- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T - T-modell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
robogár
tag
-
mentor_4
tag
-
robogár
tag
-
wasd.hu
senior tag
Abból is megint rengeteg dolgot kitalált a Meta amit majd hasznosítanak máshol. (Mondjuk remélem nem lesz annyi a Questeknek, nekünk egy Quest 2 van és nagyon szeretjük.)
A Google oldalán megint ugyanez a Stadia - amit megtanultak, kifejlesztettek majd lesz máshol hasznosítva.
Komolyan, nem is értem mi ez a "nem profitális" dolog a világ legnagyobb cégeinél... aprópénz amit esetleg vesztenek...
Mondjuk Cukkenberg belebólintott rendesen, pedig voltak intő jelek. De az a típusú metaverzumos rémálom nem jött össze. Egy podcastban mondta JC, hogy akkor jött el a cégtől, amikor nem akarta érteni a vezetőség, hogy felesleges lenne végtelen számú játékos egyidejűleg. Egyszerűen pazarlás "de akkor is legyen benne".
#45 Apollyon
sőt működik szépen az A\ slop minősítése és az igénytelen tartalmak kivezetése a platformról, pedig őrült mennyiségben ömlik befelé a friss anyag! -
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Abból is megint rengeteg dolgot kitalált a Meta amit majd hasznosítanak máshol. (Mondjuk remélem nem lesz annyi a Questeknek, nekünk egy Quest 2 van és nagyon szeretjük.)
A Google oldalán megint ugyanez a Stadia - amit megtanultak, kifejlesztettek majd lesz máshol hasznosítva.
Komolyan, nem is értem mi ez a "nem profitális" dolog a világ legnagyobb cégeinél... aprópénz amit esetleg vesztenek...
Quest 2-re idén decemberig érkeznek fícsör update-ek, utána maintenance módban lesz 2027. decemberig, vagyis addig lesznek bug javítások és security frissítések és a store is elérhető marad.
Hogy utána mi lesz még nem tudni. -
tDr1v3r
veterán
Alapvetően a Quest 3 sem lett egy sikeres dolog, több forrást is olvastam kezdettől a témában. JC távozása óta léket kapott a projekt. Pedig nemigen volt felső limit a kiadásoknál.
Kiderült, hogy ez egy igencsak alacsony eladással járó, komplex történet, amit senkinek sem sikerült igazán átütni.
"negyedévente több mint 6 milliárd dolláros veszteséggel zárnak"
-
wasd.hu
senior tag
Alapvetően a Quest 3 sem lett egy sikeres dolog, több forrást is olvastam kezdettől a témában. JC távozása óta léket kapott a projekt. Pedig nemigen volt felső limit a kiadásoknál.
Kiderült, hogy ez egy igencsak alacsony eladással járó, komplex történet, amit senkinek sem sikerült igazán átütni.
"negyedévente több mint 6 milliárd dolláros veszteséggel zárnak"
-
Sinesol
veterán
-
wasd.hu
senior tag
-
Nergalos
aktív tag
-
Sinesol
veterán
-
bytesizelife
tag
Szerintem maga a VR, mint immerzív élmény működik és akár valós piaci igény is lehetne rá, szemben pl. a 3D mozival, aminél a 3D vagy zavaró, illúzió romboló, vagy ha jó, akkor észre sem veszed.
Ugyanakkor egy sor probléma a gyakorlatban kompromisszumossá teszi a VR-t:
- motion sickness
- szemüvegeseknek macerás
- hosszú távon fárasztó a HMD-t viselni
- pont az immerzív jelleg miatt nem tudod pár percre felfüggeszteni a tevékenységet
- az élmény nem osztható meg másokkal
- a kontroll és általában a user interface nem kiforrott (ezen javított amúgy drámai mértékben a Vision OS)
- magát a szoftvert vagy dedikáltan VR-re kell írni, vagy nem működik: performance problémák, interakció a környezettel és az UI nem keverhető a hagyományos monitorra írt applikációkkal
- nagyon számítás igényes, ráadásul a VR megjelenése egybe esett a bányász lázzal és a GPU drágulással, így a műfaj nem tudott kitörni a luxus kategóriából, az olcsóbb all-in-one megoldások pedig teljesítmény kompromisszumosak, melegednek, stb.és így tovább.
Ezek alapvetően mind megoldható mérnöki feladatok, de a felére maguk a fejlesztők sem gondoltak, hanem menet közben derültek ki.
Ettől függetlenül szerintem a VR nem halott (szimulátorosok pl. köszönik szépen jól vannak), csak túl korán próbáltak mainstream tömegterméket kreálni belőle, így a gyerekbetegségei miatt nem tudott felnőni a hype-hoz.Nekem az a legfőbb problémám, hogy két centiről vetítenek a retinámba. Már a monitorbámulás sem egészséges a szemeknek, szóval a VR-sisakot passzolnám.
-
bytesizelife
tag
-
robogár
tag
-
Cannabis7
senior tag
Nekem 8, csináljanak egy iphone mini frissítést és elégedett leszek velük, hajlandó vagyok tetemes összeget is fizetni érte

-
Nergalos
aktív tag
-
robogár
tag
-
Nergalos
aktív tag
De mi jön be az Iphone Air-en? Vekony iphone regebben is volt, csak nem csinaltak belőle nagy ügyet. Amikor nezegettem, olyan erzesem volt, mintha a regi 8+ lenne a kezemben, semmi extra, viszont a tarsaihoz kepest nagy kompromisszum, hogy csak egy kamera van es az akksi is kicsi. Nem meglepő a bukta.
Mert más mint a többi. Nekem elég az egy kamera és a gyengébb akksi is. Egyszerűen tetszik. Kicsit “egyedinek” is számít, biztos nem jön veled szembe minden sarkon. Nem tucat talán annyira.
-
robogár
tag
Meg ugye kérdés, mi az üzleti siker? Rengeteg technológiát kitaláltak vele, az AR vonalat rendesen fejlesztette, ez meg vándorol át szépen a többi eszközbe. Egy Mac Pro, Cinema Display, Mac Studio üzleti siker? Közel sem, viszont kiszolgálnak vele egy réteget akik meg majd vesznek másból is Apple-t. De az Xserve ugyanez volt megint.
Drága? Drága, de réteg termék... A Microsoftnak is volt hasonló cucca, az is drága volt, product lifecycle kifutott és nem lett új. Hát wow.
Egyetertunk, legalabb probalkoznak.
-
wasd.hu
senior tag
-
Tasunkó
őstag
Szerintem maga a VR, mint immerzív élmény működik és akár valós piaci igény is lehetne rá, szemben pl. a 3D mozival, aminél a 3D vagy zavaró, illúzió romboló, vagy ha jó, akkor észre sem veszed.
- motion sickness
- pont az immerzív jelleg miatt nem tudod pár percre felfüggeszteni a tevékenységet
- a kontroll és általában a user interface nem kiforrott (ezen javított amúgy drámai mértékben a Vision OS)
- magát a szoftvert vagy dedikáltan VR-re kell írni, vagy nem működik: performance problémák, interakció a környezettel és az UI nem keverhető a hagyományos monitorra írt applikációkkal
- nagyon számítás igényes, ráadásul a VR megjelenése egybe esett a bányász lázzal és a GPU drágulással, így a műfaj nem tudott kitörni a luxus kategóriából, az olcsóbb all-in-one megoldások pedig teljesítmény kompromisszumosak, melegednek, stb.és így tovább.
Ezek alapvetően mind megoldható mérnöki feladatok, de a felére maguk a fejlesztők sem gondoltak, hanem menet közben derültek ki.
Ettől függetlenül szerintem a VR nem halott (szimulátorosok pl. köszönik szépen jól vannak), csak túl korán próbáltak mainstream tömegterméket kreálni belőle, így a gyerekbetegségei miatt nem tudott felnőni a hype-hoz.A pupillatágulás miatti túlzott fényevés, és a motion sickness amit kiemelnék hogy ezek megoldása kb. a humanoid robothoz hasonló probléma, hogy természetesen elképzelhető hogy egyszer megoldják, és az egyszer az lehet 5 év is vagy 50 000
-
wasd.hu
senior tag
Igen ez mind igaz.
A "VR Only" címek a keresendők, a "VR Supported" kevésbé jó, de tud az is nagy élmény lenni.
Viszont a Valve is jön az új headsettel a Steam Frame-mel, ráadásul már dedikáltan SteamOS-es is lesz, plusz ott van mögötte egy komplett Steam áruház, szóval ha a VR-t úgy gatyába rázzák mint a linux gaminget, akkor a VR platform nagyot emelkedik.+1
ez jót tenne az egész iparnak. Az a helyzet, hogy érzie a Valve ezt az ütőeret. Jobban mint az átlag pl m$ -
Apollyon
Korrektor
- motion sickness
Ettől függetlenül szerintem a VR nem halott (szimulátorosok pl. köszönik szépen jól vannak), csak túl korán próbáltak mainstream tömegterméket kreálni belőle, így a gyerekbetegségei miatt nem tudott felnőni a hype-hoz.Igen ez mind igaz.
A "VR Only" címek a keresendők, a "VR Supported" kevésbé jó, de tud az is nagy élmény lenni.
Viszont a Valve is jön az új headsettel a Steam Frame-mel, ráadásul már dedikáltan SteamOS-es is lesz, plusz ott van mögötte egy komplett Steam áruház, szóval ha a VR-t úgy gatyába rázzák mint a linux gaminget, akkor a VR platform nagyot emelkedik. -
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
A 3D tv pár éves hóbort volt ami gyorsan elmúlt.
VR pedig volt már a 90-es években is, csak akkor még gyenge volt alatta a hardver.
Több mint tízéve viszont újra visszajött. Ma pedig az egyik legjobb Quest headset olcsóbb mint az iphone, és számítógép sem kell feltétlenül hozzá mert standalone, ráadásul wireless. "Kicsit" nagyobb szórakozási faktor van benne mint egy okostelefonban.
Persze aki még nem próbálta, az nem tudja. -
ben2
senior tag
Hát nem tudom, a "használt már" kifejezés nem túl meggyőző. Szerintem sok Tech Addict meg Early Adopter megvette aztán az így megvásárolt készülékek 70%-a inkább pihen a fiókban vagy hirdetve van és várja hogy megvegye valaki.
Az, hogy a jövő-e, azt meg majd meglátjuk jelenleg 50-50 szerintem az esély.
- motion sickness
Ettől függetlenül szerintem a VR nem halott (szimulátorosok pl. köszönik szépen jól vannak), csak túl korán próbáltak mainstream tömegterméket kreálni belőle, így a gyerekbetegségei miatt nem tudott felnőni a hype-hoz. -
ben2
senior tag
A Vision Pro szerintem olyan, mint az Apple Lisa volt.
Limitált, drága koncept termék, aminél nem a hardver maga az érdekes, hanem a user interface. -
Lacccca87
addikt
Hát nem tudom, a "használt már" kifejezés nem túl meggyőző. Szerintem sok Tech Addict meg Early Adopter megvette aztán az így megvásárolt készülékek 70%-a inkább pihen a fiókban vagy hirdetve van és várja hogy megvegye valaki.
Az, hogy a jövő-e, azt meg majd meglátjuk jelenleg 50-50 szerintem az esély.
-
janeszgol
félisten
"A jövő meg a VR szemüveg lesz, nem pedig a telefon nyomkodás."
Az enyém biztosan nem.
-
Sinesol
veterán
Annyira jövő, mint a 3D tv..
-
Lord Amper
aktív tag
Okosszemüveg ügyben kérdezzék meg a Google-t... Nyilvános helyre nem mennék okosszemüvegben az tuti, mert a Google Lens idejében volt ahol egy öklössel indítottak a viselő irányába.
És ez közel sem a mindent is ennyire gyűjtünk Google volt.
Ez meg most a Meta... Gondolom a döntéshozóknak kell majd 10 év mire kötelezővé teszik a fényjelzést hogy a szemüveg a beleegyezésed nélkül kép és hangfelvételt készít amerre a viselője néz.
-
Apollyon
Korrektor
Igazad is volt. En se ertettem ezt a vonalat. Egy olyan piacra akartak belepni, ami mar alapbol is halott.
Kutyat nem erdekli a vr, teljesen mindegy, milyen logo van ezeken a szarokon.Közel 200 millió embernek van vagy használt már VR-t, szóval amit mondtál nem állja meg a helyét.
Az valóban igaz, hogy az apple terméke labdába se tudott rúgni a már meglévő headsetekkel szemben.
A jövő meg a VR szemüveg lesz, nem pedig a telefon nyomkodás. -
tDr1v3r
veterán
Meg ugye kérdés, mi az üzleti siker? Rengeteg technológiát kitaláltak vele, az AR vonalat rendesen fejlesztette, ez meg vándorol át szépen a többi eszközbe. Egy Mac Pro, Cinema Display, Mac Studio üzleti siker? Közel sem, viszont kiszolgálnak vele egy réteget akik meg majd vesznek másból is Apple-t. De az Xserve ugyanez volt megint.
Drága? Drága, de réteg termék... A Microsoftnak is volt hasonló cucca, az is drága volt, product lifecycle kifutott és nem lett új. Hát wow.
-
robogár
tag
-
Sinesol
veterán
De mi jön be az Iphone Air-en? Vekony iphone regebben is volt, csak nem csinaltak belőle nagy ügyet. Amikor nezegettem, olyan erzesem volt, mintha a regi 8+ lenne a kezemben, semmi extra, viszont a tarsaihoz kepest nagy kompromisszum, hogy csak egy kamera van es az akksi is kicsi. Nem meglepő a bukta.
-
Ricardo
titán
"Az egész világot megosztó Liquid Glass vizuális Apple stílusjegy azért létezik, mert eredetileg kevert valóság szemüvegébe ezt álmodta meg Cupertino, és nem állt neki rosszul. "
A szemüveggel együtt, mehetett volna, a hozzá elképzelt Liquid Glass is a kukába.
-
Nergalos
aktív tag
Igazad is volt. En se ertettem ezt a vonalat. Egy olyan piacra akartak belepni, ami mar alapbol is halott.
Kutyat nem erdekli a vr, teljesen mindegy, milyen logo van ezeken a szarokon.Mondjuk engem érdekel. Nekem az iphone air is bejön, meg egy csomó hasonló “elkaszált” termék. A változatosság gyönyörködtet.
-
Sinesol
veterán
Nem nagyon értem az okosszemüveg vonalat, egyszerűen még szemüvegesként is kényelmetlenség a szemüveg, mindig is utáltam. Az ember nem hordja, ha nem muszáj, tehetnek rá akármilyen biszb.aszt, szóval nem meglepő a kudarc, szerintem jelentősen olcsóbban sem lenne más a végeredmény eladásokban.
A 3D tévé is ott bukott meg, hogy egyszerűen kényelmetlen volt ez a szemüveges tévézés. Még direkt 3D-re forgatott nagyobb filmeknél sem adott annyit az egész, mert közben felbaszott, hogy pl. koszos/poros/zsiros a lencse, zavaró, hogy periferian nem fed, vagy egyszerűen csak nem illik az arcomra, stb. -
A Molyember
tag
Kutyat nem erdekli a vr, teljesen mindegy, milyen logo van ezeken a szarokon. -
robogár
tag
Tetszik igy feketeben. De valoban csak az uzleti siker er barmit is manapsag? Az almarol azt olvastam, tobbazor is volt melyponton es sok sikertelen szeria utan talaltak meg az utat!
-
MikeWazowski
veterán
-
Crus
addikt
Már bocs, de Anyukád biztos nagyon büszke rád....
Egy megvan, várom a többit is.
-
MikeWazowski
veterán
-
Crus
addikt
Az első nap itt is leírtam az okokat, hogy miért áll földbe és az ára csak egyik ok volt.
Várom azon almakárosultakat akik akkor belém álltak és napokig fejtegették, hogy miért nincs fogalmam se róla...
Cirip-cirip.
-
gabor7th
addikt
Mennyi volt az ára? 3500 dollár... Mostmár nem éri tizedét se...
-
fornettisuti
veterán
-
Fecogame
veterán
Ezek szerint Tim vezetése nem volt a legjobb?
-
LurkerSheik
senior tag
Akármennyire is exkluzív a Vision szemüveg ára sokkoló volt.
Az Ultra méretetit pedig nem tudom hova tenni. Széles is meg alacsony is. Mint egy félbe hajtott pro max nagyobb kijelzővel.
Valahogy nem látom hogy a képarány fogja eladni az Apple hajtogatóst
de biztos jól megpiackutatták ezt is.
Legalább különbözik a többitől, az mindig fontos volt nekik. Akkor is ha teljes baromság az irány.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Linux felhasználók OFF topikja
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egyéni arckép OFF
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Greenworks G48LM36 típusú akkumulátoros fűnyíró
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Kutyat nem erdekli a vr, teljesen mindegy, milyen logo van ezeken a szarokon.