Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
Aktív témák
-
Lala6
addikt
Na beüzemeltem a második beltérim is. Ezt is aktiválták egy telefon hívásra, pedig ma hoztam el.
Viszont egy dolgot találtam benne, amit eddig nem tudtam.
Összekötöttem őket sorba, elégedett is lennék vele, mert minimális a jel erősség közt a különbség(3-4%), de a társ beltéri csak akkor hajlandó menni, ha a fő beltéri is bevan kapcsolva. Ez normális így?
Elég zavaró, hogy nem kapcsolhatom ki a főbeltérit, vagy ha kivan kapcsolva, de a társon akarom nézni a műsort, akkor be kell kapcsoni azt is.
Gondolom a twin fej megoldást jelentene erre a problémára, csak most nem terveztem be a megvételét. Ez így pedig nagyon zavar engem
Csatorna keresésnél a társ beltéri sok csatornát duplán talált meg, némely csatornák pedig hiányoznak. Kössem be fő beltérinek, addig amíg megkeresem a csatornákat?
szerk: A műsor újság nekem is eltűnt...
[Szerkesztve] -
csibor
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Tudsz felvenni a beltériről.Egyébként mitől lehet hogy a társbeltérin a viasat history néha 1 percet is gondolkodik mielött bejönne.Ja és eltünt a műsorújság.
[Szerkesztve] -
Yossarian222
csendes tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Szia,
Egy újabb link :
[link]
HOZZÁSZÓLÁS
(#3012) zutyu
------------------------------------------------------------------------------------------
''A Humax II. beltéri egység ugye Macrovisionnal van ellátva, ami másolásvédelmet jelent.Nem lehet felvenni vele.
Van orvosság a problémára ...''
------------------------------------------------------------------------------------------
...úgy tudom, hogy a Macrovision másolásvédelmet oldja fel a sw frissítés, tehát most már vehetsz fel...

Üdv.: Yossarian222 -
válasz
Yossarian222
üzenetére
Szia!
Igen, ilyen.
[Szerkesztve] -
válasz
Yossarian222
üzenetére
Amúgy mire yoo a frissítés?
-
Yossarian222
csendes tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Szia,
Ezt a linket nézd meg!
[link]
Üdv.: Yossarian222
Szerk.: OK. Te voltál a gyorsabb!
[Szerkesztve] -
válasz
Yossarian222
üzenetére
Honnan tudom, hogy Humax II-m van-e?
Szerk: OK, rájöttem, az van.
[Szerkesztve] -
Yossarian222
csendes tag
válasz
discovery
üzenetére
Lásd a (#56) hsz-t :
BIZTOS, AMI BIZTOS;IDEMÁSOLOM MÉGEGYSZER !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok,
Nem tudom, hogy olvastátok e már, de a 'Humax II' beltérire ismét elérhető a szoftverfrissítés az 1.00.04 szoftver verzióra!
Ha tudtatok róla, akkor elnézést kérek az információ duplikálásáért!
Esicy, a 2007. 01. 27. 21:35:44 időponttal elküldött hozzászólásában leírta a frissítési módszert - [link].

Üdv.: Yossarian222
--------------------------------------------------------------------------------------------
[Szerkesztve] -
-
o.gaby
tag
Frissítés:
Menj az M1-re majd a két gomb. Nekem 10 perc alatt megcsinálta. Csak annyit vettem rajta észre, hogy megjelent a menüben egy PPV menü, ami valószínü az lesz, hogy lehet majd előfizetni 1-1 filmre a DigiFilm 1-2 csatornán. Bár az ügyfélszolgálat még semmit nem tud róla, és a telszám amit a beltéri megad az nem is magyarországi. Az sem mellékes, hogy az említett csatornákon még nincs magyar hang és nyelv, ezért nem lenne rá érdemes előfizetni. De gondolom majd idővel ezt is megcsinálják. De a műsorújság csak ennél a két csatornánál működik a többinél nem. Pedig már egész jól működött, mert több napra előre is megvolt.
Tovább, szerintem jó lenne ha a Digi bekötésének tárgyalására valaki (aki érdekelt) nyitna egy külön Fórumot, mert szerintem kicsit elszált a jelenlegi ennek tárgyalásával. Az elejétől kezdve itt vagyok, de több mint 1 hónapja semmi mást nem lehet itt olvasni csak azt, hogy kinek mikorra kötötték be. Eddig nem ez volt a téma, és ha valaki valami érdekességet szertne olvasni akkor több oldalt is át kell olvasni (ami nagyon idegesítő), hogy van-e valami újdonság, változás vagy valami érdekesség.
-
discovery
csendes tag
Sziasztok!
A Humax DIGI+II-es beltérihez van-e fissités, mert az enyémen a novemberi szoftver van
ver
RFSNA 1.00.02 / 2006.Nov.02. Ha van frisseb akkor az honositot-e, és melyik csatornán lehet letölteni. -
Tonyk
veterán
válasz
Gilberto
üzenetére
Ez itt is így volt.November 15-én adták le a rendelést. Most januárban 3 hétig mindennap b@szogtatni kellet őket, hogy végre egyáltalán hajlandó legyen munkalapot keresni a kupiból. (Egy napon egymás után lett leadva egy másik kollégával, neki még decembrben bekötötték, ezt meg csak most). Egyszer az volt az ok, hogy most nem tud menni mert leltár van, utána nincs beltéri, aztán most van de mégsincs, jött a ''nem akar inkább upc-t? mert az jobb, és még ma kötjük; ma nem tudunk menni mert fúj a szél, nincs konzol, stb.
A fószer mondta is, hogy a UPC azonnal fizet nekik, a Digi rohadt sokára, ezért nem is kapkodják el(na meg a UPC-s átkötés miatt) + a UPC magasabb jutalékot ad. És a főnek meg szószerint leszarja a digiseket. -
o.gaby
tag
Hello!
Fent van az új szoftver a Hyundai-ra. 1.06. Az elmúlt két napban nekem is folyton lefagyott meg eltünk az epg. Most felrakta az újjat, de vigyázzatok vele, mert mmindent leszedett és most keresem a csatornákat. Hogy mit tud, azt még nemtudom. -
Lala6
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Gondolom Hyundai a beltérid, azok fagytak a tegnapi nap rendesen. Valami gubanc lehet az a szoftver frissítés körül.
Ha a harckocsik nem is, de a rendőrök futnak: [link]
-
Figyuzz, emberek!
Érdekes dolog történt nálunk, anyám beltérije totál megfagyott, nálam meg eltűnt a műsorújság, nem látható, az összes csatornán, ahol van ez a funkció bekapcsolt a román felirat.
Más nem tapasztalt ilyet? Vagy csak jönnek már a harckocsik Bukarest felől, azért van ez, szokjam meg? -
Rick4
félisten
tudom, nekem is ettől lett tele a hócipőm. csak az volt a fontos, hogy minél több amradjon a zsebben..mondja nekem is a mókus, hogy azért mert nincs hűségnyilatokzat, illik használni a cuccot, lehetőleg 3 hónapig ne mondjuk már le ha lehet...Hja, addig megérkezik a digitől is a zsebpénze szegénykémnek, ha lemondom, akkor meg nem...

-
Lala6
addikt
Nekem meg megvan a második beltérim is, most szaladtam el érte

El is faxoltam a kábeltv lemondást. -
Tonyk
veterán
Szegedi Digitv szerelők újabb kálváriája:
Felhívja a kollégát, hogy 3 hete nála van a munklap és menne szerelni, de megnézte a házat és nem lehet feltenni a tükröt csak a tetőre.
Fel lett világosítva a, hogy már 1 hete be van szerelve, működik, és a falon van.
Ergó 3 hete ül a papírkáján, szart nagyívben az egészre, kamuzik is, ha meg kinn volt megnézni a terepet, hogy nem látta a DIGITV tükröt & a feliratot rajta?!
. hát ennyit a szegediekről.... -
-
Bandus99
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
Oke ez valoban logikusnak tunik...
Node mi Pecsen vagyunk..... -
Rival
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
Igen, azt várom, mikor jön el annak az ideje, amikor nem kell kádakat felszerelni a ház oldalára, hanem annyi kis antenna elég lesz, mint amekkora pl. a GPS vevőkön van. Ennek persze előfeltétele, hogy két műhold ne sugározzon ugyanazon a frekvencián, és a vevőegység el tudja különíteni az egymáshoz nagyon közeli frekvenciákat...
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
Szegeden nincs ilyen gond. antennával is alig lehet fogni nálunk az rtl klubot..

[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Persze, kinálta is, csak nem volt nálam kp

Meg aszittem, hogy az alap cuccal fel tudom rakni. Nem is volna gond, ha nem kéne kicsavarni az erkéllyel szinte párhuzamosan a vevöfejet.
Node megoldjuk, mostmár csak tartó szerkezet kérdése
Egyébként fontos kérdés : A jel átmegy a falon? Tehát teszemazt a szoba közepére is rakhatom az antennát? És üvegen?
(ugyanis mintha sikerült volna a hotbirdet befognom a teraszajtón keresztül is
) -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
vagy a másik, mint nálam, hogy a kisebb frekin kisebb jelveszteség alakul ki. vagy a kettő összhatása, de nálam is jobb a kép a 24es csatin.
-
raczandris
tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Bandus99 szia
A gyárilag beállitott 36 csatornáról miért tette át a szerelő más csatira ???
Erre egyszerű a magyarázat : minden szerelő tudja ,hogy azért lehet változtatni az RF kimenet frekijét ha ezen a frekin valami más adó is dolgozna akkor ne zavarjon,csikozódjon a kép . Már pedig a 36 csatornát Magyarországon használja a KÉKES -i adó .
Egész Pestig megszórja a sávot és még az összekötő RF kábel is felvesz annyi jelet ami zavarhat .
Tehát ezért kell áttenni más frekire az RF 36 ról .
R.A. [link] -
Rival
aktív tag
Légyszi, állítsd be nekem 5 perc alatt ezt a kb. 10 műholdat, de úgy, hogy minden csatorna a mostani helyén maradjon...
Én nem csak egy egyszerű szkenneljünkvégigmindenműholdatosztkész dologra gondoltam, mert az tényleg nem nagy cucc. Csak eleve ennek a Hunyadinak a forgatós része elég fapados, a csatornák ABC sorrendje nem működik rendesen, a transzponderek kezelése katasztrofális (van úgy, hogy addig nem hajlandó egy már meglévő transzponderen új adókat meglátni, amíg ki nem törlöm a TP-t, és ismét fel nem veszem), ezen kívül ha úgy törlök ki egy csatornát, hogy nem viszem el a végére, és ott törlöm, akkor egy lyuk keletkezik a sorszámozásban, továbbá a műholdak sorrendjét sem tudom változtatni. Már elég jól kitapasztaltam ezt a kütyüt az elmúlt 2-2,5 év alatt, és nem motoros forgatásra lett kitalálva... nem beszélve azokról a csatornákról, amikbe be van lőve, hogy csak az első helyeket foglalhatják el (hiába rakom máshova, legközelebbi indításkor ugyanúgy a lista elején látom)... és így tovább... még sorolhatnám a sok hülyeségét, de most nem jut eszembe más... .... ...ja, és nagyon idegesítő a folytonos ''Adatmentés folyamatban, kérem várjon''... miért nem lehet a háttérben menteni? 
-
Rick4
félisten
én kb dél- fél 1 körül értem ma haza, és a második beltéri kijelzője villogott, vibrált, miha nem lenne észnél. kihúz, begud, és megy, a másikkal nem volt gond. este a hiradó környékén is megcsinálta hogy fagyott a kép, kihúz bedug megoldotta..ja, pár napja van meg a cucc, minden nap próbálom frissíteni, de nem akarja, megy pár percig, utána kiírja, hogy nincs frissítés..
2006 májusi az uccsó frissítés.. 
[Szerkesztve] -
Lala6
addikt
Andrásnál jártál nem? Én megkérdeztem, hogy van-é...és volt(az extra csavar nem alap tartozék, feláras volt)

mod: az alap csavar rövidebb, azzal csak az egyik korlátot fogta volna meg, de szvsz. az is elég...
Ha nem akarsz messzire menni, akkor bármelyik antenna boltban meglesz( a hosszú csavar az nem).
Én ezt ismerem: [link]
[Szerkesztve] -
Billy76
csendes tag
akinek fagy az próbálja meg kb 5 percre áramtalanítani a beltérit, nekem megoldotta a problémát...

-
Lala6
addikt
Akkor, jó, hogy humaxot választottam? Nekem nem fagyott még egyszersem.
Az előző hozzászólásomban elrontottam a 2-es képet.
Ez akart lenni:![[kép] [kép]](http://www.freeweb.hu/lalika6/antenna2.jpg)
-
Billy76
csendes tag
friisttem az sw-t és du óta fagy, álítólag annak is fagy aki nem frissített...
van más is hasonló cipőben? -
Bandus99
őstag
Leirok egy esetet, hatha masokon segit hasonlo helyzetben.
A tortenet: Telefonon mondom havernek aki nem ert sokat a temahoz, hogy lehet frissiteni van uj szoft. Elmondom neki mit tegyen csatorna le fel gombot egyszerre megnyom majd elindul a frissites ne tegyen semmit ne kapcsolja ki utana majd ujra kell rendezni csatornakat.
Ido mulva hiv hogy baj van se kep se hang. Mondom nem gond aramtalanisd majd 10mp mulva bekapcs ismet telefon sajna meg mindig baj van. Na mondom akkor kocsi irany haver megprobaljuk bevetni vegso elkeseredettsegben a buvos clear nvram dolgot.
Odaerve a kovetlezot tapasztalom a belterin szepen mukodik minden kikapcs utan jon az ora bekapcs utan csatornaszam leptetesnel az is valtozik tehat laszolag minden oke.
Nezem RF kabellel van osszekotve TV 1es csatornan mindig igy hasznaltak. De azon valoban nincs jel
Na akkor elo a dobozbol az rca kabel szett osszedug es minden oke mukodik. nagy ko leesik.
GOndolkodom mi lehetett a gond. Aztan megvilagosodtam, a szerelo anno valamiert atprogramozta a gyari 36os savot valami masra, most ugye a frissites visszatette gyarira.
Atrprogramoztam 1es csatornat es most mar ott is mukodik minden...
Most mar csak arra lennek kivancsi az elso beallitasnal a szerelo miert is allitotta el a gyari beallitast?? -
Lala6
addikt
Ha jól értem nem tetted még fel az antenna tartót? Mindenképp ez legyen az első dolgod. Utánna tedd rá az antennát és kicsit húzd meg a csavarokat, annyira, hogy tudd forgatni és a dőlés szöget is állítani. Majd a TV DDtv-re kapcs és az antennát elkezd forgatni a szomszéd UPC antennájához képest a jobb kezed felé(az antenna mögött állva) A dőlésszöget próbáld a UPC antennáéhoz állítani, majd később finomítasz rajta. Először tekerd bátran balra, majd kicsit lassabban és folyamatosan korrigálj a dőlésen is.
Én így kb. 10 perc alatt beállítottam tökéletesre, pedig nem vagyok szakember, csak az én szomszédomnak is van UPC-je(meg Andrásnál jártam)
-
Andie
őstag
Nincs csö, csak erkélykorlát, az meg szögvas. Ezis bajom. Nem tudom eléggé elforditani nyugat fele. Úgyhogy fel kell raknom elöször egy toldót, vagy valamit amin szabadon forgathatom. Holnapra szerzek iránytüt azt kész. De az A4-es módszer sem rossz

Na majd kiderül. Addig is várom a ráérő szerelök számát
-
Kiskutya
veterán
tudom hogy sok embert nem erdekel de azert jelzem hogy februar 4 es dec elseje ota meg semmi hir a szerelesrol
ezen mar csak nevetni tudok.... ha meg par napig nem jonnek mas szolgaltato utan kell neznem.
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
nincs jobb ötletem, ragassz le az erkély padlójára egy A4es papírt, rajzolj a hosszabbik éle közepéhez egy pici pöttyöt, onnan húzz egy vonalat arrafelé, amerre az astrára állított tükrök állnak. utána húzz egyet arrafelé, amerre a bbc bejött a hotbirdről. és kb kétszer ugyanannyit, mint az előző. vagyis felrajzolod az astra irányát, (19.2fok K), onnan a hotbirdöt (13fok K) és onnan kb 2x annyit (picivel többet) az 1fok Ny on levő intelsat 10 02re. ha ez megvan, legalább valamennyire tájékoztató jellegű lesz. csőre felraktad már?
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
A menüben az Intelsat van beállitva, én nem is bántottam. Minden úgy van, ahogy Andrisnál beállitottuk.
A DigiTV csatornái több müholdról is foghatóak? Pl mivan ha nem látok DNY-ra? Mer csak pl Északra van teraszom?
Rohadt óvatosan mozgattam, és tapasztaltam, hogy nagyon érzékeny. Ezt a BBC-s csatornát (Hotbird) is már nagy közelitéssel tudom holvan, de mégis 5 percig kell billegtetnem mm-röl mm-re, mire megtalálom. Egy olyan müholdat, amit meg még nemis tudom holvan, esélytelen megtaláljak.
Sztem holnap veszek egy iránytüt, legalább az kb meglegyen. Aztán felszerelem a tartót rendesen, aztán hátha.
Ettöl függetlenül ha valaki eljönne beállitani, vállalom a költségeket. -
Rival
aktív tag
Igen, csatlakozva az előttem szólóhoz: mindenképpen egy olyan transzponderen próbálkozz, ami az Intelsaton is van. A Hotbird BBC World-je a 11432V-n van, míg az Intelsaton nincs ilyen transzponder. Próbáld pl. beállítani a keresés előtt ezeket, és utána forgass:
12607 V
12643 V
12687 H
Mindegyik Digi-s, és jön rajta free adó... ja, és rohadt lassan, mert mire kijelezné, hogy megtaláltad, már túl is vagy rajta...
De már megelőztek...
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
most látom a képen hogy rajzoltad be a parabolta vételi szögét ( le sem írom, hogy eleváció) . nincs gond, mert ez nem prímfókuszos, sokkal meredekebb szögből jön a jel, mint gondolnád. Ha be van programozva, nagy gáz nincs, csak kissé lassabbnak kell lenned. szereld fel egy csőre, állíts be egy csatornát, amit beprogramoztatok, pl CNN. ha erre kattintottál akkor elvileg jönne az adás, ha a tükröd jófelé állna, tehát már csak ez lehet a gond.
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Persze, hogy rádugta, tökéletesen fel is programozta az összes csatornát, még be is állitottuk az elsö 16-ot, mint kedvenceket. Csak ugye az én kártyám még egy csomót nem enged fogni, de pl a DDtv az jön kódolatlanul, és szépen fogtam.
Aztán elhoztam a cuccot, és anélkül hogy elprogramoztam volna, próbáltam keresni a müholdat. De nincs
A DDtv nem jön, hanem egy másik müholdról tudtam fogni 9 új csatornát (betettem 200 fölé), és azok jók (ill. csak pár, ami kódolatlan ugye, pl a BBC).
Ecceren a müholdat nem találom. Ez az Intelsat 10 02 az én müholdam? Mi az a transzponder?
-
Rick4
félisten
kérdés, mikor a beltérit elhoztad, a szerelő rádugta e egy kültéri egységre, és 4 perc alatt automatikusan felprogramozta e a transzpondereket? mert ha igen, akkor beállítod az intelsat 10 02 transzponderét, bármelyiket, és bármelyik csatornán nézed a jelszintet, ha megvan 70-80%, akkor csavar kissé meghúz, és lehet finomítani. ha ez sincs meg, akkor a csőre szereld rá úgy, hogy forgatható legyen, próbáld megtalálni ismét a BBC-t a 13 fok keleten.
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Sziasztok!
Van 1 jó meg 1 rossz hirem
A jó az, hogy Andris ideadta a tányért, meg a beltéri egységet, ellátott mindenféle alkatrésszel, és jótanáccsal. Szegény 1 órán át magyarázta nekem, mit merre állitsak, rövid földrajzórát tartott, meg még egy kis csillagászatot is tanultam
Nagy boldogan hoztam haza a cuccot, és sebtében össze is kábeleztem, majd kiálltam a teraszra, és mint a Mézga Gézában Aladár, forfolódtam az antennával. A lent túrázók el nem tudták képzelni, mit csinálok.
A szomszédok antennáit megfigyelve (UPC!!!), próbáltam belöni a déli irányt, mert természetesen iránytü nincs itthon, a GPS-em meg összevissza mutogatta az Északot hol erre, hol arra, néha Dél volt Észak, néha forditva, szóval használhatatlan volt.
A többi parabolát figyelve azonban eccercsak meglett a jel! Szépen ugrált, de le tudtam támasztani a teraszon, és gyorsan rákerestem a csatornákra. Sajnos az elsőre feltünt, hogy amiket András beállitott nekem, egyik sem müködik, viszont találtam 9 csatornát, többek közt a BBC news-t is. Ez kódolaltalnul is bejött, és már néztem is első digitv-s (müholdas?) adásomat
A rosszhir az, hogy ez nem az a műhód, ami nekem kell. Andrást felhivva elmondta, szépen megtaláltam a HotBird-ed (?), ügyes vagyok, szépen még 20 fokot forduljak nyugat fele. Na én fordulhattam... El nem hiszitek, kb 15.00-tól mostanáig a 4 fokban forgolódtam kint, már álmomban antennaállványnak fogom álmodni magam, és az agyamba úgy beégett a 0% a képernyőről, hogy mig élek nem felejtem el.
A fenti HotBirdet többször is vissza tudtam hozni, bár soxor azt is 5 percig kerestem. Nagyon érzékeny ez a cucc a dölésre és a szögre.
Azonban hiába körzöztem ki 22,5 fokot nagy papirra, és fordultam jobbra ennyit, majd órákig pöcögtettem jobbra-balra, fel-le a tányért, semmi. Még csak meg sem mozdult a jel a 0%-ról
A helyzetet talán kicsit bonyolitja, hogy mingyár itt a ház elött van a Kakukk-hegy. Elég magas, de a szomszédok antennája is ''átlát'' rajta. A Hotbirdet is mikor befogtam, akkor láccólag a hegyből jött a jel...
Rajzoltam itt egy kis móricka-ábrát, hogy értsétek:![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070204/para_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
[link]
A felsö rész értelemszerüen oldalról ábrázolja a házat és a hegyet. A függöleges dölésszög oké. Meg is találtam azt a pár adót.
Az alsó képrész a felülnézet. A ház pont Déli fekvésü lehet, mert egy egész picit (András infója szerint 6° ) megtaláltam a Hotbirdet. De hiába forgattam tovább (kb) 21° -al, ott semmit nem találtam
Nemhiszem, hogyha a hegy nem árnyékol 6 foknál, akkor 27-nél árnyékol. Ha mégis, akkor kitépem az összes hajam.
Nagyon el vagyok keseredve, és legjobban talán attól, hogy asse tom micsináljak? Kit tudnék elhivni, hogy rutinosan beállitsa?
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
Én is ezt a tojást használom IR átvitelre, a Conradban vettem... nekem ez viszont bejött ellentétben az A/V jelátvivővel. Nálam a kép most koaxon megy a távolabbi tévéhez, és mivel csak ketten vagyunk, általában nem akarunk egyszerre kétfélét nézni.
Bandus99: mi van, ha magaddal viszed a távirányítót? Így viszont macerás, ha a távolabbi szobában hagyod, mert akkor vissza kell menni érte...
-
Bandus99
őstag
Jajj en felreertettem a dolgot nem erre gondoltam.
Igazabol az elso felvetes amire valaszoltam mar azt is felreertettem.
Tahat amiben en gondolkodom ott az adas at lenne vive kabelen (RF) a csatornak leptetese lenne a gond erre lattam en valami 10K koruli osszegert ami a taviranyito jelet viszi at. -
Rival
aktív tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Én egy Thomson A/V átvivőt használok (használnék), ami a 2,4GHz-es tartományban üzemel. Hát úgy sz@r, ahogy van. A wifi élből bezavar, pattogó hangot hallani (ha visszaveszem a wifi adóteljesítményét, akkor valamit javul a dolog), de ha a 10 méterre lévő mikrohullámú sütőt bekapcsoljuk, élvezhetetlen zajos, recsegős, zúg, elmegy a kép... hihetetlen...
-
Lala6
addikt
válasz
raczandris
üzenetére
Igen én tudom(mondtad), csak Grabbernek írtam le.
Amúgy elég volt csak a kártya számot bediktálnom, kérdeztek pár dolgot(bevan-e rendesen állítva az antenna, jönnek-e a szabadon fogható csatornák, most épp bevan-e kapcsolva) utánna pedig küldték az aktiváló jelet. -
Lala6
addikt
A zone reality nem ugyanaz, mint ami a földi kábeltévén megy. Teljesen más műsorok mennek rajta.
Két zone reality lenne? -
Bandus99
őstag
Egy webes boltban lattam valami erre megfelelo eszkozt 10e ft koruli osszeg volt, piramis formaju fekete kutyu,. Sajnos a cimere nem emlekszem. Ha talalsz vmi jo megoldast, engem is erdekelne.
Ha beszerzed, rogton gondolkozz el egy + taviranyiton, mert a kovetkezo problemad az lesz, hogy a taviranyito mindig a masik szobaban van.
[Szerkesztve] -
zolforg
tag
Harmadik tv-re milyen módszerrel lehet legjobban megoldani az átvitelt? Az ok,hogy
átviszem kábelen csak a csatornaváltás kicsit körülményes egy másik szobából.
Esetleg a/v vezetéknélküli jelátvivő jöhetne még szóba.
[Szerkesztve] -
raczandris
tag
Az ügyfélszolgálat csak akkor tud aktiválni ha már náluk benne van a gépben az adatod .
Ha meg benne van már az adatod az azt jelenti ,hogy a szerelőd már lejelentette a központnak , tehát ne a szerelődet hibáztasd .
Valószinű ,hogy amit már többször is irtam ha elsőre nem megy a kártya ujra fel kell hivni a 06 40 180 180 -at és ujból kűldenek aktiváló jelet a gépedre . -
Rick4
félisten
válasz
janika_(én)
üzenetére
Remélem jó helyre ........ merre néz az a fal, ahova kiraktad, és milyen messzire van a függőleges cső (amire a tükör lesz felfogatva) a faltól?
[Szerkesztve] -
Az miért van,hogy ha a beltérin kiválasztom az Intelsatot akkor nincs jel,de ha Hotbird van kiválasztva akkor van jel,mert ha ki van választva az Intelsat,akkor is simán mutatja az Astra jelerősségét?
Tehát nem nézi,hogy milyen műholdról jön a jel?
A kártyára most azt írja ki,hogy nincs inicializálva.Az mit jelent? -
janika_(én)
csendes tag
válasz
FreeMan60
üzenetére
Sziasztok!
Felszereltem ma az ''atombiztos'' tartót a falra.
Remélem jó helyre mert ha esetleg mégis a 20 fokos irányba kellene állni az antennának akkor nem lessz jó.
Olyan stabil lett hogy az én 80 kilómtól meg sem mozdul.
Jöhet a szerelő jövő héten.
Köszönöm a segítséget mindenkinek de főleg Rácz Andrisnak és FreeMan60-nak.

-
zolforg
tag
Esetleg ha valaki még nem tud róla:
Playboy TV - 2007. február 2.
Ma éjjel 23 órától foghatóvá válik a TVS Craiova (román) csatorna helyén magyar alapcsomaggal a Playboy Tv. Minden nap hajnali 4-ig megy majd. Viszont vertikális a polarizációja, tehát társbeltérinél a főbeltérit is V-re kell állítani. -
kpotya
csendes tag
Segítsen valaki, hogy kell új műholdat lekerestetni a hyundai beltérivel? pl. Thor. és hol találom meg ezek értékeit?

-
kpotya
csendes tag
jÓ AZ ÚJ SW, CSAK EGY GOND VAN VELE, LENULLÁZZA A BELTÉRIT TELJESEN

-
Rick4
félisten
mondjuk a szigetelt panelre lehetne csinálni egy külön konzolt, akár 5 percig is tarthat. ez a felszerelős dolog, meg az egész digis beszerelés dolog olyan, hogy egyszerűbb az ügyfélnek is kiszámlázni a kszállást, meg a felszerelést, ha már úgyis annyira akarja, meghát a digitől is megkapom egyszer, csak jobban járok, ha két helyről jön a pénz...nekem is végigsírta a szerelő az 1 óra 15 percet, miután 10800ftot vitt el..

[Szerkesztve]
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Vanguard
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Hobby elektronika
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj Dobozos Asus Lap! Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

RFSNA 1.00.02 / 2006.Nov.02. Ha van frisseb akkor az honositot-e, és melyik csatornán lehet letölteni.

![[kép] [kép]](http://www.freeweb.hu/lalika6/antenna1.jpg)
Csatorna rendezés