- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
válasz
KROK640 #152414 üzenetére
Mikepércsi úti Tescóban reggel szokták kirakni. (10-15 kartonnal kb, legalábbis a héten úgy volt, hogy meddig lesz itt is ki tudja.) De a másik Tescóban talán többet is lehet venni egyszerre, mint itt ha ismerősöm igazat mondott. Ott elvileg 5 kg-t is lehet ha van, itt csak 2-őt bár nem tudom mi van ha többet veszel, gondolom az önkiszolgáló pénztárgép nincs kiképezve erre. Egyébként falun nálunk sincs sehol sem.
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #152403 üzenetére
Én mindig 12V-on leadott ampert nézem.
Egyes 500Wosok nem tudnak annyit 12Von leadni, mint egyes 350W-os táp.
Ha dupla 12Vos ágad van (nem találtam hirtelen táp spect), s 18-20 ampert tud, akkor röhögve elviszi, de érdemes valleyt lefuttatni, s közben nézni a fesz értéket.
RX580akat szerelek 4-500W körüli értelmes tápokkal röhögve elviszi, ha megvan a jó amper. -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #152403 üzenetére
Szia, játék alatt 150W-ot kérhet tehát egy átlagos procival pár venitlátoros léghűtéses rendszerrel 1-2 háttértárral simán megáll játék alatt 275W körül ami kb. 70%-os terhelést jelent.
A kérdés, hogy akár 200W körüli "peak" értékek is lehetnek egy furmark vagy hasonló VGA kínázás során tehát ha ilyesmit nem tervezel akkor bírnia kell de egészségesebb lenne egy legalább 500W-os PSU ahogy Pyttawrx írta.Esetleg ezt el lehet adni 5-6k-ért és már lehet venni, 21k-ért egy újat: FSP Hydro PRO 500W fix kábelezésű verzió 21k Az ALZA-ban 5 év garival. vagy a "fél" moduláris változata kb. ugyanennyiért: FSP Hydro M PRO 500W 21k az Oázis vagy a Compker-nél szintén 5 év garival.
-
sto1911
veterán
válasz
KROK640 #152340 üzenetére
Rugalmasság? Magyarországon?
Szerencsére nem szopok ilyenekkel, láttam a Kopasz néhány videóját a témával kapcsolatban, bőven elég volt.
@Dan-szan: hivatalosan szélvédő cserekor tilos átragasztani a matricát, nálam mégis megtették. Át is ment néhány műszakin azóta.
Szerencsére komoly problémákkal rendelkező autókat is kivesznek, szóval megnyugtató. -
válasz
KROK640 #151882 üzenetére
Köszi!
Eredetileg cseresznye színű padlót szerettünk volna, ahogy az előző két lakásban is volt, az összes bútorunk is mind cseresznye. Szó szerint a fél országot bejártam utána, de nyoma sincs, mintha sosem létezett volna.
10-15 éve meg szinte csak azt lehetett kapni.
Szóval valami melegebb színt kerestem helyette, de vagy sötétbarna, vagy fehér, vagy szürke, vagy sárga padló van csak mindenhol, ráadásul ami jobban néz ki, kib*tt drága volt. Már majdnem feladtam, akkor találtam ezt, ráadásul a boltban kicsit melegebb fényben volt kiállítva, aztán mikor meghozta a teherautó, nappali fényben megrémültem tőle, mert sokkal szürkébbnek látszott, de a lakásban tényleg jól mutat. Vagy már megszoktam.
-
SOAD19
addikt
válasz
KROK640 #151623 üzenetére
Bajnait én nem hibáztatnám. Biztos nem volt könnyű döntés elvállalni a kormányzást, az akkori helyzetben. És ha jól tudom viszonylag sikerült normalizálni az ország gazdasági, pénzügyi állapotát. Lehet jobban jártunk volna (sőt elég valószínű), ha marad az a kormány.
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #151611 üzenetére
Sokat változtak ott a dolgok, még a kétezres évek elejéhez képest is
Régi Dacia lehet már több futkosik nálunk mint ott, legalábbis itt Nagyváradnál ezt látom
Az utcák már nem olyan koszosak, gomba módra jönnek elő cég épületekDe persze a régi idők épületei is megvannak nem a legjobb állapotban
Téli vásár igen szép szokott lenne nagyon szép épületek között, itt
-
-
BoscoD55
tag
válasz
KROK640 #151418 üzenetére
A vendeglatoipar az kozel 15-20 eve halott itthon. Az emberek a penzert csinaljak, es nem azert, mert azt tekintenek hivatasuknak. Ezt pedig csak akkor lehet jol csinalni.
Nyilvan az sem segit, hogy itt a proszto paraszt elvarja, hogy kezet csokolj neki, ha 980 forintos csekk utan nem ker vissza egy ezresbol.
En 12 evet huztam le Skociaban, es hajokon, de itthon akkor sem dolgoznek a vendeglatasban, ha pisztolyt tartananak a fejemhez. Pedig imadtam, nagyon sok energiat fektettem a tanulasba, es hal'stennek bartenderkent volt lehetosegem arra, hogy tenyleg a legjobbaktol tanuljak Amerikaban es Japanban.
Persze, van egy masik aspektusa is a tortenetnek, az pedig a vendeglatoipari egysegek tulajdonosai. Nos, ok 99%-ban szart se ertenek hozza, csak muszajbol atvettek a szuloktol, vagy az eltartoiktol kaptak egy helyet, amit "vihetnek", stb... Nyilvan ok soha nem fognak arra torekedni, hogy a vendegek olyan elmennyel tavozzanak a helyrol, hogy maskor is orommel terjenek be, es reklamozzak az ottani szolgaltatast. Akinek megvolna ehhez a tapasztalata, es tudasa, nekik sajnos a penzuk nincs meg ahhoz, hogy nyissanak egy ettermet, falatozot, bart, akarmit.
En, amikor fizetek a taxiban, a fodrasznal, futarnak, egybol kerdezik, hogy szolgaltato iparban dolgoztam? Errol ennyit.
-
-
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #151408 üzenetére
Az megvan, hogy anno a szocializmusban, és sokáig utána úgy működött pl a Hajdú-Bihar megyei Vendélátóipari vállalatnál (és az onnan kivált vállalkozóknál is) a borravaló intézménye, hogy egész nap kiszolgálsz, majd a napi bevétel 3%-át tedd be az elszámolásba a saját zsebedből, mert olyan szakmában dolgozol, aminél a borravaló jeletős összeget tesz ki.
:) -
válasz
KROK640 #151299 üzenetére
---
Köszi mindenkinek a bicajos tippeket. Nem aktuális még, de hol vásárol az ember nyerget? A bicikliboltban vagy emagon, ilyen bikemag apró vagy tudomisén mik vannak?
Meg amúgy görbített kormányt sem akarok, csak az egyenest bírom kényelmesen használni.Amúgy én mostanában többféle Kelly's-t béreltem, szerintem a trekking kategóriából (vagy nem). Volt csomagtartójuk.
-
zolikaDB
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
KROK640 #151192 üzenetére
Ukrajna egy újjáépülő, letisztult politikai életű ország lesz mely méltó lesz az uniós tagjelöltségre.
Egyébként lehet a kormányunkat IS hibáztatni, de arról hogy az unió az Orosz szankciókkal szivatja magát és mindennek az ára az egekbe szökik, arról úgy gondolom, nem Viktor tehet. Mégis kinek kellene kifizetni a külömbözetet? -
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #151190 üzenetére
Zelenszkij legyen bármilyen színész és politikus egy valamije az van, gerince
Február 24-én volt gerince és a nyilvánvaló veszély ellenére nem menekült el, helyt álltVezírünk(pohos) szerintem még a arany tartalékot is vitte volna magával úgy menekült volna, az összes NER emberel együtt
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #151173 üzenetére
Igazság szerint nem azokkal van gond - kb. 1,5-2 millió ember a 8 millió választásra jogosultból - akik a kormánypártokra szavaztak hanem AZOKKAL akik NEM mentek el szavazni a leváltásukra miközben szívesen leváltanák őket. A választásra jogosultak fele sem ment el - tehát kb. 4 millió - és ugye akik nem a kormánypártokra azok is szétforgácsolták magukat: Mi hazánk, Kétfarkú, az Összefogás stb.
A választási rendszer is a "két erős párt" preferálja, egyéb turpisságokról ne is beszéljünk. -
tahepa
senior tag
válasz
KROK640 #151108 üzenetére
Hosszu lesz de...
" KLAUDIA GYENES KARAZEYBEKJúlius 19., 10:32 ·Egy (saját) vélemény a "laborból" (értsd Ausztria), ami kicsit (?) más, mint amit otthon olvashatunk itt&ott.Nem akarok senkit elszomorítani, leírom mi van most Ausztriában:Ausztriában most minden háztartás kapott egy 150 Eurós energiavoucher-t, hacsak nem 100 ezer Euró az éves bevételed, ami ugye nagyon magas, ami azt jelenti, hogy ez nekünk pl. kerek 5 hónapig elég az áramra.Valamint minden felnőtt, akinek állandó lakhelye van kap 500 Euró energiabónuszt, a gyerekek a felét (csak azok, akiknek 2022-ben minimum 183 nap allandó lakcíme volt Ausztriában). Vagyis egy 3 fős családban ez 1250 Euró, amellett, hogy itt 14 havi fizetés jár szinte mindenkinek a 12 helyett. Nyugdíj is 14-szer jár. 2 havi fizu júliusban és 2 havi novemberben. Úgy is hívják, hogy nyaralási és karácsonyi pénz. Ezeknek az szja-ja is alacsonyabb, mint a normál fizunak.Emellett a kisnyugdíjasok és a cégek is kapnak energiatámogatást.Nem is beszélve az szja jelentős csökkentéséről az utóbbi években (sőt az évi 11000 Euró adómentes jövedelemről) és a családi szja kedvezményről, ami idén már 2000 Euró/év gyermekenként. (Igen kettőezer, nem kettőszáz.) Ez 2019 óta van, nem csak választási évben....És igen, drága a benzin, 2 Euró felett van egy liter, de a munkábajárás leírható az szjaból sok esetben. Itt ugyanis, otthon ismeretlen módon, ha a munkavállaló adóbevallást ad be, szinte mindig kap vissza valamennyi szja-t, nem csak választási évben.Az e-autó áfája visszaigényelhető cégek esetén (itt a normál autó nem, Németországban igen) és a munkáltató elszámolhatja költségként a munkavállalónak vett bringát az áfát is visszakapja, ha áfakörös (de itt évi 36 ezer Euró bevételig nem is kell áfá fizetni, ami ugye havi 3000 Eurós bevétel és jövőre ezt is megemelik, nekik adóbevallást sem kell készíteni). Ha e-bike-ot akarsz venni az állam támogatja.Emellett adómentes juttatásokkal egészíthetik ki a munkaadók a munkavállalók fizetését, és csökkentik a vállalati adókat és a munkáltatói bérjárulékokat is. A Korona miatt csak tavaly konkrétan 3000 Euró adómentes juttatást kaphattak a munkavállalók fejenként. Ezt lehetett utalvány formájában is adni.Ez a lehetőség idén is adott, szintén maximum 3000 Euró értékben teljesen adó- és járulékmentesen.Vagyis a problémát itt nem elvonással akarják megoldani, ahogy az otthoni médiaban olvasható, hallható.Az ellenzék persze kritizálja a döntéseket, szerintük áfát kellene csökkenteni és a szociális juttatásokat az inflációhoz igazítani. Az extra profitból, amit az energiavállalatok elérne a legszegényebbeket támogatni.Persze a szegény fogalma itt egészen más. Az is szegénynek számít, akinek nem jut nyaralásra.Burgenland tartomány további támogatásokat jelentett be a legszegényebbnek. Ott a havi 920 Euró nettó vagy annál kevesebbet keresők számítanak szegénynek (egyszemélyes háztartás esetén).Ez azért kicsit több, mint az otthoni közmunkás havi 47000 Forintja, amiből Matolcsy szerint meg lehet élni...Megjegyzem az élelmiszerek áfája 10%, amúgy 20% minden más (virág és kultúra 13%, újság, könyv, tömegközlekedés, gyógyszerek, szállásadás stb. 10%).Valóban, itt is az a fő probléma, hogy lesz-e energia, de ahol én élek, Vorarlberg, az áram 90,72%-át megújuló energiából állítják elő, ezt onnan tudom, hogy az éves elszámoláson részletezik. De van, ahol 100% csak osztrák forrásból. Leginkább vízenergia, napenergia, szélenergia, sok a kicsi, privát vízerőmű is, de itt van az ország legnagyobb vízerőmű vállalata, az Illwerke, és ők nem csak a helyi igényeket elégítik ki, de ők látják el Németország néhány iparvidékét és Svájcba is exportálnak áramot.Az önkormányzat pedig vadonatúj passzív házakat épít " szociális bérlakás címén" amihez nálunk kb. 1 év várakozás után hozzá is lehet jutni tényleg kedvező áron.Véletlenül adótanácsadó cégnél dolgozom, nagy cégeknek is könyvelek, látom milyen támogatások vannak.Nem csak a munkát teremtő külföldi multiknak, de a kicsiknek is.Persze, itt is van korrupció, csak talán a mértéke egészen más és az átlagember normálisan él az átlagos fizujából.Én azt látom könyvelőként, hogy a cégek mernek kölcsönt felvenni, mernek beruházni, nem félnek és nem pánikolnak.A minap pont az energiaárakról beszélgettem egy gyártulajdonos ügyfelemmel, aki azt mondta majd jobban takarékoskodunk. Továbbra is vesz új gépeket és fejleszt. A késztermék-raktárban már nem ég éjjel a villany, mint eddig. - Megszorítás ez is ...A szolgáltatások árszínvonala magas, én a fodrásznál 50 Eurót fizetek csak vágásért, szárításért. A munkaerő, mint például szakemberek stb. drága, hiszen ezért keresnek az emberek jól.Nálunk gáz nincs, fent lakunk a hegyekben, olajjal fűtűnk. A mi 70 nm-es lakásunk rezsije 220 Euró havonta (fűtés, víz, melegvíz) plusz a villany 30 Euró. Net 20 Euró, kábel tv 28 Euró. Mobiltelefon 20 Euró havonta.Tesóm a lakásra ugyanennyit fizet, ugyanekkora a lakása, plusz mélygarázs 30 Euró, de az egy önkormányzati lakás (egy pár éves szuper passzív házban).De ha az egész egyenletet akarjuk nézni, akkor vegyünk egy egyedülálló anyukát, konkrétan egy kolléganőmet az irodában, aki heti 30 órában keres kezdő fizuként 1700 Eurót, ezt 14-szer, plusz a családi pótlék (180 Euró havonta), egyedülálló szülők juttatása évi 494 Euró, plusz az adókedvezmény, cafeteria, ez éves átlagban 2200 Euró havonta. Plusz kap havonta 500 Euró gyerektartást a volt férjétől. Ez egy kereset, ebből egyedül neveli a 9 éves gyerekét, nyaralni is járnak.Matekozzunk tovább:Én havi 270 Eurót számolok fejenként háztartásra (étel, vagyis bevásárlás, tisztítószerek stb.) ez az átlagos költésem.Lakbér, biztosítások (kocsi, élet, lakás és munkaképtelenség esetére), kocsi lízingje, telefon, áram, net, kábel tv, ez összesen 1200 Euró havonta. Tankolás most 70 Euró havonta, kocsival járok dolgozni, dolgozhatnék itthon is home office-ban, de szeretem a csapatot, szívesen járok be.A családi pótlék elmegy a gyerek napközijére, az drága, de kérhetek a munkaügyi központtól támogatást, tavaly havi 85 Eurót kaptam, de ez keresetfüggő.Itt egy átlagos vasgyári szakmunkás 2200 Euró körül keres havonta, 14-szer.Konkrét példák: TB alkalmazott 20 órában 1800 Euró, jogász mellett titkárnő 20 órában 1600 Euró, szállodai recepciós 1700 Euró (14-szer mindegyik).Amiből, a szolgáltatások magas árszínvonala mellett is, meg lehet élni, nyaralni is lehet menni, kocsit is lehet fizetni.Ne tévesszen meg senkit az otthoni "migráncs" propaganda. Ausztriában a legtöbb bevándorló német állampolgár, akik a németnél is jobb életfeltételek miatt jönnek ide. "
-
SOAD19
addikt
válasz
KROK640 #151104 üzenetére
Ugyebár, manapság a propaganda azt tolja, hogy háborús infláció, energiaáremelkedés van. Közben meg állítólag, még márciusban mit nyilatkozott a vezír?! [link] Hát igen, nehéz már észben tartani mit hazudtak korábban a mennyiség miatt. Néha bele-belefutnak némi ellentmondásba.
Bár tisztában vagyok vele hogy a fideszhívők ilyenen, ezen se ütköznek meg. Fogadni mernék, hogy azt is beveszik, hogy nyugaton még sz@rabb a helyzet, és örülhetünk, hálásak lehetünk, hogy csak 2x-es, illetve a gáz esetén 7x-es lesz az ár az irreális átlagfogyasztás mennyiség feletti részre.
-
válasz
KROK640 #150773 üzenetére
Elég baj hogy régen egy volt. A modern úthálózatok már a vadak és mezőgazdasági gépek útvonalaival is számol. Sőt előbbiek esetén a környezetvédelmi és állománymegóvási szabályok miatt amellett hogy figyelembe kell venni az ide vonatkozó szabályokat, hatástanulmányokat és tervezés előtti szakvéleményeket kell bekérni.
Szerintem ez pont így van jól. -
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #150767 üzenetére
Követték a nyugati példát.
Kell valami hely a belvárosban, ahol nincsenek autók.
Egyrészt a turisztikai beruházásokhoz meg kellett lépni, hogy a nép amikor itt nyaral, akkor legyen hol hagynia a pénzét. Másrészt, már akkor is tiltogatták kifelé környezetvédelmi okokbül az európai nagyvárosok az autókat. Itt kb ez a kettő lett összekötve.
De hogy bul07 fülére is beszéljek, rossnyelvek szerint Kósa apjának a kőgyrárban, pont volt ennyi kő kimaradva, amit nem tudtak eladni, ezért nagyon gyorsan, ész nélkül szétverték a belvárost (korabeli pletyka) -
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #150700 üzenetére
Ismerek embert, aki ilyen mellékmunkákat tervez. Elkezdte tervezni az alagutas esetben az egyik cég internetáthelyezéseit. Majd elkezdett tervezni másféle metódust.... Többször....
Ki van fizetve, mert bár nem lett megvalósulás, de ő a megbízást végrehajtotta.
Nem a város fizette, hanem a gyengeáramos cég.
Szóval akarják ezt, meg kellene is, de a folyamatos covid/lakók/háború/infláció/politika/stb, még lassítja egy ideig.
De megy maga a project amúgy.... -
SOAD19
addikt
válasz
KROK640 #150412 üzenetére
Gulyás szerint nem olyan nagy probléma a gyenge ft: [link]
És vélhetően a magas infláció, emelkedő árak sincs ellenükre. Több állami bevétel, így szépen vissza tudják szedni, azt az 1-2k milliárdot, amivel megvették a drága jó magyar emberek szavazatát.#150593 zolikaDB
Nincs igazából, ebben semmi meglepő. Ilyen az értelmi, erkölcsi színvonala a magyar népnek. Tömegek sz*pták be, hogy ha nem a fidesz nyer, akkor másnap már megyünk háborúzni. Anno ugyanez volt a menekültválság idején, ha nem ők nyernek, akkor itt migránshordák fogják erőszakolni a nőinket, stb-stb. Láthattuk Lázár jancsikától is pár éve, hogy milyen fertő, élhetetlen város lett Bécsből is. -
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #149784 üzenetére
Ajánlásokra én nem adnám első körben, bár előszűrésre jó lehet.
Mire kell a számla, és hogyan akarod használni?
Csak a pénz jön rá, és felveszed, vagy ott akarsz megtakarítást tárolni, hitelt felvenni később? Kártyahasználat? Akarsz visszatérítést kapni, mert kártyával fizettél X összeget havonta sok különböző boltban? Telefonról lehessen fizetni/ATM-et használni, hogy ne vedd elő a bankkártyád, ha mondjuk nem érzed biztonságosnak?
Kell normális mobil app/webbank, vagy mindenért be akarsz szaladgálni hozzájuk? Ennek a költségét is állod?Szóval olvasgass vagy másfél-két hetet, hogy melyik bank mit ad, mert ami nekem jó, az lehet neked nem, mert máshogy bankolunk, másak az igények.
Ráadásul most a legtöbb bank változtat, mert a covid/háború/Euró sok mindenre kihatással van.
Szerk.: Az egyszeri jóváírásos dolgok érdekesek, mindenkinek jól jön az ingyen pénz, de amúgy ha a többi kondíció nem felel meg neked, akkor azért a 20e Ft-ért mennyit fogsz fizetni a következő pár évben? -
Atomantiii
addikt
válasz
KROK640 #149792 üzenetére
Ja hát nekem se jön 280 ezer rá, de tartom a 150 ezret és úgy 0 Ft. A kártya sem vészes, már most nem tudom mennyi de le van írva a weboldalon is.
Nekem az első van a nem dombornyomott, de eddig neten is tudtam vele fizetni mindenhol ahol használtam. Szerintem bőven elég az is ha nincsenek extra igények. Na mindegy ha kell ajánló esetleg akkor írj bátran és ebank applikációban kell a számlát nyitni mert akkor kapsz még 10 ezret.
-
Atomantiii
addikt
válasz
KROK640 #149789 üzenetére
Itt meg tudod nézni milyen lehetőségek vannak. Az oldal közepe fele van egy összehasonlító táblázat féle, lehet akár 0 Ft számlavezetési díjad is ha teljesülnek bizonyos feltételek.
Nekem gránit bajnok van most, havonta 280 eFt jóváírásnak vagy minimun 150 ezres egyenlegednek kell lenni és akkor nincs számlavezetési díj. Ha a második linkre mész, akkor ott a középső zöld kártyám van, bármely automatában használhatod itthon.
Ha ajánl valaki akkor kapsz 10 ezret, meg most kaphatsz még 10 ezret ha online nyitod a számlát ha jól látom. A táblázat alján írja.
-
válasz
KROK640 #149775 üzenetére
Nem igazán fognak szerintem, mert bányába ezek macerásak lennének hűtés miatt, másrészt ETH bányászat már nem sokáig megy. Már évek óta tolják halasszák a POS-t, most úgy volt májusba már jön, de Q4-ig elvileg megint csúszik. Viszont tavaly ilyenkor 50K eur volt 1 btc most meg 30 alatt, szóval nem számítok rá, hogy sokan rohanni fognak az új kártyákért.
-
válasz
KROK640 #149772 üzenetére
Az a baj, az RTX4xxx kártyák drágák lesznek (most borítékolom, hogy ugyanúgy 2-3x áron lesznek a megadott MSRP-hez képest, mert most majd nem a kriptó miatt, hanem a háború meg a covid lesz az ok amiért drágán "kell" adniuk) és alapból monstrumok lesznek 4 slotos hűtéssel, meg 400-600W-os fogyikkal aztán így kérdéses az árcsökkenés is.
Ha most nem zuhant volna be az árfolyam itthon újabb felvásárlási hullám indult volna. -
válasz
KROK640 #149770 üzenetére
Pedig most sajna én arra számolok, hogy lesz némi emelkedés.
Egyrészt megint hasít a forintunk az eur-al szemben, másrészt kijött a 100% LHR unlock, meg is látszik a diffben. Egyedül az segíthet kompenzálni, hogy az árfolyam a béka segge alatt van.
Amúgy nincs se asszony, se gyerek, se semmi -
-
SOAD19
addikt
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #149365 üzenetére
Lehet rajta pörögni, de most az utóbbi pár évben gyakorlatilag pár millió kellett ahhoz, hogy egy bankbetétből hasznot realizálj.
Talán '96 körül kellett volna 16+ milliót parkoltani egy adott bankszámlán, hogy legyen egy havi bérnek* megfeleló pénzed. Kiszámoltuk ismerősökkel több bankra.
Azóta sok minden változott. Infláció, kamatadó, politika, megváltozott banki hozzáállások, stb... És nem a banki hozzáállások sokszor a probléma, de igen, van olyan is.User írja a témanyitó posztban hogy 1 év után.... Egy év után bármire nem figyelsz amit szolgáltató ad, annak költsége lesz.
*Ja igen, akkoriban az átlagbér az építőiparban 20-25e Ft között volt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Linux kezdőknek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- Gmail
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest