Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nightmare13

    senior tag

    válasz mikromanus #3047 üzenetére

    A szürke és feketepiac nem kifogás, mert az onnan származó jövedelmek is valamilyen úton visszacsatornázódnak, max nem teljes hatásukkal. A gold itt fizetőeszköz, ergo nem sima jószág, mint ahogy leírod (a pénz is jószág, csak nagyon speciális (van értékmérő funkciója, könnyen konvertálható, fizetőeszköz, felhalmozási eszköz, míg a legtöbb egyéb jószág a játékban csak ennek egy részét tudja betölteni, általában a konvertibilitás a bukta, meg a felhalmozás), ebben igazad van). A valódi pénz tekinthető devizának. Én ebből a szempontból írtam a jegybanki szerepkört, mivel az ő feladata az árfolyamok befolyásolása a megfelelő intervenciós csatornákon keresztül.

    Ezen felül, mint ahogy írtad, a Blizz betölt állami szerepkörre jellemző feladatokat, hiszen ő hozza a szabályokat, rmah-ban "adót" szed, gah-ban a pénzkivonás azonban megintcsak inkább jegybanki feladat.

    Jelenleg egy nagyon súlyos túlkínálati helyzet áll fent, ami szép lassan beruházási csapdába torkollik, vagy ahhoz nagyon hasonlóba. Az ár növelése miért lenne hátbalövés? Szerinted a jelenlegi helyzet blizz szempontjából milyen? Kb a goldból jön valódi pénz, abból is csekély (cég szempontjából, nekem egy életre elég lenne). Az RMAH forgalma minimális, nem éri meg ilyen alacsony árak mellett igazi pénzt adni, amikor a GAH-ban harmad - fele - háromnegyed áron megkap mindent (szintén valódi pénzre átszámítva).

    Sürgős lépések kellenek, mert a hiperinflációnak van egy olyan sajátossága, hogy egyre gyorsuló ütemű lesz.

    WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!

Új hozzászólás Aktív témák