- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kifutott a Galaxy Watch4: a Samsung lezárta a frissítési ciklust
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
xsjado93
senior tag
-
moma
őstag
Linkelj kutatást mennyivel jobb, mint a sima kefe
-
kutato007
csendes tag
En inkább a Laifen Wave Pro-ra ajánlom. Az nem szemfényvesztés, hanem tényleg fasza. En imádom, és a fogdoki is azt kérdezte, hogy mire váltottam. Szerintem nagyon szuper cucc. Most láttam van akció valami hírlevélben, ha valakinek kellene. SHOPPING20 volt a kód a laifenshopon.
-
Balu117
junior tag
Ahogy olvastam a cikket eldöntöttem hogy veszek eggyet!
De a cikk végén a 190 ezres mondat elvette a kedvem 😂😂 -
Kasya
nagyúr
A kép és méret alapjan egy moddolt kéjtárgy jut inkabb eszembe rola...
-
tDr1v3r
veterán
-
adamklark
senior tag
Ahhoz eléggé brutálisnak kéne lennie. Bár legutóbb azt csinálta a fogorvosom hogy valami homok szerűséggel lőtte szét a fogaim, fogkövek nagy részét leszedte, maradékot szokásos módon csiszolta. Szóval talán lesz egyszer valami technológia otthonra (vagy már van valami amiről nem tudok).
-
zorzy4
addikt
-
GAI
senior tag
Pont erre gondoltam én is, hogy ennek egy esetben lenne értelme, ha tudna fogkövet leszedni, és nem kéne amiatt fogorvoshoz menni.
-
adamklark
senior tag
-
xsjado93
senior tag
Dehogy. Csak több fogorvosnál voltam és egyiksem mondta hogy ez milyen jó lenne. Jobb mint a semmi de bőven elég ha rendesen mosol fogat. Pénzkidobás. Továbbá az sem jó hogy gyűlik benne a trutyi és nem csak arról beszélek ami könnyen látható. De ha akarja az ember, vegye a drága cuccot. Valahogy jobban hiszek igazi fogorvosok szavában.
Persze, mert a fogorvosnak az az érdeke, hogy visszamenj hozzá. Ezért sem szabad azt a fogkrémet venni, amit 10-ből kilenc ajánl.
-
HDAdriano
tag
https://www.researchgate.net/publication/273178065_Is_a_new_sonic_toothbrush_more_effective_in_plaque_removal_than_a_manual_toothbrush
Conclusion. Within the limitations of the study, in subjects without any previous experience of a similar technology, the single use of the sonic toothbrush showed a significantly greater plaque reduction compared to the manual traditional toothbrush
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7175112/
The results of published studies show that electric toothbrushes, which combine ultrasonic and sonic (or acoustic and mechanic) actions, may have the most promising effect on good oral health. Existing ultrasonic/sonic toothbrush models do not significantly differ regarding the removal of dental biofilm and the reduction of gingival inflammation compared with other electrically powered toothbrushes, whereas the manual toothbrushes show a lower effectiveness.Annak idején nekem úgy magyarázták, hogy ezek az elektromos fogkefék (oszcilláló/szónikus) akkor érik meg az árukat, ha nem tudsz rendesen fogat mosni (nem jó a technikád, hiányos, idő előtt abbahagyod, vagy valami gátol abban, hogy rendesen használd, stb.)
Ha rendesen megy manuálissal is akkor igazából majdnem mind1 is melyiket használod addig amíg használsz legalább valamit.
(Itt most nem tanulmányra utalok, hanem fogorvosom és magam tapasztalatára, mivel nincs lehetőségem labor körülmények között megvizsgálni mennyire tisztítom..)
Sokáig használtam szónikus-t, tök jók kényelmesek, de a költségek miatt inkább visszamentem manuálisra és majdnem ugyanolyan eredményt ad.
A fogselymezést így sem-úgy sem úszom meg akkor meg csinálom azt is manuális mellett kicsit jobban. -
Polarstar
nagyúr
A magyar "Felkínálom" műsorban anno volt egy elektrosztatikus fogkefe.
Próbáltam - király!
Viszont maga az egész kb 3000 forint.
Jó volt, fasza volt, forradalmi és egyebek. De akkor k.rvára nem kellett senkinek. El is vitték a japánok!
Most 25-30 ezerért lehet kapni.
Tartok tőle, hogy ez a agyonbonyolított termék töredék százalékokkal tudhat többet egy átlagos szájban mint az elektrosztatikus helyi taszítással segített fogkefe.
Ez egy hasonlóan hatékony termék túlbonyolított, írdatlanul túlárazott megoldása szerintem.
És még csak nem is wifis! Hallatlan!
-
moma
őstag
https://www.researchgate.net/publication/273178065_Is_a_new_sonic_toothbrush_more_effective_in_plaque_removal_than_a_manual_toothbrush
Conclusion. Within the limitations of the study, in subjects without any previous experience of a similar technology, the single use of the sonic toothbrush showed a significantly greater plaque reduction compared to the manual traditional toothbrush
The results of published studies show that electric toothbrushes, which combine ultrasonic and sonic (or acoustic and mechanic) actions, may have the most promising effect on good oral health. Existing ultrasonic/sonic toothbrush models do not significantly differ regarding the removal of dental biofilm and the reduction of gingival inflammation compared with other electrically powered toothbrushes, whereas the manual toothbrushes show a lower effectiveness.Claude Sonet Thinking-gel research-öltem egyet. Magyar összefoglaló:
TL;DR: hangkefe vs. hagyományos fogkefe (költségekkel)
Az elektromos (főleg oszcilláló-forgó fejű) fogkefe kicsit jobb a lepedék/fogínygyulladás ellen, mint a kézi (kb. 10-20%-kal). DE:
Ez csak közvetett mutató, nincs jó bizonyíték, hogy kevesebb tömés/foghúzás lenne tőle hosszú távon.
A hatás statisztikailag valós, de klinikailag szerény.
Sima hangkefénél (nem oszcilláló-forgó) a bizonyíték gyengébb, kb. egyenértékű a kézivel.
Költségek:
Kézi kefe: kb. 1-2€, 3 havonta cserélve → kb. 4-8€/év
Elektromos: alapgép 20-150€+, plusz fejek 3 havonta (~5-10€/db) + áram → simán 3-10x drágább élettartamra vetítve
Környezet:
Egy LCA-vizsgálat szerint az elektromos kefe szénlábnyoma kb. 11x akkora, mint egy bambusz keféé, és nehezen újrahasznosítható (akku, elektronika).
Összegzés: a plusz pénz és környezeti teher nem áll arányban a bizonyított (szerény) egészségügyi haszonnal, ha valaki amúgy is rendesen mos kézi kefével. Társadalmi szinten valószínűleg jobban megérné ezt a pénzt máshova tenni (pl. fogászati hozzáférés, fluorozás, oktatás). Egyéni szinten mozgáskorlátozottaknál vagy rossz technikánál simán megérheti a többletköltséget.---------
Szóval egy kis területre van kutatás(lepedék, foginnygyulladás) és ebben is csak a körös a jobb statisztikailag, de ez is klinikailag nem jelentős. a sonic kb ugyanaz mint a sima kefe. És a kutatások nem helyesen fogmosással történtek, szóval amúgy még lehet ez a különbség sem lenne. Költségek meg környezet meg brutál különbség.
Jah és ezt a kis különbséget(ami kérdéses lefordul e bármilyen károsodásra, és nem helyes manuál fogkefével mosással szemben) marketingelik be.
-
Egon
nagyúr
-
adamklark
senior tag
Dehogy. Csak több fogorvosnál voltam és egyiksem mondta hogy ez milyen jó lenne. Jobb mint a semmi de bőven elég ha rendesen mosol fogat. Pénzkidobás. Továbbá az sem jó hogy gyűlik benne a trutyi és nem csak arról beszélek ami könnyen látható. De ha akarja az ember, vegye a drága cuccot. Valahogy jobban hiszek igazi fogorvosok szavában.
-
Ezekiell
veterán
Nem hiszem, hogy vannak erről tudományos kutatások, hogy hol alakul a fog romlás egyiket vagy másikat használva.
Amúgy elektromos borotválják pont ez a szöveg volt, hogy próbáld ki és megtudod. És tök nem adott semmi pluszt, még csak nem is borotvált olyan simára, mint a penge. Öko szempontokat, meg hagyjuk is. Szerintem ez a próbáld ki a marketing, meg fomó része.
The results of published studies show that electric toothbrushes, which combine ultrasonic and sonic (or acoustic and mechanic) actions, may have the most promising effect on good oral health. Existing ultrasonic/sonic toothbrush models do not significantly differ regarding the removal of dental biofilm and the reduction of gingival inflammation compared with other electrically powered toothbrushes, whereas the manual toothbrushes show a lower effectiveness. -
Ezekiell
veterán
-
moma
őstag
Nem hiszem, hogy vannak erről tudományos kutatások, hogy hol alakul a fog romlás egyiket vagy másikat használva.
Amúgy elektromos borotválják pont ez a szöveg volt, hogy próbáld ki és megtudod. És tök nem adott semmi pluszt, még csak nem is borotvált olyan simára, mint a penge. Öko szempontokat, meg hagyjuk is. Szerintem ez a próbáld ki a marketing, meg fomó része.
-
adamklark
senior tag
-
Ezekiell
veterán
-
adamklark
senior tag
-
Ricardo
titán
-
Polarstar
nagyúr
Rávágtam hírtelen, hogy ha nem kerül vagy 180 ezerbe, akkor ez nem dyson termék.
De, kerül.
Embertelen ez az árszint. Hiába a plusz tudás. -
Ezekiell
veterán
Nekem az jut eszembe erről, hogy van egy csomó erőforrás az embereknél és kb elpazaródik mert alap olcsón megoldható dolgokba rengetek megy. Nem tűnik racionálisan ez a nagycirkusz ahhoz, hogy megmossa az ember a fogát, amihez amúgy elég egy kefe.
A köv lépés az lesz, hogy lesz egyesével kapszulàzott fogkrém, mint a kávéknál és meg fogják venni a marketing, meg fomo miatt.
Ezt addig mondod így, amíg nem használtál egy szónikus fogkefét...
-
Egon
nagyúr
Ha ez egyszeri ár lenne, még esetleg meggondolnám. Esetleg. De gondolom lesz majd hozzá 15-20K egy fej, amit cserélni kell relatíve gyakran...
-
Big_Boss
senior tag
Már a cikk címe alapján gondoltam, hogy nem én leszek a célközönség, de az árazás láttán már biztosra vélem ezt.
Ennyi pénzért már le is sz...edhetné a fogkövet.
-
moma
őstag
Nekem az jut eszembe erről, hogy van egy csomó erőforrás az embereknél és kb elpazaródik mert alap olcsón megoldható dolgokba rengetek megy. Nem tűnik racionálisan ez a nagycirkusz ahhoz, hogy megmossa az ember a fogát, amihez amúgy elég egy kefe.
A köv lépés az lesz, hogy lesz egyesével kapszulàzott fogkrém, mint a kávéknál és meg fogják venni a marketing, meg fomo miatt.
-
xsjado93
senior tag
Megvárom amíg a Dreame megcsinálja fele ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Telefotó objektív mobiltelefonhoz (Reeflex G-Series - Super Telephoto 240mm)
- Nillkin telefontok - Mi Poco X6 5G vagy Redmi Note 13 Pro 5G
- ÚJ Livescribe Symphony Smartpen Digital Pen Bolti ár:idk INGYEN FOXPOST
- Obal Me Energy Pulse PowerBank 30.000mAh 22.5W, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- ASUS ROG Gamevice Kontroller (Gyári dobozos, ROG Phone 1-hez)
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Akció! Garancia
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro / 6/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 Ryzen 7 5850U 16GB 256GB FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W