- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Magisk
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
KROK640 #167315 üzenetére
Ez már egy flancos, újkori szerkezet: [link]
A régebbiek egy rövidebb, magasabb hangot adó acélrúdra ütötték a negyedek számát és utána azonnal az órák számát egy hosszabb, mélyebb hangot adó acélrúdra.
Fontos volt ez akkor, amikor nem volt vekkeróra csak gyufa, gyertya, azzal meg komplikált megnézni sötét hajnalban az órát. Mert aztán kelni kellett, sietni munkába.Egy egyedül maradt, idős nyugdíjas azért szereti a "feles ütős" fali óráját, mert a nagy csendben jólesik neki hallani valami "élőt" a lakásban.
-
válasz
KROK640 #167314 üzenetére
valszeg mire az órát előbányásznám a kabát, pulóver stb kombó alól addigra úgyis ugyanott vagyok időben
Na éppen itt az előnye annak az órának, amit eddig hordtam, ugyanis ez egy mozdulatra kicsúszik a ruha alól a kézfejemig.
Emiatt nagy nekem az az óra, amit árulok, mert az se kifelé, se az ingujj alá nem csúszik.
-
Zola007
veterán
válasz
KROK640 #167288 üzenetére
én tegnap egy 5kg zsák fugázót akartam venni (Mapei Ultracolor bézs), felhívtam 6 boltot és tüzépet, nincs sehol raktáron pedig semmi speciális.
Megrendelik és ha összejön a mennyiség akkor talán 2-3 héten belül megkapom ugyanannyiért mint neten megrendelem és másnap nálam van. -
vlevi
nagyúr
válasz
KROK640 #167305 üzenetére
"hogy 6:43"
Ezzel a témával szerintem szakkönyveket lehetne megtölteni
A mutatós órára ránézel, és a pontos idő nélkül is látod, hogy kb hogy állsz időben.
pl. 7-re kell beérned, de a percmutató még háromnegyed körül jár, akkor nem kell rohanni.szám kijelzése esetén még ezt egyszer át kell számolni fejben, hogy a 17 perc hátralévő idő az mennyi is. Persze, ez a pontosabb, de sokszor nincs rá szükség.
-
válasz
az azt jelenti, hogy jó eséllyel utcán vagyok, és A-ból B-be megyek, és olyankor nem nyomkodom, csak rápillantok az időre és haladok. Egy buszra felülve pl már másabb a helyzet
Ez jó példa, ha mondjuk az ember buszhoz siet, és mindkét keze tele van táskával, hogy nézi meg az időt a telefonon? Megáll, leteszi az egyik táskát és kockáztaja, hogy elmegy a busz? De nem is kell táska, elég, ha szakad az eső és az ernyőt kell fogni.
És mi van verőfényes napsütésben, azért nem volt még olyan régen, hogy napos időben nem lehetett látni semmit a telefon kijelzőjén, az óra meg a reflektív kijelzővel tündököl a napfényben.
Másik példa: irodában papírt töltök ki (elég gyakori nálam), egyik kezemben toll, másikkal a papírt fogom, kell a dátum. Hopp, lenézek a csuklómra, és már tudom is
Másra nem is használom az órát, de mostanra ha nincs rajtam, nincs meg az egyensúlyom.
-
Cs1csó
titán
válasz
Nekem akkor lett elegem a telefonon való idő nézésében amikor télen elgémberedett kézzel vagy épp kesztyűben (tehát le kellett venni) kellett megnéznem az időt és olyan szituációban amikor pl. buszhoz, vonathoz stb. mentem tehát kvázi gyakran néztem és mivel ekkor már okostelóm is volt aggódtam, hogy emiatt (pl. az elgémberedett kéz) fogom leejteni, ezért vettem egy okosórát ami ugye az üzeneteket, a hívásokat is mutatja így nem kell mindenáron elővenni a telefont.
Sőt ezzel a telefon túl gyakori "nézegetésének" is az elejét vettem.Persze hangsúlyozom, hogy itt a lényeg az okosóra azaz az idő mutatásán kívül egy számos olyan dolgot is megmutat amivel tovább lehet csökkenteni a folyamatos közvetlen telefon nézegetést.
-
Szancsó
aktív tag
válasz
KROK640 #166856 üzenetére
Igen, köszi: vettem is egyet múlt héten, mert SOS kellett, de ez most csak ideigelnesen kell és nem fogom megtartani, illetve nem is olyan sürgős, ezért kérdeztem rá.
Konkrétan 120-ast 3-3.5e körül is szoktam látni, 250-est pedig 5e környékén (és nekem most a kicsi is elég lenne). -
-
bobace
addikt
-
válasz
KROK640 #166720 üzenetére
Jaaa, nem a buszvégnél lévő Obsitosra gondoltam. Az agrárhoz voltak ezek közel, az Újkertben. A Bohém az szerintem régen megszűnt, ha jól emlékszem patika van a helyén ami az alábbi screenshot-on is látszik.
Ugyanabban a házban amiben a Bohém volt, a másik oldalon volt egy kis kocsma..szinte szobányi. Most éppen Shamrock pub a neve, akkoriban talán Újkerti söröző volt. Ott is időztünk néha agráros hallgatóként. -
elfelejtette
veterán
válasz
KROK640 #166720 üzenetére
A nyerőgépről NEKEM az a story jut eszembe, hogy egyszer meló után beugrottunk a Segner téren a Dekóba, és épp akkor játszott az egyik gépen egy hajléktalan kinézetű fazon, úgy láttuk ő is olyan 70ezer körül járt. Aztán mondta Zolika, a főnök, hogy rosszul láttuk, mert 700ezernél járt, végül 850ezret vett ki. Aztán másnap visszament, és vissza dobálta az egészet...
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #166704 üzenetére
Vannak itt összefonódások...
A Cactust egy vívó edző fickó (remélem jól írom, Pákey Béla) csinálta, aki szerintem pár pultost csajt is felpróbált. Emlékszem, a Conca D'Oro (Nyugati u 36?) hasznából sikerült kibérelni a helyet.... Egy időben a pultosok felváltva voltak itt-ott....
Na a Conca D'Orot tőle bérelte ki egy üzlettársával az a Szabados, aki előtte a non-stopban volt a Bartók-Pesti sarkon, és ma a Sinain a Mad Dog House-t csinálja. Majd ők ketten az üzlettárssal nyitották újra a Conca után a Lillát. Nekik köszönhetjük, hogy a Múzeum Darts egylet mellett egy időben volt rendes darts élet Debrecenben, majdnem el is csábultam versenyezni....
Kisd-t én sokáig kerültem, Hidashoz hasonló hajléktalankocsma volt. Majd bekerült a Pacsirta söröző tulajának az érdekeltségi körébe. Akkor kezdték a saját házi sörüket árulni, meg valamit csinálni a hellyel, hogy versenyképesebb legyen. Ütőképes emberek voltak annak idején a pultban, mert ott, akkor arra volt szükség. Az egyik meg úgy gondolta, hogy kiveszi üzemeltetésre, és pár évig vitte is, akkor kerültek be a mai napig is megtekinthető fenyőbútorok. De a tetkós srác nem hozta a számokat, és a tulaj fia maga állt be, hogy lássa a forgalmat, és vendégkört építsen. (Egyik legjobb kocsmai szilveszterem volt az az év) Ma az ő veje/lánya viszi boltot, ami lehetne jó is, de közben bezárt a közeli Hidas, és nem csak a két pultos jött át onnan, hanem az a célközönség amit nem igazán szeretnének újra ott látni, de a forgalom meg jól jön..... -
válasz
KROK640 #166704 üzenetére
Annak idején az agráros időszakomban gyakran elvesztünk a Bohém és az Obsitos szent intézményeiben az Újkertben.
Volt hogy előadás helyett látogattuk ezeket. Akkoriban még volt nyerőgép is az Obsitosban, nem egy fizetést láttam elúszni akár percek alatt is...
Amikor pedig belvárosi élményre vágytunk akkor az Ibolyában sikerült megalakulni általában. Volt olyan, hogy a Hegyalja fesztiválról hazafelé rögtön az Ibolyába mentünk az állomásról.
Otthon helyett otthon volt. Sajátos hangulattal. Kb. 20 éve nem jártam arra, nem hiszem hogy sok minden megmaradt volna a régi hangulatból. És persze én is változtam....lassan 42 évesen már mást jelent a szórakozás.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
KROK640 #166628 üzenetére
Nem fog hiányozni, az egyik legótvarabb hely volt a városban - durván túlárazva, igazi húgytavas budival. Persze, ha azt nézzük, hogy erre van igény (lomtalanításból hozott bútorok, műanyag pohárba a vizezett pia)… egyébként a debreceni éjszakai élet mint olyan, már pár éve megszűnt létezni
-
válasz
KROK640 #166327 üzenetére
Minek ennek ekkora ünnepséget meg beszédet keríteni?
1. Azért nem mindennap történik meg, hogy ekkora területet csatolnak vissza Magyarországhoz.
2. Ha létezikmegnyitó ünnepség
, akkor kell lennibezáró ünnepségnek
is, azért az nem járja, hogyna csá, én mentem haza, az utolsó kapcsolja le a villanyt
. -
aldebaran
addikt
válasz
KROK640 #166319 üzenetére
Ez mától van.
Pár éve, mikor voltam Románban, ott felejtettem a szálláson a személyit, de hazaengedtek jogsival is. Nem tudom, hogy be is engedtek volna -e.
Itt van, ahogy elhúznak a határtól a határőrök.
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #166275 üzenetére
Engem pl. a bazi bagy kontrasztú OLED kicsit zavar is.
Amúgy önmagában a felbontás lényegtelen, ami fontos:
- a tartalom és a kijelző felbontása hasonló legyen de a tartalom felbontása ne legyen rosszabb, ezírt rossz egy SD adást nézni már egy HD Ready tévén is. Miközben ez az adás egy képcsöves tévén kimondottsn jó lenne.Bár a bitráta is fontos, a HD tévéadások sem mindig jók.
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #165847 üzenetére
Sőt, ezt nem viccből mondom. Leegyszerűsítve:
1. az hogy rendes kezelést elfogadott normák szerintit kapsz kb. talán 70-80%
2. nagy valószínűséggel elkapsz valami plusz fertőzést, kórokozó ami jobb esetben nem egy húsevő baktérium, és jobb estben nem halaz bele.
3. félrekezelnek (ez kicsit összefügg az 1. pontban írtakkal)Pár dolgot betartva már legalább a lelkiismeretünk nyugodt lehet:
1. heti pár alkalommal.valami testedzés, én az izmot erősítő, növelő edzés (súlyzózás) (anaerob) és az állóképességet, keringési rendszert tartósan stimuláló aerob jellegű pl. úszás, kocogás, evezés, biciklizés
2. megfelelő mennyiségű ALVÁS (sokan elspórolják, nézik este a sok szennyet a tévében hajnalban meg kelnek)
3. dohányzás, nagy mennyiségű, rendszeres alkohol fogyasztáának mellőzése (hébe-korba pár sörike nem öl meg)
4. táplálkozás: rendszeres, egyenletes táplálkozás.
5. stressz faktor minimalizálja (pl. +100k HUF-al több megéri e pl. hogy 10 évvel rövidül az életed a stressz miatt? Ide sorolnám a műszakos munkákat ami a bioritmust nyírja ki) -
Thermaltake
tag
válasz
KROK640 #165549 üzenetére
Köszi. Szerintem is.
Van egy csomó videóm is, ahol madárcsiripelés, meg mezei csend mellett fedőfelemeléskor rotyorászik az étel..... néha előveszem azokat és csorgatom a nyálam.
Zenét / rádiót sem szoktam használni, mert pont a tűzpattogást, az erdőt és az ételt szeretem hallgatni. -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #165513 üzenetére
Egyetem jobb volt, első év kis csalódással indult: úgy volt 2x2 ágyas apartmanban (2x2 ágyas szoba hozzá saját vizesblokk (wc+zuhany, mosdó) és pici konyha (hűtő, mosogató, 2 lapos rezsó munkapult, felette szekrények) aztán helyette a legtávolabbi koli épület (aminek mellesleg a pincéjében alakul meg anno az EDDA együttes) 3 ágyas szoba, hűtövel, minden más közös a folyosón lakó többi emberrel, de végül piszok jó "szint" (emelet) lett, és jó év.
Szerintem az optimális a 1 szoba 2 max 4 fő, ennél több már zsúfolt.
-
-
-
-
-
SlyChocolate
senior tag
válasz
KROK640 #165423 üzenetére
"szóval akkor már nem kéne pórul járni "
Én debiben lakom de senkinek nem jó ha nagy pakkal haza kell mened vagy másikat keresned ahol működik a gép.
Épp ezért kérdeztem be van-e madzagolva a rendszer a netbe, hogy lássa mindenik ahova menne leadni ott mennyi gép jó vagy nem jó. -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #165421 üzenetére
Sok probléma van ezzel az egésszel:
- még mindig kevés van belőle
- sokszor rosszak a gépek
- ha sérül a fólia még akár az is az ha fakó a cimke, vagy gyűrött a flakon is gond lehet
- A Penny annyira szerencsétlen ha nem akarsz vásárolni hanem a pénzt akarod csak vissza akkor HÁTULRÓL kell hívni a főnököt aki a "varázs" engedélyező kódjával tudja csak visszaadatni a pénzt
- mivel ugye nem lehet a flakonokat összenyomni ezért nem mindegy hogy tárolod, és persze az is gond, hogy így jóval kevesebb fér el adott helyen és szállítani is macerás.
- én bicóval szoktam menni és egy "teszkós" "nagy zöld" táskába szoktam tenni de oda is maximum 10 db fér (az "óriási" zöldbe még nem tettem de oda lehet férl 20 is)
de ez akkor is kevés. Még az jár legjobban aki autóval jön-megy mert akkor a csomagtartóban akár el is férhet egy zsák flakon aztán amikor beáll pl. a Lidl parkolóba és látja, hogy nem jó vagy sokan vannak az automatánál akkor már ki sem veszi.
Nekem ez gond, mert ha már viszem akkor nem fogok bicóval még haza is tekerni vele, max közel van egy másik visszaváltó hely és azt is becélzom.jah és totál fölösleges, ahogy nézem inkább a "C" típusú állampolgároknak vagy a hajlékonyoknak jó bevétel mert egy csomó mindent ugye nem lehet visszavinni pl.
tejfölös, joghurtos pohár, tejes doboz stb. -
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #165319 üzenetére
"Igazából a kereskedő meg a felvásárló csak addig gond amíg nem akarja az árat kifizetni. Mert ha azt megadja szvsz neked mindegy, ha utána félév múlva 3 Milláért sózza valakire az 1,8M-s kocsit."
Nem.
Egy időben elég jól csinálták azt a testvérek, hogy elmentek autót venni, lealkudták a csillagot az égről*, megvették, elmentek, valami szerelő kicserélt benne ezt-azt, és utána hibára visszaadták az autót, kérték a pénzt, és még mellé valami aprót, mert ők át lettek vágva... De volt olyan is, hogy egy szombat este széthajtották, és utána mentek így vissza.*B változat, amikor jelenlét is van, két-három autónyi emberrel, és majd ők mondják meg mennyiért adod el az autót, mert különben összetörnek. A mondjuk 350e suzukit elviszik 80e körül. És aláírják a papírt, hogy 350-be megvették. És két nap múlva a lefosztott autót visszavásároltatják veled papírozott áron....
-
válasz
KROK640 #165315 üzenetére
Elég cifra érdeklődők jelentkeznek. Kereskedők, felvásárlók...akik magánembernek hazudják magukat. Aztán a telefonszámukra rákeresve kiderül, hogy kik is valójában. Amit amúgy is sejteni lehet, mert kb. a második mondat ez: Mennyi az utolsó ára? Semmi más nem érdekli a kocsival kapcsolatban.
Én pl. óriási litániát írtam a hahu-s hirdetés leírásába. Minden általam ismert hibáját leírtam az autónak, valamint azt is hogy miket javíttattam meg rajta. Aztán mégis jön a kérdés: Mit lehet tudni az autóról? Most vagy figyelmetlenek az érdeklődők vagy mindenki nepper kb. aki napi 20-30-x autót felhív és azt sem tudja kivel beszél épp.
15 autóm volt eddig életemben...de az elmúlt 2-3 évben rettentő körülményes és nyomorult lett az autók eladása. Pont emiatt a felhígult, trükköző nepperek miatt is.
Két-három céget le is kérdeztem a neten. Mit mondjak? Másfél éve alapított cég, de a tulaj ellen már tulajdonrész lefoglalás van tavaly szeptember óta. A másiknál totál másik faluban lakó, 31 éves kisebbségi hölgy az ügyvezető igazgató. Az összes autójuk forgalomban van - pedig ugye a kereskedők első dolga kivonatni a forgalomból a nevükre kerülő autót. Most vagy bizományba veszik át az autókat...és csak akkor fizetnek ha eladják vagy pedig totál hibbantak és fizetik 10-15 autó biztosítását és gépjárműadóját.Jó, a gépjárműadót nem feltétlen...mert azt az viseli aki január elsején volt a tulaj és nem vonják ki forgalomból a kocsit.
A másik kereskedésnél szintén kisebbségi névvel rendelkező, nagyon fiatal ügyvezető igazgató...pár hónapja alapított céggel.
Lehet hidegen kellene hagyjon ez, mert ha az adásvételit megírjuk és a pénz nálam...akkor onnantól kezdve azt csinálnak a kocsival amit akarnak. Én lejelentem az okmányirodában és adios. De ugye el kell eddig jutni, hogy minden rendben legyen a fentiekkel. És őszintén szólva nem szívesen engednék ilyesmi embereket a házam közelébe. Max. valami semleges helyen találkozni...de az adásvételin úgyis ott lenne a címem. Szóval bármikor megjelenhetnek a jóemberek, hogy mi a helyzet héé....vagy valami gáz van a kocsival.
Ezt végképp nem szeretném.
-
Atomantiii
addikt
-
aldebaran
addikt
válasz
KROK640 #164918 üzenetére
Egyébként ha téged, vagy bárkit érdekel, a facebook-nak is csináltam egy ilyen színsémát, amit megosztottam.
https://userstyles.world/style/18199/facebook-grey-orange -
aldebaran
addikt
válasz
KROK640 #164918 üzenetére
Két megoldás van:
1. rákattintasz a színre és kiválasztod, hogy melyiket akarod a már beírt helyett
2. google színkeverőjét használva előre kimásolod a színkódot és beírod+1 pro tipp:
az egész css-t ctrl+a - ctrl+c -vel bemásolod notepad++ -ba, a cserélni kívánt színkódot kijelölöd, Keresés menü, majd csere. Itt a "csere erre" részbe beírod a kiválasztott színkódot, majd az "összes cseréje" gombra kattintva kicseréled az összes ugyanolyan színt.
Ha mindent kicseréltél amit akartál, ctrl+a - ctrl+c -vel átkopizod az egészet az extension-be, majd bal felül a mentésre kattintasz.
Ennyi. -
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #164753 üzenetére
Fénymásolós üzletben. A papírlap mindkét oldalára nyomtass akkor fele papír kell de ha megoldható 2x2 akkor meg negyed annyi, 80 pár oldal már nem annyira vészes mennyiség.
Ezeken a helyeken be is spirálozzák. Anno sok tankönyvet csináltattam így.
"fénymásolás debrecen" kismillió találat lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest