Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz zolikaDB #117163 üzenetére

    Igen, a gép az alapvető dolog. Kézzel is meg lehet csinálni éppen, ha van benne vagy 5-10 év rutinod már.

    Ha a megmunkáló szerszám és a munkadarab között van fizikai elmozdulás, akkor minden esetben meg lehet határozni vágósebességet, ha más nem átlagosat. A homlokköszörűk, -csiszolók, -marók esetén is csak ezt tudod meghatározni, elvégre a szerszám külső és belső peremén más lesz a kerületi sebesség. Palástfelülettel történű megmunkálás esetén sokkal egyszerűbb a helyzet, ott a palást kerületi sebessége lesz a szerszám vágósebessége (a tényleges érték persze függ attól is, hogy maga a munkadarab mozog-e a megmunkálás közben).

    Gondolom a szükséges mennyiség miatt. Plusz a legjobb eredményt többszöri bemártással lehet elérni, azaz egyrészt időigényes, másrészt atomjaira kell szedni az egész lámpatestet, és csak a búrát bemártani.

    Jól mondod. De ez egyértelmű volt alapból is. Ez a műanyagok forgácsolásának a legkritikusabb pontja, bármilyen forgácsolásról legyen szó.

    120-as vászonról nem is beszéltem. Csiszolóanyagot írtam. Az meg lehet akár köszörűkő is. A fröccsszerszámok esetén meg sok esetben nem is tudsz pasztán kívül mást használni, mert egyszerűen nem férsz hozzá.

    Amiket leírtam mind gyakorlati dolgok. Hogy mennyire használhatóak, azok az adott helyzettől függenek. Dehát a forgácsolás az mindig is ilyen sport volt.

    Csak azért írtam le mindezt, mert eléggé általánosan jelentetted ki, hogy "A 2000-es papir az még nem polir." Ez így ebben a formában nem igaz. Sok esetben már a 2000-es finomság is overkill.

Új hozzászólás Aktív témák