Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
Aktív témák
-
sb
veterán
Ez hülyeség, már ne is haragudj. Különböző minőségű alkatrészek különböző áron.
Ha 5 féle cucc van különböző minőségben és különböző áron, akkor nyilván nem fogják mindet ugyanannyiért adni. Az elején tisztán megmondták mi kerül 0ft-ba és mi az ami extra áras. Lehetett választani...
Ha egységár lenne, akkor nyilván mindenki a legjobb cuccot kérné és akkor nyilván kénytelenek lennének a legjobb cucc árán adni.... már ha nem ajándékszolgálat a Digi.
Innentől meg annak a 10-ből 8 embernek sírna a szája, akiknek jó lenne a gyengébb cucc is olcsóbban.
András: Sztem a képlet egyszerű: ha garanciális, akkor gondolom a Digié a költség. Addig, ha az ügyfél nem kér mást, ugyanazt kell feltenni... Aztán majd valamelyik fél egyszer megunja és a 10. elhajlás után el fog gondolkodni az ügyfél és a Digi is... -
pista1
csendes tag
''lesz olyan ügyfél akit nem lehet meggyőzni, hogy ez már nem garanciális javítás és nem a szerelő hibája, ha a Digi nem megfelelő minőségű alkatrészeket ad a csomagba. ''
OK, nem a szerelő sara, viszont valaki eladja, az vállal rá garanciát, a szerelésre meg a szerelő.
Szerintem a parabola kültéri rész, természetes, hogy fújja a szél. Ha olyan minőségű, vagy úgy van felszerelve (persze a megrendelő kifizette, ahogy kell) hogy a szél elfújja, azért talán nem a vevő felel. -
kano
nagyúr
válasz
raczandris
üzenetére
Ez teljesen jogos. Ha többször kell kimenni az természetesen díjköteles legyen.
A falitartó tényleg egy kalap ****, nem is foglalkoztam vele egyből szereltettem fel a szerelővel egy 40cm talpasat. Ezzel a nagy szelek idején sincs semmi gondom. Sajnon mindig lesz olyan ügyfél akit nem lehet meggyőzni, hogy ez már nem garanciális javítás és nem a szerelő hibája, ha a Digi nem megfelelő minőségű alkatrészeket ad a csomagba.
Inkább hirdetnék, hogy 5k a szerelés de akkor tisztességes minőségű munka és eszközök járnának az ügyfélnek. -
pista1
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Miért?
Ha 0 Ft-ért hirdetik (ami ugye nincs ingyen, mert ingyen semmi sincs, ennek árát máshonnan szedik) az azt jelenti, hogy nem lesz jó?
Nevetséges! Tessék úgy megcsinálni, hogy a szél ne fújja el. Ha ez extra szolgáltatás, extra árért, akkor úgy egyenes, BECSÜLETES, hogy 0 Ft-ért csak olyant csinálunk, amit elfúj a szél.
Hát ez még a balkánibb balkánon is érdekes lenne. -
LazzL
tag
válasz
raczandris
üzenetére
Illetve a szolgáltatót kéne arról megyőzni, hogy az alap fali tartó nagyon gyenge, és ezért érdemes lenne az erősebb tartót mindenhova feltenni.
Ugyan ez pénzbe kerül, de akkor így is hirdessék a honlapon, és az árlistákban. -
LazzL
tag
válasz
raczandris
üzenetére
Az alap tartóra is érvényes a garancia, nem?
Akkor rakj fel egy uyan olyat, aztán kész. -
raczandris
tag
Nem régen hivtak a digitől ,hogy van egy ügyfél akinek a viharos szél kimozditotta a falbol az antenna tartóját . Meg kellene javitani . Aki felszerelte már nem dolgozik igy nem érhető el .
Kiderült ,hogy a felszereléskor nem akarta a szerelő által javasolt erősebb falikart kifizetni .
Igy más nem lévén az ingyen adott tartozék ,lemezből kialakitott falitartót fúrta fel a szerelő ,ahol a furatok távolsága és a felfekvési felület kb 4 cm .
Most amikor a javitásért fizetni kellene azt mondja az ügyfél ,hogy Ő már fizetett egyszer .
Igen de a nagyobb tartót akkor sem fizette és most sem akarja .
Ingyenes a szerelés ezt hajtogatja , de én saját pénzemen nem veszek neki 3000 Ft -ért tartót .
Mit csinálnátok a helyemben ?
Az antenna meg lifeg a tartozék tartón az ablak alatt , mig valakinek a kocsijára rá nem esik .
R.A.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
LazzL
tag
válasz
raczandris
üzenetére
A horganyzott cuccot kaptam, akkor nem is panaszkodom az ár miatt. De a munka minősége viszont kifogásolható. De mondjuk mit várjon az ember 0FT-os bekötés esetén...
Bár inkább fizettem volna érte valamennyit, ha normálisan felszereli, és nem nekem kell utána gányolnom. 
-
kano
nagyúr
Kedves Zolforg!
Ha figyelmesen olvasod az írásomat akkor olvashatod benne, hogy én sem mindegyik vállalkozóra értettem -> Van különbség vállalkozó és VÁLLALKOZÓ között.
Tehát én is látom én, de itt kisvárosi szinten is látom, hogy mik mennek akkor mik mehetnek pesti szinten?
[Szerkesztve] -
LazzL
tag
Az itteni szerelőről csak annyit, hogy egy láma.

Feltette a tartókart nálunk, a panelház erkélyének a falára. Mivel a felső lukat a tartó jobb oldalán rossz helyre fúrta, nem csavarozta be. Aztán az alsó lukat a jobb oldalon nem tudta befúrni rendesen, mert vasat talált a betonban, ezért ott sincs csavar. A mai szélben meg képzelhetitek, hogy mennyire hintázott az antenna, vétel 0%.
Ja, és az a szép benne, hogy elkért 3000Ft-ot a szerelésért, és még számlát sem kaptam.
Aztán francnak sem volt kedve kihívni a szerelőt és várni 3-4 napot, mire kiér, és megjavítsa, ha meg tudja, vagy még jobban szétfurkálja a falat, inkább fúrtam másik lukat a fali tartóba, meg a falba, és megoldottam.
Ennyit erről.
De biztos vannak becsületes szerelők is!
-
beard
tag
válasz
electrician
üzenetére
Meg van bocsájtva!

( ezzel nekem is felkerült!
) -
electrician
tag
Bocsi, de hogy felkerüljön a listámra az új topic írni kell bele.

-
bunny
csendes tag
válasz
Yossarian222
üzenetére
Aztán mit tud a frissítés? Én nagyon megbántam, hogy lefrissítettem a beltérit az eredeti proggyról, jó lenne tudni, hogy pontosan mit javítottak.
-
Ma reggelre a jelszinten 10%-ra csökkent, tehát semmilyen adó nem jön be a digitv-n.
Ez normális ilyen szélviharban (ami még betonkerítéseket meg fákat is kidöntött errefelé), vagy elmozdulhatott a lavór? -
Bandus99
őstag
En azt tettem, egyik nap megkaptam a belterit es masnap este felhivtam a kozponti szamot es erdeklodtem, hogy ez es ez a szamu belteri mikor fog aktivalodni.
Ekkor kozolte a telefonos, sajnos meg nem kuldtek be hozzajuk, igy nem tehet semmit.
Azt akarom ebbol kihozni, hogy nem mindig csakis a kozpontban van a hiba, lehetseges sok a terep munkaja a szerelonek es meg nem volt ideje leadni a szamokat, meg nem is jelent meg a kozpontba. Igy ne vard, hogy tortenjen barmi is.
Termeszetesen tisztelet a kivetelnek, mert nem minden szerelo huzza el a dolgot. -
Bandus99
őstag
válasz
FreeMan60
üzenetére
Koszonom. Megnezem majd ezt a csatit, ha otthon leszek.
Cigam: tapasztalatbol mondod, vagy csak mert elviekben jobbnak kell lennie?
Azert feszegetem a kerdest, mert az erosito messze van a belteritol, a szoba tulso vegen.
Csak egy teszt erejeig, eleg draganak tartom venni egy 10 meteres 75 ohm-os koaxalis kabelt.
[Szerkesztve] -
zolforg
tag
Az egyik fórumon olvastam,hogy akár egy hét is lehet az új kártyák
élesítése.Tudtok erről valamit? -
Bandus99
őstag
Ugye a gidi kinalataban, vagy akar a tukor forditas nelkul meg foghato fta adok kozt egy sincs ami nem mono v sztereo?
Magyaran nincs ertelme s/pdif csatlakozon keresztul rakotni az erositore? -
zolforg
tag
válasz
raczandris
üzenetére
Ez így van és mint látjuk egyenlőre nincs nagy tolongás a határnál
kivéve amikor a vendégmunkások hazafelé tartanak.
-
raczandris
tag
Röviden válaszolva :
Valóban vannak vállalkozók akik terepjáróval járnak .
De én nem is róluk irtam . Azok a kis vállalkozók akik az alvállalkozói lánc végén vannak
azok nem járnak terepjáróval . Akik a (lánc végén ) a kétkezi fizikai ,effektiv munkát végzik nem fognak sohasem terepjáróval közlekedni .
Főleg nem akik a köztudomásuan nagyon gyengén fizető Digi -forgalmazóktól 3 hónap mulva kapják meg bérüket.
Ha másképp lenne nem vállalnák a digi tv szerelését.
A benzin költségelhető ? igen de ahhoz előbb ki kell fizetni .
(Amit kifizetünk költségekre az csökkenti a bevételt vagyis a 6000 Ft -ot .
Tehát ez annyit jelent mintha : 3.5 - 4 e Ft lenne a munkabéred .)
Valóban a g.k költség elszámolható ,de csak abból a digi forgalmazó által fizetett kb 6000 ft ból amit majd 3 honap mulva kap meg . A költség levonása után megmaradt összeg -ből T.B. -majd adó levonás amit előzőekben leirtam .
Mivel a Digi csak számla ellenében fizet átutalással amit az APEH ellenőriz , igy nem titkolhat el semmit a digi által fizetett bevételből .
Ha olyan jól menne a szerelőknek 10 szer ennyien szerelnék és nem kellene várni 3-4 hónapot a Digi tv-re.
De sajnos kevés a szerelő és hosszú a várakozási idő .
Üdv: R.A.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
válasz
raczandris
üzenetére
Kedves Rácz Andris!
Nem akarok Önnel vitatkozni de az a helyzet, hogy ez az elmélet amit itt felvázolt nekünk. Ez elméletben így működik csak nem a gyakorlatban. Magyarországon vagyunk és így a vállalkozók egyáltalán nincsenek rossz helyzetben. Nagyon sok vállalkozó ismerősöm van és mindenki nagyon jól megél a dologból (csak papíron nincs jövedelmük). Miért járnak pl. a pesti 0 jövedelemmel rendelkező kisvállalkozóink terepjárókkal és miért vesznek 80milliós villákat?
Nem mondom, hogy mindenki ilyen de ma Mo-on divat a törvények és adójogszabályok kijátszása.
A benzin költségelhető (sőt az APEH benzinára 259Ft/l és ehhez hozzájön az amortizáció is ami teljesen legálisan elszámolható és leírható az adóból + a gépkocsik fogyasztása is nagyon bőségesen van megállapítva).
Kérem, hogy ne tekintse ezt kötekedésnek - én is voltam vállalkozó. -
ropi21
tag
jaj.. látom mit váltottam ki.. hát.. maradtam volna csendben :]
nehéz amugy konkrét dolgokat mondani, hisz minden szerelő máshogy dolgozik.. amíg van,aki 8at kér egy árbócért, van,aki 15öt.. valamint van,aki nem közvetlen digivel szerződik, így abból az 5-6ezerből pl csak 3ezer jön egy címért..
na mindegy, gondolkodjatok középútban, egy konkrét cím nem hal bele 2ezer forintba, és a szerelő se fog meggazdagodni...
kis vicces apróság: ezentúl sms-ben lehet aktiválni a kártyát... azaz töltsem fel a kártyám, és arról küldözgessem.. zsír.. nem az a 20forint, hanem az a sok20 forint... és ugye 2-3ezer ft-nál kezdődik egy feltöltés... tudom, tudom.. megoldás = előfizetéses kártya.. jó is volna, ha rendeszeresen kapnánk fizetést. -
Kiskutya
veterán
valaki meg azt mondja meg nekem hogy miert nem adjak ki a szerelomnek a szamat? ha a nyiregyi kozpont nem tudja megmondonai mikor jon a szerelo akkor miert nem engedik hogy a szerelovel beszeljek lehet o tudna valami konkret vagy legalabb kb idopontot adni mert amit most csinalnak azt kb 20 evvel ezelott elkepzeltem volna de nem most. pofatlansagnak tartom hogy amikor regisztralom magam akkor megigerik hogy januar elejen kotik utana januar elejen telefen akkor januar kozepe januar kozepen szinten telefon akkor januar vege januar vegen szinten telefon most /pill valamikor februar de konkretan semmi.......
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
látom máshol is az én véleményemet osztod:
A szerelői igazolvány kiadásakor nem kértek semmilyen pl: szakmát igazoló iratot . Sok munkaközvetitőben toborzott ''szerelő '' kapott egynapos kiképzést és utánna 4 db villáskulcs ,2 csavarhuzó és a digis beltéri segitségével már dolgozhatott is . Még iránytű sem jutott . Habár az nem kell egy szerelőnek . Annál pontosabb az Astra iránya .
R.A.
vagyis aki már kapálni sem volt jó, még antennaszerelő simán lehetett belőle..
-
Nekem reggel óta bejön a roxy rádió, vagy ez eddig is volt csak nem vettem észre?
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
ha két óránál tovább van egy cimen már veszteség számára ha egy szerelőnek két óránál tovább tart egy alapszerelés, akkor azt mondom, az a szerelő menjen el kapálni...ha meg nem alapszerelés, azt kiszámlázza nem?
-
Rick4
félisten
nekem van egy háztartásigép- szerelő haverom. a garis javításokhoz ki kell menni helyszínre, asszem egy címért 1500at kap a kiszállásra, plusz minden feltárt hibának megvan a megadott ideje: pl egy pöcökcsere 20 perc, egy dobcsere másfél óra. ennek megfelelően kapja a pénz, amit egyeztetnek, számláznak. namost, a nyáron mentem vele pár napot. mivel ő logikus gondolkodású ember, a címek meg adottak voltak, azt mondta, ha 6-7 cím belefér egy napba, akkor már neki jó, a 6 címért kapott 9ezrest( csak km pénzre), és nem sírt, hogy hány km, össze vissza kijött neki 80km-ből, és még vidék is volt neki. gondolom a digi szerelők sem ülnek a telephelyen ölbe tett kézzel, hátha befut egy hívás szerelésre. senki sem korlátozza őket abban, hogy mikor hova menjenek, nyilván nem is feltételezem róluk, hogy minden szerelés után visszamennek ülni a székre. nem megyek abba sem bele, hogy miért mennyit kapnak, mennyit tudnak megcsinálni. azt mondom, ami nem közelező, azt nem kell csinálni. ha valakinek nem felel meg az adott feltétel, (asszem a digi 8K+áfát ad egy szerelésre) és nem képes 60 perc alatt felfúrni egy fali tartót, vagy egy meglévő rúdra feltenni az antennát, az ne szereljen digit. én nem értek az autószereléshez, nekem egy alkatrész kicserélése fél napba is beletellhet, míg egy szerelő, akinek van szerszáma, és még ért is hozzá, megcsinálja 20 perc alatt. Sőt, mivel én közvetlenül a szerelőt hívtam, és nem a központot, még valami ezrest is kap azért, mert ő szerezte az ügyfelet.
[Szerkesztve] -
Yossarian222
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy olvastátok e már, de a 'Humax II' beltérire ismét elérhető a szoftverfrissítés az 1.00.04 szoftver verzióra!
Ha tudtatok róla, akkor elnézést kérek az információ duplikálásáért!
Esicy, a 2007. 01. 27. 21:35:44 időponttal elküldött hozzászólásában leírta a frissítési módszert - [link].

Üdv.: Yossarian222
[Szerkesztve] -
Kiskutya
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
azert annyira nem mehet rosszul nekik ha 2honap utan se tudnak pontos datumot mondani hogy mikor jonnek es ahogy mar irtam en nem 30km-re lakom!
-
raczandris
tag
válasz
raczandris
üzenetére
Folyt:
A számla ellenében kifizetett 5-6 ezer Ft -ból valóban lejöhet a 30 km ig esedékes kiszállás díj ( de nem az adóból ) kb 2500 Ft . A maradék 3-3500 Ft ból a könyvelő levonja a mindenkinek kötelező 40 % körüli T.B.járulékot ,( Nyugdij járulékot , egészségügyi hozzájárulást , vállalkozói külön adó , iparűzési adó , stb... ) .
Ezek után a maradék megmaradt 60 % kb: 2000 Ft a vállalkozó jövedelme , amiből még levonják a 36 % jövedelem adót !
Az eredmény = a nettó jövedelem ami kb: 1000-1500 Ft szerelésenként .
Ezek után ne csodálkozzatok:
ha nem akarnak a szerelők ugrani a távoli cimekre .
ha két óránál tovább van egy cimen már veszteség számára ,
ha a plusszmunkát ki akarja fizettetni .
Sőt néha még hirdetni (fizetni is kell ) ha dolgozni szeretne .
R.A.
''Legjobb a vállalkozóknak .''
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
Teljesen igazad van es megertheto a dolog.
Egyeduli nagy gond, hogy errol digi nem szol nyomatekosan mikor a regisztraciot felveszik.
Innen kezdve az atlag ember rogton atveresre gyanakodik es elkezdi utalni a szerelot, mert neki azt mondtak ingyenes lesz.
Ugye azon sincs vita, ha a nagy atlagot nezzuk letezik jopar szerelo aki jocskan atveri a kuncsaftokat (nem csak parabolara gondolok csak, hanem akar tv akar huto mosogep szerelo..)
Ezek utan ne csodalkozzon senki ha nem akar fizetni es ugy van vele, majd hiv masik szerelot. Aki remenyei szerint ''nem veri at'' esvaloban ingyenesen felszereli. -
Kiskutya
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
persze igaz amit irsz en inkabb csal a kiszallasi dijra irtam hogy remelem azt nem kell kulon fizetni mivel 5km sincs a szerelok meg a haz kozott.
es azt en sem varom el hogy ha nekem 30m kabel kell akkor nekem azt ingyen adjak vagy + falitarto erosebb vagy jobb.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
FreeMan60
tag
válasz
raczandris
üzenetére
Teljes métékben egyetértek Veled.
Senki nem várhatja el egy szerelőtől, hogy ráfizetésesen dolgozzon, főleg, hogy ha még azt a keveset is sokszor késve fizeti ki a Digi.
Ha megvásárolsz valamit és azt mondják, x kilométerig ennyi a szállítási díj, akkor ha távolabbra viteted fizetni kell a különbözetet.
Ha a szerelés több anyag, munkaidő, üzemanyag költséggel jár, akkor azt nem fogja senki az alap díjért megcsinálni.
Ez szerintem teljesen egyértelmű, nem tudom, mit nem értenek meg egyesek ezen? -
raczandris
tag
Sziasztok
Engedjétek meg ,hogy hozzászóljak:
A szerelők azt vállalták a Digi-nél ,hogy ha 30 km -nél kevesebb km-t kell megtenni és az alapszerelés( legegyszerűbb szerelés ) formában meg tudják oldani a szerelést akkor a kölcsönösen megegyezett összegért ( bruttó 5-6 ezer Ft amelyet számla ellenében fizet a Digi tv ) üzembehelyezik az antennát és átadják a készüléket .
Ha nagyobb a távolság és az alapszerelés kategóriában nem tudják megoldani a szerelést ,vagyis az adott összegért nem vállalják a szerelést akkor nem köteles megcsinálni a vállalkozó szerelő.
Innentől kezdve már az ügyfélen és a vállalkozón mulik ,hogy a kölcsönösen kialkudott összegért elvállalja -e a munkát.
Ha nem tudnak megegyezni akkor a szerelő sarkon fordul és visszaviszi a készüléket ,amire igen sok helyen volt példa,
Amennyiben a megrendelő vállalja a szerelő költségeit akkor elvégzi a munkát ,aláirja a szerződést és mindenki elégedett .
A Digi tv , és a szerelő nem köteles szerződést kötni az ügyféllel , ha a költségeit nem téritik meg ,hiába várt rá 3 hónapot !!!
Sok helyen a szereléshez szükséges anyag : kábel , falikar,antennaoszlop, stb... árát , vagy a kiszállási költséget nem volt hajlandó az ügyfél kifizetni . A szerelő visszavitte a készüléket és nem jött létre a szerződés . A fenti cimre már többet nem is fog kimenni a szerelő ,( hiszen több más címe is van ) és nem lessz az ügyfélnek előfizetése .
Mégegyszer hangsúlyozom :
a DIGI tv nem köteles szerződést kötni az ügyféllel !!!
A szerelő azt a munkát ami részére nem nyereséges nem köteles elvállalni .
Az ingyenes szerelés csak bizonyos összeg erejéig ingyenes .
Talán igy érthetőbb az ,hogy a szerelők miért kérnek minden ügyfélnél más-más összeget ,mivel a munka is mindenhol más és más nehézségi fokozatú.
Üdv: R.A.
[link]
[Szerkesztve] -
mogyesz
aktív tag
-
Kiskutya
veterán
-
-
Rick4
félisten
azért gondold bele magadat is ebbe a helyzetbe. megrendelsz valamit ingyen felszereléssel, és ki akarnak neked számlázni 2000ftot kiszállás címén. holott a szerelő nagyon jól tudja, hogy ezért kap pénzt a digitől, hiszen ő vállalta így, senki sem kérte rá. gondolom csak van bennük annyi logika is, hogy lehetőkeg nem egymástól 20kmre levő címekre mennek, hanem legalább egyirányba levőkhöz. Szal én meg azt mondom, akinek nem felel meg az, hogy a digi fizet neki anyi, amennyiben megegyeztek egy szerelésrért, az mondja azt, hogy akkor innentől sajnos nem tudom vállalni...nem? ha holnaptól azt mondja a boltos, mikor bemész egy kifliért, hogy ugyan 20 ft a kifli, de adj már bele egy 200ast a havi villanyszámlába, mit szólnál hozzá?
-
pjtr
aktív tag
Igy állítottam be én is magamnak
A hunyadin mindig 98% mutat
Kivéve a retekklubot, ami 92-96 % ugrál rendszeresen. De szemmel látható különbség nincsen. Mikor volt a nagy vihar, akkor se ugrált a jelszint. Szakadó eső, hatalmas köd, eddig nem volt gond.Én nem tudom mennyit forgattam a fejen, mert közben lentről navigáltak, hogy mikor jó.
Küldi a digi rendesen a számlákat...
Dec 22.-én kaptam meg a beltérit, jan 12-én kaptam kézhez a számlát, hogy adjam fel jan 13-ig
.
Most kaptam kézhez a következő számlát, de nem nagyon értem, hogy miért 4320 ft.
2 év hűség, az első év részletre, ami 2160ft. Ők most miért számoltak 2 hónapot, azt nem értem. Nektek hogy működik a számlázás?
peti -
kano
nagyúr
A Hyundai nem mérvadó sajna, a Humaxhoz állítsd az antennádat - ahogy Ropi is mondta!
Ropi:
Nem látok bele a vállalkozásotokba -természetesen- de alapesetben így kellene működnie. Végül is jobban átgondolva a dolgokat, ha aránytalanul nagy a kiszállás költsége akkor kell kérni a kedves megrendelőtől némi ''hozzájárulást''.
-
FreeMan60
tag
Ha az antennát függőleges fix tartóra szereled, akkor a fejet el kell fordítani a megfelelő polarizációs sík biztosításához. (kivéve, ha pont déli irányba néz...)
Hogy mennyivel, azt meg tudod nézni itt: [link]
Az ''LNB-Tilt (Skew)'' értékét keresd!
Ez Bp. és az Intelsat 10-02 esetén 17,46°
A legjobb, ha az antenna irányának beállítása után a jel minőséget nézve a maximumra állítod az elfordítással, mert a fejeken lévő fokbeosztás nem mindig pontos.
Már néhány fokos eltérés is akár 5-10 százalékos különbséget jelenthet.
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
''Ha Te állítod be az antennát, ne felejtsd el a fejet a tartóban a megfelelő szögben elforditani
tulajdonképp arra, hogy a felszerelt antennában a fejnek nem függőlegesen kell állnia, hanem a greenwich-i függőlegest kell rajta belőnöd. ugye mi 19 fok keletre vagyunk (magyarország), ezért az órajárással ellentétesen kelll tekerned rajta 19 fokot. úgy egyszerűbb megérteni, hogy a fejet egy képzeletbeli óra nagymutatójának képzelve öt óra előtti pár percnél kell, hogy álljon. -
ropi21
tag
ennél jobb nem is lesz... hyu 10-10ről indul,és 80/89 a max , humax 00-ról indul, és ez a 75/85 körül van a max.. szal ennél tovább nem megy

@grabber: ha beállítottad, forgasd a fejet, hogy minnél jobb minőséget érj el (óramutató járásával ellentétesen [asszem] 15fok körül kb jó.. de úgyis észreveszed
)
[Szerkesztve] -
Hol lehet megnézni a jelszintet hyundai beltérin?
Ja meg az mitől lehet, hogy a régebbi tvmen ha egy pillanatra is fekete képernyő van, akkor egyből bevillantja az AV csatorna kék hátterét? Tehát 2 reklám között, vagy a filmben van egy fekete pillanat, akkor bevillan egy pillanatra a kékség... elég idegesítő. A másik tv nem csinálja.
[Szerkesztve] -
Füleske
addikt
Eredeti antenna-eredeti fej , saját kezű beállítás műszerek nélkül még a hyundai - al : max. szintek (80/98 % ) . Most a humax 2 kevesebbet mutat (75/85 %) , de nincs kedvem a tetőn mászkálni finomítani mert így is minden ok. Kb tavaly tavasszal meg nyáron volt egy-egy bazi nagy égszakadás , amikor kb. 10 percre nem volt jel , azon kívül minden ok.
-
-
kano
nagyúr
Nekem is az a tapasztalatom, hogy az eredeti antenna egy 0,2dB-es márkás fejjel már elég a tökéletes vételhez. Én is javasolnék egy twin fejet mindenképpen, ha nem akarod látni/hallani a főbeltérin a csatornaváltásokat. Egy twin 0,2dB-es olyan 5-6k körül van.(Globo de még jobb a Big Sat vagy a Golden Interstar Twin GI 202.
A jelszintről annyit, hogy nekem a Humax II-vel a jelerősség 85-85% és a minőség 96-98-100% jó körülmények között. Mondjuk én vettem egy német alu 90cm-es antennát plusszba és eddig semmi gondom nem volt a vétellel (mg nagy esőben is megfelelően lehetett tv-t nézni).
[Szerkesztve] -
FreeMan60
tag
Szia!
Nekem az a tapasztalatom, hogy az eredeti antenna a 0,2-es fejjel elég, ha jól be van állítva.
Viszont ha azt akarod, hogy a két beltéri függetlenül működhessen, akkor mindenképpen egy Twin fejet javasolnék, ha a kábelezést meg lehet oldani az antennától külön a két vevőhöz.
Ha Te állítod be az antennát, ne felejtsd el a fejet a tartóban a megfelelő szögben elforditani! -
Sziasztok!
Sikerült 1 Humaxot szereznem(jővőhéten jön a 2
Csak én voltam ilyen kitartó vagy másoknál is lehet kapni?),addig is a család játszik rajta
Igaz még mindig nincs aktiválva a kártya,mert a szerelő mondta,hogy 200.000 ezer előfizető volt tavaly végén a Diginél és a gép nem bírja feldolgozni az adatokat.Addig nem szerelem fel az antennát,mert addig is a UPC jön.Megtudnátok mondani,hogy mekkora jelerősségnek kell lenni a humaxon,hogy rossz időben se menjen el az adás?Mennyit számítana a 0,2 dB-es fej %-ban?Az antennát érdemes-e lecserélni,mert így,hogy élőben láttam elég nagynak tűnik és hogy kiálltam az erkélyre és megkerestem a müholdat kézzel,hogy jön a jel és 85% és 40%(sikerült 65-re is kis időre)sikerült pár másodpercig megtartani szerintem nem rossz annyira.Erre azért tudnátok mondani valamit?
Tényleg nagyon köszönöm a segítségeteket
A szerelő mondta,hogy ha sikerül beállítani az antennát kapok csokit+állást is
Mivel elég fiatal vagyok nem hisz bennem,de nagyon jó ember,mert kis kétellyel,de odaadta a készülékeket,hogy hadd próbálkozzak pedig nem hinném,hogy minden szerelő megtenné
Igaz ha sikerül megcsinálnom neki kevesebb munkába telik 
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
értem én, de akkor konkrét kérdés: ha egy két beltéris hűség nélküli dologra fizetek elő, és kedden jönnek szerelni, mit fognak magukkal hozni? nyilván két beltérit, koaxot, f csatlakozót, de hoznak-e fali tartót, fejet, tükröt. ez itt a kérdés. vagy ha van a tetőn árboc, amire szerelhet, jobb e árban, mintha a falra kellene felfúrni a tartót? Most téged, mint szerelőt kérdezlek..
-
ropi21
tag
földi sugárzásban is és kábelen (pl viasat) is előfordul.. még cikk is volt mostanság, hogy nem hangosabb, csak máshogy van normalizálva
(azaz a film úgy van normalizálva,hogy a film,ben elhangzó leghangosabb jelenet 0db.. pl egy pisztolylövés), és így a többi része halkabb... jön a reklám,ami ki van húzva megintcsak 0db-ig, és ezt hangosabbnak érzed.. [vagy lehet nem 0 hanem -6/ -12..de a lényeg ugyanaz] -
Az mitől van, hogy pl a tv2-n bizonyos hangok (konkrétan pl a reklámblokk elején és végén lévők) extra hangosak?
-
ropi21
tag
ami ilyenkor fontos:
hova lehet rakni, milyen messze van a tv, mennyire könnyen lehet elvezetni a kábelt, esetleg mi van előkészítve...
ha falra megoldható, egyszerűbb oda.. ha már van árbóc, lehet amellett döntenek. ezt én nemtudthatom
hoznak.. és koax 10 ill 20méter jár.. most ha +/- pár m az már igazán nemszámít
-
Rick4
félisten
akkor ezek szerint, ha falra kell feltenni, az általuk hozott fali tartóra, akkor max kiszállást számolhatnak? Mert gondolkodom, hogy felteszek egy övet a tetőre, arra szerelhetik, de ha hoznak tartót, én nem vergődök vele..Tükröt is meg fejet is hoznak? az is jár? meg nyilván nem árt 20 méter koax pluszban, nehogy aranyáron kelljen nekik mérniük...nem?
-
Syaby
csendes tag
Hellósztok!
November 25-dikén rendeltem meg és talán most fognak kijönni! Az lenne a kérdésem, hogy a bekötésért kell fizetni és ha kell menyit (kertes házba lesz szerelve)? Két beltérit rendeltem egyikért 6000ft kell fizetni? -
Nah, jelentem mostmár mindkét beltéri megy. Igaz, a második beletelt 60 órába...
Egyelőre jobbnak tűnik, mint a upc kábeltv.
+ a képminőség ugyanolyan, egy 100hz-es 72 centis, és egy sima 55 centis tv-n nézve
+ a hangminőség JOBB, ugyanis ami eddig csak monoban jött, mostmár az is legalább stereo
+ a szükséges csatornák megvannak, a felesleg meg nem érdekel.
+ ügyes kis szerekezetek ezek a hyundai beltérik, nekem bejön a kezelésük, tudásuk.
- az EPG csak ímmel ámmal mutatja az aktuális műsort, sok helyen le van maradva, vagy nem is mutat semmit
- teletext is csak 1-2 csatornán van
Szal, vihar ugyan még nem volt, de ha így megy tovább, akkor hó végén le is mondom a upc-t. -
Közben azért megoldódott némileg a helyzet.
Az egyik beltérin rendesen jön már az adás, a másikkal kapcsolatban pedig felhívtam újra az ÜSZ-t, és kiderült hol van a kutya elásva.
Nos, ugyanis amikor először betelefonáltam, bekérték a 7 számjegyű kódját, és ezzel el volt intézve a dolog. Hittem én, meg a balfék ÜSZ néni. Ma viszont kiderült, hogy a másik smartcard-hoz egy külön 7 jegyű kód tartozik, amit eddig a kutya nem diktált be nekik... szal most ez megvolt, azt igérte még ma lesz adás azon is. -
-
Na, szóval tegnap este életre kelt az egyik beltérim végre.
Nagyjából minden bejön rajta, de pl a natgeo-ra továbbra is hibaüzenet van, igaz nem kártya lejárt, hanem zárolva címszóval. Ez majd még később lesz csak meg, vagy mi? -
bbazsy
őstag
most írtam az előzőbe, aztán csak lestem, h miért nincs jogosultságom.. na copy:
hali
átolvastam a topicot, tuner kártya keresés miatt, egy dologra nem találtam választ.
létezik dtv -s tuner kártya, ami dvb-t -s jelet fogad. na ez nekem nem mond semmit, valakinek? ez milyen digitális tv -hez jó, ilyenhez pl, mint a digitv, upc-direct? v teljesen más?
valaki világosítson fel pls
bébé -
C4mp3r
addikt
Egyik barátomnak is ilyenje van, és megvan velük elégedve.
-
Racecam
nagyúr
A Digi-TV topic második része.
Előzmény:
Digi-tv - az új műholdas szolgáltató - Archívum: [link]
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OpenWRT topic
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RENNSPORT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz, titán dizájn, USB-C 256 GB iStyle Gari
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lenovo Legion Go z1 extrem 16/512gb, újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo X1 Yoga Gen5 Intel i7-10610U Esztétikai hiba, akciós! - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Akkor rakj fel egy uyan olyat, aztán kész.

Bár inkább fizettem volna érte valamennyit, ha normálisan felszereli, és nem nekem kell utána gányolnom. 
Tehát én is látom én, de itt kisvárosi szinten is látom, hogy mik mennek akkor mik mehetnek pesti szinten?

)

.