- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gyenesmartin #830 üzenetére
ha meg jarsz erre: olyasmit tanulj ami erdekel. Ha nem erdekel a dolog, az kinszenvedes.
Es torekedj a diplomara, ha van ra lehetoseged. Egyszeruen masok a perspektivak.
-
soldi3r
veterán
válasz
gyenesmartin #830 üzenetére
Nem, gepeszkent vegeztem, de csak masodallasban foglalkoztam vele. Automatizalasi mernokkent dolgoztam.
Nem panaszkodhatom, soha nem voltam munka nelkulA kereset pedig egyreszt helyfuggo meg Mo-on is, masreszt nyelvtudas, angol vagy nemet kozepfokon. Brutto 250 es 600 kozott lehet talalni valahol.
Szerintem a mechatronikae a jovo. En is egy villamosmernokit tervezek a jovoben.
Ha sokat akarsz keresni, akkor CNC programozo, plusz egy idegen nyelv es irany kulfod. -
soldi3r
veterán
válasz
gyenesmartin #828 üzenetére
Nem feltetlen hasznalnak, en pl csak javitom oket.
-
soldi3r
veterán
válasz
gyenesmartin #820 üzenetére
Ha teheted akkor gepesz/mechatronikai mernok. Nalunk meg gepeszen belul volt ilyen szakirany.
-
blasko92
őstag
válasz
gyenesmartin #824 üzenetére
Nem. Maga a gépgy.tech. technikus képzés egy elég összetett tanfolyam. Kézi- és gépi forgácsolás, cnc gépkezelés, mérés/minőségbiztosítás, autómatizálás/pneumatika, anyagismeret, géptan/gépelemek, technológia.
A képzés végén van lehetőség kedvezményes áron megcsinálni a cnc forgácsoló tanfolyamot, mivel a gépgy.tech. képzésen belül oktatták, illetve tartalmaznak azonos vizsgamodulokat is.Itt csak a vizsgadíjat kell kifizetni. De erre rá kell kérdezni az adott oktatási intézményben, hogy van-e lehetőség ilyenre, és mennyibe kerül.
(#822) BÁ Nutrition na ja
Szeretjük az ilyet.
-
blasko92
őstag
válasz
gyenesmartin #820 üzenetére
Ha gépgyártástechnológiai technikusnak mész, akkor a legtöbb iskolában ez a képzés mellett leteheted a CNC forgácsoló (vagy nem tudom az új okj-ben mi az új neve) tanfolyamot kedvezményes áron, mivel a tecnikusi képzés tartalmaz cnc gépkezelés órákat is.
Én is így csináltam meg a két szakmát egyszerre. Persze pályaválasztásnál az a sorsdöntő, hogy mivel szeretnél foglalkozni. Ha csak a "pénz" miatt választasz szakmát, akkor nem biztos, hogy sikeres leszel benne, ergó leragadsz "zöldgombosnak" kevesebb bérért.
Az, hogy mennyire könnyű ebben a szakmában elég összetett. Mennyire vagy hajlandó lakhelyet váltani, van-e ismeretség, bevállalsz-e dolgokat. A fizetés meg elég változó.
Nagyjából három változata van:
-betanított munkás /zöldgombos/ (csak pakolja a gépet, és korrekciózik)
-gépkezelő (megkapja a programot, szerszámot, egyedül kell beállnia az adott melóra, pakolja a gépet)
-gépbeállító (esetleg programot ír rajz alapján, esetleg szerszámot választ, megfogási módot választ, beáll a melóra)
-mindenes (programot ír rajz alapján, szerszámot választ, megfogási módot választ, beáll a melóra, és pakolja is a gépet)De ezeken belül is elég változó az órabér. Bátyámnak egy helyen mondtak egy bruttó órabért (egyedi gyártás, programozás, beállás, géppakolás, stb), egy másik helyen meg ugyan erre a melóra a nettó órabér volt annyi, mint az előzőnél a bruttó. És az azért rohadt nagy különbség.
Szép szakma a forgácsolás. CNC-n belül mindig tanul valami újat az ember, akármennyi ideje is van a szakmában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest