Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tamasfurton

csendes tag

válasz blasko92 #703 üzenetére

Kedves Blasko92.

Olvasgattam a hozzászólásaidat. Ahogy látom Te is pécsi vagy (vagy legalábbis valahonnan a környékből).
    Igen jól ismered a helyzetünket is (Zipi, Hauni) sőt szerintem azt is tudod én ki vagyok (kivagyok :))

Nem tisztem megvédeni pro/kontra semelyik képzést sem (sem iskolarendszerűt, sem tanfolyamit), de néhány dolgot tegyünk tisztába.
    1: 497 órában (amelyet nem mi szabunk meg, hanem a tanfolyamszervező) elég nehéz mindent belezsúfolni (bár a hallgatók valójában több órát kapnak, de ez más tészta), s ismerve az előképzettséget, elég változatos szintekre lehet/s tudunk eljutni (képzettségbeli szintre gondolj).
    2: Egy cnc forgácsoló szakmunkásnak ELSŐSORBAN (és most itt az szvkre gondolok) a gépkezelés a feladata, a sorozatgyártás biztosítása, korrekciózás, ellenőrzés, mérés, gépüzemeltetés. Persze nem vonom kétségbe azokat az állításokat, amit mondasz, de vegyük azt figyelembe, hogy "laborkörülményekből" esnek be a munkahelyre, (s biztos nekem is újdonság lenne a ti körülményetek), s az újdonság sokmindent tud szülni.
    3: Kezdve az előzetes tudástól, a minimális óraszám/maximalizált tudásszerzésig arelatív kevés gyakorlatig /alapokig tudunk eljutni, elsősorban a biztonságos gépüzemeltetésre gondolok, a beavatkozási képességre, stb/ ennyit lehet kihozni belőlük.

A környék vállalkozásai, BETANÍTÁS,és kinevelés után /mivel minimális képzettséggel már rendelkeznek, akár a nappalisok, akár a tanfolyami hallgatók/ előszeretettel alkalmazzák AZOKAT? AKIK KÉPESEK TANULNI ÉS FEJLŐDNI.

Annak pedig külön örülnék, ha észrevételed, véleményed, javaslatod eljuttatnád hozzám,tudva, hogy mit és hogyan csináljunk másképp, mire helyezzük a hangsúlyt, stb stb.

Barátsággal:
    FT

Új hozzászólás Aktív témák