- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
IntelKiller7
veterán
válasz
Döglött Róka #2510 üzenetére
Mondjuk most nezem nem is tripla kill kell. Csak 3 oles halal nelkul. Akkor easy.
-
csákány.
aktív tag
válasz
Döglött Róka #2508 üzenetére
Ez még igaz is lehetne, amit írsz, csak akkor a rendszeresen játszó játékosoknál nem szabályosan - szinusz hullám szerűen váltakoznának a nyertes és vesztes meccsek. Tudod "jutalmazó-elvevő technika", egyszer én vagyok a mindent is eltaláló, akire ránézek meghal istencsászár, nem sokkal később(akár egy meccsen belül), meg egy háttal álló "vak fegyvertelen" enemy is földbe döngöl. De engedjük el, eszemben sincs téged meggyőzni!
-
csákány.
aktív tag
válasz
Döglött Róka #2503 üzenetére
Nem kértem, hogy változtasd meg a véleményedet, csak leírtam az enyémet! Én tiszteletben tartom a tiédet!
Recoil manipulálást sosem érzékeltem, a hitbox manipulálás már elképzelhető, de lehet csak többször előforduló hiba. Néha előfordul olyan, hogy határozottan emlékszem arra hogy újratöltöttem a fegyverem - legalábbis rányomtam az újratöltésre, de a következő fightnál kiderül, hogy mégsem töltött újra. Vagy hogy éles szitukban egyszerően nem lő a fegyverem, vagy olyan mintha a sprint to fire idő megnövekedett volna...stb.
Nem tudom, hogy milyen technikákat vetnek be ennek a manipulációnak az elérésére, de szerintem nem kell túlgondolni, elég egy kis + latency-t hozzácsapni a kapcsolathoz - ami nem látszik a felhasználói oldalon, és máris elbuktam a fight-ot. Ezt bizonyítja az is, hogy sokszor a killcamban nem pont az a jelenet játszódik le amit én láttam(Warzone-ban még jobban érzékelhető), hanem ott jóval későbbi vagyok - ez a 30-35 körüli pingemmel nem kellene hogy így legyen! -
Acheron
őstag
válasz
Döglött Róka #2495 üzenetére
Már megbeszéltük, te ezt gondolod, mások, akik évtizedek óta folyamatosan játszák a játékot, meg mást (több ezer ember, nemzetközi fórumokon is). Hitelesebb lenne, ha mögötted is lenne néhány ezer óra modernkori COD tapasztalat, enélkül kicsit okoskodás / kötözködés szagú a dolog, de hát leked rajta, mindenkinek lehet véleménye. Csak az univerzum egyetemes alapigazságaként hirdetni nem túl ildomos. A "nem lehet ilyen, mert én még nem láttam", az nem érv, hanem személyes kétely...
Erre alapozva lehülyézni másokat pedig... nos ezt fejezd be te, azt tudjuk, hogy az utolsó szó úgy is a tiéd kell legyen.
Ha nem gond, válaszolni nem fogok -
Acheron
őstag
válasz
Döglött Róka #2493 üzenetére
Alkalmasint az, hogy elveszik a játékélményt.
Játszol, nyersz, vagy veszítesz, de ha egy icipicit mögé nézel a függönyöknek (és itt nem kel nagy képzelőerő), akkor azt látod, hogy valójában közöd sincs ahhoz, hogy jól, avagy rosszul játszol, mivel ez előre le van osztva egy algoritmus által. Egyszer jobban megy (váh, óh, beh jó vagyok), egyszer rosszabbul (ehh, szar a program, mindenki cheater...)
Valójában meg egy jól megrendezett színjátékban asszisztálunk - anélkül, hogy tudnánk róla...
Már aki
Nutella fórumtárs spec a tudatosabbak közé tartozik...
És mint ilyen nyilván azt is tudja, hogy az, ha ő uninstallálja a programot, az mit sem változtat azon, hogy több millió embert ugyanakkor halálra szopat egy mocsok algoritmus, ami kizárólag arról szól, hogy minél többen legyenek ennek a játéknak a függői...
szóval jah, az uninstall ajánlás kicsit sem viszi előre a probléma megoldását - struccpolitikának jó - és kb ennyi. -
nutella1
őstag
válasz
Döglött Róka #2491 üzenetére
Akkor jó. (Amúgy tudom
)
-
nutella1
őstag
válasz
Döglött Róka #2487 üzenetére
Működik ez a rendszer, ahogy írtam is korábban, pszichológiailag. Ezért nem törli, csak a kevés átlag.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Döglött Róka #2421 üzenetére
És azt mondtam már hogy a special camo bármire rárakható?
-
beteg
őstag
válasz
Döglött Róka #2418 üzenetére
Nagyon szépen Köszi!
joe777:
Szerintem lesz este 7-től dupla XP. egy sört énis behűtöttem -
Döglött Róka
veterán
válasz
Döglött Róka #2417 üzenetére
Tessék, leültem gép elé:
-
Ryoo
senior tag
válasz
Döglött Róka #2382 üzenetére
Ma ez a divat, ha valami mid az egyenlő a rakás szarral, nehéz lenyűgözni a mai játékosokat.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Döglött Róka #2386 üzenetére
És tényleg
-
nutella1
őstag
válasz
Döglött Róka #2380 üzenetére
..mert tisztelem a szériát. Te minek állsz bele valakibe? Unalomból?
A középszer azóta rakás xar, mióta világ a világ. -
nutella1
őstag
válasz
Döglött Róka #2376 üzenetére
A középszerűségtől. Nincs benne semmi eredeti. Olyan új pályák például, amely megfogna bárkit. Csak a sablonos önismétlés. De ez a játék megél a sokéves hírnevéből, mint látszik. Hiszen a kommentekből is kitűnik, nem? Olyan sokaknak tetszene, hogy itt litániákat írnának a season 2 megérkezéséről? Arról a sok fantasztikumba illő újdonságáról? Egyetlen dolog számít, hogy fizess a bonus tartalomért, felesleges, bugyuta skinekért. Profit orientáltság szempontjából jó ötlet. Csak annyira átlátszó, hogy az már megmosolyogni való.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Döglött Róka #2332 üzenetére
Aztán egyiket sem tudod végül lelőni.
-
nutella1
őstag
válasz
Döglött Róka #2320 üzenetére
Egyáltalán nem.
-
jozefgucci1
addikt
válasz
Döglött Róka #2283 üzenetére
Nem tudom mennyire ismered pl a World of Tanks játékot és fórumot. anno talán az első játék volt ahol a kiadó elismerte , hogy egyrészt van egy 25 %-os rng berakva szerver oldalon másrészt skill ( mostani SBMM ) alapon próbálja összerakni a játékosokat , tehát ha 15 éve már alap szinten bele tudtak nyúlni ilyen mélységekben akkor gondolod ez konteó lenne csak ? Persze tudom annak fényében , hogy anno az igen nagy sikerű 2019-eWZ-t kiadták anticheat nélkül az azért sokat elmond. A csalók kezelése nem a cég erőssége. Persze ez korábbi topikokban le lett lőve az akkori topikgazda miatt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Döglött Róka #2293 üzenetére
Én simán csak béna vagyok, mindenki más meg tudod...cheater aki lelő engem.
-
Acheron
őstag
válasz
Döglött Róka #2293 üzenetére
Legyen ez a végszó, részemről elengedve.
-
Acheron
őstag
válasz
Döglött Róka #2290 üzenetére
Hagyd már ezt az alusipkázást meg laposföldezlést, pls, mérnökember vagyok IT vonalon, tudok különbséget tenni vélt és valós dolog között.
Értem, hogy nicsenek érveid a "csakmertnemlehetésnemérimeg" -en túl, de ha jól emlékszem, én tiszteletben tartottam ezenbéli hitedet, és nem aggattam rád - még burkoltan sem - jelzőket, kérlek tartózkodj ettől te is, itt (többnyire) intelligens módon próbálunk egymással társalogni.
Az Activision az Amazon szervereit használja, ha pedig van némi rálátásod az Amazon AI és ML technológiáira, akkor tudhatnád, hogy messze egy előre programozott játékban várható történéseken túlmutató prediktív technikákat használnak már régen, pl élő sportközvetítések során jelzik előre nagy valószínűséggel az akciók hol és mikorját, hogy a kamerák ne maradjanak le róla, stb. Ergo a technika adott, nem kell feltalálni, csak használni kell. Milyen eget rengető erőforrást igényel szerinted egy játékban megjósolni, hogy egy pics@nyi, programozott pályán és útvonalon hova érdemes respawnolni egy játékost, ha hosszabb, vagy ha rövidebb életet szeretnék neki biztosítani, csak hogy egy példát emeljünk ki? Ehhez még a fenti prediktív ML rendszer sem szükséges - a játék real time biztosítja minden játékos helyét, sőt, az irányát és az általa belátott szöget, valamint az épp végzett tevékenységét (lő, nem lő, áll, szalad, stb)?
Mindenki úgy dugja a fejét a homokba, ahogy akarja, de ne akarjuk már egyetemes alapigazságként eladni, hogy egy kiadónak, akik milliókat próbál bevonzani, és százmilliókat keresni (tegyük hozzá, nem csak akarja, teszi), nem áll érdekében némi aprópénzt kiszórni egy olyan technológiára, ami addiktív módon vonza be a játékosokat a játékmenetbe a jutalmazás - büntetés jól ismert pszichológiai kettősén keresztül.
#2291kill_switch: Ezt látjuk az MW 2019 óta sokan, hazai és külföldi fórumokon is könyveket lehetne megtölteni a hasonló észrevételekkel. Ettől nyilván lehet placebo (ezt sem lehet 100% -ban kizárni), de ha ennyi észrevétel van, akkor azért valószínűsíthető némi susmus a háttérben. -
kill_switch
senior tag
válasz
Döglött Róka #2290 üzenetére
Pedig valami van, mert ez már a 2019-es MW-ben is tetten érhető jelenség volt, leginkább hosszabb Domination meccsekben volt látványos.
A meccs első felében olyan volt, mintha botok ellen mentünk volna, olyan lövések találtak be amiknek nem lett volna szabad, objektívet hírből sem ismerte a másik csapat, látszólag easy win meccs volt, aztán egyszer csak elkezdett a mi csapatunk csetleni botlani. Két respawn között feldolgozni sem volt idő mi történik, hirtelen elkezdtek nem belehalni a lövésekbe a másik oldalon és simán úgy átfordult a meccs, hogy mi tűntünk inkább botoknak és buktuk is a kört. Egy embernél ezt lehetne skillre fogni, fáradtság meg ilyesmi, de a komplett csapat viselkedett ugyanígy.Nyilván nem minden domination volt ilyen, de amikor ez volt, akkor határozottan manipuláltnak tűnt a történet.
Szerk.: Azt meg nem venném ellenérvnek, hogy mennyi erőforrás lenne ezt kivitelezni. Ezt a fost is elvileg 4 évig hegesztették, de ahogy láttam milyen panaszok mennek róla, szerintem egy rész sem volt ennyire hitványul összerakva még. Szóval valamire rá kellett, hogy fordítsák az erőforrást.
-
Acheron
őstag
válasz
Ahogy írtam, nem célom, hogy meggyőzzelek, én jól alszom így is, úgy is.
Nem tudom, mióta tolod a COD játékokat, de akik régen benne vannak, nagyon sokan érzik az éles váltást 2019 -től. Ha számodra ez csak egy túlvezérelt SBMM, legyen úgy. Én ennél sokkal cifrábbakat is láttam, tapasztaltam (amit előtte sosem) - engedd meg nekem, hogy másképp lássam a saját benyomásaim és ismereteim alapján
Részemről a hitvitának vége, ezt a szálat itt szakítanám, nem offolnám tovább a topikot. -
nutella1
őstag
válasz
Döglött Róka #2287 üzenetére
Akkor jó.
-
nutella1
őstag
válasz
Döglött Róka #2285 üzenetére
Ok. Mi a tévképzet?
-
nutella1
őstag
válasz
"meccs kozben szerveren direkt manipulaljak a teljesitmenyed": ez teljesen valós.
#2282: nincs időm, csak napi néhány tíz perc. Majd ha dologtalan, vagy ha más oknál fogva temérdek idővel rendelkező leszek, nekifogok egy több órás single playernek, megígérem. Egyébként tervezem ezt az új Indi Jones-t, nem tudom milyen lehet, tartok tőle a játékidő fele átvezető jelenet. -
Acheron
őstag
válasz
Döglött Róka #2274 üzenetére
Lelked rajta, én nem foglak győzködni
Ahogy a video is elég egyértelműen utal rá, az Activisionnak van néhány százmillió oka, hogy beletegye ezt a rendszert a játékába, én meg már csak úgy vagyok vele, hogy ötévnyi pontosan ugyanilyen irányú tapasztalat után nem teszem fel magamnak a kérdést, hogy a tamáskodóknak higgyek -e, avagy a szememnek -
Acheron
őstag
válasz
Döglött Róka #2265 üzenetére
Nem, nem az enyémet, hanem mindenkiét, és nem, nem a skilleket, hanem minden egyebet.
Megjegyzésedből ítélve nem ismered az MW2019 -el bevezetett, és azóta "csiszolgatott", SBMM -nek nevezett (bár inkább nevezhetnénk EOMM -nek), viszont a Skill Based MatchMakinghoz csak laza szálakkal kötődő algoritmust, ami meghatározza valamennyi játékos "játékélményét" a COD játékokban. Merthogy egy jó SBMM valóban nagyon kellene a játékba - épp csak ami van, az minden, csak nem SBMM.
Jó kis magyar összefoglaló, elég jól elmondja, mit és hogyan manipulál a játékban, akár a játékos kiválasztás során, akár ingame. Bár ezt az összefoglalót csak néhány hónapja láttam először, minden szavával egyetártek, mert tökéletesen ugyanezeket tapasztaltam az elmúlt öt évben az MW2019 és az azt követő COD multikba ölt több ezer óra során (és a korábbi részeknél egyáltalán nem, szintén több ezer óra játékkal) - és ezzel nagyon nem vagyok egyedül, ha kicsit visszaolvasgatsz a játékok topikjaiban.
Szóval lehet gúnyolódni, de előbb nézz utánna pls, miről is folyik a diskurzus. Thx.
#2266Raymond: Én szinte kizárólag éjfél, vagy egy óra után szoktam játszani, sok éve már. Van néhány egyértelmű eset, de azt nem állítanám, hogy ilyentájt sok csalóval lehet összefutni - igaz, ezt játékmód is válogathatja. A fórumtársak leírásai szerint ez inkább "főműsoridőben", 20 - 24 óra között lehet jellemző - ámbár ezt a fentiek miatt én nem tudom megítélni biztosan, lévén ebben az időben elvétve jutok gép elé (játék céjából). -
turho
addikt
válasz
Döglött Róka #2248 üzenetére
A Derelicht, és a Nuketown, de általában a nagyobbak csinálják, meg-megtorpan néha. Nálam nem jó a VRR, mert TCL tv-t vettem anno, de ez van. Olyan megtorpanások firdulnak rlő néha, hogy fut pl. előttem az ember, aztán pillanatnyiag, és "ugrik" 10 centit.
Nem állandó, de ennél fluidabb volt megjelenéskor.(Mondjuk még így is simább, mint az MW2019 boxon).
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Döglött Róka #2233 üzenetére
Tessék feljönni játszani akkor
-
zzola
titán
válasz
Döglött Róka #2227 üzenetére
Milyen gagyi már? Mondjuk rohangáló farkasok meg cápák után már semmin nem lepődik meg az ember.
-
zozika84
őstag
válasz
Döglött Róka #37 üzenetére
Az tuti
-
zozika84
őstag
válasz
Döglött Róka #35 üzenetére
Én immerzió nélkül FPS játékkal nem tudok játszani
-
zozika84
őstag
válasz
Döglött Róka #33 üzenetére
Engem valamiért borzasztóan kizökkent
-
zozika84
őstag
válasz
Döglött Róka #31 üzenetére
De látni fogod őket a saját meccsedben is másokon. Fegyvereknél nem akkora gáz, de ezek a fogyatékos neonnyuszik .... Lehessen már kikapcsolni őket, hogy ne kelljen ezeket néznem, elég ha az látja játék közben, aki megvette, vagy aki akarja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest