Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chesterfield
őstag
-
HUTCHDB
nagyúr
-
MY2K
aktív tag
válasz
HUTCHDB #84391 üzenetére
Én tavaly rendeltem a Pandawill-ről telefont. Kb itthon a Galaxy A5-nek felel meg. Az A5 akkor 90 körül mozgott itthon + előfizetés. A rendelt termék ára megállt 50k körül ebbe benne van a termék ára, dhl posta, vám, áfa. 5 nap alatt megérkezett.
-
vlevi
nagyúr
válasz
HUTCHDB #84391 üzenetére
Nézd meg az Aliexpressen ez eladót!
Mert az Ali nem egy cég, hanem a kínai ebay, vagy vatera
Amúgy én szoktam vásárolgatni ott, leginkább apró bizbaszokat.
A gond csak az, hogy mostanság egyre kevésbé éri meg bármit is kínából venni, a dollár árfolyam, az áfa+vám, és úgy egyébként is a kínai cuccok drágulása miatt.
Mondjuk a 4-5 évvel ezelőtti 180-200 forintos, vámments vásárláshoz képest számolhatunk úgy, hogy most majdnem 2x annyiba kerül egy kínai teló, mint volt ezelőtt. -
sto1911
veterán
válasz
HUTCHDB #83739 üzenetére
Alapbol a problema a szovegerteseddel van (mint azt masok is megjegyeztek)
"Maradjunk annyiban, hogy a te órád nem hiteles, nem tudhatod, hogy az amit mutat, annyi-e." - es a mogottem levoe hiteles? Azt miert nem emeled ki?
"Rááll az egyik kocsi 50-re a másik mögötte meg állandóan fékezget, mert neki meg csak 44-et mutat az órája. Akkor most kinek van igaza?" - na ugye"Vagyis, ha én megyek előtted az én órám szerint 50-el a belső sávban, és a te órád 44-et mutat mögöttem, akkor te ezt tudomásul veszed, és közlekedsz utánam?" - igen, lampatol lampaig az a 6 km/h nem fogja megvaltani a vilagot.
"A harmadik bekezdésekben miért torzítasz, miért nem írtad tovább a mondatomat?
Vagyis, hogy "szíved joga 50-el menni", így a "Vazzeg" és falat lefejelő emberkének máris értelme veszett." Akkor jol figyelj:
Kozlekedj a belso savban folyamatosan 50-el- annyi a megengedett, te sem mehetsz tobbel - legyen akkor szived joga, csak egyszer siess majd valahova es elotted az utviszonyoknak megfeleloen (o ugy erzi, ezzel a sebesseggel biztonsagos) pl. 23 km/h-val szepen kozlekedjenek elotted - Ha nagy gaz van a piroson is at fogok hajtani, nyugodj meg. Vagy akkor onkentes mento lennek? VazzegSietsz? Hova? Ha nincs eletveszely, akkor max. 50, ugye. Ha meg tudod elozni (27 km/h kulonseg a peldadban), akkor miert nem teszed? Ha nem tudod megelozni, akkor a) balfek vagy, b) mas sem tud gyorsabban haladni. Ha meg eletveszely van, akkor meg jatszhatsz mentot, gyorshajtasz, piroson atmesz, stb.
Remelem igy mar megerted...
Bizony, a FHD-val ha csak annyit erek el, hogy jol megba...buntetnek valakit, akkor mar megerte.
Csak tudod ez pont egy zebran volt, es nem sokon mult, hogy kivasaljon egy embert. Aki lehetne a gyereked vagy az asszony vagy akar te is. De ennek is levagtad a lenyeget, ugyes vagy. -
sto1911
veterán
válasz
HUTCHDB #83734 üzenetére
Mivel keptelenek voltatok felfogni amit korabban irtam...
"Az onkentes rendor nem azt jelenti, hogy te megengedett sebesseggel kozlekedsz, hanem azt, hogy azt hiszed (bizonyossag nelkul) hogy a masik tobbel hajt, igy a magad modjan bunteted, vagyis nem engeded el, betartasz neki." ??? Ott az oram, mutatja, hogy 50-el megyek, mit erdekel, hogy a mogottem halado tobbel menne? Ha en 50-el megyek, akkor a mogottem levo is, mi ezzel a gond? Ha tudom elengedem, de ha en ki tudok sorolni, akkor o meg meg tud kintrol kerulni.
"Kozlekedj a belso savban folyamatosan 50-el" - annyi a megengedett, te sem mehetsz tobbel. Ha nagy gaz van a piroson is at fogok hajtani, nyugodj meg. Vagy akkor onkentes mento lennek? Vazzeg
-
hcs57
addikt
válasz
HUTCHDB #83726 üzenetére
A KRESz ilyen értelmezését eddig a Mmw, Audi vezetők esetében tapasztaltam, nem vagyok flusztrált a Suzukimban, de a sebesség betartása minden közlekedőre vonatkozik.
Ne sodorjon balesetveszélybe csak azért, mert ő siet... induljon el időben.
Ha nem haladok tempósan, akkor jobbra tartva el fogom engedni aki utól ér, s még valami nem csak abszolút, relatív gyorshajtás is van. -
sto1911
veterán
válasz
HUTCHDB #83726 üzenetére
"Egyértelműen le van írva: a mögötte gyorsabban haladó járműveket kell elengednie.
Nem tér ki a jogszabály arra, hogy ezek mely járművek, tehát nekem is jobbra kell húzódnom, ha az én órám a belső sávban 55-öt mutat, mert a jogszabály azt mondja, hogy aki mögöttem gyorsabban közlekedik, azt nem tarthatom fel. PONT." - Hulyeseg. Ha te a megengedett es utviszonyoknal megfelelo maximalis vagy ahhoz kozeli sebesseggel mesz, akkor nincs nalad gyorsabb.Szerintem az ora azert van az automban, hogy ahhoz merjem a sebessegem. Annyival megyek, amennyit mutat (kiveve ha mar rendesen kimertem magamnak, es tudom, hogy 50-hez ora szerint 56-al kell menni.) Ha az enyem kb. 50-et mutat, akkor a mogottem levoe is, ne izguld tul magad.
"Megnézném pl. hogy Budapesten a körúton a belső sávban hogy közlekednének az "önkéntes rendőrök" 50 km/h-val." - milyen onkentes rendor? Betartom a szabalyt, attol? Meg mindig k sotet van...
-
hcs57
addikt
válasz
HUTCHDB #83700 üzenetére
Szövegértés.. megyek 60 km/h -val, ahol 60 a megengedett sebesség, akkor kit akadályozok? Szerintem és a KRESZ szerint is csak azt a járművet, amelyikre a sebességkorlátozás nem vonatkozik. Pl. Megkülönböztetett jelzést használó jármű. Tudsz más járműről, akit ilyen esetben akadályozok?
Azzal meg nem kellene érvelni, hogy a járműben nem hitelesített a km óra.
Szerintem. -
saril
senior tag
válasz
HUTCHDB #83652 üzenetére
"aki tudja csinálja aki nem tudja oktatja"
mindenki közlekedjen kresz szerint, oké, de ettől semmi nem változik az alap vitatéma ugyan úgy élni fog, nem helyi jellegzetesség az egész ország ilyen, (Pest egész jó)
én ha betartanám a kresz minden egyes pontját (párhuzamos közlekedésről amit idézetetek) már rég rámhúzták volna a céges autót, vagy megvertek volna vagy ki tudja milyen gonosz dolgokat csinálnának velem azok az emberek akik tőlem gyorsabban mennek és én nem engedném el őket, mivel a kresz jogot ad rá vagy megengedi hogy ne engedjem el
NONSZENSZ
nekem nem téma kisorolni a külső sávban akkor sem ha kresz szerint nekem nem kellene kisorolnom
az autom és az én épségem többet számít mint egy mozdulat
persze ezzel jóformán pár kivétellel itt egyedül vagyokKÍVÁNOM HOGY AKI A BELSŐ SÁVBÓL NEM HAJLANDÓ KISOROLNI EGY TŐLE GYORSABBAN HALADÓ MIATT, SOKÁIG ÉLJEN, ÉS SOKÁIG TUDJON VEZETNI EZEK A JÓ MAGYAR UTAKON
-
Zola007
veterán
válasz
HUTCHDB #83652 üzenetére
Röviden: tévedsz
Városban nem köteles kisorolni. Pont ebből indult a tegnapi vita, amit egy-két fórumtárs "tűzzel-vassal védjük a tévedésünk" alapon próbált meg letolni a többiek torkán.
Bővebben:
Városban, többsávos, párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten haladhatsz a belső sávban folyamatosan.
Amennyiben sebességed megközelíti vagy eléri a kiszabott sebességhatárt, akkor nem vagy köteles senkit elengedni, akármennyivel is érkezik a s.ggedbe.Elküldtem a szituációs leírást 5 autós iskolának, 2 különböző autós iskola KRESZ oktatója már válaszolt is.
Azért ne tudjuk már jobban a KRESZ-t azoknál, akik oktatnak, vizsgáztatnak és jogosítványt adtak a kezünkbe. Bár ezen a fórumon mindenki mindennél jobban tud mindent. -
GLOCK34
aktív tag
válasz
HUTCHDB #83600 üzenetére
Szia!
Mi 2 hónapja vásároltunk szárítógépet,még elég frissek az élmények.
Egybehangzóan minden szakkereskedésben azt mondták,hogy kulcsfontosságú a szűrők tisztíthatósága,mivel (már tapasztalat is) nagyon sok szöszt képesek felfogni.
Ebben jelenleg a Bosch-Siemens jár élen a technológiát tekintve,mivel a szöszfogó és kondenzátum szűrő is 1-2 mozdulattal kivehető. Ellenben a víztartályt üríteni kell,nincs kivezetése csövön keresztül. Ez utóbbi az AEG pozitívuma.
Nekünk ez a szárítónk van,eddig csak pozitív tapasztalatokkal. IQ 700 sorozat és e fölött már megvan a Made in Germany is.
Whirlpool gépnél kérd meg az eladót mutassa meg hol van benne a szűrő és nézd meg a kialakítását. A kivehetőn kívül, belül is van egy(állítólag 2 évente csere és 5-7 k az ára),amit garancia időn belül csak szervizessel tisztíttathatsz Aztán nézd meg a fentieket. Egyértelmű lesz mi a gond vele. A debreceni mediában volt elég sok típus,érdemes bemenni. -
fenergie84
addikt
válasz
HUTCHDB #83438 üzenetére
Nem beleszólni akarok, csak javasolnám, hogy a milyen vga-t vegyek topikban meg kellene kérdezned, hogy milyen kari van pariban a régivel. Ha ez meg van, akkor az ajánlásokat végignézni, hogy melyik mennyibe kerül és olyat választani ami garanciás. Szerintem nem hiányzik, hogy olyat vegyél ami 2 hét, 2 hónap múlva megint beadja a kulcsot...
-
dewil666
őstag
válasz
HUTCHDB #83407 üzenetére
Szia!
Esetleg Ezt nézd meg
De vannak Amd 7770 kártyák 18-19 körül azok is jók lennének kis fogyasztásúak! -
zolikaDB
veterán
-
sto1911
veterán
-
válasz
HUTCHDB #83296 üzenetére
Pendrive + riva tuner, régi program, de driver nélkül is tudod használni...vagy ha van már kicsomagolt drivered, akkor eszközkezelőben érdemes rákeresni az Nvidia mappában lévő illesztőprogramra. Viszont ha már driver nélkül is csíkoz, akkor kalap-kabát, mehet vissza garba.
Ha nincs már garancia rá, akkor pedig érdemes lehet a gyártói garanciának utána nézni, nem olyan régiek ezek a kártyák, talán ott még van rá pár hónap.
sütés:
Akkor már inkább egy fém csipesz, ami a nyák felé nyomja a chipet + hajszárító, a sütővel az a baj, hogy a műanyag hamarabb olvad, mint a memória chipeket tartó kis lábak.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
-
mghltm
addikt
válasz
HUTCHDB #80066 üzenetére
en 50-nek latom 30 helyett es hiaba cisco a linksys, ennyiert jobbnak velem az asus-t, mert azokra 3 ev gar van 2 helyett ugyanolyan tudassal ( ac66u vagy ac68u )
-
rayoliviero
veterán
válasz
HUTCHDB #80063 üzenetére
Ha nem akarsz ra kolteni.
OpenWRT a mostanira vagy UPC Ubee modem hasznalata.
Vagy ha veszel, akkor mar AC- routert erdemes, ami nem olcso jatek. De azzal az iPhone-od lehet 240-et menne wifin.
35 korul mar van jo. Vagy csak a regitol jobb routert, de nem AC-t, pl. wdr3600. Az veteteken maxon, wifin 100 korul. De ennyit tud a Upc Ubee is, szoval vagy AC vagy semmi, en ugy vagyok vele.
-
HUTCHDB
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest