- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
válasz
7Sony7 #157857 üzenetére
Én használtam vízhűtős ventilátort is és mobilklímát is....
A vízhűtős venti tartályát jégakkukkal és jéghideg vízzel feltöltve használtam (ahogy a leírásában is szerepel).
Az egy dolog, hogy semmit nem hűtött, de legalább párásította a levegőtSzóval fél óra használat után már nem csak meleg volt, de levegőt se nagyon lehetett kapni a pára miatt. Szóval ha jót akarsz magadnak, akkor ilyet ne
Mobilklíma: Nagyon kényes az elhelyezésre, mivel a meleg levegőt ki kell ugye vezetni valahova a hozzá kapott csövön keresztül, ami azt hiszem 2m hosszú. Toldani nem érdemes, mert akkor csökken a hatásfok, mivel a venti nem biztos, hogy ki fogja tudni tolni a meleget a hosszabb csövön, ami akár meghibásodáshoz is vezethet.
De! Ha még sikerül is frankón megoldani az elhelyezést és a kivezetést, akkor is lesz egy olyan dolog, ami miatt nagyon nem ajánlott és én konkrétan hülyét kaptam tőle: az pedig a hangja.
Kevés helyen emelik ki, hogy k. hangos.... és ugye ezekben nincs fokozat kapcsoló, max. teljesítményen megy állandóan, mint a régi on/off klímák.
A venti sebességét tudod állítani, de az érdemben nem csökkent a kibocsátott zaj mértékén.
Nem hogy aludni nem lehet mellette, de napközben megmaradni se nagyon. A tv-t is üvölttetni kellett, hogy halljak belőle valamit, pedig nem egy gagyi cuccról beszélek, valami 150 ezer Ft körül volt az ára úgy 2 éve, Electrolux márka.
Viszont ennek már volt értékelhető hűtési teljesítménye, de ezzel vége is a pozitív tulajdonságok listájának.Úgyhogy én is azt mondom, ha élhető, hatékony hűtést szeretnél, akkor csakis hagyományos klíma, a többi semmit nem ér.
-
-
Salex1
őstag
válasz
7Sony7 #157847 üzenetére
Minden forint és perc kb. felesleges ebben a témában.
Ha nincs elviselhetetlen meleg, akkor elég a sima ventilátor. Ha viszont nagyon meleg van, akkor split/mobil klíma a megoldás.kb. minden ilyen ötletet kipróbáltam régen. A leghatásosabb, a fancoil + kerti kút locsolással egybekötött használata volt.
-
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #157841 üzenetére
Ha van fagyasztó akkor egy ilyet lehet barkácsolni
Videó
[link]A fagyasztó a legfontosabb mert le kell fagyasztani a bele rakott 2-3db 2literes vizes palackot, azt kell cserélgetni ha kiolvad
Kell hozzá egy régi sima hűtőtáska, egy számítógép ventilátor, meg egy felxi cső hogy irányítani lehessen a kiáramló levegőt, meg egy tápegység
És ahogy a videóban van megcsinálni
Azért jobb számítógép ventilátor mert az halk -
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #157837 üzenetére
Akkor felejtős lehet mert ezek az opciók vannak:
- valamilyen légkavarós (ezek szerintem csak arra jók hogy ha rossz helyre teszi az ember huzatot kapjon tőle pár ezer forintért ilyenek vannak)
- ugyanez de némi vízpermettel is operál, ez már hatékonyabb de bem tudom egy lakószobában ez hogy működik párás lesz a levegő vagy nedves a padló?
- mobil klíma (amit említettem)
- rendes klíma -
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #157833 üzenetére
Mobilklímára gondolsz? Mindenképpen főleh egy olyan kis helyen. Bár azt tudd, hogy ha jól tudom ehhez is van egy kb. 10cm átmérőjő cső amit ki kell vezetni a szadadba, valahogy így:
Az ablakon kell vágni egy lyukat vagy ha van valami szellőző azon is ki lehet gondolom (pl. egy régebbi konvektor füstcső hely)
Nyilván nem kell:
Hwlózatba kötni gondolom simwn bedugod a konnektorba és megy
- nem kell felszerelni a külső és a belső egységetHosszú távon szerintem nem jó megoldás, de mivel egy klíma telepítése (csak maga a felszerelés is százezrekbe kerül ) időlegesen jó, vagy ha ad hoc jelleggel kell egy helyet lehűteni.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
7Sony7 #157787 üzenetére
Értem.
Igen bármi elromolhat egy vázban és akár az obejtívben is. Ez benne van. De nagyon nem jellemző amúgy hogy megveszel egy relatíve kevés expós vázat, és hogy utána darabjaira hulljon.pl. a zár kiakadása az a 10. kép után is megállhat de akár a 600 ezredik után is vagy az objektívben az af motor vagy a stabi stb.
Én ezen nem igazán aggódnék bírják ezek.
Ha kell akkor én is szívesen segítek kiválasztani majd a szettet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #157539 üzenetére
Én is, de nem mindenki érzi meg.
A Win7 volt a kedvenc oprendszerem, a valaha készített legszebb és legjobb Windows. (én is Win 3.1-el kezdtem, ha a C64-en a Geos nem számít)
És teljesen egyetértek veled, lassan kinézetben pont ugyanott tartunk. A win8-nl kitalálták, hogy a ronda az új szép, ellátjuk "letisztult" jelzővel, és akkor az embernek majd nem tűnik fel, hogy 1994-et kapjuk kinézetben.
Most Win10-em van, de megvan modolva, hogy egy fokkal jobban nézzen ki, de a 7-es ígyis érezhetően szebb Aeroval. -
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #157534 üzenetére
Meg azért is veszélyesek ezek a "feliratkozás"ok, mert nem csak egyszer hanem havonta húzzák le az embert, és sokszor el is felejtkezik róla az ember.
Pár éve barátnőmék családjában találtam több ilyen semmihaszna "feliratkozást", az ilyen-olyan előfizetésekkel együtt lemondtam, és a végén kdierült, hogy havi 60 ezer ft ment el észrevétlenül ilyenkre. Ez éves szinten 720 ezer ft, ami egy Horvát tengeparti nyaralás ára, vagy egy szerényebb, de használható használt autó ára.Windowsra? Én a józan eszemet szoktam használni Windows defenderrel együtt. Eddig bevált, vagy nem tudok róla, hogy nem vált volna be.
-
válasz
7Sony7 #157531 üzenetére
A régi szép időkben sms regisztráció volt, amivel "feliratkoztál" egy csengőhang- meg háttérkép küldő szolgáltatásra, ahol te fizettél 500-2000Ft-ot fogadott (!) üzenetenként, ami után a "szolgáltató" annyi ilyen üzenetet küldött neked, amennyit nem szégyellt, te meg fizettél, mint a katonatiszt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #157531 üzenetére
Jah, így már értem. És igen, így van logikája is.
(meg is lepődtem, mert ugye rengeteg alapítványnak, cégnek stb elérhető a netem pillanatok alatt a számlaszáma, és akkor ilyen alapon azokat is le lehetne csapolni)
Az meg mekkora már, hogy a leiratkozás gomb 404-es hibát hoz! Tíz emberből kilenc ilyenkor legyint, és benyeli. Na ezért nagyon megbüntetném a cégeket! -
zeon.hu
nagyúr
válasz
7Sony7 #157465 üzenetére
Nem, mert a kiegészítő megszűnt teljesen, legalábbis Debrecenben.
Nekem 17.800 volt (illetve még mindig, mert a cég nem állt át egyelőre az újra), kiegészítő eddig 5200 volt, most 8600 (talán).
85%-ot térít a cég a helyközi árából, így ha az újat veszem majd egyszer, akkor is rosszabbul járok.
Addig meg főleg... -
hucsikoi
senior tag
válasz
7Sony7 #157250 üzenetére
A hideg is kirázott. Nagy szerencséd volt. Örülök, hogy nem lett baj. Ha rajtam mulna nem engedném kereskedelmi forgalomba. Ez a sz@r nem vág, hanem szakít.
A felsőmaró teljesen biztonságos és nagyon pontosan lehet vele dolgozni. Nekem a felsőmaróm és a rezgőm is egy alap Einhell. Általában a marót használom hasonló munkára. A rezgőt legtöbbször akkor veszem elő, ha a maróval nem férek oda.
-
Papaj x
senior tag
válasz
7Sony7 #156914 üzenetére
Nem tudom mi a terület, s az igény!? Nálam, csak egy adott márkából van minden, nagy elégedettséggel, bár más a terület mérete, amit gondozok, de sokadik éve..
Hobby termékként biztosan megállja a helyét, már abból kiindulva, hogy "elektromos", s ugye "garancia" él rá, s az elállás. -
válasz
7Sony7 #156676 üzenetére
Már lekéstél régen
Nem jönnek rá biztonsági frissítések sem... Elavult és nem is biztosnságos rendszer már. Ideje váltani legalább win10-re. az is 2025-ig lesz támogatva, persze szerintem az még használható legy tovább is.
A win10 azért még élhető a win11 meg kinek hogy, én nem szeretem, kerülöm -
válasz
7Sony7 #156674 üzenetére
Ha ugyanaz volt a forrás és a cél meghajtó mérete, akkor nincs más dolgod elvileg.
De utána frissítsd fel win10-re, gondolom ez a céladdig tartsd meg a win7-es HDD-t, ha bármi lenne frissítés közben, (bár nem jellemző, de előfordulhat gigszer) akkor legyen meg minden.
-
Papaj x
senior tag
válasz
7Sony7 #155972 üzenetére
Most lehet hazudni fogok, sőtt, biztos, de nem ezen értékekre emlékszem, nagyon nem, de meg nem mondom most pontosan, de mindjárt telepítem a datat, kíváncsi vagyok.
Nekem úgy rémlik, hogy 10.8-as 8-as csavarok fogják, s 40 nm+ felett, s + a fok. Bár menstégem legyen, nagyon régóta nem szereltem fordot.
Utánhúzás, pedig venturi cső szindróma.. Plusz a leszorított koksz, stb..
4nm+ 45 fok nincs több elsőre 20Nm-nél, annál a kilágyult rézkarkia sem zömül. -
Papaj x
senior tag
válasz
7Sony7 #155965 üzenetére
Igen, így már értem. Ugye azon csavarokat, ha már húzni lehet, az baj, illetve nem szabad, de ez mellékes.
Ami öröm az ürömben, ezen motoroknál kevés porlasztó befecskendező fej anyát láttam még elfújva, hátha itt sem lesz ezen dolog.
Holnap elkérem a házhoz menő telefonszámát, s a műhelyét is.Ugyanakkor. Sosem találkoztam még ezen motoroknál azzal, hogy nem lehetett kiszedni a porlasztót/injektort (bár lehet van aki már igen), mivel hozzá lehet férni, s nem kell kalapálni. Az, hogy a kifújás milyen károkat okozott, az majd kiderül.
-
Papaj x
senior tag
válasz
7Sony7 #155962 üzenetére
ÖÖ, milyen kis imbusz anyákat? Lehet rosszul rémlik, de az imbusz fejes csavar az a porlasztó csésze szorítója, gondolom erre gondoltál. Az alapból "nyúló" csavar, minden egyes porlasztó kivétel után cserélendő, nem amiatt, mert megnyúlik, hanem a hőterhelés hatására, az adott nyomatékkal a menetek, s az alakváltozás miatt, stb stb.
diablo1984: Igen, de azt ha már kifúj, kár húzogatni sajnos, s csak.. -
Papaj x
senior tag
válasz
7Sony7 #155956 üzenetére
Ha kell küldök telefonszámot, aki házhoz is megy, vagy kontaktot akit tudok ajánlani (szerelő telep) - persze ezért nem én akarok vállalni felelősséget, csak nem volt vele baj MÁS szerint-).
Akkor a folyamat leírását ismered (porlasztócsúcs szorító anya ellenőrzése a fészek mellett nem elhanyagolható).
Viszont az olaj az nem onnan jön (égéstérből), de ezt gondolom tudod, avagy lehet félre értettem az írásod. -
diablo1984
veterán
válasz
7Sony7 #155950 üzenetére
Hú, azt nem szokták a szerelők szeretni, mert ha már cserélni kell, akkor kifúj, ha kifúj, akkor már bekokszolt úgy az injektor, hogy órákig lehet hokizni vele, ami adott esetben az injektor életébe is kerülhet. És egy 400ft-os karika cseréje így lehet százezrek kérdése, amit a szerelők nagyon nem szoktak ám szeretni, valamint te is készülj fel a legrosszabra...
-
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #154773 üzenetére
Legegyszerűbb csinálsz egy új Gmail fiókot ahhoz jár 15GB tárhely
Oda feltöltöd és a mappát megosztodÉn a képekről a biztonsági mentéseket is így csinálom, ha nem megtelik a 15GB akkor csinálok új fiókot és megint van 15GB, és csak a bejelentkezési adatokat kel felírni
Ugyan ez igaz a videókra is
Nem fontos videók, ilyen olyan csip csupp dolgok, amik amúgy törlésre kerülnének , macska játszik, kutya ugat, esik az eső, ami nem fontos
Az ilyen sokadik Google fiókkal belépve feltölteni a youtube-ra és ott meglesz, és ott foglalja a tárhelyet, de ha véletlen kel megvan, még könnyű másnak is elküldeni megnézésre
Privátra állítva így senki nem tudja megnézni -
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #154773 üzenetére
jajj olyan sok nem kell, 2-3ra gondoltam.
De esetleg ha gondolod nézz rá erre az oldalraképfeltöltés ügyben -
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #154757 üzenetére
War Thunder
Igen, repülős, tankos, hajós.
2ú4GB, és +1GB az hogy lett 5GB? Az egyik 4-es helyére került? -
diablo1984
veterán
válasz
7Sony7 #154729 üzenetére
nem rossz gép az, de az integrált vga az játékra alkalmatlan benne. De egy jó kis i5-ös procival meg lehetne bolondítani, de az egy vagyon bele. Hp esetén a chipsettel nincs gond, minőségi cuccokat csinál, így a lehető legjobb chipset lehet a te gépedben is. Ha nincs SSD-vel szerelve, akkor érdemes azon is elgondolkozni, mert az is rengeteget gyorsítana rajta, de természetesen akár irodai használatra is az alap a 8gb memória, a többtől sem kell félni.
-
válasz
7Sony7 #154718 üzenetére
2 mag 2 szálas cpu-ról beszélünk, ha lecsökkentjük a sávszélt a ram és a cpu közt, vagyis a te eseetedben nem növeljük, csak részben, akkor a 12GB-al szinte nem vagy előrébb, mint a 8-al. Azaz ha most 90% a ram, ha benne lesz plusz 4gb ram, akkor szerintem 60-70 közt fog mozgni, ugyanannál mint ami most 90.
-
válasz
7Sony7 #154711 üzenetére
Szia. Nem a mennyiség számít az csak akkor ha olyan a használat ami kimaxolja. Jobban számít a dual channel megléte. Ugye ez a cpu és a ram közti sebesség. Na most a teljes dc csak két azonos méretű ram közt van meg, amúgy csak “részleges” lesz a dc. Pl 1db 4gb és 1db 8gb ram esetén 4gb-ig lesz meg, azaz 2x4, így 8gb-ig lesz dc.
[link] -
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #154711 üzenetére
Hm, abba a gépbe lehet, hogy egy I5-ös vagy I3-asa való csere sem ártana, ezubbi szerintem nem egy nagy tétel. Egy I3 6100 megvan 5000ft-ból. Csak mondom, ha még gyorsítanál rajta,.
Esetleg egy (250GB-ás) SSD sem árthat bele, mondjuk akkor rendszer reinstall van mindenképp -
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #154705 üzenetére
Ez egy viszonylag egyszerű helyzet, próbálj meg ugyan úgy 2133-as RAMot venni, de mehet gyorsabb is.
Az alaplapod kézikönyve segíthet a támogatott tipusokban, de alapvetően a legtöbb menni fog. Legalább 8-as modult ajánlok, sokkal jobb ár/teljesítmény viszonyban, és 12GB mégiscsak jobb mint 8. -
dew28
aktív tag
válasz
7Sony7 #154419 üzenetére
szerintem nem mukodne, vagy legalabbis hosszu tavon nem toleralna a venti. ugyebar a pwm-es ventik is mukodnek sima fesz-szabalyzos uzemben, ha a pwm lab nincs bekotve, szoval vagy beraksz egy ellanallast (esetleg megfelelo terhelhetosegu potmetert) a 12V-os agba, vagy mas feszultsegu betappal probalkozol (5V-on nem biztos hogy elindul, ventitol fugg.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SUSE Linux
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest