Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
balupunk
csendes tag
Nemrég vettem egy Dell Inspiron 5737 17R típusú gépet, melynek beüzemelésével akadt némi probléma, ezért gondoltam megírom a megoldásokkal, hátha segít másoknak akik ugyan így járnak.
A gépet Linux rendszerrel adják, amit cseréltem Win7 64bit-re. A Dell a gépen és töltőn kívül nem rak semmit a dobozba. Mondhatnánk, hogy ez nem túl jó dolog ha nincs egy másik géped internet kapcsolattal és azonnal nekiesel a merevlemezed formázásának.
A nagy problémát a vga okozta. Ez a gép egy Intel HD4000-el van ellátva, mely az általános műveleteket tökéletesen és energiatakarékosan kiszolgálja, valamint egy Radeon HD8870M dedikált vga-val, mely a komolyabb grafikus tevékenységet támogatja. Regisztráltam a Dell honlapján, ahol megadtam a gyári számot, és azonnal kidobta driverek listáját. Kiválasztottam az oprendszert, letöltöttem mindent, majd szépen felpakoltam őket. Felraktam egy játékot is, hogy teszteljem mit bír a HD8870M. Itt kezdődtek a gondok. Nem váltott át az Intelről az Radeon-ra. Ilyenkor jön az a tanács, hogy a Catalyst-ben be kell állítani az energiagazdálkodásnál, hogy milyen alkalmazásnál milyen beállítást használjon (teljesítmény vagy energiatakarékos). Beállítás után semmi eredmény. Bementem a vezérlőpult/eszközkezelőbe, hogy megnézzem látja e a hardvert. Látta. Letiltottam az Intelt, hogy kierőszakoljam a 8870 használatát. Ekkor jöttek a hibaüzenetek, hogy az illesztő szoftver nem megfelelően van telepítve. Újra raktam a Dell honlapján találhatót, de semmi eredmény, sőt a játék indításakor DirectX hibaüzenetet kaptam. Mentem az AMD honlapjára, hogy onnan szedjek driver-t. Ez sem segített. A megoldás a következő.
1. Catalyst minden összetevőjével eltávolítás, rendszer újraindítás
2. AMD honlapján autocheck futtatása, mely letölti a megfelelő drivert
3. Telepítés és újraindítás
A probléma megoldódott, de azért megjegyezném, hogy a telepítés futtatásakor „telepítőcsomag hiba” üzenetet kaptam. Ettől függetlenül minden működik.
Játék indításakor egyből érezhető (hallható) a különbség, mert a hang nélküli Inspiron azonnal el kezd süvíteni ahogy működésbe lép a dedikált vga. A Dell telepítői nem volt teljes mértékben kielégítő. Már már kezdtem kiábránulni 2 nap vesződés után, ezért a vga-hoz mindenképp a gyártótól érdemes beszerezni az illesztő szoftvert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Arc Raiders
- Gigabyte alaplap topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Villanyszerelés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest