Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyuszika0216
csendes tag
Szia!
Ez egy Ficus retusa bonsai.
Ablak közelében a kevésbé napfényes szobában is tarthatók. Ha lehetséges, nyáron tegyük ki a szabadba, ezzel egyenletesebb és erőteljesebb hajtásnövekedést érhetünk el. Ne tegyük huzatos helyre és óvjuk a hidegtől. A túlöntözést nem viseli el, de ne száradjon ki teljesen a földje, ha kicsit megszikkad az nem baj.
Metszése: már a 6-8 leveles hajtásait is vágjuk vissza úgy, hogy két levél maradjon meg. Az új hajtás a legfelső levél irányába fog nőni.
Átültetés: egy-két évente, az idősebb fákat ritkábban AKADAMA vagy FRUX bonsai földbe. Az év bármely szakában átültethető, de célszerű tavasszal. A levágott hajtások dugványként jól gyökeresednek.
Tápanyag-utánpótlás: BIOGOLD-ot vagy OSMOCOTE-ot ajánlunk. -
KonzolKartel
őstag
Igen, pára igényesek. Én is naponta spriccelem a leveleit a fikuszaimnak. Ha alápolcoltál, és nem a táljába rakod a vizet, akkor úgy jó. Szobai bonsaioknál nem nagyon van ilyen. Leveleket szinte folyamatosan hoznia kell. Ha nem látsz rajta rügyeket, akkor az baj is lehet. Levelei, ágai magyon intenzíven tudnak nőni. Nekem a nagy fikuszom, amit fentebb linkeltem, úgy 1-1,5 hónap alatt hozott egy 10-15cm hosszú ágat, ami már kezd fásulni, de még a fásulás előtt kötözővel eltereltem a jó irányba. Én a tiédet majd egy kis öregítés után egy "sziklába" ültetve tudom elképzelni
. -
KonzolKartel
őstag
Fiatal, és szerintem Ginseng, vagy talán Benjamina, de a leveli alapján inkább ginsenget mondenék. Mindig tartsd nedvesen a talaját. Amikor már látod, hogy szárad a talaj, akkor áztasd be felforralt, majd utána le hűtött(szoba hőmérsékletűre) vízbe, addig, míg abba nem hagyja a buborékozást.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.