- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
Lehet, hogy linuxos alapokra epül az adott program, de ugyanúgy ablakokkal kezeled. Egy kompakt csomag a legalapvetőbb mentési műveletekre. Az említett programodnak is van bootolható verziója. ISO formátumot keress. Windowstól független kimenti az adatokat és jó esetben használhatóak maradnak. Mint beállítási fájlok, mentések, na meg a dokumentumok. Hirtelen nem tudok más programot sorolni. Személy szerint az Acronis true image programját használom, de 3 éve nem mentettem a sajátomat. Anyámét szoktam, mert ő dolgozik rajta.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Kezdőként #371 üzenetére
Van másik program, ami - régebben legalábbis, manapság nem foglalkoztam vele, - nem UEFI képes boot pendrive-ot csinál. Ugyanilyen géppel használtam, csak akkor klónoztam lemezképet, de pendrive-ról indítottam. YUMI a program neve. Ne tévesszen meg az oldal, van windows telepítő funkciója. (ha megjelenik a windows logo, én ki szoktam szedni a pendrive-ot, mert a beállítás alapján újra arról bootolna. )
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #260 üzenetére
A boot opciók között mem tudod úgy kiválasztani az USB-t, hogy ne legyen előtte UEFI előtag? Nálam két lehetőség van pendriveoknál. Nézted a magyar nyelvű manualt? 77. old Esetleg a 79. old secure boot control disabled - bár ebben nem vagyok olyan biztos. Sajnos nem láttam normális Bios képet az UEFI beállításról. Ha találsz olyat, azt Legacy-ra kellene állítani. Main vagy Advanced; ezt a Manual nem mutatja.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #258 üzenetére
Van egy kis portable program, amivel le tesztelheted a pendrive boot képességét, ha van másik gép kéznél. Mova Live CD Az USB-t választod értelemszerűen és nem hozol létre lemezképet - majd látod.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #256 üzenetére
Az F8-at próbáltad már? Maga a telepítő eszköz biztosan jó és tesztelve is lett?
vagy
1. Lépj be a BIOS menübe az F2 nyomvatartásával bekapcsolás közben.
2. Választd a Boot menüt és azon belül a “Launch CSM” tedd enabled-re
3. Menj a “Security” menübe és állítsd a “Secure Boot Control” disabledre.
4. Végén F10 mentés és exit.
5. Újraindításkor tartsd nyomva a bekapcsolástól az ESC gombot a boot eszköz választó menü eléréséhez
Az Asus fóruma nyomán. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
reddotdaniel #250 üzenetére
Ugyan ez a hibüzenet, mint a 248as hozzászólás képén? Azaz kettővel feljebb.
Több portot is próbáltál? Ugye nem USB 3-as porton próbáltad? Mert az okozza általában ezt a hibaüzenetet. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
boratsagdiy #242 üzenetére
Köszi! Öt hozzászólással előrébb #237
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
#95997075 #233 üzenetére
Találtam egy programot, ami lehetővé teszi a pendrive-ról bootolást olyan gépen, aminek a BIOS-a nem támogatja magától ezt az opciót. A program neve: EasyBCD Letöltéskor nem kell megadni nevet és e-mail címet. Nem próbáltam, de működőnek mondják. Ahonnan vettem és bővebb info itt.
"új üzenet" akart lenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jonsbo C2
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest