Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • quex

    tag

    válasz D1Rect #10344 üzenetére

    Éppen radiátor írta, hogy A és B user egyszerre nem tud 2 azonos licitlépcső közé tenni, mert azonnal visszaadja a pénzt, ha a következő licitlépcső alatt van a bid-je. Ha 200k-n áll a bid, majd valamelyik hamarbb teszi meg, akkor már vagy A vagy B nem tudja megtenni a példában szereplő összegű tétjét, függetlenül attól, hogy melyikük tett volna 5 goldal nagyobbat. Tehát 5 goldal nem nyer semmit. Illetve csak akkor, ha éppen ott a licitlépcső ugrás az 1 millió és az 1 millió + 5 gold között, aminek elhanyagolhatóan kicsi az esélye.

    Szóval ilyen esetben nem az számít, hogy melyiük tesz 5 golddal többet, hanem hogy melyikük teszi meg hamarabb a tétjét.

    Ebből adódóan (#10299) jjc elgondolása is bukik, miszerint ha látja, hogy alacsonyabb a bid, mint amennyit rápakolt, de mégsem nyerő, akkor 1 licitlépcsővel már biztosan pillanatnyilag nyerő lesz. Ez nem így van, mert bármikor így látszik, amikor az a helyzet, hogy valaki vezet bid-el úgy, hogy van rajta még a mi tétünktől nagyobb összeg, és mi alacsonyabb összeget rakunk rá, mint az ő maximum bid-je, és nem találtuk pontosan el a licitlépcsőt. (Pl. mert nem számoltuk ki.)

    Egyedül Sirandrish-nak van igaza itt: (#10301). Ha van rá 1 milla aranya, rádob random némi számot a végére. Ennek az az értelme, hogy nem kell hozzá kiszámolni a licitlépcsőket és megelőzi azokat, akik kerek számokat adnak meg maximális bid-nek.

    Egyszerűen csak nem értettem, hogy miért írod a +5 goldot, de így már értem, hogy hogy gondolkodtál, ami jó is lehetne, de a rendszer nem így működik. Szóval Sirandrish módszere a jó!

    I have an RNA joke, but it might get lost in translation.

Új hozzászólás Aktív témák