- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
patex1983 #163530 üzenetére
Cica topik van itt is.
-
mongo
tag
válasz
patex1983 #162564 üzenetére
Láttam már egy pár panel lakás vezeték cseréjét.
Padlóban, falban, mennyezetben való véséssel vagy álmennyezetből "lelógatott" kábelcsatornával.
A falon kívüli kábelcsatornában való elhelyezés a legolcsóbb, legegyszerűbb, de nem igazán lehet úgy megoldani, hogy sehol se látszódjon, így nem a legesztétikusabb, de szerintem ez a legolcsóbb, legtisztább megoldás. -
RandomName
senior tag
válasz
patex1983 #162547 üzenetére
Zajterhelés, kosz, idő.
Statikai terhelés miatt a dobozhelyeket vizes fúróval lehet kifúrni.
A vénkertben falra, és falhoronyba ragasztott vezetékek vannak, azoknak a helyére nem fér be az új, azaz marad a horonyvágás és vésés a hirhedten kemény házgyári betonban. Jellemzően korszerű, de karbantarthatatlan rendszert kapsz, mert bár a vezetékek újak, de a technológiából adódóan ugyanúgy cserélhetetlenek mint a régi esetén....
És drága is lesz. -
válasz
patex1983 #161754 üzenetére
tarkanyi.hu
A város legrendesebb ügyvédje, és még normális áron is melózik. Tamás és lánya, valamint a társuk József is okosak, korrektek.
Az egyik ingatlan üzletnél a vevő ügyvédje volt, de annyira normálisak voltak hogy lecseréltem a sajátomat rájuk. -
Shokkolo
addikt
válasz
patex1983 #161754 üzenetére
Tudok, Dr Budai Ferenc (Liszt Ferenc utca).
[Kamarai Link]
Nekünk ő vált be, adtunk is el, meg vettünk is a segítségével. -
lorcsi
veterán
válasz
patex1983 #161727 üzenetére
Eloben en is megneztem az osszes tetszo markat es keretet, csak utana neztem neten is merettel egyutt
de q idegesitett a 2. Bolt utan, h azt se tudjak mit arulnak, meg nagyon le akartak huzni
sima egy fokuszu, de eros es ezert a vekonyitas dragitja, de azert nem 1.7-et kertem…es megis ugy araztaa tied az nem vastag, normal lencse ugymond
rohogom magamba ezt a mindenfele reteggel…csak duma. Marketing
Jo 15 eve is ugyanezekkel a retegekkel adtak.. de megkockaztatom 20 eve is
kekfenyszuro amit ugymond igeny szerint kerhetsz.. ez olyan 2-5 ezer koruli
egy fokuszunal ami dragit az a vekonyitas, de az nagyon..2-3*kinaiaktol en is rendeltem
de elsore csak keretet mertem
nem mondom, h vacsk
de a jo az nem ilyen
otthonra elmegy
de amiket utcara is felveszek.. azok masabbak -
hucsikoi
senior tag
válasz
patex1983 #161228 üzenetére
Ez engem is meglepett rendesen.Én is pont erre gondoltam, hogy mi van akkor, ha megrendelés után felszámol egy jókora összeget.
Biztos, hogy nem jogszerű. A GVH kommunikációs vezetőjével volt egy rádióbeszélgetés, ahol elmondta, hogy szállítási költségként csak az az összeg szerepelhet, amennyiért az eladó feladja. -
diablo1984
veterán
válasz
patex1983 #161145 üzenetére
A CCC-nek is leírtam a véleményemet mailben, bele írtam mindent, ma válaszoltak, hogy egyértelműen a szakértőnek van igaza, hogy fizikai sérülés okozza az adott rész leválását a (szakértő szerint is) műbőr részről. Ezért elnézésemet kérik a kellemetlenség miatt és cserélik, illetve ha nincs azonos méret, akkor visszaadják az árát.
De ezt is gondolom azért, mert a szakértő is megerősítette, hogy (hitvány minőségű) műbőr van a bőrnek feltüntetett cipő legjobban igénybevett részén.
Valamilyen szinten örülök az igazamnak, viszont ahogy nézem, 45ös nincs belőle már.... -
paatrick
őstag
válasz
patex1983 #161166 üzenetére
Én most fogadtam hűséget a Vodánál (TV+net) és így az eddigi 8000-es havidíj lement 5500-ra
, előtte is a vodánál voltam. Meg is lepődtem, mert mikor kötöttem olyan 6500 körül számoltuk. Aztán küldtek valami e-mailt hogy van még korrekció és az új számla már 5500-ról jött.
-
bepken
veterán
-
-
RandomName
senior tag
válasz
patex1983 #160475 üzenetére
Az szép. Nekem a Google Térkép ezt a linket adta:
https://www.facebook.com/furedisorozoKöszönöm.
Szerk.: Akkor mint Google idegenvezető szerintem amíg ott ülök, átjavítom. Legyen nekik karácsony...
-
-
bul07
nagyúr
válasz
patex1983 #160154 üzenetére
Hát igen nem véletlen zárnak be tömegesen az üzletek vendéglátóhelyek
Vagy elkezd spórolni a hozzávalókkal így a minőség romlik, vagy nagyon drága lesz, vagy bezár
Lassan köztes megoldás nem lesz, hogy jó is és nem méregdrágaKedvenc éttermembe is változó de náluk a mennyiség és a készítési idő ami lutri
Mátyás Ranch Étterem[link] Berettyóújfalu
Készítési idő nagyon sok is lehet akár 60perc is, de min általában 25perc, ugye hogy a béreket lent tartsák a konyhában nem annyian dolgoznak mint régen, így ha jön telefonos rendelés nagyon megnőhet a idő
Étel mennyisége, na ezt nem tudom mitől függ, van hogy olyan sok hogy nem is tudom egyszerre megenni, de máskor még a körettel is spórolnak és éhes maradok
Ha kipróbálnátok érdemes telefonon megrendelni, 3000Ft alatt van a körettel együtt a frissen sültek
Két kedvencem van
Sertéskaraj hagymás kacsamájjal töltve
"Ahogy Mátyás szereti" ez is kacsamája csak itt a húsra ilyen ragu formájában kerül -
bul07
nagyúr
válasz
patex1983 #159875 üzenetére
Szerk
Hopp nem neked ment volna
(#159890) Cs1csó hozzászólására válaszoltam volnaAha csak van ám 3D, 4DX és van ScreenX, a és van VIP lehetőség
Én szeretem a 3D filmeket, a 4DX meg nem is beszélve, látvány filmekhez a 4DX nagyon sokat hozzátesz ha jól megvan komponálva
(persze volt már hogy nem jól volt komponálva és hiány érzete volt az embernek)
Sajnos a ScreenX-t még nem próbáltam, de lehet ha úgy alakul akkor pótolom csak ugye ez csak Budapesten vanAhhoz lehetne ezt hasonlítani mint meg lehet nézni egy sporteseményt a tv-be is, meg meg lehet nézni lelátón is, nem lesz ugyan az az élmény, még ha a lelátóról nem is lehet látni mindent
-
D@niel
addikt
válasz
patex1983 #159511 üzenetére
Jól tetted.
Pár éve itt a deréken a dohányboltban volt a szitu, bemegyek, régimódi szokásom köszönni. Kiscica ki sem bújik a viber mögül, kérdezem "van xy italotok?", erre "hát miért nem nézed meg hátul?" mondom, "elnézésed kérem", csuklóból kifordultam és úgybeb...becsaptam az ajtót, azt hittem tokkal kiszakad.Valahogy meg kell velük értetni (nem nekem, az oktatónak, tulajnak. stb.), hogy ha nincs vásárló, fizu sincs.
Viszont, amíg pár ilyen vásárló legközelebb simán csak máshova megy, a tulajnak ez kiesés, a primitív alkalmazott meg gondol egyet, és új helyen kezdi elölről.
Mert ez nem a "kezdő, nincs rutin" szitu, lásd tegnapi biohair. Ez egyszerű érdektelenség, amitől öklendezek.
Hajdúszoboszló mol kút múlt héten este 8-kor, kislány (viselkedése alapján) ugyanez volt, simán írtam egy véleményt Google-n. A többit majd a vezetőség. -
KROK640
nagyúr
válasz
patex1983 #158795 üzenetére
HUh, megnéztem a profilt, két kép van ami konzisztens, de simán lehet lopott, pláne, hogy az egyiknél gyakorlatilag ki is van takarva az arca ... a harmadik képen meg nagyon másképp néz ki.
Persze Los Angeles .. meg Ludwigshaften ... full kamu az egész profil, kamu ismerősökkel, alig egy hónapos múlttal ... -
zolikaDB
veterán
válasz
patex1983 #158041 üzenetére
Nagyjából ja. Bár én is az 1983-hoz közel születtem.
Kb. sejtem, mit akar jelenteni a sneaker cipő, de amikor én tornacipőt hordtam/vettem/használtam, az nem olyan volt, mint manapság a sneaker, DE nekem 48-as lábam van, tehát azt hordok, ami van raktáron(#158060) KROK640: jó, jó, boomer vagyok, de akkor is, mennyivel másabb volt az autóipar "akkoriban".
Gondoljatok bele, elporladt, beposhadt a kárpit, de azon túl 70 év után is kevés hibával útrakész ez a verda is (úgy, hogy sosem hallottam a márkáról, ami amúgy már nem is létezik): 74 éves pajtalelet "Nash"
Annyira érdekel az ilyen talált vasak élettörténete, mit láttak az elmúlt évtizedekben, mi a történetük, miért álltak, ki volt a gazdájuk és a többi...
Hogyan tervezték, milyen gépekkel állították elő a szerszámokat a gyártáshoz, hogy, miből lett az, ami 70 év után is tart... -
RandomName
senior tag
válasz
patex1983 #158041 üzenetére
Inkább csak ilyen érdemes kicsit túlbonyolítani.
Van amikor valaki mondja, hogy sz*r az X márka, mert neki 2 hónap alatt leszakadt a lábáról. De a történetből nem derül ki, hogy milyen cipő volt.
A legtöbb sportcipő az sportolási időtartamra van kitalálva. Pontosabban az átlagos edzési idő körül van belőve a napi hordási ideje. ami jellemzően 4 óra.
Ezen kívül a legtöbb cipő súlykorlátos, 85-90 kg fölött erre külön figyelni kell.Én pl csak hétvégente hordok nem munkaruházatot, de akkor kb+ 10 óra. Így én figyelembe véve a hordási időtartamot, a súlyomat, gyakorlatilag a túracipők között találtam olyat ami alkalmas arra, hogy használjam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
patex1983 #157987 üzenetére
Igen, az ember sokmindneről megtudja győzni magát. Én is pont így voltam 2009-ben mikor az akkori gépmen már egyre kevsebb cím indult el. Eleinte nagyon hiányoztak a játékok, aztán győzködtem magamat, hogy kinőttem már ebből, meg ne érdekel.
Aztán mikor meglett az akkori új gépem, akkor az első félévben-évben a bekapcsolt állapotának 95%-át velem játszva töltötte.Nagy néha még egy-egy haverokkal való kocsmázást is ellógtam ha valami épp nagyon izgalmas címre leltem.
Azt hiszem akkor fogalmazódott meg bennem, hogy én már valahol mindig gamer leszek. Ezért is zavart részben a cripto lufi, ugyanis pont 2020-ban amikor új VGA-t akartam venni indultak el felfelé a cripto miatt az árak, és volt az, hogy idén január 3-ig nem tudtam VGA-t venni. Két nehéz év volt, sok engem érdeklő címre rápróbálni sem volt érdemes, szépen gyűlt a lista, de régebbi játékokkal elvoltam, aztán most meg akkora listám van, hogy szerintem idénre elvagyok látva akkor is, ha 1-1 címet elkaszálok. -
Cs1csó
titán
válasz
patex1983 #157751 üzenetére
Tudatos döntés, ezért nyomatják az automatákat és próbálják a futárokat "rugalmasabbá" tenni.
Ugyanaz a történet mint az önkiszolgáló kassza vs. normál pénztárossal üzemelő kassza között.
Gondolom ez a bolt sem az övék hanem bérlik, és ugye ott dolgoznak egy időben 2-3-an tehát tuti vagy 6-an legalább, van még a bérleti díjon felül rezsi, ezt mind szeretnék felszámolni.
Tehát ahogy írtam az elején ez tudatos döntés.Azoknál a boltoknál ahol esetleg még maradt a személyes ingyenes átvétel ott a hasonló üzleti modellel bíróknál is ki fog kopni ez előbb utóbb ahol nem az jellemzőn olyan "webáruház" aminek EGYETLEN fizikai boltja van ami jellemzően a központjuk is tehát azt vélhetőleg megtartják (mondjuk akár az is lehetséges hogy ott a hátsó helyiségekben van a "back office" tehát ott is kezeli a weboldalt a megrendeléseket)
Sőt sok ilyen bolt végez kisebb cégeknek IT munkát vagy akár némi szervizes melót is vállalnak stb. tehát náluk a fizikai bolt mint ilyen fenntartása nem jelent extra költséget.A legnagyobb baj, hogy lassan már lehetetlen bármit MEGFOGNI, MEGSZAGOLNI, stb. semmit sem lehet megnézni, kipróbálni stb.
Pedig vannak olyan dolgok ahol ez fontos lenne pl. egy PC egér vag PC billentyűzet vagy hasonló eszköz. Na de elég a kesergésből, ahogy Morpheus mondta a Mátrix-ban: "Üdvözöllek a való világban" (ha jól emlékszem, láttam már vagy egy tucatszor legalább de már a legutolsó is régen volt) -
Cs1csó
titán
válasz
patex1983 #157746 üzenetére
Az Edigital "érában" sem volt valami nagy eresztés ez a boltrendszer az INGYENES bolti átvétel volt az egyedüli jó dolog (kb. mint ha csomagautomatához mentél volna csak itt készpénzzel is tudtál fizetni igaz némi sorban állás is közbejöhetett) Aztán amikor megvette őket az EMAG először örültem hiszen mire számítottam:
- most már az EMAG-ról rendelt cuccokat is át tudom venni, azaz kvázi MINDENT hiszen az EMAG-on nagy a termék paletta és viszonylag jók az árak is.
Aztán telt az idő és még nem jelent meg a debreceni boltban történő ingyenes átvétel, majd végül teljesen EMAG lett akkor kiderült, hogy CSAK AZ EMAG ÁLTAL FORGALMAZOTT termékekre érvényes az ingyenes átvétel, majd jött az újabb "fejlesztés" és pikk-pakk már a bolti átvétel sem ingyenes.
Úgyhogy akár be is szánthatnák és sóval is behinthetnék a FIZIKAI bolthálózatukat, mivel SEMMIT SEM ÉR.
(talán még cuccot sem lehet visszavinni hanem azt is futárral kell egyeztetni vagy automatába kell beletenni ha belefér)
Magyarul a birkákat (minket) terelnek az automaták és a futár felé, de ugye az automatába nem fér bele minden a futár meg akkor jön AMIKOR NEKI TETSZIK. (ebben futárcége válogatja van némi javulás tehát nagyjából belövik, hogy mikor várhatóak és esetleg telefonon is lehet módosítani mert ugye egy átlagos ember a nap "aktív" 12 óráját tehát reggeltől estig JELLEMZŐEN két helyen tölti: OTTHON vagy MUNKAHELY és ugye hogy melyik helyen mettől meddig tartózkozdik egyénenként is változó)
Az EMAG-ról érzelemmentes, objektív, mértéktartó, elfogulatlan, független, megfontolt, hűvös, elfogadó stb. véleményem: -
KROK640
nagyúr
válasz
patex1983 #157746 üzenetére
Létezik, az más kérdés, hogy mire mész velük. Januárban monitorért mentem be oda, és volt is nekik ott készleten egy darab. Viszont elvinni nem vihettem, hanem akkor megrendelik, és holnap viszi nekem a futár, mert ez bemutató darab és nem vihetem csak úgy el.
Sebaj, másnap hozta a futár, csak ezzel esetleg számolj. -
SOAD19
addikt
válasz
patex1983 #156947 üzenetére
"De annak idején is ilyen tünetekkel terjedt valami, amit elkereszteltek covid-nak és tönkrevágták vele az országot, az embereket...."
Azért remélem nem azon a véleményen vagy, hogy gyakorlatilag egy kicsit módosult influenza szerű járvány volt a covid, ami túl lett lihegve? Nekem hajt meg 60 eleji ismerősöm, aki nem volt annyira rossz egészségi állapotban azért, hogy egy sima kis influenza szerű cucc elvigyen. Elég sok viszonylag fiatal embert is elvitt, ez a kis új influenza...
-
Cs1csó
titán
válasz
patex1983 #156557 üzenetére
Alapvetően kétféle lakásvásárlás van:
1. amikor már VAN egy ingatlan amit el kell adni, és annak az árából venni egy másikat (azt, hogy ez a másik ingatlan olcsóbb vagy épp drágább és a megtakarításokat kell beletenni, vagy hitelt kell felvenni stb. az itt most kevésbé releváns)
Ebben az esetben kevésbé számít, hogy épp válság van vagy épp dübörög a lakáspiac: mert ha válság van és olcsón tudod eladni az ingatlanodat DE a másikat is olcsón tudod megvenni.
Vagy épp ha dübörög akkor drágán tudod eladni az ingatlanodat de a másik ingatlant is drágán tudod csak megvenni.
Tehát hiába sipákol valaki, hogy pl. a válság alatt eladott egy panelt 10 millióért ami most 30-at ér ha a befolyt árból vett egy 10 milliós kertes házat ami most (az egyszerű példa kedvéért) 30 milliót ér. A pénze tekintetében ugyanott tart.2. Amikor NINCS ingatlan amit el tudna adni tehát megtakarításokból, támogatásokból, hitelből kell vásárolni:
- na ilyenkor járt jól az aki a fenti ingatlant megvette 10 millióért és most mondjuk eladta 30 millióért
- vagy a fordítottja eladja 10 millióért és elkölti a pénzt, ha ilyenkor ad el és a pénzt mondjuk "feléli" (nyilván be is lehet fektetni stb. de tegyük fel nyaralásra költi, új autóra stb.) akkor bukhat a jövőre való tekintettel.Konkrét ismerős aki sír, hogy bár a házukat jó áron tudták eladni de amit vettek helyette az is "jó áron" volt.
Szokták mondani - nem tudom pontosan idézni - de amikor forrong az utca, válság van, sztrájk, lázadás, tőzsdekrach stb. akkor kell ingatlant venni, mert az ingatlan egy hosszútávú befektetés, és jellemzően értékálló, amint lenyugodnak a kedélyek, a gazdaság helyrebillen pedig szépen el lehet adni bő haszonnal.
-
Atomantiii
addikt
-
John_Deere
tag
válasz
patex1983 #155754 üzenetére
Vagy ez, vagy az ősmagyar népbetegség (cukorbetegség).
Anyám cukros, én meg pont most nézek oldalra a Diab Pölöskei szörpre. Szukralóz. Tudom, hogy anyám nem kólázott, a sok tészta öli a magyarok nagy hányadát. Nyilván sejtettem, hogy ez se jó, szóval inkább maradok a tévhitben, hogy engem rosszabb esetben valami random daganat, amit talán rólam neveznek el fog elvinni.Nekem ne amputálgassanak lábat vagy szúrkáljam magam életem végéig. Persze ez az én személyes fasságom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- EAFC 25
- Apple asztali gépek
- Autós topik
- iPhone topik
- PlayStation 4
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest