Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SOAD19
addikt
-
-
torcsrent
tag
válasz
paatrick #150397 üzenetére
Schwechati finomító április óta áll karbantartás miatt, és nem sikerült befejezni majus 31-re egy baleset miatt (pont ebben az energiakrízisben sikerült bekövetkeznie
).
Ausztria stratégiai készletei megnyitva, ami 90 napra elég. Magyarország stratégiai készletei is megnyitva. A MOL szállít itthon már mindent, de nem a napi termelésből teljes egészében, hanem az állami stratégiai készletből is.
MOL-nál is közelegne az időszaki/szokásos karbantartás augusztusban, majd még ősszel is, de gyanítom, hogy ezek miatt nem lesz megengedett, vagy különben nagy hiány lesz megint a kutakon. A diesel lehet bajosabb, mert abból importra szorulunk. Ha netalán ez a szcenárió bekövetkezik, akkor megint jönnek hozzánk az üzemanyagturisták, és magas áron is (nem árstopos) le fognak fosztani minket. -
Salex1
őstag
válasz
paatrick #150000 üzenetére
Én az Auchanban vettem KELLYs márkájút. Kicsit féltem tőle, de mivel 1-2 szezon után megy a kocsi, nem akartam drágábbat venni most.
Közben voltam vezetéstechnikai tréningen, és nagyon jól szerepelt. Lepipálta a pár hónapos új VW-en lévő gumit (sajnos nem tudtam megnézni a típusát) a fellocsolt pályán mind vészfékezés, mind kikerülő manőverben. Összességében elégedett vagyok vele, az oktató is azt mondta, ne vegyek más gumit erre a kocsira. -
-
-
tahepa
senior tag
-
Shokkolo
addikt
válasz
paatrick #148649 üzenetére
Akkor nem is túloztam a számokkal
Az a "baj", hogy hiába drága, tényleg jó a lencséje.
Anno egy doki ismerősöm (nem szemész, de ugye tanulta az alapokat) mondta, hogy ha veszek, akkor már jót kellene, mert egy rosz lencse akár árthat is.
De ha szerencsémre nem, abban az esetben haszna akkorsem sok vanFelpróbáltam egy 1500 ft-os replikát, láttam, hogy jó lesz ez... és elkezdtem a kutatást.
Akkor jöttek az elkeserítő számok.
Cserébe sok-sok éve nyúzom már a cseredarabot is, nagy megelégedéssel.Ui:
Azért a tiédet irigylem kicsit
Amikor én kerestem, már nem találtam az ezüst kereteset -
tahepa
senior tag
válasz
paatrick #148274 üzenetére
Tankolni nem akartam . Benzin nincs , csomagátvétel nincs , kiszolgálás nincs , flegma szöveg és ábrázat van.
Ez a kút a taplók gyújtőhelye lehet mert már több alkalommal is ezt tapasztaltam...máshol ilyen kútnál még nem. Egymásba ért a f.szuk a pult mögött de kiszolgálás az nincs. Gratula.
Sajnos előre kifizettem a csomagot így nem akarok elállni az átvételtől. -
Atomantiii
addikt
válasz
paatrick #148220 üzenetére
Reggel 7 előtt is nagyobb forgalom volt ma is, talán a héten is. Vígkedvűn már 6:40 körül alig találok szabad parkolót fa alatt a rendes parkolóban, azért általában 7 körülig mindig lehetett találni. Vagy mindenki hamarabb indul fene se tudja. Bár hogy szét lett szedve a Petőfi tér ott sem tudnak most parkolni, biztos közrejátszik az is.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #148211 üzenetére
Auchannál kb 3 kocsi állt sorba egy kúthoz, pont 11-kor állt ott a tartálykocsi is, szóval hozott cuccot. Shellnél voltak összesen 5-en. Nincs itt semmi látnivaló
Azt mondjuk nem értem miért van ekkora forgalom mindig napközben
mindenkinek ennyire mobil lett a munkahely?
-
Shokkolo
addikt
válasz
paatrick #148207 üzenetére
Ilyenkor egy kicsit mosolyogtam valahol legbelül, hogy tegnapelőtt, még a nagy őrület előtti pillanatban tankoltam.
Nem pánikból... hanem villant a szegénységjelző, meg mellé, hogy "bitte tanken".Ha megláttam volna ezt az őrületet, inkább hazamegyek és lerakom 1-2 hétre a kocsit
-
bul07
nagyúr
válasz
paatrick #147751 üzenetére
Mondjuk fizetsz egy helyen tök mindegy
A kasszás be van avatva és a klónozó készüléken is áthúzza a kártyát, így a kártyából már tudnak másikat készíteniAztán mennek vele vásárolni szigorúan a pin alatti összeget fizetve
Sose nézik meg ki milyen kártyával fizetRégen meg neten lehúzni könnyebb volt, elég volt csak lefényképezni a kártyát, minden szükséges adat rajta volt a netes fizetéshez
Mára a sms-es megerősítés miatt sokkal nehezebb -
RandomName
senior tag
válasz
paatrick #147186 üzenetére
Ez egy rohadt jó kezdeményezés, de az vele a baj, hogy nincs mögötte háttér. Tehát simán előfordulhat az, hogy felnyomják, és utána azért kapsz ilyen leveleket. Simán előfordulhat, hogy troll a gazdája, és egy idő után eladja a mail adatbázist. De az is előfordulhat, hogy azért létezik az oldal, hogy csekkolják a spam-ekhez az aktív mail fiókokat....
Gondolom ez a security része megvan. -
mghltm
addikt
-
RandomName
senior tag
válasz
paatrick #145477 üzenetére
Ez az amikor a tőzsdei működést átviszik a művészetbe.
Az első aukción mindenki a műre licitált.
A "féligiratmegsemmisítés" óta a "mű" más kontextust kapott. Az első ember aki licitált, és megnyerte, az olyat látott amit mégegyszer nem fog, mert egy papírt kétszer nem lehet iratmegsemmisíteni. Ráadásul ez nem ment magától, valakinek ott meg kellett nyomni a gombot, mert nem tudhatod, mikor, hol, miért lesz aukción a mű....
Azaz a vásárló ott nem a művet vette meg, hanem a műsort mellé.És ez bizony felértékeli az ezutáni tulajdonátruházásokat, mert sosem tudod melyik jelenlegi tulajt keresi meg Bansky, hogy "a távirányító még megvan. Add el, és folytatjuk".... Sokan jogi okokból sem merik bevállalni, sokan befektetési szempontból nem merik bevállalni, de az értéke növekszik, mert mindenki azt várja, hogy jöjjön az alkotó, és fejezze be amit elkezdett....
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
paatrick #144018 üzenetére
A Piac utcán a Spuri futóboltban szokott lenni láb elemzés pár havonta, ott kamerával felveszik a futópadon a pár perces futást és szoftver elemzi, ez alapján megmondják van-e valamilyen olyan ok, ami esetleg speciálisabb cipőt igényel.
Egyébként, ha eddig nem futottál, most kezdenéd és abszolút kezdő szinten tennéd ezt 10-20 percekkel naponta, arra nem kell kiemelkedően nagy tartósságú modell. Érdemes először megnézni, hogy ahol laksz, ott milyen lehetőségek vannak futni. Az aszfalton, betonon a nagyobb csillapítású cipők esetén is előfordulhat, hogy fáj majd a térded, a bokád, egyrészt a kemény talaj miatt, másrészt mert nincs hozzászokva az ilyen jellegű terheléshez.
Ha van lehetőség, érdemes út mellett, a füves részen futni, vagy parkban, esetleg a városban itt-ott megtalálható szabad hozzáférésű rekortán pályákon (DEAC pálya, Oláh Gábor utcai atlétikai pálya, Nagyerdei Stadion futókör, stb.). De egy sima füves rész is tökéletes lehet kezdetben. Ezeknél sokkal kisebb a terhelés, kevésbé terheli az izületeket. Az ilyen vad füves parkok esetén (amellett hogy természetesen érdemes figyelni az esetleges lyukakra) a boka és láb izomzatát is jobban fejleszti, mint egy sima egyenes betonpálya.A kezdetben egyébként napi 10-20 percre szerintem nem kell feltétlenül drága cipő, egy korrektebb 10-15 ezer forintos Adidas, Nike, Decathlon saját márkás bőven jó szolgálatot tesz sokáig. Ha idővel növeled majd a távot, vagy időt, akkor lehet érdemesebb nézni akár spécibb cipőt.
-
aldebaran
addikt
válasz
paatrick #144018 üzenetére
Itt van lábvizsgálat is és úgy ajánlanak cipőt. Felveszed a cipőt, megnézik, hogy mégy benne, hogy futsz... Nem olcsó, de van vizsgálat és tapasztalat. Nem vettem innen cipőt, de láttam, hogyan ajánlják, hogyan működnek...
-
RandomName
senior tag
válasz
paatrick #142962 üzenetére
Kötelezővé tenném a cikkek dátumozását....
Amiről az ír, már nagyrészt elkészült. Vízjáték, virágpiac, szobor, stb.... Nem tudjuk mi változott azóta. (Mint ahogy Sámsoni úti aluljáró se lett végül.)
Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy a régi városháza idei felújítása, és a még el nem készült mélygarázs egymáshoz képest milyen sorrendben fog bekövetkezni, de szerintem a városháza hamarabb lesz, mert az ott dolgozók már azt mondogatják, hogy pár hónap múlva költöznek, és tuti nem terhelik a környéket egyszerre két nagyberuházással.... -
Shokkolo
addikt
válasz
paatrick #142960 üzenetére
meglepődnék... ott 99,999999999% -ig biztos vagyok benne, hogy nem lesz.
Nemes egyszerüséggel le kellene rombolni érte az épületet, illetve a belváros alatt hihetetlen méretű alagútrendszer húzódik.
A régi városháza alatt ennek "csomópontja" van, amit használnak is irodának illetve irattárnak. -
Cs1csó
titán
válasz
paatrick #142957 üzenetére
Hú, ez ciki. egyetlen megoldást látok: BRUTÁLISAN sok mélygarázst kellene építeni méghozzá az automata fajtából tehát kiszállsz a kocsiból azt meg elnyeli a parkolóház gyomra és sok ilyennek kellene lennie annyira soknak, hogy előbb utóbb a felszíni parkolókat akár meg is lehessen szüntetni és így ahol eddig pl. 2 sáv volt mert két szélen álltak az autók akkor ott lehetne 2x2 sáv.
Persze a bilibe lóg a kezem de más út nem nagyon van esetleg növelni a tömegközlekedés minőségét és autómentes belvárost kialakítani. -
gps76
őstag
válasz
paatrick #142182 üzenetére
Nekem van nyári gumi, szép alufelnivel csak emlékezhettek, kértem tanácsot mit lehet tenni, ha kátyúban megsérült.
Bejelentettem a közúthoz, visszadobták nem ők kezelik. Ment a levél az önkormányzathoz, kb. 2 hét után jött a válasz, hogy küldjek vissza fotókat, forgalmi, jogsi képét, meg írjam le mi történt. (érdekes, mert amikor jött a levél aznap betömködték a kátyúkat). Visszaküldés után, kb. 2 nappal hívott egy biztosítós, hogy kijön megnézni a gumit, felnit. Ki is jött, vihetem gumishoz, kérjek számlát saját névre, aztán küldjem el a számla fotóját a biztosítósnak, utána utalják a pénzt( 55000 a gumi,új tipus 1 helyen lehet kapni, mert új autókra teszik, nem koptak még le, nincs kereslet irántuk, kb. 10000 a felni javítás). Úgyhogy pozitív a hozzáállása a önkormányzatnak. -
RandomName
senior tag
válasz
paatrick #142120 üzenetére
Beszámolt szart az is elad neked, mert a beszámolt autókat nem a roncstündér változtatja füstté egy péntek 13-án, DE, mellé elmondja, hogy szerinte mi a baja, és mit kalapált ő rajta, és kb mit fogsz rákölteni. És itt fog jönni a nepper kedvenc mondása. Akinek van pénze majomra, annak legyen pénze banánra.
Nem mindegy, hogy vásárlás után egyből 3-400e megy bele az autóba, mert élből szar, vagy ezt le tudod vetíteni havi 50-120e forintra,, mert tudod, hogy mire, és milyen sorrendben érdemes költeni.... -
-
bul07
nagyúr
válasz
paatrick #141541 üzenetére
Mondjuk én nem értem miért lett ez most annyira felkapott, mert az index írt egy Fake hírt hogy kötelező lesz, amúgy nem értem miért nem vizsgálják ezt is hogy hamis információk terjesztése
Bár lehet hogy valamelyik fideszesnek volt pár millió darab FFP2-es maszkja eladó és így csináltak neki üzletet
-
sto1911
veterán
válasz
paatrick #141530 üzenetére
Annyibol nem hulyeseg, hogy ugye elozo hetvegen is le volt szervezve Astrara, es "rendszerhiba"
miatt elmaradt. Ezert kellene szegyenkezni.
Nagymamad biztos ELLENZEKI!@#141532HUTCHDB: lehet, viszont az elmult tiz napban volt egy nagy derrel-durral beharangozott, majd elmaradt oltas, lsd. fentebb.
Amugy mit vizsgalnak be rajta? Laborban, mint a tobbit, mielott ENGEDELYEZIK? Mert ugye az engedelyezes a kerdes, nem az, hogy lejart-e a felhasznalhatosaga. -
sto1911
veterán
-
sto1911
veterán
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #141398 üzenetére
Forgószékpara 1201. felvonás:
Írt a vivax hogy az Antares Novello székhez valami kínai alkatrész kell és majd júliusban kapnám meg. 4 hónap múlva
Szóval helyette ezt tudták felajánlani, ami van is a gyárban: Antares Avalon. Elvileg 1-2 hét és megjön de én már csak akkor hiszem el ha benne ülök.Komolyan mondom Kína behozna valami kereskedelmi visszaszívatást fél Európa tönkremenne annyira ki vannak már szolgáltatva.
-
bepken
veterán
válasz
az a baj, hogy bármennyire szimpatikus a kínálatuk, egyszerűen nem fogom tudni a közeljövőben megoldani, hogy bemenjek hozzájuk.... csak hétköznap 16:30-ig vannak nyitva, és az egyetlen héten, amikor szabin leszek mostanában, az egész ország le lesz zárva.
emag-tól rendelt már valaki bármit, amit nem közvetlenül ők forgalmaznak? csak mert nagyon félek, attól, hogy a másik kiszemelt széket megvegyem náluk, mivel romániai cég forgalmazza. mármint az esetleges ügyintézés körülményességétől félek. [link] vagy [link]
-
tm5
tag
válasz
Tetszik, biztosan jó lesz. Érdekel, hogy milyennek tartod majd hazsnálat közben.
Én egy 18 éve a Vivaxban vett széket nyúzok, klasszik főnöki bőrszék szék, nagyon drága volt, de akkor még le tudtam költségelni. Szóval ideje lenne cserélni nekem is és ez a fazon, amit választottál tetszik. -
bepken
veterán
válasz
paatrick #141336 üzenetére
én is körbenéztem, de nem sokkal lettem okosabb. igazából már annyi nézegetni való sincs, mint decemberben...
egyetlen szék volt q lutzban, ami valamennyire is szimpatikus volt, már nincs is fenn oldalukon, bemutató darabot meg nem tudom megvenni annyiért (én mondjuk nem kérdeztem meg senkit, hogy van e mondjuk raktáron vagy utolsó darab, hiba volt....) - ez volt az a szék: [link] - a 20% kedvezménnyel olyan 52 ezer lenne.
szóval nem volt nagy siker :(
-
bul07
nagyúr
válasz
paatrick #141387 üzenetére
Amiket megnyitottam cím elolvasása után annak kb 30-40%-ban nem volt saját kép
Köszi a linket, de ugye ebből is hiányoznak fontos infók akár a garancia, vagy hogy szolgáltatótól lett e véveEz igen , ez egy rendes hirdetés nem egy összeokádott valami
El is küldtem öcsémnek hogy nézzen rá -
sto1911
veterán
válasz
paatrick #141312 üzenetére
Koszi! Latom elore-hatra is lehet donteni nehany fokot, de nekem nincs ra szuksegem. Stabilan, fuggolegesen tudja tartani a monitort?
Ugyanis egy regebbi fali tartom az elore dontotte kicsit, barmit csinaltam vele.
Mennyire log elore? Nekem pont arra kellene, hogy a jelenlegi helyzetnel kicsit hatrebb keruljon a monitor, ugyanis a talpan mar nem tudom hatrebb vinni a monitort.Igazabol nekem egy egyszerubb is eleg lenne, amin tudok magassagot allitani, illetve allora forgatni.
-
bepken
veterán
-
bepken
veterán
válasz
paatrick #141282 üzenetére
mármint jól értem, hogy ott ledumáltátok, hogy milyen igényeid vannak és az alapján összeraknának neked egy custom széket?
vagy ki is tudtál próbálni valami minta darabot?
nekem weboldalon vannak olyanok, amik tetszenek az említett márkából, de ha nincs lehetőség kipróbálni.....úgy nem sok értelmét látom oda bemenni.
-
bepken
veterán
válasz
paatrick #141237 üzenetére
felhívtam ma én is őket, nekem is István út 6. 1. emelet címet mondtak, tehát elvileg nem kamu
még annyit sikerült nálam szűkíteni a dolgokon, hogy az én "60ezer körüli" kategóriámban csak az ANTARES márkát tudta ajánlani. miután megemlítettem, hogy az oldalukon nincsenek fenn az árak, javasolta, hogy a gyártó oldalán nézelődjek
nem tudom, mennyire keressük ugyanazt a kategóriát, de így weboldal alapján egész normálisakat forgalmaznak és nem csak gamer székeket!
-
betyarr
veterán
válasz
- IKEA - nincs semmi raktáron
pedig a markus irodai szék nagyon ajánlott,ha nem filmnézős-elterülős szék kell.de ugye nincs raktáron.amúgy tapasztalat,hogy kb. semmit nem érnek ezek az irodai székek.ha műbőr,akkor 1-2 éven belül berepedezik/lehámlik.a szövet egy fokkal jobb ebből a szempontból,de azoknál is előjönnek a rigolyák: elkezd nyekeregni a mechanika és/vagy könnyen kiülhető az ülőrész és kényelmetlenné válik.sajnos ~10 év alatt 5 különböző irodai széket "ültem széjjel",pedig csak du./este + 7végén/ünnepnapokon használom
-
bepken
veterán
válasz
szintén széket keresek pár napja és ugyanilyen problémákba ütköztem
Vivax-ot én is kerestem neten, hogy most akkor vannak e vagy sem.. (mondjuk felhívni lusta voltam eddig őket
) - jó pár éve egyik jóbarátom vásárolt náluk széket, azóta is megvan neki is elégedetten használja, ezért gondoltam én is rájuk.
mondjuk én még szarabb helyzetben vagyok, mert én már azt a 100ezret is sajnálom egy székre kiadni...én olyan 60 körül nézegettem székeket neten, de azzal mind annyi a gond, hogy nem tudok beleülni és kipróbálni. visszaküldözgetéssel meg nem szívesen szórakoznék.
egyszóval: én is várom az ötleteket!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest