Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Szerintem valami a Google-nél lehet. Telefonon az automatikus kártyaadatok kitöltése szolgáltatás nem megy. Megadom a CVC kódot erre közli, hogy nem sikerült azonosítani a kártyát. 2db fizikai Revo kártya(MC+Visa), OTP kártya. Érdekes módon a Curve kártyát nem kínálja fel a Chrome automatikus kitöltője. Viszont a beállításoknál a fizetési módok menüben ott van az is.
-
Krethx
aktív tag
Nálam is megvolt most hogy a GPay nem jelzett.
A tranzakciók között sincs. Kíváncsi vagyok mikor kerül be. Revolut + GPay párosnál már volt egyszer. -
fil
őstag
-
tomp
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Nem az fogja meg. A limit felét sem értem még el.
Ilyen eseteknél jól jönne egy online értesítő a netbankban, hogy a sorozatos tranzakciók miatt felfüggesztésre került a Curve további terhelései. Igazolni lehetne, hogy tudsz róla és engedjék a további tranzakciókat. Most így döglött a Curve kártyám az OTP oldalról... -
matt22
tag
Önmagában az érthető hogy "feltöltés" jellegű tranzakciók után nem jár hitelkártya kedvezmény, hiszen vissza lehetne élni vele mivel feltöltés után a bank már nem látja mit csinálsz a pénzzel (pl. állampapírt veszel vele ami után amúgy sem járna visszatérítés). A Curve esetén viszont értelmezhetetlen mit értenek azon hogy "Curve kártya feltöltés" hiszen az nem feltöltős elven működik, ráadásul a magyar bank is rögtön látja mit vettél a Curve kártyával hiszen a számlatörténetben is pontosan megjelenik (pl. CRV*BKK automata)
-
tomp
félisten
válasz
R3dsnak3
üzenetére
De vajon miért blokkolja az OTP a Curve terheléseket? Netbankban meg van adva, hogy EU-n belül működjön csak a kártya. De semmi egyéb korlátozás nincs. A sok "Curve London" terhelés nem tetszett az OTP rendszerének?
Megnéztem a hibakódot amit kapok.
74-es hibakód:
"Kérjük ellenőrizze, hogy van-e elegendő pénz a számláján a vásárlás lebonyolítására!
Kérjük ellenőrizze, hogy nem lépte-e túl az engedélyezett limitjét!"
Limitet nem léptem túl. Még a felét se!
-
Hovi
aktív tag
Én ezt úgy értelmezem, hogy kártyafeltöltésre nem jár visszatérítés. Megkérdeztem a bankom (KH) őket nem zavarja ha curve alatt használom a kártyájukat (semmilyen szabályba nem ütközik) az mcc kódok alapján pedig továbbra is adják a visszatérítést. Ami pedig a 190Ft/kártya díjat illeti: hja kérem, semmi nincs ingyen. Természetes, hogy pénzt akarnak keresni. Ezért is csinálták ezt a szolgáltatást. 4-5 kártyával számolva, ez még mindig elviselhető összeg. Főleg hogy többet kapok a pénzemért, mint bármely magyar bank esetében. Nekem megéri, hogy látom a költéseim egyben. Ilyet se az OTP, se a KH nem tud. S valszeg nem is fog.
-
tomp
félisten
válasz
R3dsnak3
üzenetére
Az oké. Gondolom én is, hogy visszajön majd az összeg. De azóta minden terminál visszadobja a Curve GPay érintést. GPay pipa megjelenik, a terminál viszont a "válaszra vár" állapot után kiírja, hogy "Elutasítva Egyéb hiba xxxx hiba kód" Mintha blokkolva lenne.
Azért megkerestem a supportot, hogy mi lehet a probléma. Egy szimpla ATM-es esemény miatt természetesen még nem lenne kuka a Curve nálam.
Eléggé rugalmas vagyok ezeknél.
BKK-s Mobiljegynél is 2x kellett megvennem a bérletet app hiba miatt azaz extra 9500Ft volt náluk. Ott sem kukáztam emiatt a Mobiljegyet. -
tomp
félisten
Csodás! ATM visszadobta a tranzakciót de a Curve levonta az összeget...
Azóta pedig a terminálok is visszadobják.
"Egyéb hiba" üzenettel. Kuka lett nálam a Curve? -
fil
őstag
Akinél BB hitelkártya van a Curve mögött, azoknak rossz hír.
2019.11.21-től a havi kedvezmények nyújtásával kapcsolatos általános szabály, hogy a Budapest Bank a következőekben meghatározott MCC kóddal rendelkező kereskedők esetében nem biztosítja a hitelkártyás vásárlás után járó kedvezményeket: 6012 (Bankon kívüli egyéb pénzügyi szolgáltatások , pl. Revolut , Curve kártya feltöltés ), 6538 (Mastercard kártya-kártya közötti pénzküldés és fogadás ).
-
anadroid
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Egy telefonon van nálam mind a kettő.
-
anadroid
senior tag
Samsung Pay-Curve-Revolut kombó hibátlanul működik, eltekintve attól, hogy a Samsung Pay thai-angol-magyar keveréknyelvet használ (THL a CSC, de ennek nem illene befolyásolnia a megjelenítést).
-
tomp
félisten
Megvolt az első fizetés. GPay-Curve-OTP.
Banktól sms jött, Curve mutatja, GPay nem. Eléggé lassú. Revolutos GPay sikertelen ATM tranzakció azonnal megjelenik.
Vagy bekavar, hogy a terminál megkérdezte GBP vagy HUF legyen e az összeg? -
Hovi
aktív tag
Megvan az első anomália a GPay--Curve párosnál:
Futárnál fizettem (újfajta terminálja volt, mint egy kis kalkulátor) Telefon kettőt csippan, Gpay fel sem villan. Ép mondanám: valami nem OK, mikor Curve jelez s az sms-is jön a banktól hogy OK. S közben a terminál is jelzi hogy ok. Hm, GPay-ban azóta sincs nyoma a vásárlásnak. Curve-ben ott van s a KH creditről is levonta. -
-
szeva000
addikt
Sziasztok!
Aliexpressen a Curve kártyával fizettem próbaként, ezzel nem is volt gond. De 88$ refound lett a vége, ezt is elindította az ali elviekben.
Kérdésem az, hogy a refound ezzel is menni fog rendesen és visszakerül a pénz a számlámra,mint a raiffeisenes kártyámmal ment párszor? -
bg24
csendes újonc
válasz
szabi__memo
üzenetére
Egy virtuális OTP-s. Az volt az első amivel alkalmazását vettem. Érintéssel nem használható.
-
Hovi
aktív tag
Király. Jómagam mindig is a Curve-GPay kombót vártam. Környezetemben hónapok óta hangoztatom: ez lesz a nagy durranás. Hiszen, innen mindegy a gugli mely bankokkal tud vagy akar megegyezni. A Curve mindent visz. Számomra ez a tökéletes megoldás. Ha meg a gugli megunja, s nem engedi használni a GPay-t (mert ez ugye azért benne van a pakliban)akkor marad a Curve kártya a tok és a teló közé.
-
Somatom
veterán
válasz
petipetya
üzenetére
Különösebben nem vagyok oda a western filmekért. Inkább a gengszter filmek jönnek be.
Al Pacino:
"Egy rendes gengszter nem hord pénztárcát."
Soha életemben nem volt pénztárcám. Iratok jobb zseb, kártya, kp. bal zseb. Teló meg jól elrakva, mert az kényes portéka. Meg, amúgy sem kell előrángatni, hiszen híváshoz, üzenethez ott a Huawei Talkband a csuklómon. -
Hovi
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Hm, érdekes. Meg is örültem, szeretem az ilyen teszteket. A telón is sok béta tesztben benne vagyok. De a nevem nem gugli user...
Ezért is gondolom (én is) hogy a GPay miatt kell. No majd kiderül.
Az a gondolat viszont érdekes, hogy olyan szolgáltatás tesztelésére kérnek, mely hivatalosan nem is működhetne nálam. De amint a mellékelt ábra is mutatja, látják / tudják mit használok. S ezek szerint az infó többet ér nekik. Gondolom én... -
petipetya
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Bankkártya és bérlet a telóban van, így nem ezekhez kell a tárcát igazítani:
- bankkártya esetén egy gyorselérésű fül szükséges a tárcán
- a papír alapú bérlet pedig egy tárca kivételével, mindegyik másikban kényelmetlenA telót pedig villámgyorsan tudom elővenni, ha te is kedveled a western filmeket, akkor el tudod képzelni 😊 Ehhez egy mozdulat az elővétel, a power gomb pedig közben kézre esik, így a terminál közelébe érve már csippan is a fizetés.
Ezzel szemben a tárcát bal zsebből elő kell venni, majd jobb kézzel kihúzni a kártyát - ez már két mozdulat a telefon egy mozdulatához képest.
-
bg24
csendes újonc
válasz
szabi__memo
üzenetére
[kép] Most ilyen egy hete. Napi használatban.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Somatom
veterán
No, igen. Meg sem fordult a fejemben ez a Google Pay. Őszintén szólva azt sem tudom, hogy mi fán terem. A kártyámat a tokjában tartom. Előveszem, odatartom tokostól a csippantóhoz és ennyi. Nem vágom, hogy miért lenne jobb, ha mindíg a legalább tízszer akkora telómat bányásznám elő fizetéshez.
-
Hovi
aktív tag
Nekem is hiba nélkül ment a KH mobiltárca. Csak az idegesített, hogy 5ezer felett vagy 2x érintettem, vagy be kellett lépni az app-ba, s tárcapint megadni. A GPaynal ez nem kell. +a Curve összesítése nagyon tetszik. S igen általában csak egy kártyát használok, de pár hetente előfordul, hogy mást is kell használnom. Erre jó a Curve, a Gpay meg + kényelmet ad. Bár valamelyik nap mutatta a kollégám: Curve kártya behelyezve a teló s tok közé, s már fizet is. HPay-nak, Hungary Paynak hívta.
-
z67
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
A GPay-ra pont teszek is, nagyszerűen működik az Erste, csak a kihívás miatt teszteltem. A Samsung Pay érdekes, így órával is tudok fizetni. Utóbbit viszont nagyon kevesen használják így szerintem, talán nem éri el az ingerküszöböt.
-
bg24
csendes újonc
válasz
szabi__memo
üzenetére
Érdekes, május 30 óta működik a revolutom a GPay - al. Soha semmilyen fennakadás nem volt még külföldön sem. Pedig az olasz supermercatos számlák ritkán voltak 100€ alatt. A Curve múlt héten indult nálam. Először csak virtuális OTP-s kártyát raktam mögé tesztnek. A lottó vásárláson kívül minden ment. TransferWise kártyám is be mant a GPay alá. Igaz azt nem is használom. Szerintem nem lesz itt semmi. A GPay meg előbb utóbb elérhető lesz Magyarországon is
-
z67
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ezt hol látod pontosan?
-
gzbotii
nagyúr
Ezt írta a support, Google Pay témában:
your interests in Google pay on Curve.
A limited number of customers outside of the UK have been able to add their Curve card to Samsung Pay and Google Pay. This is because they have been issued Curve cards with card numbers that can be added to Google Pay and Samsung Pay. However, this is a temporary situation and it will not be possible for non-UK customers to add their cards very soon. For now we won’t stop you if you are outside the UK and are able to successfully add your card.
During this period if you have any issues in adding your Curve card to Samsung and Google Pay, we will not be able to provide you any additional support to help you get set up.
We would like to assure you that we are working with Google Pay and Samsung Pay to allow all of our customers outside of the UK to add their Curve card in 2020. We’ll update you when we’re able to launch these features outside the UK. Please stay tuned for any announcements made and keep an eye on your inbox. -
gzbotii
nagyúr
válasz
lehella
üzenetére
Konverzió esetén 2GBP vagy az összeg 2%-a, attól függően, hogy melyik több:
For Curve Blue (free) customers, you can withdraw up to £200 per month with no currency conversion fees. For any withdrawal over £200 per month, you will be charged 2% of the amount of the transaction or £2 (whichever is higher).
For Curve Black customers, you can withdraw up to £400 per month with no currency conversion fees. For any withdrawal over £400 per month, you will be charged 2% of the amount of the transaction or £2 (whichever is higher).
From Fridays at 23:59 to Sundays 23:59, the UK foreign exchange markets are closed. During this time, we take the rate from Friday and charge an additional 0.5% for all transactions made in GBP, EUR and USD and 1.5% for all other supported currencies.
Forrás: [link]Belföldön (konverzió nélkül):
ATM usage is free for up to 10 domestic (withdrawals in the same currency as your Funding Source) withdrawals per calendar month after which time you may be charged £0.50 (or currency equivalent) per usage for each additional ATM withdrawal.
Forrás: [link]
Én úgy értelmezem, hogy alkalmanként 0.5GBP. -
adabra
senior tag
válasz
szuladam
üzenetére
"£1,000 cash withdrawal per day
Ez nem azt jelenti hogy ennyit vehetsz fel ingyen! Ne keverd a két dolgot, mert pórul jársz és panaszkodás lesz a vége
"Nem tervezem, hogy ekkora összeget vennék fel. De szerintem ez azt jelenti.
A fair use policy 10 tranzakciót említ, összeget nem, ha debit kártya van a Curve mögött. -
lehella
senior tag
-
gzbotii
nagyúr
válasz
jézusom
üzenetére
Milyen pénzfelvételi limitekkel számolhatok belföldön?
Ha a Curve mögé regisztrál betéti kártyával (debit) szeretnél pénzt felvenni ATM-ből, akkor azt megteheted havi 10 alkalommal, alkalmankénti 200£ összeghatárig. Ez után 0.50£ költséget számol fel a Curve.
Ha viszont a Curve mögött lévő hitelkártyádról (credit) szeretnél pénzt felvenni, akkor a limit havi 200£, ez után 2% díjat számol fel.
Hivatalos leírás: [link]
Fair use policyEz van az összefoglalóban benne. Ha valamelyik része nem világos, kérdezz rá konkrétan. Szerintem elég egyértelműe, de nem vagyunk egyformák..
-
jézusom
addikt
Most akkor a curve biztosít valamennyi kp felvétet?
Tehát mondjuk ha revoval felvehetek x összeget, akkor a curveal még plusz fel tudok venni? -
Hovi
aktív tag
Ma végre megérkezett a hivatalos válasz a bankomtól. (KH)
Megkérdeztem, mi a bank állásfoglalása arról, hogy ha (főleg) a credit kártyát a Curve alól használom? Bár az MCC kód úgy néz ki minden esetben átmegy, kp-t pedig nem szándékozom felvenni. Szóval érdekelt, érhet-e bárminemű hátrány, korlátozás stb. Egyáltalán, sérti e a bank bármilyen szabályzatát a Curve. Miután jól megrágták a kérdést a következő 3 soros válasz érkezett:
Tisztelt XY!
Bankunk nem tud állást foglalni a Curve kártyával kapcsolatosan.
Üdv: a BANK
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Gombászkönyvek egyben
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A tranzakciók között sincs. Kíváncsi vagyok mikor kerül be. Revolut + GPay párosnál már volt egyszer.
"
pictigjis