- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KROK640 #159891 üzenetére
Sajnos ennél többet nem tudok, egyszer ki volt írva az ajtóra, hogy az APEH bezáratta a boltot valamiért (a pontos szövegre nem emlékszem), a bolt akkor egy időre átköltözött a Fórummal szembe egy másik helyiségbe, ha jól tudom, aztán már talán vissza se költözött, vagy ha igen, nem sokra rá eltűnt.
Ha találkozunk, biztos beugrik, hogy láttalak-e, jó az arcmemóriám (a többi memóriámra sajnos ez a legkevésbé sem igaz)
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #159864 üzenetére
Sajnos ez egy ilyen minden ami kvázi:
- levált valamit pl. képcsöves tévét a lapos
- elvesz IDŐT ami ugye mindenkinek ugyannyi pl. az 50-es években a nagyszüleim hetente többször is mentek moziba ( nem volt tévé, videó, stream, internet) több mozi is működött, most jóval kevesebb van mert a felsoroltak is időt vesznek el (nyilván egy 200 férőhelyes mozi 10-20 méteres vászonnal (vagy nagyobbal, nem tudom mekkora)
Nem összehasonlítható egy 150cm-es tévével, még ha van mellé házimozi hangrendszerA boltokra is fokozatosan rátelepedett az internet kvázi "korlátlansága" ezt csak a kicsi más profillal is rendelkező boltok (a MultimediaTower nem csak bolt, ha jól tudom)
Vagy a nagyok mint az MM ahol van valós árukészlet -
válasz
KROK640 #159830 üzenetére
Igen, de a bolt bezárási hullámot is az emberek és a netes shopok hozták össze. Az átlag magyar sosem értette meg miért drágább egy szaküzletben a cucc, ha a neten meg x Ft-tal olcsóbb. Igazából aki megértette, az is leszarta. Bement a szakihoz, fotózta a terméket, el trécselt, megkapta az infót ami kellett és ment az árukeresőre.
Aztán meg megy a sopán művek hogy nincs hova bemenni.
Szerintem tök rendben van, hogy aki Aliról rendel azt átbasszák. Valahol mindenki fizet tanulópénzt. -
-
aldebaran
addikt
válasz
KROK640 #159815 üzenetére
A pendrive-ból és winyókból csak és kizárólag megbízható, garanciával rendelkező hazai boltot szabad választani. Már persze, ha fontos az, hogy biztosan azt kapja, amit venni akart.
Persze, az átverések így működnek. Az ilyen boltokat jelenteni kellene az Ali és más szolgáltatók felé, de ha be is záratják őket, újra nyitnak más néven. Szóval ez egy vég nélküli háború. Ilyesmit ezért nem kell onnan rendelni.
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
KROK640 #159587 üzenetére
Dehogy kapna, elvakult hülye ez is.
Eleve tanár, mégis elégedett, no comment.De ha már tanár:
Kölcseybe jár a lányom, a matematika tanár egy drogos. Tavaly szó szerint muszájkabátban vitték el az óráról a rendőrök és mentősök a megfelelő intézménybe.
Erre idén megint ott tanít, változás semmi...
Mellesleg csak ül az órán, és nézi a cipőjét.
Aki tanulni is szeretne, azok mind különórára kell járjanak. -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #159230 üzenetére
Nyilván mint minden általánosítás a részletek vagy a kivétel elvész.
Mert pl. attól még hogy "foglalt" nem biztos hogy jó.
Mint amikor egy golddigger (csinos) nő bepaliz egy messze "alacsonyabb" (női szemmel nem túl férifias, nem "alfa hím" )kategóriás pasit csak mert stabil egziszenciája van.Tök jó nők is lehetnek egyedül mert épp vége lett egy hosszú kapcsolatának.
Bár egyet megfigyelem: csinos (szép), magára adó masszív harmincas nő tartósan egyedül van ott kell lenni valami gondnak.
-
válasz
KROK640 #159034 üzenetére
Megkérdeztem több helyi internetes portált is...de nem kaptam választ.
Lehet ennyire titkos volt.És mivel senki más nem posztolta/érdeklődött...egy idő után azt gondoltam, hogy csak én halucináltam az egészet.
Az a környék azért elég forgalmas délután hat körül, ráadásul több társasház is van ott. Valakinek gyakorlatilag premier plánban kellett látni az eseményeket az ablakából. -
Shokkolo
addikt
válasz
KROK640 #158659 üzenetére
Én adom az amerikai autót, ha "IDDQD" mennyiségű pénz állna a rendelkezésemre, a 2. autó amit vennék az egy Shelby Cobra lenne...
De az egy másik liga.Ahogy nézem a bezsélgetést, kicsit az az érzésem, hogy elbeszéltek egymás mellett.
Amiket te írsz lassan már-már a "hobbi" kategóriába esnek (nálam), mert kishazánkban nincs létjogosultsága...
...amiket meg Williamgrant említ, azok a modern / jelenkori dolgok, amiknek azért őszintén bevallva racionálisabb döntések itthon.Egy "ideális világban" családi szemmel nézve 3 autót tartanék itthon.
1: egy kis elektromos akármi (egyre jobban bejönnek a kínaiak...) a feleségemnek, reggel elmenni edzeni... igazi városi rohangálós, bőven elég 80-100 km hatótáv, max Szoboszló-Deb oda visszát kell kibírjon
2: a "családi", valami plugin-hybrid, amibe elfér minden(ki) és kényelmesen utazhatunk.
(Nagyon bejönne egy Volvo v60 D6...)3: és a hobbi, amiben gyakorlatilag semmiféle ésszerüséget nem kell keresni
Az 1-es és 2-esbe igenis örülnék ha benne lennének a kényelmi extrák az ésszerüség határain belül, mert ma már pl nem vennék autót ezek nélkül:
- klíma ***
- ülésfűtés
- telefonkihangosító (inkább már carplay / android auto)
- tempomatEz a 4 dolog nálam alap kritérium... és utána ott lenne a hobby, amibe nem kell semmi csak élvezeti érték, meg ha elgurul a gyógyszer akkor hifi (neeeem, nem a Bose és társai, hanem az a rendes ablakremegtető
)
A hajam leteszem, hogy mai napig képesek legyártani és meg is venni olyan autót, amiben 2022-2023-ban kurblizzák az ablakot, és 40fokban veretik a pályán lehúzott ablakkal, mert a klíma "feleslges"...
...aztán csodálkoznak hogy konkrétan eladhatatlan a verda a használt piacon -
válasz
Abszolút off, még helyi sem vagyok, csak ide keveredtem, de engedj meg pár gondolatot:
A régi autókkal az a baj, hogy sokan nagyon éltetik ezeket, mert "régen minden jobb volt", "régen még volt benne anyag" stb. Csak viszonyítás képpen itt az IIHS - ~mint errefelé az NCAP - tesztje, hogy egy 1959-es és egy 2009-en autó találkozásakor mi történik. Gyakorlatilag egy belvárosi ütközésnél is halott vagy benne. Másrészt, attól, hogy egyszerű a technika, még nem lesz problémamentes, elég patent állapot és gyakori karbantartás kell ahhoz, hogy egy ilyen korú autót napi szinten tudj használni. Ez pedig nem kevés pénzbe kerül. A másik, amit nem árt hangsúlyozni az a méret, az US autók általában nem nagyon vannak 5 méter alatt és a szélességük se esik be 2 méter alá, idehaza pl. kínszenvedés parkolni ezekkel bármilyen bevásárlóközpontnál.És végül: az ideális családi szedán számomra a charger hellcat widebody lenne, de sajna nekem sincs erre ~90 ezer euróm.
-
tm5
tag
válasz
Hát, egy ismerős tombolán nyert egy 80-as évekbeli Buick-ot (vagy valami hasonlót). Gépészmérnök, nekiállt felújítani. Már vagy 2 éve csinálja, többé kevésbé járóképes is a gép, de pont olyan mint egy Kádár-kocka felújítása: hozzányúlsz valamihez és két újabb munkát generál.
Vannak amúgy hozzá alkatrészek is, csak nehéz beszerezni + sok csak a tengerentúlon érhető el. Azért itt is csordogálnak a százezrek. -
-
válasz
KROK640 #158620 üzenetére
Főleg azért, mert nem is kell feltétlen 2 kört menni miatta. Nekem pl. másik új autó esetében így volt: megnéztem élőben Debrecenben, tetszett a szín, felszereltség, motor minden....és találtam egy ugyanolyat Cegléden. Csak 450 ezerrel olcsóbban.
Felhívtam őket, elküldték az adásvételit meg minden egyéb papírt ami kell hozzá. Postafordultával visszaküldtem és egy hét múlva mehettem az autóért. A vonatjegy ára kb. 3 ezer ft volt.
-
-
torcsrent
tag
válasz
KROK640 #158156 üzenetére
Ez már rég nem működik
Azóta magyar telefonszámról, banki dolgozónak kiadva magukat több sikeres "ügyletet" hajtanak végre, mint korábban. Fejlődnek, haladnak a korral.
Ezért mondtam, hogy hívj fel, csak úgy van esélyed a mai világban kiszedni az esetlegesen megmaradt 30-50e HUF-t. De a kamucsekk is működhet még, mert olyan egyszerű termék, hogy simán bedőlhet az ember. A fenti kamu postás mailben már a a megszólítás és az első mondat 3 dolog nem stimmel. Magyar ember szégyen, ha ilyet benéz. -
válasz
KROK640 #158109 üzenetére
Mégis csak hazajössz, valami megmagyarázhatatlan okból.
#158108: persze, on-the-fly is képes váltani a Revolut, az éppen aktuális árfolyamon, de mi van, ha az az árfolyam sokkal magasabb lesz, mint ami most van? Illetve hétvégén feláras a váltás. Szóval ha épp jó az árfolyam, mindenképp érdemes előre váltani.
-
-
bobace
addikt
válasz
KROK640 #158003 üzenetére
Azért nem bonyolult annyira megfelelni.
3 havonta kell írni egy emailt, hogy bejelentkezz, illetve 30 nap háztartási munkát le kell igazolni egy évben. Apósom évek óta így kapja minden hónapban. (Nyilván, ha itthon is dolgoztál bejelentve, akkor az is számít, és egy picit változtat a helyzeten.) -
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #158000 üzenetére
90nap a munkanélküli(ha két 31napos hónap van benne akkor nincs 3hónap)
Szakmunkás minimálbér után ~345e Ft adnak a 90 napra
Most meg van valami segély ami 22800Ft, az a röhej hogy 2011 környékén kaptam én ugyan ezt, és akkor is kb ennyi volt, ha jól rémlik 21800Ft volt akkor
Ne meg most még elintéztem magamnak a közgyogyót, így nem én fizetem a majd 9e Ft-ba kerülő gyógyszeremetDe nem is keresek munkát ezt a nyarat még pihenéssel töltöm
11 vagy 12évig dolgoztam úgy hogy nem volt szabadságom, se rendes se betegszabadságra nem mentem soha
Persze aláírni azt állá írtam hogy kivettem, na de ez már a múlt(#158001) KROK640
i5-6600K nagyon hamar limites lett
Még egy 1050 TI videokártya is kifektette,
100%-on pörgőt a i5-6600K és 1050 TI meg ha jól rémlik 75-80%-on de vissza tudnám keresni -
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #157990 üzenetére
Én 2021 nyarán váltottam
i5-6600K [link] ment, hú de szar processzor volt
Egy MSI B150 GAMING M3 [link] lapba volt a fenti prociViszont a memória az maradt a régi
És nem hú de gyors egy valami HyperX 16GB Fury DDR4 2666MHz CL15 KIT
Amúgy egy dolog miatt lett i5-10400F, mert ha AMD gépet raktam volna össze akkor valószínűleg memóriát is kellet volna cserélnem, rákérdeztem itt valamelyik fórumba és azt mondták hogy kicsi az esély hogy AMD géppel gond nélkül működjön
Így lett i5-10400F, de ezt kivételesen nem bántam meg jó kis processzor ez, talán még egy 3060 vagy 4060 mellet is elboldogulna -
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #157990 üzenetére
Aida 64 program
Gép indulással indul, és két dologra használom
Naplózok [kép], rengeteg mindent lehetne naplózni én csak pár adatot
Meg asztalon bal felső sarokba kirakok pár adatot [kép]...........
Megjártam Romániát
Üzemanyag
6.7Lei környékén van a benzin és a gázolaj is
(525Ft kb)Jelenleg még zárolt össze alapján Erste Visa kártya
1Lei->78.44FtValós 1-2Ft-at több lesz tehát olyan 80.44-be lesz egy lei
.....................
(#157994) Zola007
Én szívesen mentem volna de messzi vagyok
Időmből kitelne, január óta pihengettek, élek az állam pénzén -
válasz
KROK640 #157978 üzenetére
Ami az SSD-t illeti, ha szerencséd van, akkor nem forrasztott
Nyugi, Samsung Evo van benne, már kétszer cseréltem, az előző 120-as volt, vagy 5 éve cseréltem 240-esre.
Nagyobbra nem fogom, ezt hajtom, amíg bírja, aztán lecserélem a gyerek által levetett gamer atomerőműre, ami egy Dell gép, i5, 8GB(!!!) Rammal és van benne egy 500-as SSD. Azzal jó eséllyel kihúzom nyugdíjig.
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #157979 üzenetére
2012-ben már régen kevés volt a 4GB, és az én gépem sose volt csúcs és kellet a 8GB, és csak játszottam nem munkához kellet
De egy ideje már megállt a memória igény növekedés
2012-es gépem [kép]
És BF3 alatt már 4.7GB evett [kép]
És mint látható ez inkább közép vagy alsó kategóriás gép volt2012 vége óta megvan az összes ilyen logg, vissza tudom keresni hogy éppen mikkor mit csináltam futtattam
Például 2012.12.20 -án 13óra 23perckor ültem le játszani BF3-al [kép] -
Salex1
őstag
válasz
KROK640 #157885 üzenetére
Igaz ez más lámpa, de tapasztalat:
A gyerekszobába vettünk az XXXLUTZ-ban egy távirányítós fényerő szabályzós lámpát, és rohadtul idegesít, hogy búg, ha nem teljes fényerőn ég. Valamint, ha távirányítóval kapcsolom le, nem lehet felkapcsolni a kapcsolóval utána (pedig jó lenne, ha egy le és felkapcsolás után ismét menne). -
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #157759 üzenetére
Nem a 19-es évek, helyell közzel a 9-es évek, pedig akkor is volt már más relevania. Igazából, a mai napig vissza sírom, mert álltalános felhasználásra mai napig több mint elég lenne a közel 15 éves konfig, azzala vgaval. S nem lenne bajom. Csak azok ára is az az "egekben", pedig egy q procit egy 4850-el, esetleg egy régi abit lappal..
Amennyire szerettem a régi bartont, annyira utálom az új ryzen és társait (bár 1-2es szériákkal nem rendelkeztem), nekem szemét, szó szerint. Legyen szó laptop, pc, csak a kínylódás van vele. Amennyire az ati/amd érszemről favorizált vga terén, azt a ryzen és az összes chipsete csak a kínylódás, napok telnek el hiba nélkül, majd következő indításnál komptatibilitási hiba, amit ki kell találjak, hogy mi a baja... Nagyon meguntam, s nem értem... Nekem szemét, s copás..
Ez nekem olyan mint a ford, bár ezzel sokan nem fognak egyet érteni. Nagyon sok fordom volt, nagyon sokat is szereltem. Az utolsó ford egy generátor cserére jött, abból az lett, hogy új/bontott másik compi, annak újra programozása/másolása, óracsoport újraforrasztása, stb stb.. Féltöltéssel éppen "hiba mentesen" ment az autó, ahogy meglett a töltés, minden elszállt.. Ez csak egy kirívó példa, de így lett 2 hónap egy generátor csere, meg sok 100 ezer ft.. Nah ezek után, nemhogy fordom nem lesz, de a területemen nem akarok ilyet látni, szerelni meg főleg nem..
"Ha nem indul a focusod egyik napról a másikra, b@ssz rá a műszerfalra", utána indul. Ha nem, akkor többször...
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #157744 üzenetére
Én még a q6600at használtam még egyetemi évemben is, stabilan 4.2őn léghűtéssel, FESZEMELÉS NÉLKÜL!. Bár ugye ez a kérdésen túlmegy, max. érdekesség esetleg. Összegezve, s ismétlem magam, AMD-s plattformok nem jöttek össze most sem, sajnos. Hiába ár-érték arányában esetleg jobb lehet, de nekem csak kínylódás volt.. Sajnos..
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #157707 üzenetére
Nekem közel 15 év után volt egy AMDs konfigom, eladásra, X570-es lap, R5 3600as proci ("gyerkőc koromban én is bartonnal kezdtem, bár előtte a dtks computere inteles volt"), de csak kínylódtam vele. Volt valami windows frissítés, amit fixálni kellett, meg nem mondom már mi (valami driver). M2-re, memóriákra allergiás/válogatós, így eslőre a következő évekre is el fogok köszönni tőle (tételesen egy m2vel hibátlanul ment, majd random újraindult.. Nem tudom mennyi idő volt, mire kiderült, hogy az volt a hiba, közben az ssd is jó volt, csak éppen nem tetszett neki. Ugyan így memóriákkal, bár az nem ment akár 3 napot is...). Csak inteles pc-ket árultam, sosem volt támogatásbeli probléma, nemhogy valami frissítést nem tudott kezelni/hibás volt..
Ergo, ezért írtam, hogy nekem brutál rossz tapasztalat volt, persze lehet kifogtam mindenből azt, ami, bár.. Kétlem..
Egy egyszerű "tunning" hűtő rárakása az amds plattfromokra is feladat, mert 100 féle alátét/magasítás van, intelre meg rárakod a keretet ami hozzá való, s csókolom. Nekem a kedvem elvette az egésztől, mire összeállt a gép.. -
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #157715 üzenetére
Nem zsák falu
Régen a nagy kocsi(7.5t) délutánin parkolt a közeli "városba", emberek meg ott dolgoztak, aztán délután vissza Berettyóújfaluba közben összeszedték
Tehát kilométerbe ugyan annyi, vagy még lehet több is mert a kocsi délutáni kör után megy vissza BerettyóújfalubaItt még van vérvétel háziorvosnál csak korlátozták a hogy havi hány fő
És a falugondnok viszi be a Kórházba a vért -
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #157696 üzenetére
Költői volt a kérdés, de köszönöm a kifejtését teljeskörűen az álláspontodról, s elnézésed kérem ezért.
Az árat meg azért nem jeleztem, mert nagyon szépen mennek lefelé, s ezért nem akartam árban bármiféle állást foglalni.Memóriát 38ért vettem pár hónapja élettartam garosan, most került eladásra 25ért, fsza biznisz volt, mindezt számlázva, persze szoc problem, de ezért nem jeleztem árat a bővítésre konkrétan..
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #157667 üzenetére
Jelenleg amd valamiért kimaradt a sorolásodból, nyilván túloztam a 10 ezerrel, s nem is mint relevánsan értettem, csak az értelmét nem láttam, ergo erre akartam kitérni ezen írással. Ugyanakkor a matekot meg nem is szeretném elemezni, főleg jelen árak mellett. 32 GB (2x16) ram 3200mhz most adtam el 25 ezerért, ergo ezzel átb.. Így árat direkt nem írok, vagyis nem tényszerűen..
-
Papaj x
senior tag
válasz
KROK640 #157659 üzenetére
M2 lényege "értelme" az, hogy nem sata vezérlőn keresztül kommunikál, hanem közvetlen a procival. Nahmost, a 4.gen ezt nemtudja kezelni -mérje le, nem tudja, ugyan az az írás olvasás, válaszidő lesz mint a satas ssdnél-, max. van rajta m2 foglalat. Tűzoltásnak jó, de sata is maradhat.. Értelme nem sok, kb. 5-10 ezer ft a platfrom váltás az előző eladásával, "hasonló tudásban", így m2 4gennek értelmét pont nem látom. Persze, nem ez volt a kérdés, de simán maradnék a satas ssdnél
-
diablo1984
veterán
-
7Sony7
addikt
válasz
KROK640 #157528 üzenetére
Igen, bocsánat, nem jól írtam. Aryes jól mondta, a kártyaszámot adta meg. Illetve regisztrálni kellett egy oldalra, ahol levontak 1 eurót. Viszont alul ott volt, hogy havonta megújuló, havi 49 eur. Természetesen volt leiratkozás gomb, csak éppen rákattintva 404 es hibát hoz. Ezért chat-en lemondta. Elvileg el is fogadták, de ki tudja, mi lenne később.
Aryes: Szemed a pályán!
-
válasz
KROK640 #157494 üzenetére
Végigolvasva a posztodat , (PC-boltos lévén maximálisan egyetértve veled) hozzáfűznék még pár apróságot:
- megrendeled a cuccot Kínából , megjön , eladod , DE a garanciát neked kell vállalnod a termékre ! Ha valami gond van a termékkel (ami elég sűrűn előfordul) akkor te bukod a pénzt.
- telefon tartozékoknál / alkatrészeknél egy nagy káosz az egész piac.Hiába rendelsz típus-szám alapján akut / kijelzőt / bármit - sajnos az esetek 30-40%-ában nem a megfelelő tartozékot / alkatrészt kapod , ergo ismét te buktad az időt és a pénzt.
- hiába van mondjuk telefontartozékokból 3000-5000 tételed készleten , tuti hogy a vevő MyLittlePony-s tokot szeretne a szolíd fekete helyett , stb , stb.
Nem egyszerű a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest