hogy mást ad mint kéne? Más régió Discovery Channel műsorát adják?Ami nekünk (menyasszonyomnak leginkább
) hiányzik, az a Vital TV, meg valamelyest az Echo, de az mondjuk az utóbbi hónapokban leromlott/rossz irányba ment[/OFF].
A Digivel tehát meg vagy elégedve?
-
lakisoft
veterán
válasz
Calogero #1399 üzenetére
az ICEnet Digiterületeken kívül máshol is elérhető ?
ez egy picit gyanús // nyíregyen mért nincs IceNET ??? ja és az árak is olyan Digisek ..... a versenyhivatalnál megérne egy bejelentést ... nagyon megvágnék a céget!!!
Bár a 30Mbit elég jónak tűnik - vajon ki nyeri a sávszélesség kontra ár versenyt ?
-
Scoobyka
addikt
válasz
Calogero #1399 üzenetére
ez sem lehet rossz...ez az icenet....ez Debrecen Görgey út 4szám alatt elérhető és kell már meglévő előfizú vagy,ha újat kötök akkor is lehet ilyenem?....valamint milyen a szolgáltatás minősége?......már nagyon el akarok menni a chello-tól....csak nem tom hova....digi volt eddig a terv,de lehet átmegyek akkot a tvnetworkhoz....
-
monomojo
csendes tag
válasz
Calogero #1023 üzenetére
Mindenkinél üres volt 1-2 napig, most ismét mindenkinél emktv szerepel.
Nem statikus a felirat, az IP cím alapján frissíti egy adatbázisból dinamikusan,
mintahogy a sebességteszt kinézetét is lekérdezéskor generálja a speedtest.net.
A sebesség nálam változatlanul 20/20.
Éljen a konkurenciaharc !!! -
alexadh
tag
válasz
Calogero #676 üzenetére
Annyit megtudtunk hogy a DMCC nem akarja egyenlőre fejleszteni a modemes részt.
...ilyet nem mondhat egy fejlődő cég aki szolgáltatásra szerződött...NEM AKARJA...mégis ki vagy te nekik??..szerződést kötöttél velük vagy nem?Nem teljesitik a vállaltakat. Na az ilyen fel tud bosszantani ..Ott helyben mondtam volna fel náluk..utálom az ilyen packázásokat. -
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
Calogero #552 üzenetére
''Extrém használat valósul meg, ha bármely egymást követő három hónap első és utolsó naptári napja között számított adatforgalom átlaga a 250 Gigabyte adatmennyiséget meghaladja.''
Ebből a mondatból már szerintem egyértelmű, hogy egymást követő 3 hónapban max. 250Gb adatforgalmad lehet, amit ha elosztol 3-al, az ~83Gb körül jön ki, tehát ha arányosan osztod el havonta az adatforgalmadat, akkor ennyit tölthetsz havonta. -
vazimódó
senior tag
válasz
Calogero #541 üzenetére
Calogero,loosht: Köszönöm a segítőkészséget és az informatív válaszokat.
Mindenképpen ki fogom hívni a szervízeseket hogy nézzék meg,mert ez így nem kóser.
A TVnetwork honlapján lévő sebességmérő 2780 körül mért. Ez nem lenne rossz. Hogy lehet ez egyébként?
loohst: A chello jó lenne csak asszem ott van letöltési korlátozás,ha jól tom 15Gb körül.
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
Calogero #403 üzenetére
OK, de ezt valószínűleg elgépelted (mindkét szerver cím megegyezik). Nekem nem hiányzik a dmcc-s email fiók, csak most nem tudok levelet küldeni. Mivel az smtp hitelesítést igényel, ezért kell gondolom dmcc-s email cím jelszóval, amit beírok hitelesítéshez. Ti mit használtok smtp szervernek?
[Szerkesztve] -
-
lakisoft
veterán
válasz
Calogero #302 üzenetére
a speedtest.net oldalnak még mindig gondot okoz a román Ipcím de most már legalább a sávszélesség és a ping idők jók és stabilak ...
................................................................................................................................
Kaptatok már számlát ebben a hónapban? - remélem még nem mert én még nem kaptam ...
össze vissza számláznák?
nem nagyon tudom követni hogy mikor számláznak ...
......... amikor kedvük van???..............................
üdv, lakisoft
[Szerkesztve] -
monomojo
csendes tag
válasz
Calogero #260 üzenetére
megoldás ütközés ellen:
Vagy routert használsz, és akkor ha lenne is ütközés nem fogsz tudni róla,
legfeljebb a router-logban maradna nyoma.
Vagy mac címet maszkolsz a gépben, ha nincs router.
De maszkolásnál ha nem jó címet választasz ugyanúgy előidézheted az ütközést.
Érdemes az USB kábelt használni (+modem usb driver cd),
megoldja a dolgot, maszkolás nélkül.
Ha usb-re maszkolsz csak akkor lesz ütközés, ha valaki direkt csinálja ezeket a hálózaton.
Nekem eddig ADSL volt, tehát be kellett tárcsázni, ebben az esetben a hálózati kártyánál lévő TCP/IP nél kivehettem a pipát, De ezt most nem tehetem meg
A uncsim DMCC--s netje nem betárcsázós, így ha kiveszem a pipát akkor nincs net.
Neked most akkor modemnélküli van? Ott ugyanúgy PPPoE kapcsolatod van, mint Adsl-nél,
ugyanaz érvényes rá, akár fix-et is rakhatsz,
de ahogy korábban írtam, ütközés akkor is lehet, max nem a netes IP-den,
hanem amit fixen beírtál lokálissal, így nem szakad meg a net. -
siobhan
csendes tag
válasz
Calogero #260 üzenetére
Kábelnetnél akkor van IP cím ütközés, ha két vagy több ügyfélnek ugyanaz a MAC van reggelve a DHCP szerveren. A MAC elvileg egyedi kéne legyen de a gagyibb hálókártya gyártóknál mégsincs így. Ilyenkor a megoldás az USB-s interface használata (szolgáltatónak szólni kell, hogy reggelje át a MAC-et), vagy egy másik hálókártya.
PPPoE-nél a publikus IP nem ütközhet, mert ott nem MAC alapján megy az IP kiosztás, és ha ketten esetlegesen ugyanazt az IP-t kapnák (ami nem, vagy csak a legritkább esetben történhet meg), akkor a második ügyfél látszólag megkapja ugyanazt a publikus IP-t, és ping is, de nem megy nála a net. De ilyen hiba ezer évben egyszer fordul elő, és csakis akkor ha valaki belenyúl.
[Szerkesztve] -
monomojo
csendes tag
válasz
Calogero #257 üzenetére
kiokoskodtam a következőt:
IP cím ütközés azoknál jelentkezik, akik router nélkül neteznek,
(a)és a hálózati kártyán beállítottak egy fix lokális ip címet.
Azaz nem az internetes IP ütközik ilyenkor, hanem a lokális, ami a hálózati
kártya tcp/ip protokol részében van megadva.
(b) vagy nem rakták fix-re maguktól, hanem automatikuson van,
és valakitől kapott a hálókártyájuk dhcp-n keresztül egy ip-t,
ami meg ütközik valaki máséval, akár egy másik dhcp-vel kiosztottal másnál.
lehet hogy már páran kisérleteznek a lokális hálóval
remélem jószándékkal...
[Szerkesztve] -
loosht
senior tag
válasz
Calogero #200 üzenetére
Én tvnetwork-ös voltam. Nem volt tökéletes, de ettől lényegesen jobb volt. Kimaradás a két éve alatt egyszer sem volt. Néha előrordult 1-2 perc kiamradás, na de ez belefér 2 év alatt. Nagyon jó support van náluk. Az árát sokalltam, azért jöttem a DMCC-hez, de már megbántam. Nem gondoltam, hogy a XXI. században ilyen szolgáltatás még előforulhat. Mintha 55.6-os modemem lenne
Az a baj, hogy semmi más alternatíva nem áll előttem. TvNetWork vagy DMCC.
-
loosht
senior tag
''Tvnetwork: 53+1 tervezett csatorna + 2M/512K 6000 FT''
Ezt valami szórólapon olvastad? Én nem találtam a honlapjukon. Ha tényleg lesz ilyen, akkor azonnal megyek is vissza. A kábel úgyis itt van még a gépem mögött a földön
Egyébként egy DMCC-nél dolgozó emberke mondta nekem, mikor megtudta, hogy a TvNetWork-től jöttem át hozzájuk: ''Akkor b*sztad el, amikor a DMCC-hez jöttél'' <- No comment! -
tahepa
senior tag
Az lehet hogy egyszer volt Budán kutyavásár lásd 35 Ft-os számla de már máskor is írtak jóvá a kimaradt szolgáltatásért.Én amúgy ha telefonálni akartam nekik általában sikerült.
A Tvnetworkről annyit : a DMCC-nek nem egy esetben azért volt net szolgáltatás kimaradása mert egy másik szolgáltató éppen építgette rendszerét véletlenszerű kábelrongálásokkal.Nem merem feltételezni hogy szándékosan.Ezt véletlenül Tvnetworkos dolgozótól tudom.
Ennyit a tisztességes szolgáltatókról.
Amúgy teljessen felesleges vitázni ilyen dolgokról.A szolgáltatást mindenhol elérhtővé , ocsóbbá,és jobb minőségűvé kellene tenni.
Egy biztos tudok egy másik céget aki hatalmas reklámhadjátával szédíti az embereket,de csak ott veri át őket ahol csak tudja ( UPC)
Őket nem szívesen ajánlanám még a legnagyobb ellenségemnek sem.
[Szerkesztve] -
lakisoft
veterán
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Filmvilág
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest