- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
celf
őstag
egy: ha tetszik ha nem, a diablo rpg, csak ahogy mephi666 is írta, rendkívül finom fűszerezésű.
a példa amit írtál, call of duty-val: sántita call of duty bármelyik része szerintem egy kalap szar mint fps. vagy mint bármi más. és a helyzet az, hogy pont beletrafáltál, lehet ha raknak bele egy egyszerűbb fejlődés-rendszert, mondjuk ahogy private-ből major leszer... talán élvezhetőbb lenne. Mondjuk az is egyfajta fejlődés, ahogy a játék előrehaladtával egyre jobb fegyverekbe botlasz, vagy teszem azt a parancsnokságon egyre nehezebb küldtetésekekkel bíznak meg.
De a lényeg, lehet ezt az fps-rpg-t jól csinálni, lásd Deus Ex.
amúgy a diablóban is növeli a harcos a fegyverforgatási képességét... nem értem miért tagadod az rpg elemeket a diablóból.Hogy sok más játék van az rpg genre-ben... őőőő ezt is cáfolnám
Az általad felsoroltak közül egyedül a Dragon Age-el nem játszottam, de bevallom nekem se a morrowind, se a neverwinter, se a semmi nem jött be igazán. már a Baldur's Gate sem tetszett, amikor elkezdtem az egyel játszani. Telejsen kiábrándító volt a Fallout után. Az Icewind Dale egy gyönyörű játék volt az idejében, az egyik legjobb zenével, amit hallottam fantasyben, de Brian Fargo, vagy valaki más az Interplaynél nagyon elszúrta azzal, hogy megpróbálta a Blizzardot majmolni, és ahelyett, hogy a fallout mintáját követték volna, és ráállítják a régi brigádot full kapacitással a quest-ekre, és a world design-ra, azt hitték, ha csinálnak egy lineáris hack'n'slasht, 2-3 side questtel, akkor övék lesz a jackpot, lévén a hack'n'slash nagyon jól megy (lásd diablo). csak közben nem rakáták bele azt a fajta munkát, és töltést, amit a blizzardosok beleraktak a diabloba. nem is lett akkora siker.. pl. hol volt a multi rész ezekből a játékokból...
viszont akkor a siker.
tudod jól, hogy a siker a pénzbevételen kívül még jópár más dologból is áll.. legnagyobb szemét játékok eladásai is verdeshetik az eget, mégse játszik egyikel se, se te se én.
most nem akarom ezekhez hasonlítani a diablot, nekem is egyik kedvencem, csupán arra akartam rávilágítani, hogy a siker nem csak ebből áll. Nem feltétlenül baj, ha több rpg elem lesz benne (értsd: bonyolultabb sztori), úgy ahogy azt írta most az előbb valaki: ha a sztori nélkül is végig lehet tolni, csak persze akkor kimaradsz egy csomó jóból...
nos akkor ez így meg lesz oldva, akkor ez a játék lesz a best game ever made.amúgy megjegyzem, a fallout 1-et is úgy játszottuk anno, hogy gőzünk nem volt mi van, azt sem tudtuk miért fejeződik be hirtelen a játék az első 150 nap után (
), vagy hogy mit kéne csinálni, merre van a water chip... ez a másik véglet, ilyen nem hiszem, hogy lesz a diablo 3-ban, de nem is kell legyeb. ahogy Boyarsky is mondta a feljebb linkelt interjúban: a játékosokat nem csak a már megszokott, újabb és újabb item fogja előrehajtani és lekötni, hanem a sztori is.
És lehet lázadozni, ha belegondolsz, a fallout-ban is a loot system volt az egyik legjobb rész. Amikor napokon keresztül vándorolsz a sivatagban, hátha találsz valami atomkemény vegyvert.... minden polcba, ládába, szekrénybe belenézel, hátha van valami új cucc ott...
alapjaiban ugyanaz a két játék, csak az egyik így, a másik úgy jó. nem lehet baj, ha ötvözik a kettőt, azt hiszem. csak ezt úgy kell tenni, hogy megőrzik mind a kettő jellegezetességét. nem hiszem, hogy ezek kizárnák egymást.uff.
-
mephi666
nagyúr
na, igen... oltári a különbség a diablo és egy igazi szerepjáték között...
egy szerepjáték lényege, hogy a nevéből adódóan "szerepet játszol" és szerintem ezt leginkább papíralapú játékkal lehet megvalósítani, ahol a tp nagy részét nem arra kapod, hogy hány hordányi lényt öltél meg, hanem hogy mennyire játszottad ki a karaktert... és itt nem pusztán a harcmodorán van a szó, hanem azon, hogy a története/múltja/jelleme/céljai mennyire érződnek a játékos játékában
gondolom ezt nem neked kell ecsetelni, de a diablo (ami egy enyhén rpg-fűszeresítű hack n slash) olyan messzi áll az rpg-től, mint az újabb nfs-ek a kőkemény szimulátoroktól... egy rpg-ben a karakterfejlődés/táposnál táposabb tárgyak szinte mellékesek... a diablo-ban meg erre épül az egész játék...
...de szerintem a lényeget le is írtam: az újabb nfs-ek is sikeresek annak ellenére, hogy közel nem szimulátorok és a diablo is nagyon sikeres a saját stílusában
írtam már többször: a diablo sikere az egyszerűségében van és abban, hogy mindig ad újat... szerencsére nem ugyanazt a dungeon-t kell bejárni és a lények is randomgeneráltak... a tárgyakról nem is beszélve... mindig ad valami újat a játék... (a körítésről nem is beszélve: zene, hangok, videók, atmoszféra)
-
Kephamos
addikt
Hát ja! A diablo az maradjon meg diablónak. Remek hangulattal, jó zenével (az első rész zenéjét szoktam néha hallgatni utazás közben) és persze sok millió egérkattintással.
Az oblivion is elég gyenge lett szerintem a Morrowindhez képest. Ugyanaz, mint az új fallout-régi fallout téma. Buta konzoljáték lett belőle
-------------
Nem is reméltem, hogy rajtam kívül más is nyomatja aVTES-t itt a péhán. -
DeusHun
őstag
Hát igen, a D2-ben A3 elég gánya lett, annál jobban semmit nem utáltam; de én majd' 4 évig nyomultam vele. A D1-gyel én csak demóban játszottam
Viszont sok jót nem jósolok mivel az eredeti gárda kilépett, Diablo (elvileg ugye) meghalt, innentől nem tudom hogyan lehetne folytatni.
Kolléga kérésére: 30 éve készült a film. -
DeusHun
őstag
-Én pl a románokra és hasonló kaliberű országokra értettem, ahol a kalózkodás nagyobb mértékű mint bárhol máshol (a román miniszterelnők pár hónapja köszönetet mondott Gates-nek, hogy olyan OS-t adott nekik amivel lehet kalózkodni...
).
-Igen, erre céloztam. Nekem 2 napi munkám bére menne el rá, usában megyed óra alatt összekeresett összeg. Az emberek meg olyanok, hogy az kell ami a másiknak is van, ha kell ''ellopják'' (mert valahol az internetes ''letöltöm és megvan'' is lopás). A WoW-ot azért nem vettem, mert csak tesztelni akartam. Szerintem a Diablo is ilyen lesz. Ha jó és tetszik, akkor összespórolom rá a pénzt. Spórolom. Mert nálunk ez megint 14k lesz. Máshol talán fele, harmada ennyiért hozzá lehet jutni (mint a zenecd-k esetében is), nálunk egy család 2 heti élelmét kitevő összeg. Emiatt nem nézik a ''naaagy cégek'' a mi véleményünket. Mert mivel mi emiatt lopjuk akkor a vélemény nem számít. Pedig csak az kéne, hogy valamivel elérhetőbb áron adni itthon (ebbe nem tudom mennyire tud a kiadó beleszólni).
Zárszóként: azzal 100%-ig egyet értek, hogy a Diablo név majd magát adja el. Nagyon-nagy rajongótáborra tettek szert vele és ha bukás is lesz, sokat fog kaszálni. -
Pí
csendes tag
Nem szándékos legfőképpen nem divat, papírom van róla hogy nem tudok írni ((súlyos diszgráfia)) Hát igen ilyen ez a net minden beteg emberel össze hoz. Ráadásul ezeknek a kripliknek még az is meg van engedve hogy össze szarják a topikokat...
(tudom hogy a foxnak van helyes írás javítója ,de aki azt tanácsolja az még nem volt rákényszerűlve a használatára...) -
Johnny Cage
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest