Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Toni 26

    csendes tag

    válasz killerjohn #74306 üzenetére

    Tisztelt Killerjohn!

    Következő hozzászólásomat elsősorban hozzád intézem, de ha vki más is véletlenül magára ismerne benne, akkor az nem, nem a véletlen műve. Lehet, hogy lesz egy kis személyeskedés, és közvetlenül nem a játékot érintő mondatok, ennek ellenére nem szürkítem hozzászólásomat, mert sztem mindenkire tartozik.
    Nagyon régóta, értsd a kezdetektől olvasója vagyok a PH fórumnak, kissebb-nagyobb megszakításokkal, eddig bírtam szó nélkül a "HUD" -os, és tsai. kérdést.
    Az igazságtalanul rengeteg előnyhöz jutó játékosokat 3 kategóriára szeretném bontani, annak fényében, hogy jómagamnak milyen kis nüanszokhoz volt szerencsém.

    Az első és legmeghatározóbb a HUD használata:
    Rengeteg kezdő játékos van, ezért az Ő kedvükért kicsit bővebben fejtem ki, miről is van szó tulajdonképpen.(Nézzétek el nekem, ha nem vagyok teljesen szabatos kérdésben, de sohasem használtam). A lényegét azonban tudom a dolognak. Le lehet tölteni többféle, Blizzard által nem támogatott, segédprogramot a Diablo-hoz, amivel a többi játékoshoz képest hatalmas előnyökhöz lehet jutni. Adott egy minimap szerű segítség, egyfajta kis radar, ami előre jelzi a bebarangolatlan területen is a le és feljáratokat, a térkép rajzolatát, de talán még a mob sűrűségét is(ebben nem vagyok biztos), de pl. a Rift Guardiant is pedánsan jelzi, nem kell keresgélni. Számos hasznosabbnál hasznosabb információt is kijelez, amivel pl. nagyon szépen finomhagolható a korábbi teljesítményünk, pl. XP/óra, és sok más amit Én sem tudok róla.

    A második igazságtalan előny a többiekhez képest a játék, egyszerre 3 accounttal, nyilván jobb a drop rate:-), ezt nem is vesézném tovább.

    A harmadik pedig, ha többen játszanak egy accounttal, pl. testvérek, nem szeretnék ebben a kérdésben megnevezni senkit, de egy kirívó esetről van tudomásom.

    Az utóbbi kettő önmagáért beszél, nem szándékozom velük foglalkozni. Én az első változatról kívánok szólni még néhány szót, a HUD-os előnyszerzéshez. Killerjohn! szeretnék egy szemléletes példával előhozakodni Neked:

    Tegyük fel adott egy autós terep Rallye verseny. Minden autó teljesen azonos felszereltséggel bír, ugyanazok a kötöttségek vonatkoznak az egész mezőnyre. Minden autó teljesen egyforma, összteljesítményben, súlyban, formában, de még színben is:-). A versenyek célja(most nem a reklámbevétel:-) ), hanem az, hogy kiderüljön melyik versenyző a legjobb pilóta a mezőnyben. Hosszú évek óta versenyeznek egymással ezek az emberek, kialakult az erősség is, van 1-2 kiemelkedően jó pilóta. De van egy, aki még a legjobbak közt is messze a legjobb. Ez az illető, tényleg minden versenyen jobb a többieknél, már-már emberfelettinek mondható a tudása a mezőnyben, összevetve a többiekkel. Mondjuk, mi legyen a neve.... hívjuk Jánosnak. Ez a versenyző nem túl szerény magának való fajta, éppen ellenkezőleg, szeret kérkedni a teljesítményével, szereti odamondani másoknak, hogy eddig is jobb voltam Nálatok srácok, de ettől tudok még jobbat, mert Én igazából csak magammal versenyzem, annyira a mezőny felett vagyok. Egyszerűen ilyen a jelleme. Egy szép nyári napon az egyik pilóta, aki hatalmas munkával, rengeteg gyakorlással, sok Ken Block videó megnézésével:-) próbálja magát fejleszteni hosszú évek óta, meghívja egy ebédre Jancsit, hogy kicsit beszélgessenek a pályabeli teljesítményükről. Emberünk mindent elmondd Jancsinak, őszinte vele, hogy mindent megtett már, de Jancsi rekordjait még csak meg sem közelíti. Kiváncsi rá, hogy mi lehet ennek a kormányhősnek a titka. Jancsi egyáltalán nem fogja vissza magát most sem. Elmond mindent töviről hegyire, hogy veszi a kanyarokat, mikor engedi fel a kuplongot, mennyivel vált vissza a kanyar előtt, illetve azt is, hogy van neki egy fullos GPS-es "Mitfarher" vezérlő navigációja is, ami a kanyarok ívén, bevételi sebességén túl, még azt is kijelzi, ha vezetés közben túl sokat izzad a Mi Jancsink, és folyadékpótlásra van szüksége. A másik pilótának hirtelen minden világossá vált, ami mély szomrúsággal töltötte el. Ő bármennyit is melózik azon, hogy még jobb versenyző lehessen belőle, soha sem veheti fel a versenyt azzal a pilótával, aki olyan segítséget használ, amit a Versenyzők Szakszervezete sohasem támogatna, sőt ha ez a tudomásukra jutna még egy életre el is tilthatnák Őt a vezetésről. Persze esze ágában sincs feladni a társát, hiszen Őt nem ilyen fából faragták. Egyszerűen ilyen a jelleme.

    Hadd mondjak egy másik sokkal szélsőségesebb példát(ez rövidebb lesz ígérem).

    Maradjunk az autó versenyzésnél (Pedig ki nem állhatom amúgy az autóversenyeket:-) )
    Lewis Hamilton nak (gondolom tényleg) van egy saját közösségi oldala, ahová elég gyakran Ő is be szokott írogatni, hogy a rajongók kicsit közelebb érezzék magukat hozzá. Egyszer beír egy srác, aki Marha jó az F1 2014 forma1 szimulátor játékban, hogy Lewis Hamilton szerinte egy fing, mert Ő a Monaco -i pályán 20 másodperccel megdöntötte a rekordját, ráadásul esőgumival!

    Mit szeretnék mondani evvel. Csupán annyit, hogy a HUD használó játékosokat más mérce szerint kell mérni. Linkelgetheted, hogy NS-ben már 900+ os vagy hogy seasonban már 500+, ennek ellenére, amíg igazságtalan előnyőkre teszel szert a többi játékossal szemben, addig ez a teljesítmény összevethetetlen a többi játékossal szemben. Viszont lenne egy javaslatom: Mostantól ne ide linkelgesd a jobbnál jobb itemeket,meg a 500, 600, 900+ os para szintjeidet, hanem az 1100+ os haverjaidnak, akik szintén nem ódzkodnak a segédprogramok használatától. Ja, hogy Ők full ancsi itemekben rohángálnak és max. kinevetnének, mert Nekik csak ma esett 5 ancsi Furnace mindegyik kasztból.

    Trier:
    Vhova ide vezethető vissza az olyan játékosok méltatlankodása is mint Dr3x.... az ilyen jellegű hozzászólások, mint "Ragya cifrázza ki, T2 öt ostromlom fél órája a wd vel és még semmi használható nem esett csak soul, bezzeg vkinek a klánból, már 3 Witching Hour"

    Killerjohn!:
    Kérlek egy hajszálynit vegyél vissza az arcoskodásból, egyszerűen nem indokolja semmi, mert Nektek ....sajnálom nem tudom kikerülni a szót, bármennyire szeretném, Nektek csalóknak, külön ranglista kellene, ahol egymással tudnátok rivalizálni, na akkor igen hamar elmenne a kedved a játéktól, mert vhol hátul kullognál.

    A fenti véleményem szigorúan a játékra vonatkozik, nem áll módomban emberileg kritizálni, sőt kicsit globálisabban szemlélve, ami a programozói tudásodat illeti: WOW, a teljesítményed megsüvegelendő, mindig öröm számomra géniusz maygar emberekkel találkozni, ha már Én nem lehetek az, legalább hadd legyek büszke azokra, akik ilyen Istenáldotta tehetséggel rendelkeznek.

    Hogy ne maradjak Névtelen, Asz-Szuli voltam, vagyok. Btag: AszSzuli#2325, csak egy apró játékos a sok közül.

    Szép napot mindenkinek, és elnézést kérek a hozzászólás terjedelme miatt.

Új hozzászólás Aktív témák