Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
- Pebble - az átgondolt okosóra
Aktív témák
-
Yossarian222
csendes tag
Sziasztok!
Régen voltam már ezen a fórumon, de most le szeretném írni néhány pozitív tapasztalatomat a DigiTV-vel és a beltérikkel kapcsolatban.
2007. január 14-én kötötték be nálunk a DigiTV-t, HUMAX-II beltérivel és 60x70 cm-es elliptikus-fehér-'digis' tükörrel. Még pont aznap kötötték be nekem, amikor az utolsó nap volt hogy még 2 éves hűséggel kötötték meg a szerződést. Mivel már ekkor tudtam, hogy a második TV-hez társbeltérit fogok igényelni ezért további 20m koaxkábelt is vettem és a társbeltérihez kaptam még plussz 2 F-csatlakozót is a szerelőtől. A csekk befizetését követően azonnal megigényeltem a társbeltérit. A társbeltériért (HYUNDAI HSS-3169NA) február 13-án mentem érte és már aznap Ügyfélszolgálaton keresztül aktiváltattam is. A társbeltériért én mentem érte és én is kötöttem be. Ezután rákerestem a csatornákra és sorbarendeztem a csatornákat.
A DIGI+II beltérinél a szoftverfrissítést a jövőben várható video- vagy DVD felvételek készítése érdekében és a Macrovision-védelem ''elhárítása'' érdekében a 00-ás verzióról a 04-es verzióra frissítettem, a március 26-i 06-os szoftverfrissítésről lemaradtam de nem okoz ez nálam gondot.
(MACROVISION: Videofelvételek, DVD filmek jogtalan másolását megakadályozó eljárás azáltal, hogy a videojelbe olyan impulzusokat illesztenek be, ami megzavarja a felvételre kapcsolt videomagnó szinkronáramköreit és így a felvett anyag szinte nézhetetlen a színhibák, fényerőváltozások, szinkronozási hibák miatt.)
Először SAT-osztóval akartam a a 'digis'-single fejtől szétosztani a a jelet a 2 beltérihez, de itt a fórumon olvastam hogy a TWIN-fej a jó megoldás ha zavartalanul akarunk egyidőben és egymástól független TV-csatornákat (és akár eltérő polaritású adókat) nézni a 2 TV-n. Azt már eredetileg sem akartam, hogy a főbeltérire ''fűzzem fel'' a társbeltérit, mert nem akarok hasraesni a kábelben és lyukakkal sem akarom szétfurkálni a falakat; továbbá egymástól függetlenül akarunk eltérő TV csatornákat egyidőben nézni a 2 TV-n.
A TWIN fejjel kapcsolatban a fórumokon találtam útbaigazítást, és úgy döntöttem hogy az INTERNET-en rendelek csomagküldő cégtől utánvételes-készpénzes fizetési móddal. Február 21-én hozták a TWIN fejet házhoz, [4200 Ft volt a fej ára + 2500 Ft volt a szállítási díj]. Ha én járok utána akkor kb. 2000-2500 Ft-ot én is elköltöttem volna a beszerzéssel a 4200 Ft-os fej áron túl. GLOBO Gold Edition TWIN fejet vettem, mert az tűnt a fórumokon ajánlottak közül a legalkalmasabbnak számomra. Arra figyeltem, hogy az eredeti single-'digis' fej 40mm-es nyakátmérőjének megfelelően szintén 40mm-es nyakátmérőjű legyen a twin fej is; azért hogy ne kelljen új fej-felfogató bilincset is beszerezni.
Az eredeti 'digis'-single fej helyére én tettem fel, és szintén én állítottam be az új twin fejet is. Forgattam amíg a legjobb vétel nem jött létre illetve a fej-felfogató bilincsnél a tükör fókuszához képest addig ''közelítettem-távolítottam'' amíg szintén a legerősebb vételi szintet sikerült beállítani. Persze mivel a tükör -szerintem az én igényeimnek megfelelően- jól lett beállítva (a HUMAX-II beltérin kb. 80-85% a vételi szint és kb. 60-65% minőség), így úgy gondolom ez a twin fej ''beállítás'' nem volt nehéz.
Én eddig meg vagyok elégedve a DigiTV szolgáltatásaival, a TELETEXT és az EPG nekem nem tűnik nélkülözhetetlennek, az ÁSZF-ben ezek nincsenek benne; ha elérhetőek lesznek akkor jó, ha nem akkor sem fognak túlzottan hiányozni.
Az árral szerintem a jelenlegi piacon nincs gond, én a UPC-vel tudom összehasonlítani mivel nálunk kiépített vezetéke szolgáltatás -még- nincs így csak a műholdas szolgáltatók közül lehetettválasztani. S mivel a UPC-t évről-évre hívtam és évről-évre emelkedő díjakat mondtak az alapcsomagnál ezért választottam a DigiTV-t. Rendben van, amikor a DigiTV a UPC-hez képest alacsonyabb alapcsomag árral terjeszkedi kezdett, akkor a UPC is lejebb ment az árral - de ezt csak azért tette mert a monopolhelyzete végetért a DigiTV piacralépésével. Persze nem jelenti azt hogy örök hűséget esküdtem a DigiTV-vel, ha letellik a 2 év hűség akkor újra lehet gondolni hogy kit válasszunk!
Más.
Én a 2 beltéri beüzemelése óta csatornát egyik beltérin sem töröltem, a HálózatTV-s transponderekkel bővítettem csak eddig a csatornalistámat. A tükröt vagy a fejet sem próbáltam manuálisan-próbálgatással ''tuningolni'' hogy jobb és még jobb legyen a vételem. Észrevettem, hogy általában az optimális megoldás okozza hosszú távon a rendszereknél a legjobb megoldást. Nem biztos, hogy próbálgatni-piszkálgatni kell egy működő rendszert hogy egy kritikus-kiélezett csúcsbeállítás jöjjön létre mert lehet hogy nem az a legstabilabb beállítás! De ez csak az én magámvéleményem.
A lefagyásokkal kapcsolatban : Én amikor nem nézem a TV-t akkor mindkét beltérit és a TV-ket is teljesen áramtalanítom manuálisan, nem használok időzitőket sem az elosztók sem pedig a beltérik a ki-bakapcsolásnál. Szoftvert frissíteni sem fogok a továbbiakban, megelégszem a jelenlegi verziókkal, hacsak nem lesz valami extra! (A HUMAX-II esetében a március 23-i frissítésről, a dinamikus-automatikus ''új-csatorna hozzáadási'' verzióról lemaradtam de nem probléma, a HYUNDAI HSS-3169NA esetében az eddigi legfrisebb 04-es verzióm van.)
Bizonyos csatornákon előfordul időnként ''kockásodás'' vagy gyengébb vétel, de olyankor át- majd ismét visszakapcsolok erre a csatornára és vagy ''elmúlik a kockásodás'' vagy sem. Ha nem múlik al nem ''erőltetem'' ezt a csatornát.
Ez alatt a 3 hónap alatt komolyabb problémám nem volt, és remélem a jövőben sem lesz.
Tovább nem is ''fényezem'' a DigiTV-t, nehogy valaki még leszóljon ezért!
Üdvözlettel : Yossarian
További jó Digi-zést!!!
[Szerkesztve] -
o.gaby
tag
Én is kikapcsolom a beltériket mindig, de az 1 év alatt még csak kétszer fordult elő, hogy nem tudtam visszakapcsolni, és ez is csak akkor amikor az időzítő kapcsolta ki. Viszont ha nem szellőzik megfelelően akkor megadja magát és hátul kell ki-be kapcsolni.
-
gandalf
aktív tag
de mivel kapcsolod ki?
a sima távon is lévö power gombjával, hogy az idö látszódjék rajta?
nekem 2 beltérim van, az egyik már 1 éves de én ilyet nem tapasztaltam, akkor szerencsés vagyok? én mindég kinyomom és kész.. -
Kiskutya
veterán
válasz
gandalf
üzenetére
nalam amikor szereltek mondta a szerelo ha lehet ne kapcsoljam ki ugy is volt 3 napig aztan mondtam ez hulyeseg 10evet dolgoztam muszaki kereskedelemben es meg hasonlot sem hallottam ezert esti tevezes utan kikapcsoltam. reggel felkelek beviszem a kavem es kapcsolnam be erre semmi.... hmm mondom mi a picsa van a belteri hatuljan a kapcsoloval ki 5mp mulva bekapcsolom es mukodik minden rendesen. azota sem kapcsolom ki inkabb nincs kedvem benyulkalni vagy kiszedegetni a belterit a helyerol. ezzel nem azt akarom irni hogy ez igy jo csak ezek szarint meg azok szerint akik szidjak a hyundai belteriket van nemi igazsaguk!
-
jata
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a fő beltéri egységen a hálózat tv bejön a másodikon nem megoldást köszönöm!
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
Az lenne a problémám,hogy ha sokáig van kikapcsolva a beltéri, akkor hiába nyomkodok bármit nem kapcsol be
. Ha hátul a főkapcsolót kikapcsolom, és vissza, utána már bekapcsol a beltéri. Mi a megoldás, hogy ezt elkerüljem? -
Rick4
félisten
tegnap este végig tudtátok nézni az rtlen a kész átverést? nekem a fele körül a reklám alatt elment minden, a romanticán kívül nem is jött semmi, a jelerősség is 10% volt....azt hittem, Simonyiék eltrafálták a műholdat...

-
o.gaby
tag
Amikor a frisítést akartad csinálni az M1-en indítottad el? Mert csak ott hajlandú megcsinálni.
-
szabi9811
tag
Az új csatikat mikor teszik már át a H polárra.
Valakinek nincs infója? -
o.gaby
tag
Igen, ha igy folytatják akkor lassan már egész tühető lesz az EPG, bár a tartalmat még nem jó helyre teszik be. De szerintem már azzal is megelégednénk, ha lenne akár tartalom nélkül is.
-
Lala6
addikt
Azt észrevettétek, hogy az EPG többet mutat, már van tartalom is rajta (már amikor éppen működik)?
-
raczandris
tag
Annyit tudni kell ,hogy a Horizontális csatornák vételekor a beltéri 18 Volt-ot ad ki .
Vertikális adok vétele esetén pedig 13 Volt-ot .
Ha sat osztóval van elosztva a jel akkor azon keresztül ha az egyik készülék Horizontális csatornára van állitva akkor a fej 18 Voltot kap és átállitja a polarizációt a fejben .
A másik gép hiába van Vert . ( 13 Volt-os) állásban a fej akkor is a nagyobb feszültségnek ''engedelmeskedik '' és marad a Hor.- állásban a fej .
Ezért ha az egyik gép Hor .pol.-ban van a másik kénytelen ''engedni az erősebbnek'' !
[Szerkesztve] -
o.gaby
tag
A twin fejre már én is gondoltam de a panel átka, hogy a beton falat nagyon nehéz egy helyen is fúrni, nemhogy két helyen. De ha ugye egyformán működne mindig akkor nem is érdekelne de, hogy miért működik másképp a Digis tp-ken azt nemtoml.
-
o.gaby
tag
Hello!
Van valami ötletetek, hogy a főbeltérin miért nem tudok digis V polárost dolgokat nézni (Hálózat Tv) ha a társ be van kapcsolva? Mert elvileg a társnak nem kellene akkor működni ha én más poláron vagyok. De az érdekes,hogy a Thor V poláron lévő dolgait tudom nézni, de a Digi-n már azt kapom, hogy a csatorna nem működik. De ha a társbeltérit kikapcsolom rögtön megy. Ötlet? -
(Kolombusz)
veterán
A teletexttel csinálhatnának valamit, röhejes, hogy 2007ben nem mennek a teletextek.
-
hoby36
senior tag
1347?

-
AmunRa
senior tag
Nalam valószínüleg hétvégén csinálják a szerelést.
Valószínüleg holnap meg is rendelem.
Milyen a misösség? Meg vagytok elégedve? -
csibor
addikt
Axn crime és sci-fi másnál is levan kódolva?
-
o.gaby
tag
Gőzöm nincs egy szerkesztés miatt miért duplázta meg a hozzászólást!
[Szerkesztve] -
o.gaby
tag
Hello!
Nekem már több mint 1 éve van digim, de a sportklub soha nem volt valami fényes. Se a minősége, se semmi. A AXN-en a felirat pedig van amikor jó, nálam pl az esetek 90%-aban jó. Mondjuk a múlt héten nem volt felirat, de most már újra választható.
Viszont az AXN-el kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy már nem a román változatot kapjuk, hanem a cseh változatot. Legalább is a reklámok feliratából ezt szürtem le. Szerintetek? -
Kiskutya
veterán
van meg 2 dolog ami idegesit az 1ik hogy a sport klubra ahanyszor kapcsolok(igaz nem nagyon szoktam nezni) mindig szaggat a kep pedig 90% a jel. a masik meg az axn bekotes ota csuszik a felirat vagyis hamarabb megjelenik mint ahogy kellene ez mar idegesitobb mert az axn-t azert szoktam nezni. ezek a problemak masnal is elofordulnak?
-
gandalf
aktív tag
nekem sosem ment, de nem is foglalkozok vele..mindkét beltérim tökéletesen müködit, az egyik több mint 1 éve..

-
Kiskutya
veterán
most mar tuti kb 1 orja villog a kerem varjon felirta

-
Kiskutya
veterán
hali a hyundai belteriknel a szoftver frissites hogy megy mert menubol elinditottam es mar 40-50 perce megy es meg mindig csak villog a kerem varjon felirat?
-
Kiskutya
veterán
az axn crime es sci-fi csatikrol lehet mar tudni valamit mert elmeletileg mar foghato az oldal szerint : [link]
[Szerkesztve] -
zolforg
tag
válasz
Avicularia
üzenetére
bajban lehet az asszony egy ilyen szerelő mellett ,ha még dugni sem tud rendesen

-
Bandus99
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
Sajnos belefutottal abba, amit mi mar regota tudunk. Mivel a Digi igen keveset es azt is nagy kesessel fizet a szereloknek, ezert sok szakember nem szerel mar nekik. -tisztelet a kivetelnek- Ennek kovetkezteben szinte 0 a szakmai kovetelmeny ahhoz, hogy DigiTv szerelo lehessen beloled.
Ez meglatszik a munkakon is. -
Avicularia
veterán
igen jól írjátok ,tényleg forditva lett bedugva a kártya,kifogtam egy normális üfsz-ost,aki egyből vágta
dehát k@pja be a szerelő,ő dugta be így a kártyát,nekem eszembe sem jutott,hogy chippel lefelé kell berakni,nem is logikus,azonkívül nincs semmi a piktogram a dekóderen,ami a kártya helyes behelyezését szemléltetné
ráadásul mindkettőben így volt benn a kártya -
hoby36
senior tag
Helotok!Tudja valaki,hogy székesfehérváron van a Com2 kft-n kívül más digi szerelő?Mert őket 2 hete hívom telefonon,de nem veszik fel.Kellene márt a második beltérim.

-
FNZ
őstag
hali!
az lehetséges, hogy a M1, M2 és a TV2-nek van teletextje, de a DUNA és az RTL KLUB-nak nincsen ?
alapból kellene lennie mindegyiknek TXT, de az őseimnél annál a 2-nél nincsen!!
mitől lehet ? -
Vincsó
aktív tag
-
gandalf
aktív tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Nekem élböl a Sohasem volt összepárositva üzenet jött be, nem lehet hogy véletlenül forditva dugtad be a kártyát? A smartcard hogyan lehet néme, nem akkor amikor a készülék nem látja?
Nem nézlek hülyének, de volt mikor nekem is forditva volt bedugva a nagy rohangálásban, csak nem emléxem mit irt ki..
na meg is néztem..ha kivettem és megforditottam a kártyát, ugyan ezt irja nekem is, szal vagy a kártya szar, vagy a készülék, vagy chippel felfelé dugtad a készülékbe, a hyundai-omba chippel lefelé és befelé kell bedugni..
ugyhogy az ÜFSZ max annyiban hibás, hogy ezt nem tudják
[Szerkesztve] -
Kiskutya
veterán
nalam is 1-2 ora alatt aktivaltak. viszont az epg nekem is hianyzik neha este 10-11 korul a francnak van kedve ujsagban vagy neten megnezni ami a masik szobababn van hogy mi megy a teveben. az axn szarakodas engem is zavar mert az volt az egyik ok hogy upc kabelrol atjottem digire na persze aprilis 1-tol mar a upc kabelen is megy ilyen az en szerencsem. eddig aki nezte nalam a tevet azt mondta kepminosegben a direct sem jobb csak hangban. nekem tevezesre a hang is megfelel nagy sony erosito+yamaha hangfalak es egsz jol szol! a hyundai belterit rgb-vel kotottem a tevere a keps is egesz jo lett ugy.
-
szabi9811
tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Nekem is volt ma ilyen hibám távirányitón kikapcsoltam, kihuztam a készülékből a smart kárgyát, utána kihuzatam a konektorból, mig ki volt huzzva visszatettem a kártyát vártam úgy kb. fél percet majd visszadugtam a konektorba bekapcsoltam és láss csodát müködött
-
Bandus99
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
Tudom lehet badarsag amit irok , csak halkan mondom, az ugye megvan, hogy aktivalashoz digis csatornara allitott belteri kell.
Amugy tudtommal ujabban mar szo sincs arrol, hogy napokig varni kellene az aktivalasra.
Ha a szerelod megfeleloen bekuldte a kpba a szukseges adatokat, azonnal tudja a kp aktivalni. Tehat telefon es mennie kell. Ha nem akkor rossz kp-ost fogtal ki. -
szasza_1
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Nekem is volt ilyen, 1 hetet vártam, 4-szer betelefonáltam a 40/180-180-ra (azt hiszem ezt hivtam, digi központi szám), aztán elkapott az ideg, visszavittem, hogy valami rossz a beltérivel, mert már 4-szer elindították. Aztán felhívta ő is őket, de ez valami partneri vonal lehetett, mert mindjárt kapcsolták, és ott mondták, hogy még egyszer sem volt elindítva. Akkor kérte, hogy indítsák el, közben a munkatársa gyorsan rádugta a zsinegre, bekapcsolta, és 10 mp múlva jó lett. Úgyhogy ha elindítják, annak pár másod perc alatt meg kell történnie. Amugy tényleg nem értem, ezek minek ülnek ott, és fogadják a tel. hívásokat, ha nem csinálják meg azt, amit kellene?
-
Billy76
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
a kártyák aktiválása a dealer/szerelő által elvégzett regisztrációtól függ, hiába szerelte be a beltérit, ha az interneten nem reg-be aktiválásra, amit a kp végez el...
tanács üfsz tel és megoldódik a problem... -
Billy76
csendes tag
válasz
gandalf
üzenetére
nincs semmi átverés...
a digis csatornák vannak 200-ig, a többi a műholdakon vehető többi csatorna, melyek többségét a skandináv államokba sugározzák kódolva...
ja és a 120 digis csatornát 6 országba sugározzák, és a magyar kártya csak a Mo-ra szánt adások vételét engedélyezi, és persze az előfizetés szeinti hozzáférést (alap vagy/és prémium) www.digi.tv oldalon megnézheted -
gandalf
aktív tag
válasz
Avicularia
üzenetére
érdekes én elhoztam a 2. egységet pénteken, vasárnap bekötöttem, telefonáltam az üfsz-nek és pikk-pakk aktiv lett..
-
Avicularia
veterán
sziasztok
csütörtökön reggel kötötték be a digi-tv-t.
azóta nem voltak képesek aktiválni a kártyát.
a szerelő (rendkívül antipatikus ember,szétfikázta a digit,hogy egy román szar,bezzeg a upc direct mennyivel jobb) 24 órán belüli aktíválást igért.
este felhivtam az üf-t,ott már 72 órát mondtak az aktíválásra.
első tapasztalat elég negatív
lassan azt gondolom ,hogy tényleg nincs itthon egy szolgáltató sem aki korrekten ,normálisan állna a dolgokhoz.
-
gandalf
aktív tag
valami nagy keverés van mert már 300 adót szkennel be a vevö, ésd egy csomó át van állitva vertikális v. másik pozicióba, megjelent az axn mindkét uj csati, de még hozzáférés megtagadva

-
gandalf
aktív tag
no, beállitottam, hogy az axn saját oldala szerint 0:55-kor kezdödö alias-t felvegye, erre 1 órával hamarabb kezdötött és a jericho-t adták ami benn se volt a müsorujságbam
mg: -
kpotya
csendes tag
Üdv. Holnap reggel 04.30-ig kódolatlan a HBO.

-
o.gaby
tag
Akkor örülj annak, hogy mutat valamit mert nekem napok óta nem mutat semmit. Meg azzal is ki van már a tö..., hogy levették az AXN-ről a magyar feliratot és csak a szerb feirat van. Az angol tudásom meg nem az igazi, hogy megértsem a jó kis valóság show-kat. De szerintem ez már nem az AXN-hibája, mert a feliratok egyből a 3-al kezdődnek.
-
Az EPG nálatok is elhalt?
Nekem napok óta nem mutat újat... -
sb
veterán
válasz
denespapa
üzenetére
Nem tudom ez ilyen egyszerű-e. Sztem a felelősségnek és a tulajdonlásnak sok köze nincs egymáshoz. Hiába bérlem csak és a digié a készülék, ha pl. kettétöröm azt is nekem kell fizetni - nyilván jogosan.

Szóval én simán el tudom képzelni az egyéb hibákat is. Konkrétan azt kérdeztem a szerelőtől, hogy ha elhozom, bekötöm, majd fél év múlva (tehát vélhetően nem az én hibámból) tönkremegy, akkor mi van. Az is az én bajom.
Hát nem tudom... -
o.gaby
tag
Hát a két AXN-re én is kiváncsi leszek, hogy lesz-e nekünk is remélem igen, mert végre lenne még két aránylag értelmes csatorna. Mert azért már a temészet csatik a könyökömön jönnek ki. De szerintem ezeknek is a román változatás szertné adni mint a fő csatornát, és lehet nem adják olyan könnyen mert azért két ''prémium'' csatiról van szó. Viszont azt nem értem miért van mindenki oda a Hálózat tv miatt mert az egy rakás sz.... Soha nincs rajta semmi nézhető. Szerintem
-
kano
nagyúr
válasz
denespapa
üzenetére
Na én is ezt írtam itt alább de senki sem hisz nekem.

Talán neked.
Az ilyen forgalmazóval nem kell kezdeni, el kell menni másikhoz és onnan kell beszerezni a társbeltérit.
Más:
Biztosan lesz nekünk is AXN Sci-fi és Crime?
Mert nem nagyon akaródzik megnyitni ellentétben a Hálózat TV már megy.
[Szerkesztve] -
o.gaby
tag
Szerintem ez ebben a formában nem éppen igaz. Mert ha nem ő szerelte be akkor jön majd az a kifogás, hogy azért ment tönkre mert nem megfelelően történt a beüzemelés. Tuti, hogy megtalálják a módját, hogy fizetned kelljen az elromlott beltériért. szerintem képesek lennének kifizettetni a teljes beltérit, de a javítási költséget tuti.
Szerintem! -
o.gaby
tag
Hello!
Amugy az teljesen forgalmazó függő, hogy ki hogyan intézi a második beltérit. amikor én megkaptam decemberben nekem is azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy ha én viszem el a forgalmazótól ugrott a gari. De a forgalmazó azt mondta, hogy ez hülyeség. A kezembe nyomták a beltérit, aláírtam a második szerződést és otthon összeraktam mindent. Tehát szerintem az teljesen forgalmazó függő, hogy az aki leakarja húzni az ügyfeleket. Akinek nem ez a lényeg ott nem fognak köcsögösködni. Ha van esetleg több forgalmazó a városodban szerintem menj másikhoz. -
Lala6
addikt
Igen, 5000+ÁFA-t kell fizetni, de ezt nem a szerelőnek, hanem a digi-nek utólag csekken. Ez a második beltéri egyszeri díjja. A számlán szerelési díjként szerepel, de nem az.
Ha kiviteted, akkor a szerelő valószínű kérni fog a bekötésért még plusz lóvét, amit neki ott helyben kell kifizetni, meg biztos sokat is kell majd rá várni.
Ilyen gari-s lapot velem nem írattak alá, csak a sima szerződést.
Én egy forgalmazóhoz mentem el, akinek a telefonszámát Andristól kaptam meg. A lépcsőházban megírtuk a szerződést és a kezembe nyomta a beltérit. Délután már működött is. Utólag csekken fizettem 5000+ÁFA-t. -
szabi9811
tag
Meddig tarthat az új csatornák teszt üzeme? Megkaphatnánk a csatikat húsvétra!
-
sb
veterán
De velem nem ilyet akarnak aláíratni, hanem amit mondtam: Konkértan azt, hogy NINCS SEMMILYEN GARANCIA, ha én viszem el a beltérit.
Megnéztem a digi weblapon lévő ÁSZF-et. Abban is benne van, hogy csak akkor érvényes bárminemű garancia a készülékre, ha ők szerelik be.
Másfelől viszont van benne egy olyan pont is, ami a 2006 nov 20. előtti előfizetők esetén a második beltéri egységre 5000+ÁFA díjat ír elő, ami a szerelési költséget is tartalmazza!
Tehát ha a garivesztős rész igaz is, azzal sajnos nincs mit tenni, viszont ha meg kihozatom, akkro szerelési díj külön már nem számítható fel!
Üsz-en persze fogalmuk sincs a saját ÁSZF-jükről, ott azt mondták, hogy fizetni kell a 2. beltéri szerelésért külön.
Sztem az lesz, hogy kihozatom - így van gari - és rohadtul nem fogok fizetni a szerelésért. Ott az ÁSZF. Majd ők perelnek meg szaroznak, ha akarnak. Ne nekem kelljen már írogatni meg 3 hónapig nyomozni egy dolog igazsága után, mikor benne van a hivalatos ÁSZF-ben. -
o.gaby
tag
Hello!
Nincs valakinek valami jó infója az új csatornákról? Mert a Diginek szokása ezekről a változásokról mélyen hallgatni, még akkor is ha az történetesen jó. A Nat Geo-t is csak úgy berakta. Legalább egy tájékoztatót tehetne a számlához, hogy gyerekek nézzétek csak, mit alkottunk.
Amugy másnak is eltünt az AXN-ről a magyar felirat? Mert nekem csak a szerb van ha jól emlékszem, más semmi. Meg néha elfelejtik a magyar hangsávot is.
Ja és a TV2-n másnak is akadozik a txt? (mondjuk jó hír, hogy van végre). -
Füleske
addikt
Hol vettél ki a szavaimból túldimenzionálást ?
Nem kell előképzettség ha az illető hajlandó/tud/akar beletanulni a dolgokba. Ha nem hajlandó/nem tud/nem akar akkor sokat fogja szidni a digit. És nem lesz azzal sem elégedett hogy minden hibánál fizethet a szerelőnek nem keveset.
Őnekik a kábeltv való. Ennyi. -
sb
veterán
Hát kb. én is így gondolom. Pl egy TV sem lenne garis, ha te dugod be az RF kábelt a hátuljába.

De ha nem is az enyém, ha tönkremegy - mert ugye olvastam már pár Hyundai ''balesetről'', ami vélhetően a napi 15-20 fagyás miatt volt - akkor mi történik? Az az én problémám, ha fizetnem kell az új beltérit.
A gond sztem itt az aláírandó dokumentummal van. Anélkül kéne elhozni, de nem hiszem, hogy odaadják. -
kano
nagyúr
Ne törődj senkivel. A második beltéri úgysem a tiéd így ha nem is vállalnak rá garit akkor is az ő problémájuk lesz. De ugyebár a kormányrendelet szerint jár rá az 1 év gari. Nyugodtan hozd el(ilyen alapon egy rádióba se rakhatsz elemet mert akkor ugrik a gari, nem is beszélve a CD player és a CD esetéről).
Ez a mai magyar lehúzás tipikus esete. -
Oliverda
félisten
Na, nem tudom mi volt a baj, lehet hogy valami kontakthiba, mert most megcseréltem a két kábelt, LNB1-hez az Astra-t, 2-höz a Digi-t, és megy.

Amúgy mi a különbség DiseqcA(stb.) for 2.0 és a sima DiseqcA között?
A Humax-nál ezek közül lehet lehet választani. Ja, meg van valami Tone Burst is. -
Oliverda
félisten
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyen DiSEqC kapcsolót:![[kép] [kép]](http://www.golden-interstar.com/assets/images/Interstar_4_in_1.jpg)
A dobozán a következők vannak:
DiSEqC Switch 4 in 1 GI 411
Input Freq. 900~2300MHz
Insertion Loss: 2dB Typ.
Isolation: 25dB Typ.
Felraktam, összekötöttem. Egyik tányér a Digi, a másik az Astra felé néz. A Digi-t az LNB1-be csatlakoztattam, az Astra-s tányért az LNB2-be. A beltérim Humax II. Bekapcsoltam a beltérit, a Digi-s csatornák azonnal működtek, nem is kellett semmit állítani. Az Astra-t viszont nem tudom beizzítani.
Tudna valaki segíteni?
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Vanguard
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Hobby elektronika
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- NVIDIA Quadro P5000 GPU 16GB GDDR5X memóriával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3618,96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azt szeretném kérdezni, hogy a fő beltéri egységen a hálózat tv bejön a másodikon nem megoldást köszönöm!

Ez a mai magyar lehúzás tipikus esete.