- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
szotyika77
aktív tag
válasz
7Sony7 #148779 üzenetére
Nem fontos ICL márkát venni, lehet olcsóbb is de legyen starter trágya kiszórva.
Ja igen a locsolás, most láttam azt a kérdésed. Az a másik nehéz dolog, mert kellene a víz a fűmagnak. Még most lehet elég lenne neki, amíg nincs nagy meleg, hogy reggel locsolod, de később a nyári nagy melegben biztos igényelni fogja a napközbeni locsolást is.
Esetleg meglehetne nézni, hogy van e ilyen csapra szerelhető öntözőszabályzó, valahol már láttam ilyet, később szétnézek, és ha találtam, linkelem! -
-
szotyika77
aktív tag
-
-
szotyika77
aktív tag
válasz
7Sony7 #148758 üzenetére
Szia! Az új vetés menete az egyik füves fb csoportból, melyet a Haladás stadionjának gyepszakértője csinál.:
-durva tereprendezés
- totális gyomirtás
- gyomok eltávolítása
- talajlazítás rota vagy felásás
- ha kell föld feltöltés akkor most jöhet
- kvarchomok belekeverése a talajba (opcionális)
- a régi és az új földet kicsit dolgozzátok össze
- vakondháló (opcionális) - a Magyar Kertépítők Szövetsége ajánlása szerint 7 cm mélységbe menjen
-kb elegyengetés gereblyéve
l- simítóboronázás lesúlyozott pl. raklappal addig ismételve körbe-körbe míg szép sima nem lesz a terület
- hengerezés hogy egy kicsit tömörítsük a meglazított talajt
-vetés ICL, Barenbrug, Johnsons vagy DLF magok minőségiek, nem nyúltok mellé (zsákon találod hogy mennyit érdemes vetni m2-ként)
- gereblyével kicsit bedolgozni - majd hengerezés megint
- indító táp vmi burkolt pl ICL New grass
- biosol forte szerves trágya talajkondíciónáló (opcionális)
- kvarchomok fedés mehet az egészre 2-3 mm (opcionális)
-majd kelesztő öntözés, folyamatosan nedvesen kell tartani - de nem szabad tócsákat csinálni (“jól” összemossa a magokat is, és a pangó víz nem menő) és este nem locsolunk, mert pangó víz alakulhat ki ami kedvez a gomba kialakulásának
- 1. napkelte után egyből ->
2. 9 körül ->
3. 11-12 között megelőzve a legmelegebb időszakot ->
4. 15:00 (példa egy meleg időszaki kelesztő öntözésre)- a 2-es és 3-as pont körül lehet szükség szerit plusz egy alkalmat beszorítani-
első nyírásig mehet így, utána az utolsó alkalmat vegyük ki- további 3-4 nyírásig mehetünk tovább a fokozatosan csökkentett kelesztővel, utána át lehet állni a “sima” locsolásra
-első nyírás 6-7 cm-nél 5 cm-re kb, nagyon fontos: nem szabad megvárni, hogy eldőljenek a fűszálak. Nem baj ha csak a tetejét csípi meg fűnyíró (ami szuper élesre megvan élezve) - az első néhány nyírás ugyanígy mehet, aztán fokozatosan lehet levinni a kívánt magasságra
-fontos, hogy mindig maximum csak az 1/3-át vágjuk a fűnek, mert a levélben tárolja a tápanyagokat! Aztán már “csak”
legalább heti 2 nyírás és szépen fog sűrűsödni
-8 nyírás után (kb. 1 hónap) kímélő séta üzemmódban használható, még 8 nyírás és birtokba lehet venni - mehet az aktív terhelés.
Remélem tudtam valamennyire segíteni.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #148603 üzenetére
Piszok nehéz követni, hogy ki, hova, hogyan, mennyiért stb. Vegyük pl. az EMAG-ot ha az eladó az "EMAG" akkor akár személyes átvétel is lehetséges egy korábban csak Edigital-os boltban - ami most már ugye EMAG-os is - de ugye az EMAG-on elérhető más kisebb cégek termékei is ilyenkor az EMAG oldal csak egy platform és ilyenkor nem lehet személyes átvételt kérni.
A fizetés is érdekes, van ahol lehet bankkártyával fizetni, van ahol nem, van ahol felszámolnak az utánvétes fizetésért külön pénzt van ahol nem.
-
Septum15
aktív tag
válasz
7Sony7 #147423 üzenetére
Simán lehet, hogy szerzői jogok vagy valami más miatt már nem árulhatják a Steam-en ezt a játékot.
Például a Football Manager széria esetén van az, hogy a szerzői jogok miatt mindig csak a legfrissebb játékot veheted meg hivatalos úton, ilyen reseller oldalakon pedig a régebbiek is fent vannak.A HRK és hasonló helyeken, ahol kulcsokat tudsz venni, azok úgy működnek, hogy valaki korábban megvásárolta a játékot (ebben az esetben amikor még meglehetett venni) és azokat árulja most.
Valami trükközés mindig van, azért tud olcsóbb lenni, mint az eredeti helyeken. Szóval erősen szürke zónásak az ilyen resellerek által árult kulcsok, de nekem személyesen még semmilyen problémám se volt egyikkel se. A HRK-n 5 rendelésem volt eddig, egyszer se volt semmi probléma. Azonnal megkaptam a kulcsot, beaktiváltam Steam-en és minden működött tökéletesen.Utólag a Steam letudná tiltani a kulcsodat, de erre lehet venni az oldalakon biztositást. Én személyesen sose szoktam ilyen biztosítást venni, de még egy kulcsot se tiltottak még le nálam.
-
mghltm
addikt
-
torcsrent
tag
válasz
7Sony7 #147174 üzenetére
Az a ciki, amikor a "mester"-re kell szólni, hogy azt nem úgy kéne, persze ha időben észreveszi az ember.
Nyomatékkulcsot sokan látszatnak használják, mikor már ütvecsavarozóval ráverette, és egyből kattan a nyomatékkulcs, persze hogy semmit nem ért.
Nem tudok normálisat. Szívesen veszem én is, ha valaki ajánl hozzáértőt. -
torcsrent
tag
válasz
7Sony7 #147170 üzenetére
Mikor ott hagysz 120k-t, és gumipogacsa nélkül emeli a kocsid, ami nem ezer éves, és nem pehelysúlyú, akkor alakult ki bennem ez a vélemény. Biztos csak én jártam így. Idejük volt rá, új gumit nála vettem, előttem-utánam nem volt senki. Nem értettem. Én biztos nem megyek oda szereltetni.
-
sto1911
veterán
válasz
7Sony7 #146489 üzenetére
Bárhogyan is van, azért sem a porszívó, sem a mikro nem megy 7/24-ben.
Illetve szerintem ez a lényeg a cikkből:
"Az eddigi kutatási eredmények nem találták meg azt a lehetséges mechanizmust, amely megmagyarázná az összefüggést. További kutatások kellenek, hogy a lehetséges ok-okozati összefüggést megerősítésék vagy cáfolják."Magyarul nem tudják.
-
válasz
7Sony7 #145942 üzenetére
Ja! Régi, gyenge gépen is remek élményt ad a Richard Burns Rally, ami ugyan nem városi pálya, de nagyon szép, erdei meg hegyi utakon lehet vele menni, és a fizikája is nagyon realisztikus.
Közben eszembe jutott a világ legjobb repülős játéka, ami helikopteres
és annyira régi, hogy csak win95 kompatibilitásban indul el, mégpedig a Comanche 3 Gold.
Ismeri valaki?
-
válasz
7Sony7 #145942 üzenetére
Nem biztos, hogy ez volt, de például itt egy ilyen mentés:[link]
Repülőst nem tudok (esetleg Microsoft Flight Simulator), de ha űrhajós is jó, ajánlom a Freespace 2-t. Annyira nem sandbox, de jól el lehet tévedni benne.
Euro truck simulator még egy nyitott világú (ha nem is sandbox) autós játék, csak abban kamiont kell vezetni.Engem meg a gyerek a GTA-val nyúz, hogy hadd játsszon vele, csak autózni akar benne, mert hogy sandbox... Peeeersze.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
7Sony7 #145933 üzenetére
Sziasztok!
Egy 32" samsung TV-t használok monitornak HDMI-n.
A tv-n a képopció képernyőhöz igazítás van, film megjelenés.
Újjabban, magától át vált 16:9, és kiemeltre.
Ez miért van, mi állítódott el? Van ötlete valakinek?
A PC-n az AMD drívert újraraktam, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
A TV meg üzleti módban van, csak azt meg nem találom, hol kellene othonora rakni, hátha az lenne a gond. -
sto1911
veterán
válasz
7Sony7 #145923 üzenetére
Én mindenképpen force feedbackes kormányt vennék neki, ne csak rezegjen.
Nekem valami alap Logitech kormányom volt, sok-sok éve 15-be került, gondolom most 20-25 lehet egy annak megfelelő.Közben utána jártam, Formula force ex-em volt. Lehet manapság megszaladt a Logitech alatt a szekér, mert egy gyors keresésre brutál drága cuccokat láttam csak.
-
Atomantiii
addikt
válasz
7Sony7 #145381 üzenetére
Bent a városban vagy még kintebb? De észnél kell lenni amúgy is, van elég örült az utakon sajnos, csak azért, hogy 5 perccel hamarabb odaérjen.
Múltkor szintén kifele a Mikepércsi úton még külső sávból bementem belsőbe, mert a mellettem lévő besorolt a balra letérő sávba csak valószínűleg benézte és nem ott kellett neki letérni, azzal a lendülettel jött is vissza. Ha van mellettem valaki a szélső sávban akkor igencsak törés lett volna a vége mert vagy nekem jön vagy én megyek a szélső sávban lévőnek.
Illetve a városon kívüli körforgalomban való közlekedés is érdekes néha, sajnos egyesek nincsenek tisztában a szabályokkal. Volt már ott is olyan, hogy ha nem vagyok észnél belémjönnek.
-
kovacs65
őstag
válasz
7Sony7 #144655 üzenetére
Nekem a linkeltekhez hasonló Blitzwolf van. Azt nem szeretem benne, hogy csak függőleges irányban hajlítható-állítható. Forgatni nem lehet. Ez a legnagyobb hátránya. Jó a fényerőállítás, színhőmérséklet 3 fokozatú szabályozhatósága, időzített kikapcsolás, vezeték nélküli töltés.
-
válasz
7Sony7 #144646 üzenetére
Annak idején ilyet vettem a Mömax-ban, természetesen Magyarországon. De most már nem találom a weboldalon vagy más néven fut ....vagy csak az áruházban lehet kapni. Ha arra jársz nézz be.
Én nagyon szeretem. 3 féle fényerőssége van, LED-es....és USB-ről is megy. A kinézete és minősége is jó.
-
Diokhan
addikt
válasz
7Sony7 #144147 üzenetére
Bírom, amikor a tervező nem gondol az ilyesmire, vagy nem oldja meg jobban. Subaru BRZ/Toyota GT86 gyertyacseréhez majdnem ki kell venni a motort konkrétan. Ha nincs speciális flexibilis szerszámod, akkor nincs más módja... Nézd meg a Toyota Starlet II. 1.3-as karbis motorját. A kezedbe adja a szűrőt, olyan jó és elérhető helyen van.
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #143845 üzenetére
Szia, most egy Makita elektromost használok (nem akkus) és piszok erős, ahogy nézem az Árukeresőn a felhozatalt pár dologra elég figyelni:
1. a teljesítmény: 3000W körüliek már komoly fúvó/szívó teljesítményt képviselnek
2. márka: valami ismertebb legyen az említett Makita vagy Black & Decker, Einhell stb.Ha elér a kábel ahova kell akkor ne szívasd magad benzinessel vagy akkussal csak felár.
Meg persze figyelj, hogy legyen szívó/fúvó kiegészítő, megfelelő zsák hozzá, és persze nem a legolcsóbbat és nem is a legdrágábbak kell megvenni, ahogy nézem 20-30k között vállalható teljesítményű darabok is vannak.
A díszfa magok ugye nehezebbek lehetnek mint egy levél ezért a legfontosabb a teljesítmény, láttam olyat amire csak 600W-ot írnak az nagyon kevés. -
-
mezis
félisten
válasz
7Sony7 #142765 üzenetére
Én ezt vettem. Rendben működik (kutya, macska szőr).
A legfőbb érv az volt, hogy hagyományos, NiMH akkuja van.
Ugyanis egy ismerősöm nagyon megszívta az Li akkus porszívóval: Akku pakkja töltésvezérlővel együtt cserélhető. Nagyon egybe van forrasztva: [kép] -
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #142668 üzenetére
(#142669) SOAD19
Vize elfolyt, elcsepegett ahogy nézem de ugye attól még jó pár kilométert lehet vele menni míg besül
Én parkolásnak nézem
Ez a rész az írásból
“The driver of the CIT vehicle managed to evade the robbers for a while but later stopped in wait for the robbers. The robbers fled without taking any money. No arrests have yet been made.”
At the end of the video, the retired cop grabs the rifle from his comoanion and springs into action.
With his back against the wall and ready to exchange fire he waited for the robbers to catch up but seemingly his earlier resistance was enough to put them off.
És így fordítja nekem
[kép]Amúgy tényleg brutál az ilyen, biztos nem dolgoznék ott őrként
És sokan még pártolják hogy itt is könnyen lehessen fegyvert tartani, nem elég hogy aki nagyon akar tud venni, boldog boldogtalan fegyverrel szaladgálna
Nem hiányzik nekem a kilencvenes évek eleje akkor még édesapámnak is kellet hogy hordjon, pedig ő relatíve nem sok pénzel bánt(nyerőgépes cég)
Az nagy volt mikkor vitte a bankba a pénzt és a biztonsági őr kiszúrta a pisztolyt az oldalán, egy kicsit bepánikolt és még azt tanácsolta hogy hagyja a kocsiban míg bemegy bankba, hát persze kocsiba amikkor akkoriba rendszeresek voltak a kocsi feltörések
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest