Aktív témák
-
monomojo
csendes tag
válasz
lakisoft #966 üzenetére
Nem volt időm mérni, arányt javítok
Egyébként gondolom cfosspeedet használsz, mivel limitálva maradt
a feltöltésed 4 megabitnél...valójában az is 20megabit most.
Calibrate line..vagy adatok törlése, vagy valami hasonló menüpontot nyomjál
a cfosspeed ablakán, hogy töröld a korábbi adatokat, és máris 20 megád lesz
felfele is. -
SzatocsDEB
csendes tag
válasz
lakisoft #943 üzenetére
Mert láttam a terveket a közműegyeztetésen
épp az EON-nál volt egyeztetési fázisban, és az üvegszálas gerinchálózat vonala volt jelölve rajta. Ebből levonva a következtetést, a közeljövőben a Dobozin is épülni fog az internetes kábelhálózat.
De már a területkiosztásoknál is tervezés alatti jelölésen van
Üdv.
[Szerkesztve] -
monomojo
csendes tag
válasz
lakisoft #944 üzenetére
Ja, érdemes megnézni az egyes területekre kattintva is.
Nem is tudtam hogy ilyen sok helyen van már pppoe-s net.
egyetlen szépséghiba, ami mindig zavarni szokott, ha egy oldal nem jön be
a WWW. előtag nélkül, nemsokba kerülne beállítani, hogy úgy is megjelenjen,
mint ahogy a régi is tette.
Én meg azt hittem, hogy már nem érhető el az oldaluk
edit:
hops, 2 különböző IP-je van a dmcc-s oldalnak www-vel és anélkül
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #815 üzenetére
Akkor nem csak nálam volt ez az istenit. Hazajövök van net, félóra múlva már nincs. Nagyjából fél1 óta nem volt, és most jött vissza ebben a pillanatban.
Ja túléltem, szerencsére nem volt olyan gáz, ezt a 4/4-es netet meg érdeklődje már meg akkor valaki, hogy tényleg lehet-e rendelni, meg engem igazándiból az érdekelne, hogy kombinált csomagban lehet-e rendelni, vagy ha pl. a digi max kábeltv-s csomaggal együtt hogyan alakulna az ára meg ilyesmi, mert erről még semmilyen tájékoztatót nem láttam, meg a honlapjukon sincs semmi.
Vicces amúgy, hogy a csatornájukon még mindig hírdetik a 4. hó 27-i kiesést, ami már rég elmúlt, új információt ott se nagyon közölnek, a 4/4 még mindig csak hamarosan.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #798 üzenetére
Nem, nekem d-link routerem van itthon, csak rám maradt most egy ilyen router is, aztán csak a port fogja most itt
Egyébként más ismerősömnek is volt ilyen routere, és nekik nem volt gondjuk vele, nemtom, hogy nálad milyen problémák jelentkeztek, de rosszat még nem hallottam erről a routerről.
[Szerkesztve] -
BoSSanCS
aktív tag
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #748 üzenetére
Nem tudsz véletlen valamit arról, hogy mi a helyzet a 4/4-es nettel? Mikor fogják bevezetni vagy ilyesmi. Mert azóta még nem nagyon hallottam róla semmit, pedig biztos, hogy ezért szarakodnak most a nettel, hogy lehessen majd rendelni azt a netet is, és ne szarjon be az egész rendszer.
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #744 üzenetére
Szerintem lényegtelen amúgy, te is nagyjából mindig hasonló eredményeket kapsz, néha tér csak el egy kicsit, de az meg bárminek betudható, szerencsére ez a switches rendszer nagyjából stabil még, bár még mindig nem értem, hogy a .7.xxx ipkkel mi lett, ma is pont egy olyan ipt kaptam aztán csodálkoztam is, hogy nem tudom elküldeni az emaileket, folyton hibaüzenetet kaptam, utána vettem csak észre, hogy 7-es ipn vagyok, amint váltottam egyből eltudtam küldeni az üzeneteket..
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #723 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, én idáig nagyon sokszor 82.137.7.xxx IP-t kaptam és azzal tényleg nem jött be nagyon sok oldal, most viszont hírtelen helyreállt minden, meg is néztem, hogy milyen IP-m van, és 82.137.5.xxx tehát ezzel tényleg jó minden. Idáig nem is emléxem, hogy kaptam volna máskor is ilyen ipt, de ezzel tényleg jó.
-
loosht
senior tag
válasz
lakisoft #625 üzenetére
Erről a régi föcitanárom beszólása jut eszembe, hogy milyen a magyar ember:
''Megdöglött a tehenem, a franc egye meg! Megdöglött a szomszédé is, mindjárt jobban érzem magam!''
Viccet félretéve, nekem ettől nem lett jobbBár mondhatni nagyon meglep, hogy most már nem csak a modemessel van gond.
Nektek is olyan gáz a net, hogy szinte minden oldal 6-7 frissítés után jön be, vagy még úgy sem? Itt pl. egy hozzászólásom átlag 40-45 mp alatt megy el. -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #566 üzenetére
Az enyém tökéletes idáig mindegyikkel. Amúgy a linksys sokkal jobb lesz mint az SMC véleményem szerint, mert a linksyset a cisco is támogatja, amely az egyik legjobb cég a hálózatok terén, nem véletlen, hogy a linksys termékek drágábbak is valamivel, mint az átlag, de megbízhatóbbak is, és többet is tudnak.
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #501 üzenetére
Bármilyen állítgatási lehetőségem van, de persze inkább nem állítok át rajta semmit, úgysincs rajta olyan érdekes dolog, amit érdemes lenne átállítani, nem itt vannak korlátozva a netsebességek, tehát semmi értelmes sincs, csak az adatforgalom, mint olyan. Amúgy ipket úgy emlékszem, hogy nem látok, a switch MAC-tábláját tudom megnézni, a switch ugyanis mac címekkel dolgozik, ha router lenne, abban lennének ip címek.
-
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #472 üzenetére
Ezt én is tapasztalom, de csak akkor, hogyha mindenki fel van csatlakozva a netre (switches rendszernél). A sebesség nem esik lentebb, de a válaszidőkön nagyon meglátszik, ha megpingelek vmit. Szerencsére nem olyan sok eset van, amikor mind a 8-an egyszerre használjuk a netet, meg ahogy néztem a forgalmi adatokat, én használom a legtöbbet, ami az adatforgalmon is meglátszik, a házban a többiek csupán pár gigát ha letöltenek havonta szerencsére...
-
siobhan
csendes tag
válasz
lakisoft #472 üzenetére
Ez mikor szokott lenni? Mert én ugye csak napközben használom ezt, és eddig mindig 1-2 másodperc alatt fent volt. Mennyit kell várnod?
Ja és most akkor mi van a 4 megás csomaggal? Lehet rendelni vagy csak mutatóba rakták ki? Mert én örülnék neki a legjobban, már ezer éve erre várok. -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #461 üzenetére
Én már ezen az egészen nemtok kiigazodni, most akkor ha a volt DMCC is ezt a netet adja, mint a digikábel, akkor náluk miért nincs 4mbites csomag? Valaki aki jobban tájékozott ebben leírhatná, hogy esetleg nem lesz-e ott is 4mbites csomag, vagy mik várhatóak még, mert valszeg én is átváltanék akkor arra...
Egyébként a dmcc.hu-ra felkerült a levelezés beállítása is, mely az Internet menüpont alatt található.
[Szerkesztve] -
Pindur
csendes tag
válasz
lakisoft #453 üzenetére
Szia...már rég regisztrálva vagyok a pannon mailon..de se operában, se outlookban, se thunderbirdben nem tudom a dmcc-nettel beállitani a levelezést..mert nem tudom a dmcc be illetve kimenö szerverének a címét!!!!! Na erre lennék kiváncsi.... Mivel pop3 címen nem kapcsolódik
-
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #447 üzenetére
Köszi, kipróbálom. Nem kaptam egyébként semmilyen papírt, még a szerződést se küldték el, egyedül csak egy olyan papírom van, amin rajta van a csatlakozáshoz szükséges azonosító és jelszó...
Amúgy a bemenő levelekhez ugye nem kötelező az ipmediat használni? (mivel az email szolgáltatóm pop címét akarom beírni).
A másik hogy a hitelesítésnél mit kell megadni, mert én idáig is így állítottam be ahogy te leírtad, de nincs ipmedias emailcímem, így aztán csak a csatlakozáshoz szükséges azonosítom és jelszavam tudom megadni, úgy viszont nem működik... -
BoSSanCS
aktív tag
válasz
lakisoft #437 üzenetére
Szerencsére nálam is rendben van a digi, idáig még nem nagyon lehetett panaszol rá, egy kis leállás volt így összességében, dehát ez belefér, a sebességgel nincs gond. Egyedül a pingek mennek fentebb, hogyha mindenki egyszerre használja a netet a switchen lévők közül, de ilyen szerencsére nem sokszor fordul elő, a sebesség viszont szinte mindig megfelelő.
Akinek lenne megoldása, hogyan kell beállítani outlooknál az smtp-t, az írja le légyszives, mert sok embert érdekelne szerintem (nekem sehogy se akar működni, bármilyen hitelesítést állítok stb.) -
egoistus
tag
válasz
lakisoft #373 üzenetére
Én ugy gondolom hogy a 3 egymást követő honapig 250 gigabyte fölötti letöltés utáni korlátozás nevezhető korlátlannak(egy átlagos felhasználo nem is birná vinyokkal) a dmcc-vel az a legnagyobb baj hogy a csucsidő 18-22 ora között van, amikor egy átlagos dolgozó vagy tanuló időt tud szakitani játékra vagy más kikapcsolódásra és akkor nem tudja használni. Éjfélkor alszom mert reggel 7-től melo, mire hazaérek este 6.ÉS NEM TUDOK JÁCCANI mert magas a pingem nem érdekelnek a mérések ha nem müködik, tegnap volt oan hogy 4500 vol a pingem, valaki hozzám szolt a ventrillon és jó fél perc mulva hallotam ez szerinted jő??? JÍa és a Görgey-ről nyomom.
-
Calogero
addikt
válasz
lakisoft #327 üzenetére
Én már azt is tudom, hogy miért.
Elkaptam egy DMCC-s emberkét, és megkérdeztem erről.
Válasz
- A modemes rész elavult technológia, inkább az új részeket fejlesztik, és ha marad pénz akkor szépen lassan modemek is kimennek a divatból.
Részben DMCC-s lettem.
Kábel TV-t rendeltem tőlük, mert a Tvnetwork-é nézhetetlen.
Érdekes a netjükkel nincsen gondom jan 28 óta nulla szakadás, a sebességgel sincsen gond. De a Tvjük túl élesek, világítanak a színek. Havasi táj szinte kiégeti a szemedet, Múltkor néztem a Eurosportot, a csávó az ezüst ruhájával egybe olvadt a fehér hóval, valamint a fehér (és nem kék) égboltal, olyan volt mint a semmibe sielt volna egy fekete bukosisak
Nem tudom hogy szoktál-e digitális fotózni, ha igen akkor eltudod képzelni hogy milyen lehet. Olyan mint ha az égbolt beég a fotókon.
Kihívtam őket, de csak azt mondták a kép kistály tiszta (ami igaz is) és ez tökéletes.
Amikor kérdeztem a színeket, azt mondták nem mindenkinek van ilyen jó TVje
Pedig csak egy szimpla Philips 100Hzes CRT, nem is Plazma vagy LCD. -
SzatocsDEB
csendes tag
válasz
lakisoft #329 üzenetére
Azért már egy kicsit gáz lehet, ha még mindig nem jött semmi.
Nekem január közepén kötötték be a netet, és a Januári számla is kijött időarányosan leosztva 1050 Ft-ot kellett fizenem érte. Ja egyébként a mostani számlában mindenki kapott kedvezményt? Nekem ez az összeg pont a netes összeg fele. -
loosht
senior tag
válasz
lakisoft #305 üzenetére
Én decemberben nem kaptam számlát. Gondoltam a kimaradások miatt, de már kicsit gyanús lett a dolog (miután a januárit meg megkaptam) és bementem megkérdezni (telefon vagy mail reménytelen). Megnézték a gépben és azt mondták, hogy ejnye-bejnye, tartozásom van
Na ja! Ha nem kapok csekket...A helyszinen befizettem.
-
-
siobhan
csendes tag
válasz
lakisoft #275 üzenetére
Budapesti szerveren mérjetek sebességet ha a speedtest.net-et használjátok, akármit is ajánl. A Bukarestin mindig lassabb lesz mert az külföld.
Lakisoft: a két tartomány ugyanúgy van routeolva, tehát nincs közte különbség, csak a speedtest.net RIPE NCC adatbázisból dolgozik, ezért küld el Bukarest felé.
[Szerkesztve] -
loosht
senior tag
válasz
lakisoft #227 üzenetére
Megoldják ők a bejelentést. A hírcsatornájukon minden nap fent van (volt, már levették) az üzenet, hogy az internetben hálózatfejlesztés miatt problémák lehetnek. Persze dátum nélkül, így ez minden nap aktuális. A honlapjukra meg sikeresen feltették január közepén (dec. 11-es dátummal), hogy dec.13-án kimaradás lesz. Így utólag levédték magukat, hogy ők szóltak!
Lényeg a lényeg, hogy minden nap jöhetne a mail, hogy ma nem lesz net. Hogy hova azt nem tudom, mert a címemet nem tudják, ők meg nem adtak e-mail fiókot, annak ellére, hogy elvileg járna. De kössék a hátukra, nekem nem kell! -
Calogero
addikt
válasz
lakisoft #224 üzenetére
Tegnap éppen az unokaöcsémnél voltam 14:00 - 15:00 között nem volt net.
Illetve egyszer online lett, de akkor jött az üzenet hogy IP ütközés.....
Amikor tegnap visszajött a net akkor megvolt a 2 megás net már ha a 1975kbs-t nevezhetjük annak. És a bix pingjei is 10-13ms között volt.
[Szerkesztve] -
siobhan
csendes tag
válasz
lakisoft #192 üzenetére
Köszi! ;)
Nem is magyar oldalra hanem magyar szerverre gondoltam. Kis ftp-s tesztet is nézhettek, valami magyar szerveren. (pl. bármelyik linux disztró magyar ftp-je).
Arra lennék kíváncsi, hogy melyek azok a napszakok, amikor elégedetlenek vagytok a sebességgel. Mondjuk amikor drasztikusan lecsökken. Estefelé ugye többen neteznek, tehát elvileg ilyenkor fordulhatna ez elő (ezért ez a nappali csökkenés nekem furcsa), de mindenhová ki van húzva 100 mega, tehát elvileg nem lehetne sebességcsökkenés. Van-e olyan akinél nem megy a csomag szerinti sebességgel?
Az online game kényes dolog, azt most nem számolom.
A román IP-s problémát is olvastam, de az csak átmeneti.
Az autentikáció módja PAP, ez oké, routerek szeretnek CHAP-pal pppoe-zni.
Mi más van ami még nem tetszik ezeken kívűl?
üdv.: Siobhan
[Szerkesztve] -
-
monomojo
csendes tag
válasz
lakisoft #173 üzenetére
Csapó panel, optikás-switches.
az a gond hogy ingadozik a feltöltés, és a cfosspeed így nemsokat ér,
de nehogy panasznak vegye bárki
inkább legyen éjszakánként 2M up, ha meg böngészni akarok, akkor meg netlimiter.
nemtudom meddig lesz ilyen gyors az up, neked laki jelenleg mennyi?
látom 31-én lett bekötve és akkor nálad is 2M volt
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- iPhone topik
- Hardcore café
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest