- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
válasz
lakisoft #122 üzenetére
A RIPE szerint ez egy HDSNET-es címtartomány, ami az RDS-éből van kimetszve. [link]
Gondolom guglinál nem sokat vacakolnak kis cégekkel, minél nagyobb subneteket néznek aztán kb.-ra jó lesz az ország kód is. Esetleg reverse dns-ből dönti el mit adjon ki az meg .ro végűre van beállítva. Ha csak ez a gond akkor egy kis odafigyeléssel szolgáltató oldalról ez hamar orvosolható lenne. -
Jabba_
csendes tag
Igy van. A csapon optikai switchek lesznek a lepcsohazak tetejen, ha jol emlekszem. Nyilvan az szep sebesseget ad. De tenyleg kerdes hogy a romanian atroutolt csomagok milyen gyorsak lesznek. Legutobb ilyen lassu szakadozo netet malajziaban lattam... Ott 2 lehetoseg volt: a) USA-n keresztul routoltak(kb 10-14 000 km), b) Szingapuron (szomszed ''orszag'') keresztul mivel nekik nem volt Internet Exchange-juk ( a'la BIX) es hat azert csak 30 millioan laknak ott. Meghat ott se volt valami fenyes a savszel. De nekunk raadasul BIXunk is van. Es hogy, hogy a fenebe erjuk el hamarabb romaniat optikan mint pestet meg nem sikerult megtudni. Erdekes hogy miota bovitettek az CMTS kapacitast ( 1 db 500as volt anno 800 elofizetore ) azota rosszabb. Na ez kicsit off, de akkor most on.
Szinten DMCC-s vagyok tavaly junius/julius ota (de lehet aprlis is volt az...). Nekem augusztusig semmi problemam nem volt. Kiraly fel/le sebessegek. Ping ido minimum. Ok, mikor a tesco elott valamelyik barom (talan a tigaz) atvagta az optikat egymas utan 2szer, akkor persze nem volt net vagy 1-1 napig, de relative gyorsan erkezett a segitseg.
Most egy rendes 128 kbps-es netradiot se lehet neha hallgatni. Folyton szakad. Visszaterve az ujitasra : hallottam valami telefon szolgaltatast is. Vicces lesz ha ugyanilyen ping ideje lesz a hangomnak
...
SZVSZ a legeslegeslegidegesitobb, amikor a google.com-ra a google.ro jon.Igy foglaljak el debrecent!
Udv! -
loosht
senior tag
válasz
lakisoft #109 üzenetére
Na gratula! Mákod van, hogy nem ezen a környéken laksz. Mellesleg, hogy a túróban van 2Mbit-es feltöltésed??? Nem 512-nek kéne lennie?
Egyébként nem akarok pesszimistának tűnni (mert abszolút optmista vagyok!), de nekem is nagyon zsír volt 2 hétig, aztán a környéken bekötötték mindenkinek és nem is bírja a hálózat, ezért ilyen ratyi a kapcsolatom.
[Szerkesztve] -
Pyzoo
aktív tag
Köszönöm a választ!
Azt az egy dolgot elfelejtetem megemlíteni hogy a bekötés után egy héttel
szombaton volt egy kis kimaradás, de ez nem tartott tovább 10 percnél.
Azóta nem tapasztaltam hibát.
Bár szerintem ennyi minden szolgáltatónál előfordulhat.
A 3 hetes tapasztalat alapján én csak ajánlani tudom mindenkinek! -
loosht
senior tag
Nekem is volt ilyen böngészési gondom a TvNetWorknél, de nálam nem ők voltak a hibásak, hanem a Windows. Torrenteztem és hiába volt szabad sávszélességem, de a Windows már nem tudott több szálat létrehozni és így jött a behalás. Nekem egy TCP patch megoldotta a problémát. Így most az alap 10 helyett 100-ra van állítva, így nyugodtan böngészhetnék, akár torrentezés közben is...ha nem DMCC-m lenne
-
loosht
senior tag
-
Calogero
addikt
Nem sértődtem meg.
Nem dúlok fúlok... te kérdezted a negatívumokat. Én meg leírtam hogy mit tapasztaltam a DMCC-vel kapcsolatban.
Nem mondtam hogy menjél ide vagy oda, mert ez a te döntésed.
De azon még jobban fel lennél háborodva ha minden szépnek jónak leírnák a szolgáltatót, és te az alapján megrendeled és lehet hogy rosszabb lesz a neted mint a mostani szolgáltatónál. -
Calogero
addikt
Sorolom a negativumokat.
- Novemberben megrendeltem, és még hozzámsem szóltak,holott bőszen reklámozták hogy decemberben elérhető a szolgáltatás nálam, de az ami nem igaz mert csak február végén lesz.
- Uncsitesómnék pár lépcsőházzal arrébb december közepén bekötötték.
2 megás net jó ha 1 megbittel csorog, márt amikor van. (volt modem csere is 3 hetet kellett várni)
Ha van net a pingek óriásiak.
Némelyik szerverről nem tud a srác tölteni, mert nem engedi be a külföldi szervereket (DMCC román netet árul)
Uncsiméknak karácsonykor nem volt tv, hívták a supportot, hogy nincs adás, majd idegesen közölték hogy náluk a központba van, most is azt nézik.
- A telefon-t nem nagyon akarózik felvenni nekik (kishegyesi) Ha az ibolya utcán nagynehez felveszik azzal sem megyek semmire mert átírányitanak a kishegyesi irodára.
Ismerősőm már 6. hete vár a modemre, holott már régóta a DMCC kábelTV-t nézi.
Pozitívum: olcsó.
tahepa 35 Ft-ért nem tudok de az csak 1 hónap, több nem lesz mert a kimaradásokat csak januárban számolják fel (Info csatornájukon le is írják).
Amúgy
DMCC: 52 csatorna + 2M/512K 5850 FT
Tvnetwork: 53+1 tervezett csatorna + 2M/512K 6000 FT
Nem vagyok se tvnetworkos, se DMCC-s (le lett mondva nem győztem rájuk várni).
Én 7600 Ft-ot fizetek 8 megás netért, Tv-m nincs, mert nincs szükségem rá.
[Szerkesztve] -
loosht
senior tag
Már sokszor voltam bent náluk, de soha nem jártam sikerrel az ügyben. A számlával kapcsolatban még nem voltam reklamálni, de nem tudom, hogy egyáltalán mikor lesz időm bemenni.
Egyébként azt mondták nekem, hogy 400 modem van most egy optikán és állítólag a jövö héten ezt háromfelé fogják bontani. Kiváncsi vagyok, hogy igaz-e és hogy akkor jó lesz-e már a netem... -
tsar
aktív tag
Lehet hogy kevés az elvárásom, azért felel meg nekem.
Még egy pozitív dolog velük kapcsolatban, amikor például nem volt tv vagy net arányosan kevesebbet kellett fizetni, pedig nem is mindig az ő hibájukból volt.
A UPC-nél, amikor lemondtam a netet és visszavittem a modemet, még plussz 3 napot kiszámláztak.
-
loosht
senior tag
A DMCC biztos, hogy nem fog emelni. A szerződésben még külön fel is hívták a figyelmet arra, hogy amit régebbi szerződéseknél ígértek (évente dupláznak), az új szerződésekre nem tudják vállalni. A többi szolgáltató nagy része emelni fog, bár a TvNetWork nem fog. Azért (is) jöttem el tőlük, mert míg más aki velem egyszerre szerőzdött más szolgáltatónál 512-es netre, annak már rég 2 vagy 4 megabites van, nekem meg 2 év után is csak 1 mega volt. Bár az ''igazi'' ok ettől kiábrándítóbb volt...
-
shabbarulez
őstag
Egy Ethernet LAN-os netet is meg lehet szarul csinálni, főleg ha spórolnak rajta, márpedig ilyen árak mellett amit alkalmaznak biztos azt teszik. Egy LAN-os netnél UTP-vel újra kellene kábelezni a házakat, berakni egy menedzselhető switchet, annak optikai kábel uplink kell rendesen megcsinálva, mert ha tákolt UTP vagy más megoldás lesz az olyan is lesz. Topológia sem mindegy, ha csak sorba összefűznek nagyon sok épületet az nagyon sérülékeny, ha pl. a 2. épületnél gond van az összes sorban mögöttiben is le fog rohadni a szolgáltatás. Az optikai uplinkeket aggrálni már viszonylag jobb L3-as switchben kellene, és nem árt valami táposabb router is és valami jobb gerinc kapcsolódás.
Egyébként lehet ez ennél a cégnél újdonság, de azért találni még azért jópár hazai cégek akik az elmúlt években így építettek hálózatot egyes szolgáltatási területükön. Pl. nekem is 2002 óta ilyen infrastruktúrájú netem van. -
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Parkside szerszám kibeszélő
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Vicces videók
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest