- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #160618 üzenetére
Na, akkor nem hiába írtam
GIGABYTE H410M H V2
INTEL Core i3-10105F 3.70GHz 4C8T LGA-1200
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GISEhhez esetleg egy M2-es, vagy egy nagyobbacska (512GB-1TB) SATA3-as SSD, a VGA-d adott, és lesz egy gyors modern géped.
Igen, van tápos topic, akkor majd írd meg mit írtak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #160598 üzenetére
Ne... a 6100-nak semmi előnye sincs (2C4T, alig lennél vele előrébb mint a mostaniddal), de a 8400 is csak 4C4T, ezzel szemben a 10th gen 4C8T, ami sokkal, sokkal időtállóbb, meg mint írtam gyakorlatilag egy I7 7700... Ha már alaplapot cserélsz meg RAMot, akkor minél nagyobb előrelépést érdemes realizálni.
CPU-t nyugodtan vehetsz használtat, lapot már kevésbé vennék használtan.
16GB RAM elég lesz most még persze. Nekem 32GB van, és ha csak játszok vagy netezek, akkor az sincs kihasználva.
ház és táp : ezesetben mindenképp valami új kell mindkettőből, mert a HP saját tápja esélyesen nem fog menni az új lappal.Mondjuk valami ilyesmire gondoltam :
GIGABYTE H410M H V2 (rev. 1.0) 24000ft (3 év garral)
INTEL Core i3-10105F 3.70GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral (26000ft, 3 év gar) --> ez igazából egy finomított 10100F, 100MHZ-el magasabb az órajele, és vagy 100ft-al drágább mint a 10100F
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS - 16000ft
vagy ha még olcsóbban akarod :
TEAM GROUP 16GB Team Elite DDR4 3200MHz CL22 TED416G3200C2201 - 12000ft, de akkor nicns dual channel mivel egy modul, viszont később könnyebb bővíteni, mivel szerintem te nem vagy az a később bővítős arc, az első verziónál maradnék
(ezek új, iponos árak)Táp :
Sok az ajánlott, meg sok a nem ajánlott, jobb ha inkább rákérdezel egy adott típusra. -
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #160591 üzenetére
A 10100F egy remek választás, tulajdonképpen egy sokkal kevesebbet fogyasztó I7 7700K... Maga a CPU ára mára nagyon lement, a a hozzávaló lapok sem túl drágák már (pláne ha beéred egy egyszerűbb H-s lappal) és 16GB DDR4 sem drága, bár érdemes most venni, mert hamarosan megugranak a RAM árak. Én is elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem ártana még némi RAMot beújjítanom
(bár 32GB sem vészes, főleg, hogy játszani 16GB is elég legtöbbször)
Tápot már pusztán akkor is érdemes cserélni, ha 8-10 éves vagy régebbi. -
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #160555 üzenetére
Igazából a játék motorját többször frissítették már, és nem panaszkodhatunk mert a gyönyörű látvány mellett ígyis még egy kávédarálón is elment, hát mostmár nem annyira. A Q9400 meg 2008 augusztusi proci ha jól rémlik, tehát egy lassan 16 éves darab, a géped is köré korhű, tehát igen ... csereérett már.
Mi a terv, mit szeretnél venni? -
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #160539 üzenetére
Sajnos ez igaz. És a rengeteg ember meg oda van, hogy milyen jó, hogy frissül. Közben sokszor az is elromlik ami működik, a gépigény folyamatosan nő (nem csak a Winnek sokmindennek : gondoljunk csak a War Thunderre), ráadásul nekem ettől olyan érzésem van, mintha egy félkész valamit kaptunk volna az elején, amit állandóan tákolni kell.
Igen, amiben DDR2 RAM van, ahhoz már minden kellene... (így a CPU sem lehet több C2Q-nál vagy Phenomnál) Mondjuk ma már 40 ezer környékén ehhez képest ég és föld gépeket kapni, épp ma néztem körbe az aprón...
Pont Zoltán haverom járt úgy, hogy (C2Q, 8GB RAM, HD8450-es VGA) a War Thunder addig frissült, hogy egyszercsak kevés lett neki a VGA, és már el sem indul nekiA VGA csere meg problémás, mert brand gép (ráadásul Win7-nél újabb rá se megy), és bele se fér nagyobb VGA, meg a táp is kicsi és nem tudja cserélni, így a jövendőbeli VGA csere a komplett gép cseréjét fogja magával hozni. Ami már árban is más, és felhajtásban is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7 #160531 üzenetére
Abszolút egyetértek veled!
Kinézetben visszafelé fejlődött a rendszer, és állandóan rettegek, hogy melyik frissítés mit fog elb*szni. Eddig a Forza alatti kormánytámogatástól köszönhettem el, a Glideomtól, és a hangkártyám kontroll paneljétől, ez mind 1-1 frissítés után történt.Nekem is nagyon nehéz volt Win 7-ről váltani, nagyon nem akartam, de az új alaplapomnak már csak 10 alá voltak driverei, így 2,5 éve váltanom kellett.
Alapvetően sokáig igaz volt, hogy minden második Windows sikerült jól, de sajnos mostanában megtörni látszik ez a trend
a Win 7 óta nem jött olyan Windows amire azt mondanám ez tényleg jó. A 11-estől sem vagyok elragadtatva, full mac majmolás az egész.
A Win10-hez érdemes egy erősebb gépet beszerezni, szerintem 6th gen I5 (vagy 8th gen I3) és 8-16GB RAM alá ne add, ezeknél már egy SATA SSD is majdnem kötelező, de szerencsére a 120-250GB-os példányok fruttiért vannak, és az csak a rendszernek elég.
(ha olyan komolyan játszol és dolgozol mint én, akkor meg az 1TB M2 is szűkös lehet)
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #160535 üzenetére
Nem ítélkezem, az ítélkezik aki új gépet akar az emberrel vetetni
Egy Core2Duo T7250 procis gépen futtatom a Windows 10-et és egy i5 4690-esen a Windows 11-et.
Ameddig egy gép ellátja a FELADATÁT amire a felhasználó használni akarja addig miért kellene cserélni, persze ettől még meg kell próbálni követni a szoftverek változását pl. az a procis gépet már alapban Windows 10-el használtam volna (G4400, de azt az i3 6100-ra is jó a 10 sőt azon hasítana a 11 is)
-
PhoenixSzG
tag
válasz
7Sony7 #160531 üzenetére
Mielőtt nekivágsz, bizonyosodj meg róla, hogy a gépre feltehető-e a Win11.
-
válasz
7Sony7 #160531 üzenetére
Ha kicsit hamarabb rászántad volna magad a váltásra, a 7-es kulcsát is elfogadta volna a frissen telepített Win 11-már nem fogja, nemrég lőtték ki ezt a lehetőséget.
Érdemes kulccsal telepíteni, de lehet később is.
Legalább 8.genes CPU kell, hogy fel tudd tenni a 11-est, ha ennél régebbi a géped, újítani kell a gépen. -
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #160526 üzenetére
El kell engedni a Windows 7 kezét, mondtuk már. Sőt igazság szerint már a 10-est sem erőltetném (2 év múlva ugyanez lesz mint most csak a Windows 10 miatt lesz jajgatás) tehát érdemes egy húszáros vágással egyből a Windows 11-et feltenni.
A menete: MCT-vel (Media Creation Tool) készítesz egy ISO-t aztán letöltöd a RUFUS kis progit, bedugsz egy 8GB-os pendrive-ot a gépbe (remélhetőleg mindezt a folyamatot azon a gépen végzed amire telepíteni akarod) futtatod a RUFUS-t kiválasztod az ISO-t és kattintasz a továbbra ekkor feljön egy ablak, hogy (ha régebbi gép) hogy a hardveres korlátozásokat feloldja, bepipálod és ezután elkészíti a telepítőt. Ezután bootolhatsz róla telepítheted. -
patex1983
őstag
válasz
7Sony7 #160346 üzenetére
Van itt róla cikk is és így topikja is van.
Használom én is a gyerek telóján.
Tiltani lehet a felnőtt tartalmakat vele simán.
Én azt hiányolom, hogy pl. a böngészési előzményeit nem lehet az app-on keresztül megnézni. -
Wajk
addikt
válasz
7Sony7 #160344 üzenetére
Esetleg még nézd meg az ESET applikációját, az ingyenes verzió is elég és jókat mondanak róla. Family Link +1
-
SOAD19
addikt
válasz
7Sony7 #160229 üzenetére
Én se mondanám magam gyűjtőnek, csak megvettem pár órát, ami tetszik. Sokkal több órám nem is lesz, max 7-8, bár már az is sok egy kicsit. Azt nem akarom, hogy csak a dobozban, polcon pihenjen bármelyik óra is. Pont ezért vezettem be, hogy minden nap másik órát veszek fel. Igaz az Oceanust és az automata Glycine-t, inkább csak hétvégén hordom, azokat félteném a melóban hordani. A sárga gshockot meg nyáron hordom. Amúgy van másik hobbi, abba kellene több energiát fektetnem inkább. De nem sokára kivégzem, ezt az órázást, és több energiám lesz rá. Bár mindig van valami ami közbe jön, vagy a covid, most meg a ruszki aggresszió, ami leköti a figyelmemet, időmet a háború követése.
-
SOAD19
addikt
válasz
7Sony7 #160225 üzenetére
Pár éve, ha jól rémlik 2017 óta órázok, olvasom az órás topikot. Ahhoz képest annyira nem vészes a helyzet, mármint ami a darabszámot illeti. Gyerekkorom óta nem volt órám, aztán 6 évvel ezelőtt bekattant, hogy jó lenne valami karóra, mert bicajjal közlekedek és macerás volt mindig elővenni a telefont, ha kíváncsi voltam az időre, csak egyszerűbb rápillantani a csuklódon lévő órára. Így hát vettem egy nem túl drága gshockot: [link] De ugyebár, ez az óra nem igazán alkalmas, megfelelő minden alkalomra, túl sportos, így hát kénytelen voltam elfogadni, hogy venni kell egy olyan órát is, amit mondjuk inghez is fel lehet venni. Az nem volt megoldás, hogy ilyen kicsit alkalmibb eseményre egyszerűen nem veszek fel órát és problem solved, mert az ember csuklóján lesz egy fehér csík, esetemben egy kevésbé barna csík, az óra helye a nyári barnulás nyomán.
Így '19-ben elég akciós áron megvettem a Glycine-t egy amcsi webshopból (drop, korábbi massdrop). Majd ezután évente egy-egy plusz órával bővültem: sárga gshock, kék, acél tokos gshock, idén viszont borult a dolog: Dan Henry, és a 3-4 éve kinézett OCW-S100 is befigyelt, amit csak japánból lehet beszerezni, mivel valamiért japán belpiacosak az oceanusok. Most ősszel pedig előrendeltem a Nordicot, megnézem élőben milyen. Ha bejön, akkor a jövő évi óravásárlás is letudva. Amúgy korábban azt terveztem, hogy majd veszek 2-3 kicsit komolyabb, minőségibb, jó ár/érték arányú órát. Igazából nem sok olyan óra van, ami jó pár évnyi nézelődés után bejön és ami méretben és árban is megfelel. Vékony csuklóm van, 16 cm a kerülete, és ez meglehetősen behatárolja a szóba jöhető órákat. Az eddigi felsoroltakon kívül 3-400k-ig még talán egy kék Seiko Sharp Edge jönne be, ami igencsak jó minőséget nyújt, sokkal drágábbnak hat, mit amennyibe kerül, a szegény ember Grand Seikoja, ahogy szokták mondani.
És ezúton engedjétek meg, hogy promózzam a kronométeres srácok órás csatornáját: [link] (a videó második felében mutatják be az említett Sharp edge-ket).
Még valami: ahogy említettem bicajjal közlekedek egész évben, így ezen megspórolok kb. egy százast magamnak, mellé befigyel egy kis túlóra és máris megvan a pénz egy új órára. Cigizni se cigizek, inni se iszok, valamire meg, csak el kell költeni a pénzt. Jól meg tudom magamnak és másnak is érvelni az óravásárlásaimat.
-
SOAD19
addikt
-
-
Jamby18
senior tag
válasz
7Sony7 #159944 üzenetére
Szia! Hátul is tárcsa.
Igen a 20at én se értem. Befújta féktiszítítóval vagy szétszedte össze rakta.
Meg igazából azon agyalok, hogy ha ennyire fog a fék akkor a sàmsoniig nem tudom, hogy bírnà a belvárostól. Akkor már közelebb volt a mostani.
Meg ami a legjobban idegesít, hogy kicserélték a fél futóművet és előjön megint a hang. De ha el is múlna azt se tudom próbàlgatni mert fog a fék. -
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #159863 üzenetére
1. Marketplace (fészbukkja minden hülyének van - még nekem is - úgyhogy ezért alap)
2. Jófogás (mára a sok fúzió miatt szinte csak ez maradt (olx, apród stb) és ugye elég régi is mondhatni)
3. Hardverapró (mivel itt van fiókod ezért itt sem nagy kunszt persze limitáltabb a regiaztráltak száma egy Facebookhoz képesst, plusz ebben a topikban is szabad és érdemes betenni persze ehhez a Hardveraprós link is kell ez a feltétele, itt az összefoglalóban le is van írva. ) -
-
-
aldebaran
addikt
-
Wajk
addikt
válasz
7Sony7 #159615 üzenetére
pár éve még sokkal egyszerűbb volt, én akkor szereztem a gyerekeknek. Érdemes, hogy megkapják ha lehet a legújabbat, mert aztán csak a probléma lehet a menü eltérések meg office verziók miatt. Érdemes rászánni az időt. Egy link hátha segít:
https://www.microsoft.com/hu-hu/education/products/officehttps://tisztaszoftver.hu/gyik
+36 1 450 3070
munkanapokon 8:00-18:00-igHa nem müxik hívd őket bátran, biztos tudnak segíteni és évekig nem kell ezzel foglalkoznod. Én a legkisebb gyerekre regisztrálta, 5 gépre úgyis lehet telepíteni.
-
-
aldebaran
addikt
válasz
7Sony7 #159602 üzenetére
Online nem jó? outlook.com. Itt regisztrálsz egy email címet és 5GB tárhelyet is kapsz, még a suliból is elérhető, ha otthon marad a házi.
Vagy lépj be itt a sulid accounttal és le tudod tölteni az O365 telepítőt. -
mezis
félisten
válasz
7Sony7 #158879 üzenetére
Én egy okoskonnektort vettem. TUYA app-al csak On/Off, de HomAssistant szerverrel "mindent" mutat. Én csak feszültség történetet néztem (10V-al többet mér), de úgy emlékszem van teljesítmény és amper is.
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #158877 üzenetére
pl. Emos konnektoros fogyasztásmérő
Esetleg elnézhetsz helyi villamossági boltokba pl. Mixvill stb. és talán szállítási költség nélkül is hasonló áron (6-7k HUF) is megkapod.
Nekem is ilyen van. Talán túl sokat is tud, elég macerás beállítani. -
Diokhan
addikt
válasz
7Sony7 #158642 üzenetére
Azért ne keverd össze a hondásokat a BMW-sekkel, ha kérhetem. Merci és Honda összehasonlítás pedig egyáltalán nem releváns, hisz két teljesen más kategória. A japán mindig is az egyszerű beltér és tartós motor, jó elektronika fajta autó volt. A Merci, BMW stb inkább kényelmes és minőségi beltér, viszont motorikusan és elektronikusan katasztrófa...
-
torcsrent
tag
válasz
7Sony7 #158633 üzenetére
Szigorúan csak a kérdésedre válaszolva. Miért hazudna róla egy Hondás idő előtt az új f.s turbós háromhengeres csoda megbízhatóságáról, amikor garidő alatt meg is szabadul tőle? Már meg is válaszolja abban a pillanatban, hogy ez már nem a régi technika
Ma ott tartunk kb., hogy a karosszéria tovább fogja bírni, mint a motor. Ami eddig inkább fordítva volt. -
vlevi
nagyúr
válasz
7Sony7 #158574 üzenetére
Ha a HDD-t el akarod passzolni, és még a gondolatát is el akarod hessegetni, hogy rossz kezekbe kerül, és visszaállítja a törölt HDD adatait, akkor drasztikusabb megoldásra van szükség, mint egy sima formázás.
Ha nincs lehetőség képernyőmásolat (screenshot) készítésére, akkor az Easeusnak van egy ingyenes bitwipe programja.
[link] -
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #158424 üzenetére
Jó hát 1000km alatt azért nem lehet úgy megtapasztalni
Ez valami bőr belsős nem alap
De olyan jól szórakoztam vele
Úgy gyorsul mint egy sportautó, legalábis egy superb nem tudot lépést tartani vele
Meg pirostól elindulva a kipörgő kerekek (automata váltóval)Én annyi hibát érzetem hogy kicsit töröl az ablaktörlője, és a tempomatja hamar elveszi a gázt mikkor utolérek valakit
-
-
válasz
7Sony7 #158101 üzenetére
és vlevi:
Tévhitek és a valóság: Továbbra is meg lehet úszni a gyorshajtást
"A Május 1-étől élő változás viszont azt jelenti, hogy akár egy 1 km/órás túllépésért is bírság járhat, aminek az elméleti esélye ugyan megvan, de ennél összetettebb a helyzet. Az embert alapvetően kétféleképpen büntethetik meg:
Az üzembentartói felelősséget főszabály szerint a VÉDA ellenőrzi, telepített és mobil eszközökkel. Ezeknél megmarad a toleranciasáv, 100 alatt 15, 100 felett 20 km/óra az a tartomány, amikor még nem kaphatunk büntetést, és azt se felejtsük el, hogy itt még 3-4 km/órás pontosságból fakadó ráhagyással is számolhatunk. Ha a rendőr megállít, akkor viszont a jármű tényleges vezetőjét szankcionálják, ilyenkor nincs toleranciasáv, a rendőr akár 2-3 km/órás túllépésre is büntethet."
De hozzá kell tennem, hogy ezt eddig csak ezen az oldalon olvastam, ez maradt meg a fejemben, szóval lehet, hogy ők tudják rosszul és mindenki más jól írja, de aki 130 helyett 150-nel megy, az a 3 ide vagy oda már nem számít szerintem.
Illetve mintha olvastam volna valahol egy rendőrségi állásfoglalást ezzel kapcsolatban, de nem találom sehol.
-
mezis
félisten
válasz
7Sony7 #157904 üzenetére
Az új, Bosh szűrőnél csak az üzemanyagellátással kapcsolatos hibaüzenetek jelentek meg. Annyira "lyukas" lett a gázolajszűrő, hogy a kézi pumpával nem lehetett üzemanyaggal feltölteni a rendszert. A még újabb gázolajszűrővel meg csak megy, csak megy, mint a Duracell nyuszi. Átlagfogyasztás 5l alatt (szinte csak országút, 90km/ó).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest