- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
KROK640 #149146 üzenetére
Appot rakd fel. Ott írja mennyi pénz van rajta, meg mennyi adat.
Plusz ha felraktad:
Domino előfizetés -> Kiegészítő szolgáltatások -> Hívás szolgáltatások -> Egyszeri -> Domino Most 190 FtEzt érdemes bekapcsolni. 190 Ft-ért cserébe 1 hónapig (nem hónap végéig hanem fordulónapig) 9 Ft-ért telefonálsz Telekomba, 19 Ft-ért másba. Alapból ez 25 Ft egységesen mindenhova.
Ha letelt az egy hónap automatikusan kikapcsolódik. Küldenek sms-t hogy lejárt. Belépsz az appba és újra meg tudod újítani 190 Ft-ért. -
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #148762 üzenetére
Mindnek megvan a maga funkciója..
Plusz nem egy áll full felújítás alatt.-Bmw e30 (teljes generál, de már 10 éve húzódik kb..)
-Skoda Fabia 1.2 (motor generál)
-Vw Transportes T5 1.9 pd - árubveszerzős
-Merci W202 szívó 2.0 automata (full felújítás alatt)
-Skoda Felicia 1.3 MPI (szaladgálós)
-Megane 1 1.6 16V benzin-gáz (szaladgálós-munkás)
-Bmw E36 - várja a 4.4 V8 szivet
-Bmw E39 30d automata - asszony használjaBmw E92 30d-m azóta eladtam, ugyh már csak 8.
- -
válasz
KROK640 #148761 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy milyen trike-ról beszélünk. Az elöl duplakerekes elég cool, iszonyat tapadása van, le tudsz róla ugrani gyorsan cserébe a legszélesebb motor verzió. Nagyon fun vele menni, nekem iszonyatosan bejött. Otthonra csak azért nem kéne, mert én úgy válsztottam motort hogy munkába tudjak vele járni. Arra egy vékonyabb, mozgékony moci szerintem praktikusabb.
-
Manitou
veterán
válasz
KROK640 #148608 üzenetére
Igen, elvileg. Pont emiatt voltam vele úgy, hogy na bumm 3.0-val max valamivel lassabban fog menni, mintha 4.0 -n menne.
Viszont amire gyanakszok, hogy a 2700K az PCI-E 2.0-t támogat, a 3.gen i5, i7 viszont PCI-E 3.0-t is. Lehet itt lesz a kutya elásva.
2700K [link]
pl 3770K [link]
Bár ezt a tényt is megdönti egy olyan dolog, hogy az enyémtől régebbi vasba is tettek már ugyanilyen kártyát és ment is benne. Esetleg még táp, bár elvileg annak elégnek kell lennie. Pörög minden de nem ad képet, bios-ig nem jutok el. Régi karival ok. ( GTX660 ) -
KROK640
nagyúr
válasz
KROK640 #148544 üzenetére
Na, meg arra is emlékszem, hogy még középsuliban újraírható CDkkel rohangáltunk egymáshoz / cserélgettük, (jóval)később már újraírható DVD-ken, mert akkoriban még a 32-64MBos Pendriveok nem voltak egyszerűen alternatívák.
Aztán volt nekem 128MB-os is, ami még mindig 1/6-a volt kb egy újraírható CDnek, így sokáig a pendrive nem is tudta kiszorítani. (Ráadául ezek a régi pendriveok bitang hamar tönkre is mentek valahogy, az első generációs sulinetes gépekhez jártak ajándékba, fillérekért vásárolgattam össze (érts, bolti áruk harmadáért, feléért, de volt akitől ingyen kaptam 32MB-osat mert feltettem neki a Windowst a gépre), de max telepítéseknél util-okat vinni volt jó, másra nem nagyon. Sajnos meglehetősen halandóak voltak, az1 éves kort sem szerették nagyon megélni.
1GB-ig nagyon ez a tapasztalatom, mai napig van egybehalt 512-esem meg egy 1GB-osom, ezutóbbi komplett időkapszula 2009-ből... (nem lehet rá írni, se törölni róla, se formázni, ellenben simán visszaolvas mindent, úgyhogy megtartottam emléknek, pláne h tele van személyes dologgal )Bár nekem a Pendrive forraddalom is másodlagos vonal volt, mert 2001 nyarától én egy elképesztően menő megoldást választottam arra ami nem fér rá egy CD lemezre, mégpedigegyszerűen mobil rackben volt egy 20.4GB-os Quantum HDD-m, és nmes egyszerűséggel azzal mászkáltam mindenhová (otthon a gépeben pedig egy másik20-4-es). Hogy ez akkoriban mit is jelentett?? Átlag háztartásban 6-8-10GB HDD volt a fő winyó! Később 40-esre, majd 80-asra, végül 2007-re már 120GB-osra cseréltem a mobilrackes winyót (a gépben is minidg egy ugyanakkora volt).
Ezután már nem nagyon volt értleme, mert 2009-2010-re kezdett erősen kikopni a mobil rack a gépekből, ellenben kezdett olyan szélessávú lenni az internet, hogy már jobban megérte a különféle fileküldő szolgáltatások használata. -
válasz
KROK640 #148544 üzenetére
Ohh nem volt ez probléma nekem, mivel tároltam mimdent, és a ritkaságokra mentem rá, és csak komplett albumot csináltam. aki válogatni akart mehetet máshoz
Igen rég vóóót mán nagyon
A régi hengerek megvannak még valahol nekem a szülői házban, de hogy még használható lenne vagy nem azt passz.
-
-
bul07
nagyúr
-
bobace
addikt
válasz
KROK640 #147940 üzenetére
Te jársz még Tescoba kaját venni? A legdrágább és leghitványabb bolt lett az elmúlt években. Ezzel az átrendezéssel meg még kis szűk is. Szezonális dolgok miatt néha bemegyünk, de mást már nem veszünk ott.
Ha drogéria és nem friss áru akkor Ecofamily, egyéb kaja meg valamelyik diszkont legtöbbször - szerintem. -
SOAD19
addikt
válasz
KROK640 #147941 üzenetére
A hülyéjének, annyi esze nem volt, hogy elforgassa a telefont 90 fokkal. Ha olvassa, küldeném neki, ezt a videót
: [link]
#147947 Aryes
Ebben igazad van, bár az se biztos, hogy szerencsés, hogy tudják, hogy mikor indulnak, így követhető a menet. De a gond nyilván azzal van, hogy 1-2 nappal ezelőtt a Honvédség kérte meg a lakosságot, hogy semmi infót ne közöljön, osszon meg a csapatmozgásokról, erre meg...
Meg, ez is megmosolyogtató: [link] Mindig, ez a parasztvakítás, színház, hogy jajj de megcédjük a hazát, csináljunk is gyorsan pár f@sza felvételt a propaganda híradóba, milyen komoly felvonulást csináltunk. -
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #147842 üzenetére
Én abban a konyhában utoljára akkor voltam*, amikor még nem volt benne csempe, meg gázzsámoly is volt, de tökre felismerhető a formája/mérete alapján.
A többi persze nyilván az.
Én utáltam amikor eltűnt a színpad a lengőtekével.
Nekem korszakos élmény volt a kifordított pólós Lukács, amikor ott volt TCS koncert a "színpadon" a lengőteke** mellett, meg volt olyan év, '99x-ben amikor azért olyan zenekarok is voltak amik akkor aránylag nagyot mentek, és esett le az állunk.
Azután sokáig nem esett útba, másfelé jártunk, ahonnan a busz is hazavisz, stb. Ki is esett. Utána egy időben az Incognitóból mentünk át zárás után, hogy ott igyunk az első buszig.*Szülők vendéglátóiparban dolgoztak, fater szakács volt, anyám felszolgáló. És egyszer talán valami Sex Action , vagy TCS koncert után odakeveredtem, akkor bérfőztek ott valami lagzira.....
Finom volt a töltött káposzta.
**Első emlékem a helyről, hogy fater ment valamit üzletelni az pultos hölggyel, én meg addig az egyik pincérrel lengőtekéztem 8 évesen. -
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #147817 üzenetére
Elvben pont jó időben van értékesítve, hogy nyárra nyithasson egy minimális felújítás után. Óvárosi romkocsmaként, elveszítve a régi bulihuligán hely jellegét.
Kíváncsi vagyok mi lehet a háttérben.
Emlékeim szerint a "színpad" beépítésekor még a régi tulaj üzemeltette, aki anno megvette a Vendéglátóipari vállaltattól (vagy a jogutód Cívis Hotels-től)..... Most nem tudom kié, de ha ők még élnek akár az is lehet, hogy nyugdíjazzák magukat.
Nem csodálkoznék azon sem, ha a környezeti zajterhelés lenne problémás, mert azért már '93-94 körül is ment a beszólogatás, amikor koncertek is voltak ott, és azóta bár koncertek régóta nincsenek, de azon a csendes környéken épült pár ház, aminek a lakói eszik a kefét, hogy a Fácán miatt -30-40M a házuk értéke, mert itt fiatalok buliznak éjjelente.... -
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #147732 üzenetére
F*szt.
Bemegyek boltba, kell termék, nálam a telefon, átküldöm mailban az utolsó 3 havi kivonatot, kapok árúhitelt azonnal.
Bemegyek bankba, ugyanaz mint a fenti, kapok személyi hitelt 2 nap alatt.....
Nem kell baszakodni a munkáltatóval, hogy vigyél 3-4 példány kereseti igazolást, mert ha kevesebbet visszel elrontja. -
Atomantiii
addikt
válasz
KROK640 #147742 üzenetére
Kb 500 ezer volt rajta, korábban eddig mindig kevesebb volt, gondolom azért nem kaptam sosem.
bul07: Gránit banknál vagyok, lehetőleg én sem szeretek sok pénzt tartani rajta, de most így alakult. Nekem annyi a védelem, hogy a kártyalimitek le vannak véve (az online az teljesen 0-ra), tehát ha elhagyom és valaki használni akarja akkor max vesz vele két kenyeret, többet nem tud. Ezen kívül nem tudom milyen lehetőségek vannak még itt, nem néztem utána még jobban.
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #147730 üzenetére
Amúgy még ha normalizálódna is a gyártás stb. akkor sem lenne normál áron mivel már évek óta hiány van a VGA-kból és drágák is ezért rengeteg ember van aki AZONNAL venne egy jobb VGA-t tehát ahogy elkezdene csökkenni az ár egyből millióan repülnének rá és ez megint véget vetne az árcsökkenésnek.
Kellene vagy 2-3 év tartósan jó mennyiségi és minőségi kihozatal hogy végre a kereslet és a kínálat is normalizálódjon. -
SOAD19
addikt
válasz
KROK640 #147586 üzenetére
"Ami az egyéb kutakat illeti, a felújít lehet a(z egyetlen) kiút (nyilván akkor zárva van és mást sem értékesít), de ez sem sokaknak, mert gyanús lehet, hogy egyszerre az egész ország felújít."
A politikai topikban azt javasolta valaki, hogy ha nem akarjuk szivatni az általunk kedvelt kisebb kutat, akkor menjen az ember a MOL-hoz tankolni, vagy olyan kútra, amit nem szeret.
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #147581 üzenetére
Számomra ez a kérdés, hogy törvényesen anélkül, hogy át kellene adni másnak az üzemeltetését be lehet zárni, de valószínű, hogy egy felújítás belefér, még ha sokáig is tart.
(számomra ez a "MOL majd átveszi" továbbra is sántít, mert az említett apafai kút már ÉVEK ÓTA zárva van, miért nem vette át a MOL? Vagy csak hasraütésre vesz át kutakat?!
(zolko74 folyamatosan kötötte az ebet a karóhoz de valahogy mégsem láttam üzemelni azt a kutat éveken keresztül)
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #147350 üzenetére
Ezek a boltok sajnos ilyenek kozmetikázzák a xart, ez van. Ha meg JÓ amit árul annak meg borsos ára van. Ami inkább fontos, hogy van olyan bolt ami akár 1-2 év garit is ad nem csak fél évet én inkább erre figyelnék - az ár mellett - elsősorban.(most rákattintottam a linkemre és ott virít felül, hogy 1 év garanciát adnak, ami használt cuccoknál nem rossz - az apró betűt nem kerestem - sőt)
Gondolom úgy csinálják, hogy elmennek egy céghez ott lecserélik az összes gépet újra és a régieket jelképes összegért beszámolják azt átnézik - ha átnézik - és adják is el.
-
válasz
Eddig, pl tavaly meg tavayl előtt rengeteg i5-2400 procival szerelt gépet adtam el, irodai munkára, 8gb ram és SSD-vel. Mivel arra amire kellett bőven jó volt, így szeretik még a mai napig is 4mag 4 szálasz cpu, bőven jó! Jah és nem utolsó sorban hibamentesek! Ehhez az is hozzájáeulhat, hogy mikor eladom takarítom, pasztázom normális pasztával. De ma már én sem adnék ilyet, 3-4. gen a minimum. Az igaz hogy nem fiatal, de ahol nem lesz kihasználva, oda minek is kellene a több. Bőven használható még.
-
diablo1984
veterán
válasz
2022 jan-2014 jan az kerek 8 év. Igen az informatikában az rengeteg idő, de az előző 8 évben más volt a fejlődés színvonala, mint az azt megelőző 8 ban és megint más, mint az azt is megelőzőben. Lassul a tendencia, bár vannak újabb fícsörök, de nem annyi, mint egy p4 és egy core 2 között, neadj isten egy i5-ös 3 gen esetén. Az elmúlt időszakra a vga hiány és az okoseszközök rányomták a bélyegüket, én úgy veszem észre, hogy az asztali számítógép biznisz már nem pörög úgy és ez által a fejlődés is jelentősen lelassult.
Szóval nem új és nem is fiatal egy 4 gen gép, de ha valaki nem az utolsó fps-t hajszolja, akkor szinte mindenre is elég lehet!
Én az irodában egy 6gen i3ast hajtok, 4gb ram volt benne, tetű lassú volt még ssd-vel is, ősszel raktam bele még 4 gigát és csodák csodájára hasít, igaz a 8 gigából is általában 85%-ot használ, de előtte a 4gb-ból is ennyit akart volna és szivatott rendesen. Ki mire használja a gépet, annak megfelelőt vegyen, de a 8gb, ssd az alap, a 2 vagy 4 mag az opció, de ha lehet ne a core duo/c2d fejlettségből(bár ott sem feltétlen a proci a gyenge láncszem c2d esetén, hanem a ddr2, illetve a lemezkezelés gyorsasága) -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #147301 üzenetére
Amúgy nem is kell, itt amúgy is csak a pultnál van ital kiszolgálás tehát a piáért a pultosok felelnek a kajáért a konyhások (nem tudom ki csinálja de eddig elégedett voltam vele) de egy ekkora helyen kell olyan aki leszedje az asztalt az otthagyott üres üvegeket, poharakat, csikket ürítse akár ha valaki kirakja a taccsot esetleg feltakarítsa de nekem segített pl. hogy a biciklimet be tudjam hozni a kerthelyiségbe (nem szeretem kinn hagyni)
A lényeg, hogy szerintem frankón megvan a munkamegosztás.Amúgy is péntek-szombat estét leszámítva nem vészes meló.MÁS: a kedvencem, ahogy hallottam, vannak olyan környéken lakók is akik reklamálnak a kiszűrődő hangok miatt miközben ŐK 1-2 éve költöztek oda vagy akár 1-2 éve építették oda a házikójukat(valami régi omladozó putri helyre ugye csak a telek ért sokat) TEHÁT tudhatták, hogy hova mennek mert a Fácánkakas már ott van vagy 80 éve. Ezt tartom én gusztustalannak. Ez olyan mint ha egy külsőségbe épített pékség mellé építenék egy házat majd reklamálnék, hogy hajnali 3-kor zaj van amikor töltik meg a teherautókat kenyérrel. Elképesztő emberek vannak...
-
Cs1csó
titán
-
-
-
sto1911
veterán
válasz
KROK640 #146363 üzenetére
Tehat 25 ev kemeny munka utan el tud menni evi 2m-ert nyaralni, meg van egy nem lefosott 10+ eves roncsa, mint az atlag magyarnak, es megint o a geci.
Egy hatizsaknyi cuccert elb@szod az idodet, valoszinuleg valami multinal, aki nem engedi ki pisalni a kasszasokat. Lehet azert nem hoz annyi fele arut, mert amugy is bementek multizni, es ugyis legtobben csak a kenyeret meg tejet veszik meg nala?
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #146363 üzenetére
Nehéz, ha van autó akkor érdemes megtervezni és egy jó nagy bevásárlást intézni. Kenyeret pedig akár lehet sütni is saját magunknak.
Nálunk szerencsére van egy Lidl és egy Penny ami azért odabax az áraknak. A Real, Privát, Coop nem nagy eresztés, persze a "kisbót"-nál ezek is jobbak. -
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #146001 üzenetére
Annál a fajtánál amit én karbantartottam a HDD elég messze voltak a hangszórótól, bírták, nagy doboza volt és piszok nehéz. Farostlemezből volt az egész, valami kis céges gyártás volt csak a szoftver volt speciális zenegépprogram.
Én a zenét másoltam a HDD-re, ott ültem a gép előtt és rámásoltam majd leszinkronizáltam, na meg így tudtam a helyiek kéréseit teljesíteni, sőt olyan volt hogy a fiatalok(na jó akkor én is ilyen huszonéves voltam) hozták a saját HDD és arról másoltam fel a zenéket.
A gond ott kezdődött mikkor az zenei jogvédők elkezdtek razziázni.
Volt fizetve 2-300 zene után, és volt amelyikre 7-800-at is felmásoltam, egyszerűen nem töröltem a régieket így csak gyűlt.
Ja hát nekem nem szóltak hogy ezt nem így kellene csinálni, én meg azt hogy mit hogy fizetnek a jogvédőknek nem tudtam.
Még bírósági ügy is volt belőle, tanúként voltam beidézve. De én aztán semmiről semmit nem tudtam.Nyerőgépeknek akkor áldozott le mikkor az adót nagyon megemelték.
Kisebb helyeken egyszerűen a 150e Ft-os nullköltséget (adó, gép árának része, üzemeltetés, vizsgadíj) nem termelte ki, ugye a kocsmárosoknak is le kellet adni a bedobott 30-40%-ot, de volt hogy át kellet állni a mínusz költség utána 50-50%-ra ahol nem volt meg minden hónapban a kellő bevétel
Amikkor betiltották már nagyon haldoklott a nyerőgépes vállalkozások.Én voltam roulette terembe is teremfelügyelő vagy 7hónapot, csak nem ment így be kellet zárni.
Ma már nem bírnám azt csinálni, 3napoztunk délelőtt 11-től éjfélig voltunk nyitva. -
válasz
KROK640 #145898 üzenetére
Ez így butaság, ugyanis bizonyos dolgokra csak bizonyos korban a legfogékonyabbak, például az írás/olvasás, nem véletlen, hogy az egész világon 6-7 éves korban kezdik a gyerekek oktatását. Ezen kívül van olyan gyerek, aki nagycsoportban már unatkozik, unja a játékot (nagyobbik fiam, 6 évesen ment suliba, folyékonyan olvasott addigra), míg más későn érő, jobban szeret játszani: kisebbik fiam, 7 évesen ment, de már az utolsó (negyedik) ovis évében ő is halálra unta magát. Ha 8 éves korukig dedózniuk kéne, mindenki beleőrülne, gyerek és óvónő egyaránt.
Az iskolában nehéz lekötni a figyelmüket
Ez sajnos generációs probléma (amit írtam is korábban, alfa generáció), egyszerűen annyira felpörgött körülöttük a világ, annyi inger éri őket, hogy teljesen máshogy fejlődik az agyuk, mint a miénk. -
mezis
félisten
válasz
KROK640 #145898 üzenetére
Aztán ősz szakálla lesz mint Köbükinek, mire kijárja az összes iskolát.
Játszanának: konzollal, tablettel,....Figyelem lekötése: Az én időmben volt a tanítónak egy suhogós pálcája. Amelyikőnk nem bírt magával, az kiparancsolta az osztály elé, fogd meg fiam a lábujjadat, nadrág porolás és arra az órára már le is volt kötve a figyelmünk, nem volt rendetlenkedés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest