Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gergeli94

csendes tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, nagyon fontos lenne!
    Telekomos IPTV van az albérletünkben, (4 fő, ez fontos) amit anno a bekötéskor csak a nagyszobába tudtak bevezetni (ahol jelenleg én és szobatársam vagyunk). Itt van egy Cisco-s wifis router, amibe bemegy a coax kábel, ez van összekötve a mi szobánkban lévő settopboxszal. Mivel a kis Cisco gyenge jelet ad, így a másik szoba lakói eldöntötték, hogy vesznek egy TP-Link duplaantennás wifi routert, hogy az erősebb jelet adjon (de ez is a mi szobánkban van [logic missing]). Az ő szobájukba egy UTP(?) kábel megy a saját settopboxukba amin TV-t néznek.

Na itt kezdődik az igazi galiba.

Tegnap előtt a másik szoba lakója eldöntötte, hogy mivel szar az ő szobájukban a wifi, vesz egy 20 méteres UTP(?) kábelt, hogy átvezesse a duplaantennás routert. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy ez miért felesleges, de csak felidegesítette rajta magát, így amíg egyedül volt otthon, megpróbálta a mi szobánkból átvinni a coax kábelt, de mivel a csöpp agya nem fogta fel, hogy az elosztót nehéz átvinni a kis fúrt lyukon az ajtófélfa alatt, így mindent hazavágott- se TV, se internet, se telefon nem volt, és bambán nézett ránk amikor megkérdeztük mégis mi a jó büdös lóf***ért kellet hozzányúlnod ha nem értesz hozzá minek kellett elrontania mindent.

Egy kis hevesebb vita után másnap felhívtam az ügyfélszolgálatot, kiküldtek szerelőt, mindent visszadugott oda, ahová kellett, visszatűzdelte a kábelt a fal mellé, és elmondta, hogy mit kellene csinálniuk, hogy náluk is legyen net a szobában.

Ami hozzájuk megy át kábelt kellene beledugni a TP-Linkes routerbe, azt pedig összekötni a settopboxszal. Tegnap este ki is próbálta, internet volt, TV nem volt, így nagy flegmán visszahozta az egész kócerájt, hogy nem működik.

Szóval, ekkora háttérsztori után az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a helyzetet, hogy legyen náluk rendesen TV és internet is?

TL;DR: Lakótárs jobb wifit szeretne, settopbox+tp-link routert hogyan kössek össze, hogyan állítsam be, hogy legyen internetjük?

Előre is köszönöm minden segítséget!!

Új hozzászólás Aktív témák