- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #164223 üzenetére
Magyarországról nézve hegyek, Romániába élőknek ezek inkább dombok
(Ugye nálunk A hegy 1014m, és hú hú)(#164225) elfelejtette
Az a gond hogy ezekhez már kellene min egy éjszakára szállás
Mert most is nem mentünk sokat, egész nap 270Km, de elég későn értünk vissza már így is, magyar idő szerint fél hétkor értünk vissza Nagyváradra
Reggel 6óra 45-kor indultunk és hazaértünk 21óra 23-ra
Ilyen nagyon ráérősen volt minden, visszafelé az átlagsebességem olyan 50körül vagy alatta volt, még ott is ahol lehetett volna ott se mentem 70-nél többel
A fűutat is direkt kerültem el visszafelé hogy ne legyen forgalom, nem is voltNagyváradon csak bementünk a Kaufland-ba meg a Lidl-be, ha nem mentünk volna be akkor kb 19óra körül hazaérünk
Lidl-nél volt ám felforgás, bezártak egy gyereket a kocsiba
Tűzoltó mentő minden kint volt, de ablak törés nélkül sikerült kinyitni a kocsit valami eszközzel megoldottákÜzlet árak tömören kb mint nálunk, vagy kicsit kevesebb(mínusz 5-10%), de van ami sokkal olcsóbb
Én nem tudom hogy hogy csinálják de a Kaufland-ba most ép akciós volt a rendes bagett ami olyan 40-50cm-res, és a teli áráról ami 1.99Lei volt 1.79Lei, Most komolyan 145Ft egy egész rendes bagett, teli ára meg 160Ft, még a teli árra is sokkoló itthoni árakhoz képest. És akkor itthon sírnak sok a liszt sok az ez meg az, Romániában akkor pl talán ingyen kapják az pékáruhoz a lisztet hogy ennyiért adva is megéri, nem értem ezt. -
Shokkolo
addikt
válasz
KROK640 #164095 üzenetére
Köszönjük a károgóknak, akik folyamatosan hisztiznek és petícióznak ellene.
Nem (csak) a pénz a gond, hanem az emberek.
Minek az? Csak pénzégetés, és a kedvencem, a "jajakutyámelszökött".
Volt anno is évente 2, aug 20, és a szilveszteri.
Fixen lehetett tudni, ahogy vége, mehet is a visszaszámlálás, 3-2-1, indulnak a kutyás posztok. Azon az évi 2 alkalmon megugorhatatlan volt figyelni rájuk?
Vannak kutyás baráátaim, érdekes, náluk sosem volt gond. -
bambano
titán
válasz
KROK640 #163971 üzenetére
az is probléma, ha nem figyelmezteted súlyosan azokat az embereket, akiknek te megadod a számod, hogy nem adhatják tovább. mert ha őt megtalálja egy ügynök, és megegyeznek, hogy nem tud rásózni semmit, akkor mondhatja, hogy és ismerősei neve, száma, akiket érdekelhet? és akkor simán megadja a számodat. és akkor neked véged.
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #163971 üzenetére
Engem nem zargatnak annyira, talán ha havi egyszer betalál valaki mondjuk kössek biztosítást szöveggel
Sajnos mára már alap dolog hogy ha olyan hirdetést ad fel az ember ahol telefonos megkeresés lesz hogy szerez egy új számot és azt adja meg a hirdetésbe
Sok előnye van és hátránya semmiOtt van a Vodafonos sim, ingyen ki is küldik, sőt 1GB és 100perc is van rajta szóval ha úgy alakul még vissza is lehet hívni a érdeklődő számot
[link]
(Gyorsba rendeltem is egyet megint)Pont pár napja aktiváltam egyet, lesz egy román út és jól jön majd az a 1GB adat
Csak 3GB adat van a előfizetésembe ami elég kevés, így meg jön hozzá ez ez 1GB -
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #163947 üzenetére
Ha adtál már el itt az aprón és utalással kaptad meg a pénzt akkor már nem mindegy hova adod meg a számla számot mert már kiadtad egy ismeretnek is
Email cím meg kell több, a fontos dolgoknak kell egy biztos (bank, ügyfélkapu, paypal), al email cím meg mehet minden másraVásárlása vonatkozó adatokat meg a bankok úgyis eladják ha kártyával fizet valaki, sicc a spórolósból ezért a felvetésemért kaptam kitiltást
-
bambano
titán
válasz
KROK640 #163923 üzenetére
Azon a területen, ahol most a Fórum van, régen egy klasszikus piac volt, a végén már eléggé lerongyolódva. Az egészet felszámolták, az ottani régi áruházzal együtt, plusz a bádog bódé sorral, és arra a területre épült fel a fórum.
egyrészt be lehet menni a parkolóházon keresztül, másrészt a Vár utca felől is.
-
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #163605 üzenetére
[link]
Szerk.: amúgy nem kell túlgondolni. Picivel jobb, mint amit bárhol ehetsz. A Vincelléren az Aldi mellett, vagy Püspökladányban a buszpályaudvar parkolójában is majdnem meglépik ezt a szintet. Berettyóújfalu kivezetőjén lévő lángosost nem merem említeni, mert régen baromi jó volt, de 10 éve nem jártam arra. -
-
mezis
félisten
válasz
KROK640 #163404 üzenetére
Emlékem szerint nem szovjet zászlók lengtek a magyar zászló mellett, hanem a"nemzetközi munkásmozgalom vörös zászlaja". Vagyis nem volt benne sarló, csillag.
Az orosz zászló fehér, kék, piros. -
válasz
KROK640 #163394 üzenetére
Erről eszembe jutott, hogy óvodásként egy közeli mezővárosban nekünk kellett kis papír zászlókat lengetni valami fontos emberek behaladásakor a helyi Művházba
, de azóta se tudom kik voltak. Nekem valamiért az ragadt be a gyermeki emlékezetbe, hogy amerikaiak, de 85 előtt mit kerestek volna arra, inkább ruszkik lehettek felnőtt logikával nézve.
-
bambano
titán
válasz
KROK640 #163368 üzenetére
ja, ez az autószerelők módszere...
egyébként nyugodtan kiröhöghetnek a fogorvosok, ha összefutok velük, elmondom, hogy azok a kollégáik, akik eddig kezeltek, mennyire nem értettek a szakmájukhoz. jelenleg ott tartok, hogy fizetnék, de nincs kinek. hentesekhez nem megyek vissza.
-
bambano
titán
válasz
KROK640 #163366 üzenetére
Pont az a vicces, hogy az árakat kiírták a webjükre, tehát anyagi téren az átverés kevésbé esélyes. De hogy miért nem mondta el rögtön az elején, hogy szerintük mi a menetrend, nem értem. Az persze tény, hogy apercben rájuk teszem a telefont.
Nekem az a bajom a fogászatokkal, hogy egyre trógerebb mind. Ha nincs más választásom, kifizetem a magas díjakat, de hogy cserébe még nem is oldódik meg a probléma, attól hisztis leszek.
-
-
-
-
-
válasz
KROK640 #163021 üzenetére
Ne .@ssz , nem vágyam kis Peking,Delhi..stb-ben élni, nem vagyok rasszista, de még se tölt el nyugalommal, ha arra gondolok, hogy nagyon más kultúrájú, másképp szocializálódott tömegek lepik majd el az utcát. Ezt nagyon nem gondolta át a csüngőhasú. Alaposan elbacarintotta a munka alapú társadalom építést, normális esetben addig kellene nyújtózkodni, míg a takaró ér, amennyi honi munkaerővel kiszolgálható, de ez sajna nem szempont. Mint ahogy az sem, hogy a magas hozzáadott értékű munka, tudás felé tolja a társadalmat.
Debrecen munkahely ipar tupírozásának a BMW nél meg kellett volna állnia. -
Chesterfield
őstag
válasz
KROK640 #162945 üzenetére
A Jerikó utcai már évekkel ezelőtt bezárt, nem?
Más:
Egy Debrecenbe települt kínai cég a csatornába folyatta a szennyezett vizet – csak a választás után tették közzé a jelentést -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #162924 üzenetére
Szia, ez a jó szám, kell hozzá türelem.
(Esetleg reggel próbálkozz 8 körül, és persze folyamatosan)
(2021-24 között 4x is a buszban voltam szűrésen.)
Nem tudom mennyi idős vagy, de ha ebben a naptári évben töltöd a 40-et akkor ingyenes pl. 84 decemberit is ingyen szűrték akár már 24 januárjában is.) -
totron
addikt
válasz
KROK640 #162772 üzenetére
án versenyképesebb áron is tudnak majd dolgozni, ezáltal több megrendeléshez jutva
Ha egyformán részesülnek a vállalkozások, területek az AI áldásaiból, akkor nem gondolom.A legtöbbje már heti heti 25-30 órát sem szeretne dolgozni, és véleményem szerint ez egyre inkább érthető és indokolt is.
Miért érthető és miért indokolt? Egyszer csak lesz egy generáció, aki megtalálja számításait a csak buli az élet eszme mentén? -
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #162835 üzenetére
Bíró Ada. Itt nem azzal van a baj, hogy egy CGI csoport munkáját váltja ki akik egy emberre húzzák rá a Bíró Ada skint, hanem azzal, hogy ez nem így van lekommunikálva. És parasztvakítanak, hogy AI. De nem mondják el, hogy nem magától állítja elő a gondolatokat.
"Mást mondok : régebben egy haverral rap szövegeket írogattunk. Egy szám szövegen (és itt rövidekről van szó) simán elagyaltunk napokig is ketten, a chat GPT meg ma 1 percen belül 4-5 alternatívát is ajánl."
Ezzel sem vitatkozok. De mivel nyelvi modell, nem fog csinálni belőled egy új Eminemet, mert csak statisztikailag rak alád szöveged, nem fog változtatni. Nem lesz belőled Beton Hofi, vagy Krúbi, de ad olyat, amire tudsz egy jó zenét csinálni, de ez kb az a szint, mint amikor felhívnak egy szövegírót, hogy kell nyári sláger amit mindenki elfelejt 2 év múlva. De arra amire kell működik.1-> Ló*szt. Lehet rám mondani, hogy idealista vagyok, de eddig az élet engem igazolt. Volt a ludditás sztori, ok, de most azon megy a vita, hogy a jelenlegi ipari forradalom az 4.x, vagy 5.0.... A 2-3-4-4.x váltásnál is volt munkahelyvesztés, átképzés, meg minden. Volt itt is baj, elsősorban a mentalitással van a baj, mert minket úgy adtak ki még az iskolából, hogy az a szakma amit te tanultál, az így fog működni hogy semmit nem kell csinálnod, és nyugdíjig jó vagy. Na ez rohadtul elmúlt. 47 évesen folyamatosan szabványértelmezéseket olvasok, új technológiákat próbálok felszedni, alkalmazni, és ebben vagy partner a cég ahol dolgozol, vagy nem. Ha partner, akkor észre sem veszed a váltást, ha nem partner mint nálunk, akkor meg sodródsz az árral, és azon gondolkodsz, hogy ez a tudás máshol mennyit ér, amit felszedtél pl napelem, klíma, gépészet miatt...
2->(és utána lévő többi) Igen. Ez a Z gen. Nem mondom, hogy rossz, de a legtöbb alanyától ebben a szakágban nem láttam olyan teljesítményt eddig, amitől azt mondanám, hogy ok. Persze tudom, hogy vannak olyan nem fizikai munkáról szóló pozíciók, ahol meg vissza lehet élni az emberhiánnyal, és túl tudják pozícionálni magukat. De ez elmúlik.
De legtöbb helyen ahol teljesíteni kell, ott nem látom, hogy megtermelik a fenntartási költségüket. És nem. Ne legyen lojális a munkaadóhoz, ne legyen kezdeményező úgy, hogy ha nem fogadják el akkor behisztizik, éppen annyi a kérés, hogy a szerződés szerinti munkaidőben pont azt a feladatot kell csinálni 8 órában, ami adott nap adott időszakára ki van osztva. Ha az a saját munkája utáni sepregetés, akkor az, ha más munkája utáni sepregetés, akkor meg az. Én is takarítok más után, más is takarít utánam. De kb azt látom hogy arc van, mert frissebb a tudásbázis amiból tanulnak, emiatt nagyobb a bérigény, mert az ő tudásuk aktuális, de ha egyedül dolgozok, akkor tudok 80-120% között teljesíteni, de ha mellettem van egy Z-s, akkor a napi teljesítményünk ketten kb 60-70%, mert a munkaidőm nagy része feladatkiadásra, (lerajzolva) és ellenőrzésre megy el. És itt olyan egyszerű dologról beszélünk, hogy mérd ki 72mm kiosztással 4 kapcsoló helyét, és fúrd ki 80mm fúróval. Nem megy.
Igazából akarnának dolgozni, de annyira nem köti le őket a meló, hogy emberre annyi lett bízva, hogy régi kötődobozkból vágjon ki mindent egy iskolafelújításnál, meg vágjon le minden régi vezetéket vakolat sík alá, és a dobozok szélét törje kalapáccsal a vakolat alá -2cm-re. Mivel ez egy olyan meló, hogy egyedül megy egy létrával, és egy fogóval, unalmassá válik. Kb 40perc után már minden kollégához ment segíteni. És én szerinte én vagyok a sz*r, mert 3 héten át minden reggel megkérdeztem hogy elvégezted a feladatot?Nem. A macskás/ujjas sztori arra világít rá, hogy csak azt tudja amit megtanítasz. És nem tudod jól megtanítani, mert statisztikai modell, ha nem érti meg, hogy mi cica, csak azt, hogy minden képen van valami folt, és minden képen van valami fehér. Ha statisztikailag többet lát a fehérből (amikor a kép témája, hogy ott cica van) akkor a radiátor lesz a cica. És az ujjasat meg látod is, ha generálsz képet.
Mókás amúgy, hogy régen ugyanennyire hittem 20 éve a WiTriCity-ben, aki akkor azzal kampányolt, hogy pl a fűnyíróra, botmixerre, tévére, villany oldalon ugyanolyan elfizud lesz, mint a mobiltelefonra, azaz a térerőhöz hasonlóan jön a delej a levegőből, és azzal működik majd minden. Mára egy konzorcium lett belőle, és inkább a szobai vezetéknélküli töltésen dolgoznak hobbiból, de inkább az autót töltő autópálya, meg a töltős buszöböl megy a kezdeti tervek meg hátra lettek sorolva...
-
válasz
Sokkal valószínűbb, legalábbis a következő pár évben, hogy nem kiváltani fogja a forgatókönyvírókat / szövegírókat / programozókat stb., hanem azok fogják megkönnyíteni vele a saját munkájukat, addig a szintig, amíg saját maguk elinflálják a saját szakmájuk becsületét.
-
mghltm
addikt
válasz
amig a mindenhonnan osszelopkodott elo emberek altal keszitett tartalmakbol ilyen szuper valaszokat ad, addig felesleges aggodnunk. a legjobb lenne ha par erosen underground oldalrol ( sot egyenesen a dark web-rol ) ollozhatna ossze a tanacsait, akkor korlatlan mennyisegu hulyesegen lehetne kacaraszni eletunk vegeig.
ha ti irtok rap szoveget, abban benne van a szivetek, lelketek, az elet tapasztalata, a vagyaitok, orom es szomorusag, meg minden mas amit a szovegen keresztul el akartok mondani.
es mar van akinek 5 perc egy szam
-
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #162810 üzenetére
Kezdem az egyszerűbbel.
Bíró Ada egy skin. Itt a mesterséges intelligencia, kb ugyanazt csinálja, mint egy csapat CGI szakember egy film, vagy videójáték forgatáson.
Tudomásom szerint régebben van a mesterséges intelligencia és annak a kutatása, mint számítógép.
A mesterséges intelligencia lényege nem az, hogy elkezd hasonlítani az emberre, hanem az automatizáció. Az automatizáció pedig már a laposvasat is jelenti, és senki nem állította, hogy az MI nem gép.Az megint más dolog, hogy most tartunk az MI egy olyan fázisában hogy a digitizáció miatt a (akkor most pontosabban fogalmazok) statisztikai alapú modellek már egyesek szerint erre haladnak. De a statisztikai alapú modelleknél még a mai napig ott a 3 cica esete, amikor beadunk 500 képet Peti cicáról, 500-at Géza cicáról, megkérjük, hogy csináljon egy Gé-ti cicát a kettőből, és lehet egy radiátor lesz a képen macskafarokkal, mert Peti cicát 387 képen radiátor előtt fotózták, és az átlag modell nem tudja melyik a macska, vagy melyik a radiátor.
Nem tudja mi az ember, mit csinálnak az ujjai, és miért. Ezért van az, hogy elég pontatlanul rajzol ujjakat. -
-
RandomName
senior tag
válasz
Alapból problémák vannak.
Ha egy szállítószalagon elfordít egy konzervet a vaslemez, az igazából nem automatizálás, logikailag az már mesterséges intelligencia a megfogalmazásnak abban a klasszikus értelmében ami a mai napig használatban van.
Amit te használtál az egy nyelvi modell, ami arról szól, hogy statisztikai alapon megmondja, hogy adott kérdésre, milyen sorrendben, és milyen szavakkal szoktak válaszolni....
Javasolnám pl Mérő László idevágó gondolatait, amit több podcastban is meg lehet hallgatni. -
elfelejtette
veterán
válasz
"Attól kezdve, hogy a cégeknek olcsóbb lesz az AI, mint a munkások (akár migránsok is), onnantól az iparág átáll az automatikára, és tömeges lesz a munkanélküliség. Akkor el lehet gondolkodni, hogy akár százmilliók halnak éhen, a gazdaságot magukkal rántva"
Annyira várom már azt az AI-t, amelyik tud krumplit kapálni...
-
Fredo78
aktív tag
válasz
KROK640 #162766 üzenetére
Az alapjövedelmet nálunk fejlettebb helyeken már tesztelgetik, gondolkodnak rajta. Nálunk az esélye 0,1%. ezt alátámasztó jelek:
- Coivd lezáráskor máshol adott az állam fizetést, támogatást a népnek, vállalkozásoknak. Na nem Magyarországon, máshol. Itt az volt a direktíva, hogy a vállalkozókra bízzák, hogy adnak-e. Illetve segítségként felvehettek hitelt...
- A családi pótlék vérlázító összege, tizenéve változatlan összeg.Szóval itt nem lesz alapjövedelem az biztos. Amúgy minket magyarokat ismerve ha lenne mindenki kérne az is akinek 1m+ fizetése van.
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #162751 üzenetére
Ez is lemaradt +1
a vagyon adóztatása nem megy mivel a vagyonoaok tudnak lobbizni ellene és persze a törvényhozók is mind (előbb mint utóbb) a tehetősek táborát fogja gyarapítani.
Azon godolkodtam, hogy EGYETLEN cikluson át lennék csak EU parlamenti képviselő (5 év) és utána nem lennének anyagi gondjaim. -
-
válasz
KROK640 #162719 üzenetére
Nem mondom, hogy nem lenne érdemes eltolni a táplálkozást a zöldségek irányába, na de azért akármit ne áruljanak már, valamint volt valami hasmenés járvány a németeknél vagy 10+ éve, amit szintén nyers zöldségekre vezettek vissza, szóval az élelmiszerbiztonság nem hús/nemhús kérdés.
-
válasz
KROK640 #162715 üzenetére
Én akkor dolgoztam ott diákként amikor átálltak a 24 órás üzemmódra (2001 lehetett vagy 2002). Este fél 10-től dolgoztunk másnap reggel hatig. Rengeteget versenyeztünk a békákkal...meg teniszeztünk a játékosztályon.
Volt egy ott dolgozó bajszos emberke: Béla....ő már akkor is ikonikus szereplő volt. Évekkel később is láttam még a Tesco-ban.
-
-
-
Zola007
veterán
válasz
KROK640 #162381 üzenetére
az info és érték hamisítás sok területen probléma
Sajnos digitálisan és papíron is sok rá a lehetőség, ha egy profi hamisító akar kamu dolgokat elültetni.pl. néhány éve már üveges boroknál is alkalmazzák a blockchain algoritmust az eredet igazolására, mert a papír / zárjegy /címke már nem elég sajnos egy több országot átívelő import során.
[link] -
mezis
félisten
-
Zola007
veterán
válasz
KROK640 #162308 üzenetére
4 évig küzdöttünk a szolgáltatókkal, hogy a miskolci DVTK épületeihez hozzanak optikát úgy, hogy vállaltuk volna a nyomvonal kiépítés költségének egy részét.
És ez Miskolc, Andrássy Gyula utca, nem egy külvárosi zártkerti gyártelep.Nem akartak bele pénzt fektetni, a UPC/Voda nem IS csinálta meg, koaxot nagy duzzogva húzták át a szomszéd 4 emeletes társasház tetejéről légvezetéken egy vasrúdra (2020 !!)
végül a Telekom húzott optikát 2022-ben
Ettől függetlenül szerintem is jól áll a magyar szélessáv lefedettség.
Ebben legalább elértünk egy életképes szintet. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest