Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.F.
aktív tag
válasz
snowdog
üzenetére
Oké, de te is látod, hogy nálam a moly plugin mit ad vissza? A molyon megnéztem, ott rendesen vannak írva a magyar nevek. Ha a metaadatokat olvastatom be, akkor látod, hogy fordítva jelenik meg, nem úgy, mint nálad. Elvileg a kiválasztás után kerül be a Calibre-ba, tehát nekem nem tűnik logikusnak, hogy a calibre kavarja meg, de te meg mutatod, hogy a plugin logjában jó. Akkor mi a magyarázat?
-
snowdog
veterán
Továbbra is azt gondolom ez nem plugin hiba.
Van egy fejlesztésre használt plugin-em, és annak a naplófájlában láthatod, hogy maga a moly.hu plugin soha, sehol nem fordítja meg a magyar szerzőneveket:# - def identify (1)
# - Metaadat cim: Kosársuli
# - Metaadat szerz(ok): ['Kollár Betti']
# - moly_id: kollar-betti-kosarsuli
¤ def run (1) - Az adatokat errol a linkrol sikerult letolteni: 'https://moly.hu/konyvek/kollar-betti-kosarsuli'
NoneType: None
¤¤¤ def get_details ¤¤¤
¤¤¤ def parse_details ¤¤¤
* def parse_moly_id Feldolgozott moly_id: 'kollar-betti-kosarsuli'
¤ def parse_details (01) Elemzett moly_id: kollar-betti-kosarsuli
* def parse_title (1) Feldolgozott cim (VAN zwj): ['Kosársuli ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ', ' ']
* def parse_title (2) Feldolgozott cim (NO zwj): 'Kosársuli'
¤ def parse_details (03) Elemzett cim: Kosársuli
* def parse_authors (1) Feldolgozott szerzo: ['Kollár Betti']
* def parse_authors (2) Feldolgozott szerzo: ['Kollár Betti']
¤ def parse_details (05) Elemzett szerzo: ['Kollár Betti']
¤ def parse_details (09) Elemzett cim (soremeles) szerzo: Title : Kosársuli
Author(s) : Kollár Betti
¤ def parse_details (10) Elemzett moly_id: kollar-betti-kosarsuli -
G.F.
aktív tag
válasz
snowdog
üzenetére
Persze, itt beállítom a rendezési formát, de a magyaroknál a szerzőt is fordítani kell, mert úgy írja be, ahogy a plugin beadja. Ez eddig normálisan volt írva, mint a te fentebbi képeden a #3092 hozzászólásban. A rendezési formát csak egyszer kellene beállítani, de a szerző miatt mindkettőt minden alkalommal...
-
snowdog
veterán
Megvan a bibi! A megoldásnál számomra a három szerő megjelenése volt a kulcs.
Az alsó képeden a baloldalon majdnem teljesen kitakart részben látható, hogy a keresésre neked is 3 találatod volt, de nem a moly.hu találatot jelölted ki, hanem az Antikváriumot.
Hogy a Nézze itt: után miért a moly.hu látható, az egy talány.
Ha én is az Antikváriumot választom ki, akkor ugyan azt kapom eredményül, mint ami a képeden látható.

-
G.F.
aktív tag
Újabban a Molyró a plugin fordítva tölti le a magyar neveket. Ez mitől van?
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Elválasztásra van jobb a Hyphenate This!-nél (v0.1.3)?
Szótár a hu_HU.dic
Nagyon sok magyar könyvre ismeretlen nyelv hibaüzenetet küld a Calibre.
Ennek mi lehet az oka? Vagy a Settingsben nem oké valami? -
Beren
aktív tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Jó eséllyel azért nem találja a Calibre, mert a Google képkeresője sem nagyon találja a második könyvnek ezt borítóját, legalábbis manuálisan rákeresve nincs rá találat. Ezt sikerült kibogarászni a molyról: https://moly.hu/system/covers/big/covers_562468.jpg?1564338861, nagyobb felbontásút, jobb minőségűt nem találtam.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Nem vagyok egy nagy Calibre felhasználó, ezért nem is nagyon tudom, hogy mit rontok el, hogy a második részhez miért nem dobja fel az első résznél már használt borítót.
Tudna tanácsot adni valaki?
Ilyet szeretnék:
És ezeket produkálja ha megfeszülök, akkor is:
-
repro
tag
Sziasztok!
Lehet-e felcserélni a könyvekkel kitöltött szerző és a cím oszlopot?
Köszönöm! -
repro
tag
Hát ismét segítség kellene.
A Calibrében több könyvtárat csináltam. Az egyikben már 4000-nél több könyv van. A könyvekhez a metadatokban a megjegyzés rovatban beírtam a megjelenítés évét és hogy miről szól a könyv konvertáltam , elmentettem.
Mindig megjelent a megjegyzés rovatban. Nem tudom mit állítottam át a Calibre-ben, de azóta nem mutatja a megjegyzés rovatban előzőleg beírt tartalmat. Ez az egész könyvtárban így van. A többi könyvtárat, amit még csináltam nem érinti, minden maradt a régiben.
Nem tudom hogy lehetne visszaállítani.
Előre is köszönöm
Esetleg privátban lehetne róla beszélnünk -
bubek68
újonc
válasz
bubek68
üzenetére
Kivettem a pipát az epub elől és igy küldtem a könyveket az eszközre.
Egy felugró ablakban jelezte ,hogy konvertálja azw3-ba és úgy küldi az olvasóra.
Ezután lehúzva az USB-ről láttam ezeket a könyveket, tehát megoldódott a problémám.
Csak azt furcsállom, hogy a leírás szerint az olvasóm támogatja az epub formátumot, és ha epubot küldök rá akkor nem látja.
Köszönöm a segítséget. -
repro
tag
Megoldódott
-
Oldman2
nagyúr
válasz
bubek68
üzenetére
Feldugod az eszközt a PC-re, a Calibre alatt megjelenik...
Az eszköztárban megjelenik az eszköz
(Nálam) az eszköz ikonján van egy lenyíló menü, abban
Az eszköz beállítása
Itt megjelenik egy lista, hogy a Calibre milyen formátumokat rendelt hozzá az eszközhöz (az alábbi példa nem Kindle eszköz).

Itt neked mi jelenik meg?
-
bubek68
újonc
Egy kis segítséget szeretnék kérni, a calibre programmal kapcsolatban.
USB-n rádugtam a Kindle PW4 et amit a Calibre felismert és betöltött, ezután 8db. epub könyvet a küldés ezközre gombbal töltöttem a könyvemre, amit látok is a calibre programban az olvasó könyvtárában.
De miután lecsatlakozok a pc-ről, az olvasóban sehol nem találom a könyveket.
Visszadugom a pc-re betölti és rajta van a calibre szerint, de az olvasóban nem találom sehol.
Az lenne a kérdésem, hogy ezeket a könyveket hol találom meg a Kindle papperwhite 4 olvasóban?
Eddig e-maillel küldtem a könyveket a pw 4-re, de gondoltam, hogy most kipróbáltam a calibre programot, mert jókat olvastam róla. Lehet, hogy én rontok el valamit ezért kérnék segítséget, előre is köszönettel. -
repro
tag
Sziasztok!
Segítség kellene.
A fotón levő megjegyzés rovatban nemrégen volt egy sáv ahol lehetett állítani a szöveg elosztását és egyebeket. Valahogy eltűnt és nem tudom helyreállítani.
Kérnék segítséget -
snowdog
veterán
Apró változtatás a moly_hu beépülőben. [link]
A műfajok szögletes zárójelben, és sorrendben elsőként jelennek meg.
A Moly_hu 5.0.7 a Calibre 5.x vagy magasabb verziószámú Calibre programhoz készült. -
totasenior
tag
válasz
hampidampi
üzenetére
Köszönöm, nagy segítség volt.
Még az előző válaszomhoz: megadja a sorozat nevét, és a sorszámokat, de a könyv címe alapján állítja sorba. -
totasenior
tag
válasz
hampidampi
üzenetére
Edddig azt tapasztaltam, hogy ahol nem volt általam kreált sorozatszám a címben, ott a cím alatt apró betúkkel írja a sorozat nevét és a sorszámot.
-
-igu-
veterán
válasz
totasenior
üzenetére
nezd meg, hogy a Preferences -> Metadata Plugboards-ban van-e valami beallitott formazo utasitas
-
hampidampi
őstag
válasz
totasenior
üzenetére
Hogy kerülnek a Calibre-ből az olvasóra a könyvek? Ugye még véletlenül sem kívülről másolgatod a fájlokat a Calibre Library alkönyvtárából? Mert akkor nem csoda.
Használd a könyv küldése olvasóra funkciót a Calibre-ből.
Sorozat adatok meg ha jól emlékszem a Pocketbookokon sem jelennek meg. -
totasenior
tag
Abba a problémába futottam bele, hogy régi könyveimet, a Calibre előtti korban (számomra) sorozatok esetén saját magam kiötlötte módon a címben feltüntetett sorszámozással tettem kezelhetővé,
Most elkezdtem a Calibrevel rendezni ezeket.
Az történt, hogy a metaadatok letöltését követően a Calibre teljesen jól kezeli őket, de amikor felmásolom az olvasóra, akkor ismét megjelennek a régen beírt sorszámos címek.
Hogyan lehet ezt az állapotot megszűntetni, illetve mit kell tennem, hogy a régi sorszámok végleg eltűnjenek.
Természetesen rendben törlöm őket a metaadatok szerkesztése közbe, letöltődnek a sorozat adatai, OK-zom a művelet után, de az olvasón ismét a régi cím látható, sőt a letöltött sorozatadatok sem látszanak ezeknél a tételeknél az olvasón (Pocketbook Verse Pro Color). -
TheHornet
csendes tag
Próbáltam az Edge-es módszert: nem jött be.
SSL problémára keresek akkor a fórumban.... -
TheHornet
csendes tag
A képen látható hibát kapom:
Kimásoltam, hogy mit ír ki hibának:calibre, version 7.18.0
HIBA: Nincs találat: <p>Nem sikerült találni olyan könyveket, amelyek megfelelnek a keresésnek. Próbálkozzon <b>részletesebb</b> kereséssel. Például csak a szerző nevét és egyetlen megkülönböztető szót használjon a címből. <p>A teljes napló megtekintéséhez kattintson a "Részletek" gombra.
Running identify query with parameters:
{'title': 'A kockavető', 'authors': ['Stefan Ahnhem'], 'identifiers': {'isbn': '9789633247969', 'moly_hu': 'stefan-ahnhem-a-kockaveto'}, 'timeout': 30}
Using plugins: Moly_hu (5, 0, 6), Google (1, 1, 1)
The log from individual plugins is below
****************************** Moly_hu (5, 0, 6) ******************************
Found 0 results
Downloading from Moly_hu took 0.01398921012878418
Title: A kockavető
Authors: ['Stefan Ahnhem']
Plugin Moly_hu failed
Traceback (most recent call last):
File "calibre\ebooks\metadata\sources\identify.py", line 47, in run
File "calibre_plugins.moly_hu.__init__", line 55, in identify
File "calibre\__init__.py", line 333, in browser
File "calibre\utils\browser.py", line 48, in __init__
File "ssl.py", line 775, in create_default_context
File "ssl.py", line 596, in load_default_certs
File "ssl.py", line 588, in _load_windows_store_certs
ssl.SSLError: [ASN1] nested asn1 error (_ssl.c:4037)
********************************************************************************
****************************** Google (1, 1, 1) ******************************
Found 0 results
Downloading from Google took 0.015981197357177734
Plugin Google failed
Traceback (most recent call last):
File "calibre\ebooks\metadata\sources\identify.py", line 47, in run
File "calibre\ebooks\metadata\sources\google.py", line 495, in identify
File "calibre\ebooks\metadata\sources\base.py", line 292, in browser
File "calibre\__init__.py", line 333, in browser
File "calibre\utils\browser.py", line 48, in __init__
File "ssl.py", line 775, in create_default_context
File "ssl.py", line 596, in load_default_certs
File "ssl.py", line 588, in _load_windows_store_certs
ssl.SSLError: [ASN1] nested asn1 error (_ssl.c:4037)
********************************************************************************
The identify phase took 0.21 seconds
The longest time (0.015981) was taken by: Google
Merging results from different sources
We have 0 merged results, merging took: 0.00 seconds -
TheHornet
csendes tag
Szia!
Én is küzdök ezzel a moly_hu pluginnel. Nekem nem jött be, ahogy leírtad.
Amit csináltam:
- Uninstall megvolt, Program Files-ból Calibre mappák törölve, csak a Könyvtár mappák maradtak meg (azok egy teljesen más meghajtón és mappában voltak).
- A regedittel rákerestem minden calibre szóra, töröltem, amit engedett.
- Gépet újraindítottam
- Feltelepítettem a Calibre 7.18-as verziót, elindítottam (csodálltam, hogy megtalálta a Könyvtáraimat)
- Feltelepítettem a moly_hu 5.0.6-ot.
- Továbbra is ugyan az a hiba, nem működik.Mit csinálok rosszul?
Te mivel takarítottad ki és hogyan a registryből a Calibrét (gyanítom, hogy itt van a kutya elásva).Köszi a válaszod előre is!
-
snowdog
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Nem értek egyet azzal hogy értelmetlen lenne a haszálata, bizonyos esetekben van értelme. Az oldalszámozás természetesen csak egy becsült érték, mert az eredmény nagyon sok paramétertől függ. De ezek a paraméterek a Calibre-ben megadhatók. Ha a Calibre-ben minden könyvnél ugyan azokkal a paraméterekkel számoltatod az oldalszámot, akkor több kiadású, vagy több helyről letöltött ugyan azon könyv esetében támponot adhat a további felhasználáshoz.
Én minden könyvnél használom.
u.i. Itt van mindjárt példának ez a könyv: Zalatnay Sarolta - Ők sem szerzetesek (epub)
Letölthető a CH oldaláról, a Calibre-be betéve az oldalszám 12. Na akkor ez most mit is jelent? Vagy nagyon rövid a könyv tartalma, vagy valami nem stimmel vele. Belenézve kiderült, hogy egy szkennelt könyvről van szó. Az oldalszám erre is jó lehet. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Az oldalszámnak ebook formátumban semmi értelme nincs, mert ahányan vagyunk annyiféleképpen tördelődik oldalakra a könyv (az akár mindenkinél más betűméret miatt).
Az amit a KOReader mutat(hat), az az adott betűmérettel kalkulált oldalszám, de ez nem fix érték, előre nincs értelme ezt "beégetni" a könyv metaadatai közé. -
Apollyon
Korrektor
Ez pedig nem az én screenshotom, de a végeredmény így néz ki Koreaderben: [link]
Értelme, hogy láthatod hány oldalas és szavas egy könyv, meg hogy kb. mennyi idő alatt olvasnád el - bár ezt nem állítottam be... gimmick, de pl. tudod rendezni ez alapján is a könyveket Calibre-ben.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
snowdog
üzenetére
Szembetalálkoztam máshol is ezzel, meg most olvasva a topikot és látva a hsz-ed végül felraktam ezt a plugint.
Elég érdekes adatok jöttek ki vele, mármint ezzel nem célzok arra, hogy téves lenne. A dibookon megvásárolt Metró trilógiára, ami hivatalosan 1,168 oldal, nekem 2,232 oldalt ír és 376,732 szót. Valóban elég hosszú könyv, olvasom már egy ideje, de ez mennyire lehet pontos?
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
A Calibre-web plugin is eltört, ra tudna valaki nezni aki ert ezekhez, mi lehet a gond? Koszonom!!
-
snowdog
veterán
Örülök neki, hogy sikerült megoldani a problémát, és köszönöm a visszajelzést.
Nos többek között az ilyen anomáliák miatt használom a mai napig a nekem bevált Calibre 4.11.1-es verziót. Ha már egyszer minden megvan benne amire szükségem van, akkor a frissítésekkel minek bonyolítsam az életem? -
Atocha
senior tag
válasz
snowdog
üzenetére
Oké, megvan a hiba, bár pontosan nem tudom mi okozta.
A lényeg hogy már évek óta calibrézek -zok, -zak vagy mi. Az első verzió amit feltettem, nagyon régen volt már nem emlékszem. A lényeg hogy amikor szólt van új verzió én frissíttettem.
Erre próbáltam feltenni a moly plugint.
Most hogy rákérdeztél biztos hogy 7.15 beugrott ez hogy évek óta frissítem és hogy maradvány fájlok maradhattak a könyvtárba így uninstaláltam, kitöröltem registriből, lepucoltam mindent ami calibre. (könyv mappát mentettem persze)
Leszedem a 7.15-öt megint és telepítettem. Beraktam a plugint és láss csodát müxik!
Nagyon szépen köszönöm és ezzel egyúttal igazolhatom hogy a legújabb 7.15-el működik a Moly_hu 506.rar plug-in!
-
snowdog
veterán
Ezt írtad: "Nekem a legfrissebb calibre 7.15 van fent."
Ez biztos? Mert én nem használom ezt a verziót, így ellenőrízni sem tudom.
A képen látható hibaüzenet nekem azt sugallja, hogy az a Calibre verzió amire ezt a plugin-t betöltötted még Python 2.7 verzióval fut, márpedig Python 2.x csak a Calibre 4.x-ig volt használatban.Mindenképpen ellenőrízd le a Calibre verzióját!
Ha a verziószám arra utal, hogy a Calibre 4.x vagy régebbi, akkor neked a másik plugin-re van szükséged (Moly_hu 404.rar).A Calibre verziószámát a bal alsó sarokban láthatod, mint az alábbi képen az enyémet.
-
Atocha
senior tag
-
snowdog
veterán
De igen, te rontottad el!

Eddig azt hittem teljesen világosan leírtam, hogy a Moly_hu 505.rar hibás volt ezért töröltem, és feltöltöttem helyette a javított Moly_hu 506.rar-t. Természetesen a törölt állomány linkje a továbbiakban már nem él, csak a javított verzióé.Röviden, neked a Moly_hu 506.rar-t kell letöltened és telepítened. A link él, és a file letölthető. Nálam a Chrome-ban erre a linkre kattintva azonnal elindul a letöltés.
[link]De ha a feltöltés helyét szeretnéd meglátogatni, akkor használd ezt a linket. [link]
-
Atocha
senior tag
válasz
snowdog
üzenetére
Nagyon szépen köszi!
De... van egy kis gond.
Szóval ahol azt írod hogy "akkor feltehetően ki fogja tölteni a metaadatokat. [link]"
Na a link nem nyílik meg és amúgy ide mutat: https://www.mobileread.com/forums/attachment.php?attachmentid=209442&d=1720383760Ahol azt írod, hogy "és feltettem a javított verziót." [link]" Na az a link a te egyik hsz-edhez vezet. Eddig ok. Mondom nekem akkor a moly hu 505.rar kell.
Kattintok, ami amúgy ide mutat: https://www.mobileread.com/forums/attachment.php?attachmentid=209440&d=1720381125
A weboldal bár egyezik a vége már nem és ez sem nyílik meg sajnos.Ugye nem én rontok el valamit?

update: valami gond lehet a mobileread.com website-al mert más böngészőben és gépen sem nyíliik meg. -
snowdog
veterán
-
Atocha
senior tag
Sziasztok!
Ebben a topicban új vagyok, de a calibrében nem.
Eddig manuálisan módosítottam a metaadatokat, de kipróbálnám ezt a moly.hu-s automata metaadat letöltést.
El is kezdtem olvasni a topicot... ellőről.. hátulról... de ahol 3000 hsz van, ott megtalálni valamit nem egyszerű. S ahogy olvasom, most valami gond is van.
Ezért inkább szimplán megkockáztatom a kérdés.
Van olyan működő plug-in a molyhoz amit csak manuálisan betöltök és megy?
Már annyira belezavarodtam a verziószámokba, hogy azt se tudom fiú, lány, vagy valami más vagyok...
Nekem a legfrissebb calibre 7.15 van fent.
Nem vagyok programozó, elolvastam hogy kell betenni egy plug-int, de átírogatni dolgokat nem fogok tudni.
Köszönöm megértő válaszotokat! -
snowdog
veterán
válasz
paolinho
üzenetére
Nálam ilyen sor nincs is, de egyébként eddig az előtagokról nem is volt szó.
Nálam ezzel a beállítással rendben működik, de mivel a Calibre verziómban még python 2 van, ezért az u betűt hagyd figyelmen kívül.
# Szerző rendezési forma algoritmus
author_sort_copy_method = u'copy'
author_name_suffixes = (u'Jr',
u'Sr',
u'Inc',
u'Ph.D',
u'Phd',
u'MD',
u'M.D',
u'I',
u'II',
u'III',
u'IV',
u'Junior',
u'Senior')author_name_prefixes = (u'Mr', u'Mrs', u'Ms', u'Dr', u'Prof')
author_name_copywords = (u'Corporation',
u'Company',
u'Co.',
u'Agency',
u'Council',
u'Committee',
u'Inc.',
u'Institute',
u'Society',
u'Club',
u'Team') -
snowdog
veterán
válasz
paolinho
üzenetére
Ami a súgóban olvasható, azt a author_sort_copy_method = 'copy' megadása után végrehajtottad? (Ne foglalkozz az u betűvel!)
Ha ez a módosítás módosul, az egyes szerzőknél tárolt author_sort értékeket újra kell számítani úgy, hogy a bal oldali címkék panelen jobb gombbal kattint egy szerzőre, kiválasztja a "Szerzők kezelése” lehetőséget, majd megnyomja az "Összes szerzői rendezési érték újraszámítása” gombot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Androidos tablet topic
- Battlefield 6
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- További aktív témák...
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Üres volt!

Amúgy azért írtam magyarul, mert láttam, hogy Te posztoltál. Meg aztán gondolom nem csak nálunk működik a gugli fordító...