Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ez a Huawei Pura X, az első szélesvásznú kagylótelefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
Tigerclaw #45 üzenetére
Mi nem olyat vettunk, hovisszavero folia meg valami vekonyabb anyagbol van. Amikor kritikus volt a hideg megtartasa hazafele mert kanikula volt akkor meg bebugyolaltam a hasznalt torulkozovel, az extra szintre emelte a dolgot
. meg fagyasztott vizes palack.. igy volt hogy hazaerve meg maradt jeg.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én most épp azon gondolkozok, hogy a szintén egyre felkapottá váló kis méretű powerbank/indítómotor rásegítő kütyüvel adnék tápot a stradra vitt elektromos hűtőtáskának. Ebből a Bluettiből sajnos a legkisebb is méregdrága lenne, nem beszélve a méretéről, súlyáról.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az egyik kedvenc nomád lakókocsis youtube csatornám:
https://www.youtube.com/@ElsaRhaePersze ez sokaknak nem megvalósítható, nem beszélve arról hogy vloggerek, szóval a bevételük nagy része youtube, patreon és hasonló forrásokból jön, de a lényeg az hogy számukra a fatüzeléses kályha optimálisabb… pedig még csak nem is az erdőben szedik a tüzelőt.
Visszatérve a Bluettire, szinte az összes nomád, prepper, bushcrafter és kempinges youtube csatornán megjelennek ezek a fajta cuccok és valószinüleg a többségük vagy csak kapja rövid távú tesztre vagy amolyan márkanagykövetként ingyen, esetleg nagyon olcsón megkapja. Teljes áron nagyon kevés embernek éri meg, hiszen nagyon ritkán használnák.
-
-
Somatom
veterán
Mire a benzines elkezd termelni, addig a rendszernek annyi. Áramszünet ellen csak a szünetmentes a megoldás. Azt már lehet táplálni benzinessel is, ha hosszabb lenne az áramszünet, mint a szünetmentes kapacitása. De, egy benzines is tönkre tud menni, ha nem használják. Pl. én csak OMV 100 -as benzint használnék benne. A motorkerékpárokat is azzal illik téli álomba küldeni, ha nem akarjuk karbipucolással kezdeni a szezont.
-
nokamiki
senior tag
Gondolkodom egy ilyesmin az irodába áramszünet esetére backupnak. Csak attól tartok, ha nincs használva, tönkremegy benne az akksi. Ezért jobban hajlok a benzines aggregátorra, annak minden kényelmetlenségével. Van valakinek hosszútávú tapasztalata ezekkel, hogy milyen hatással van rá a hosszútávú állás?
-
Somatom
veterán
-
Alusky
senior tag
Az eredeti mondat az volt, hogy: "Lakókocsisok közül azok veszik, akik kvázi abban élnek. Gyakran fával fűtenek, gázzal főznek és napelem termeli nekik az áramot."
Ezt említettük, hogy nem így van, ritkán fűtenek fával, vagy ritkán se. Ami ilyen építmény van az mind utólagos/házi és szinte mind olyan konstrukció ami nem klasszikus lakókocsi. Amiben gyárilag mégis van azok szintén nem klasszikus lakókocsik. Tudom, hogy nincs ilyen, ezt mondom. Ha van, kivétel erősíti a szabályt.
Napelem nyilván csak a napi telefon, noti, ledes világítás megtermelésére képes, nem többre. Ha csak ki van rakva a placcra (így lesz, mert senki nem forgatja óránként) és átlagos a felhők mennyisége (az lesz) a névleges teljesítménynek hasraütök lesz a negyede. A többit megoldja akkuból, azért kell bele sok. 2kWh az 2 órán át hajt egy 1000W-os vízforralót vagy egy rezsót, mikrót, egy hétvégi kiruccanásra bőven jó néhány kajához, teához, kézmosáshoz, alap tisztálkodáshoz melegvíz. Vagy ha hétközben odamész mert tákolni kell az OSB házadat vagy lenyírni a füvet a kis telken azt is kibírja. Ha nem akar valaki benzinest vagy nem akar akkus fűnyírót vagy akkus szerszámokat vagy nincs gázpalack vagy nem akar tüzet rakni a főzéshez stb. Van ennek a cuccnak létjogosultsága, ha nem is létszükségletű. És nem a keményvonalas kempingezőknek való, inkább az egyszerűbbeknek.
Én nekem van kis gázpalackom meg tüzet is szoktam rakni, a kocsiról csak a telefon, noti, meg a ledes világítás megy, többet nem is merek ráakasztani egy sima 110-es autóakkura (ez bár ~1.2kWh, de nem meríthető le nyilván be kell indulnia a kocsinak még + szulfátosodik), de egy hétvégét simán kibír. Nekem pl. jó lenne egy ilyen, csak én nem adok ki érte 600 ezret. Kisebbet meg azért nem veszek, mert az csak 2-3 melegítést bír ki, egy hosszú hétvégés kiruccanásnál úgyis kell a lemerülése után a gáz vagy a tűz, napelemmel meg nem foglalkozom, főleg így hogy vissza se termel egy melegítésre valót se, az akkuból amit kiveszek az meg visszamegy mire hazaérünk. Az meg ígyisúgyis tönkremegy pár év után, perpill 70-80 ezer körül van az ára, tehát tehermentesítés miatt sincs értelme ilyet venni. Ha 100-150 ezerért odaadják ezt a 2kW-ásat akkor megveszem, amúgy nem.
-
Pöttön
őstag
rtx4090-es gamer pc-khez ideális szünetmentes táp.
-
Somatom
veterán
Egy lakóautóban ez arrafelé értelmetlen. -40 -ben figyelni kell az autóra, mert nem fog beindulni. Pont az állófűtés tud ebben segíteni, mert az nem csak a lakóteret, hanem a motor hűtőkörét is képes melegen tartani. Amíg van gázolaj, addig meleg is van. Ha nincs gázolaj, akkor meg lakóbódéról beszélünk, nem lakóautóról. Az áramhoz is kell a motor, mert arrafelé kenheti a hajára a napelemeit.
-
Alusky
senior tag
Nem kell és nincs is átlag lakóautóban. Ez a Gaz eléggé a lakóautó megfogalmazás széle, -40 fokban Szibériában jól jöhet 100 Km-re mindentől, de ez speciális felhasználás. Átlag lakóautósnak nyugati világban utazgatva 101%-ban nincs szüksége rá és emiatt nincs is.
Amiket látni azok mind utólagos építések a lakókocsiparkosok, félhajléktalanok vagy a kert végi sufnisok megoldásaival. -
Somatom
veterán
válasz
blueMerle #27 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy az miért kell egy lakóautóba. Az állófűtés nem ördögtől való. Megnyomok egy gombot a kamionban, oszt csinál meleget. Mellesleg mi nyomtatót is használunk, ezért egy 1KW -os inverter is van a kamionban. A rolleremet is arról töltöm és a grillsütőm, meg a rizsfőzőm is arról megy. Szvsz. ez a fatüzelésű kályha pont annyira szükséges, mint egy szauna, vagy egy szamovár.
-
Hol készült a borítókép?
-
Alusky
senior tag
Régebben nézegettem kisebbeket, de egyetlen helyen kéne mikor autózunk, de abba meg ott van a bazi nagy generátor, meg a 110Ah akku így nem lett. Jó persze össze se hasonlítható, mert ólomsavas indítóakkut nem lehet porba meríteni meg végtelenszer tölteni, meg ide kell külön inverter is, be is kell kötni stb., de szinte ingyen van ehhez képest.
-
CapriBoy
tag
Jó koncepció, az ára kicsit borsos.
-
VIC20
őstag
Motyó.
Motyó, motyó.
És mg motyó is.
-
Somatom
veterán
válasz
Tigerclaw #14 üzenetére
Nekem van lakókocsim. Talán ezért érzem izzadságszagúnak a "mire jó" lakókocsis részét. A lakókocsikban van kiépített gázrendszer. Biztos, hogy azon melegíteném a babkonzervet.
A lakókocsit valaminek húznia kell. Ez többnyire autó, amiben van áramtermelő egység, meg akkumulátor, aminek a kapacitása bővíthető. -
kchris78
veterán
Attol fugg kinek mire kell, ezert is irtam hogy kevesbe praktikus. Irtak UPS-t. UPSre szerintem a legdragabb lifepo meg liion cellat venni. Oda eleg olomaksit venni, mert ritkan kell es teljesen feltoltve nem megy tonkre (a liionnal ellentetben), szoval erdemes elobb atgonolni a felhasznalas celjat, varhato ciklusszamot. Arrol nem beszelve hogy olomaksi gyakorlatilag 100%osan ujrafelhasznalhato, ami a nagy korforgasos gazdasagban esetleg szempont. Ha kotekedo akarok lenni szerintem az hogy ha tenyleg ennek ekkora piaca van akkor termeszetben a termeszet lenne a lenyeg nem az hogy minden elektromos kutyut odacipeljunk es ott hasznaljuk, akkor minek megyunk oda…
-
Tigerclaw
nagyúr
Nálunk elég kevesen használnak lakókocsit, építeni meg szinte senki sem épít a szigorúbb szabályozások mellett. Erdei faház, kunyhó, detto ugyanaz a helyzet, ahogy a prepperek száma is elég alacsony erre. Márpedig ezek akik veszik vagy kapják ingyen tesztelésre, örökbe és promózzák valamilyen módon.
-
Gicz
addikt
Jaja helizek én is, persze nem ilyen szinten. De egy 700-assal 20 start kijönne tutira egy 5kwh koruli pakkal, az eleg lenne egy napra, most még ciepelem az aggrit. Annak is inkább a hangja zavar. Jó a nap végén az utolsó 2 startot ugy letolni, hogy akkor már nem zúg az aggri
-
direwolf
őstag
-
Gicz
addikt
Persze, azert az sem olyan olcso. Amire nekem kellene arra jó lenne az nkon, mert nem kellene semmi, se napelem se inverter, csak a cellák. Modellezek, és jol jönne 5kwh koruli kapacitás amivel elvagyok egész nap, a töltőm menne róluk, annak dc50v-ig jó vagyok, illetve konnektorból otthon ugyanazzal a töltővel meg tudnám tölteni. Kár, hogy így nem lehet kapni. Kész cuccot.
-
Segal
veterán
válasz
7Heads Drago #4 üzenetére
Ha ezt kuldik ingyen tesztelesre akkor ezt kell isteniteni
-
Semin
őstag
válasz
7Heads Drago #4 üzenetére
Én pl egy sokkal kisebb Ecoflow River 2-t [link] Backupnak használok (UPS) . Elsődlegesen simán tudom üzemeltetni a gázkazánom egy 8 órás áramszünet esetén is.
A hűtőt is simán elvisz 6-8 órát. Ha pedig kiruccanunk sátorozni/tópartra szuper hasznos ha van 12v/230V-od egy hűtőládának, mobilokat tölteni, elektromos pumpát használni bármi.A napelemes töltés csak opció. Én a kocsimról is simán feltöltöm 2 óra alatt (szivargyújtó) és lehet nyomni megint egy délutánt. Ha pedig találsz valahol egy konnektort 50 perc.
-
7Heads Drago
veterán
És ha csak egy picit is borult az idő ott állsz majd ezzel a drága kütyüvel ahol a part szakad. Az ilyen használatra még mindig megbízhatóbb egy jó aggregátor. Lehet hogy hangos meg benzint eszik, de mindig lesz áram és bármikor tudja a maximumot adni. Ehhez meg szikrázó napsütés kell, amit senki se tud garantálni. Szóval szerintem pénz lehúzás.
Ki az aki így akar füvet vágni? Családi kiránduláshoz, horgászni talán még elmenne. De azt eddig meg lehetet oldani, nem vágom hogy ez mit ad hozzá pluszban? -
Gicz
addikt
Fele ennyiért rámennék, de így hogy nkon-ról ennyiért talán 6-8kwh is kijün lifepo-ból...
-
Ha nem tudod vagy akarod hálózatra kötni a napelemed akkor ez jó lenne áramot tárolni de inkább valami 100 kg/ változata amire köthetsz 4 mosógépet egyszerre.
-
Tigerclaw
nagyúr
Kár hogy borzalmasan drágák... nekünk. Több tucat youtube-os influencer, vlogger meg nem győz ajánló/review/tesztvideókat gyártani miután megkapta a maga ingyenes készülékét. Amúgy kifejezetten jó ötletnek tartom a koncepciót. A régebbi Lithium Ionos verziókat kerülni kell messziről. A LiFePo cellás modellek sokkal jobban megérik a pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A külső akkumulátorokról ismert gyártó egyik legnagyobb, de még hordozható készüléke járt nálunk, amivel már napokig el tudunk lenni hálózati áram nélkül.
- BestBuy topik
- Automobilista 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600KF 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1070 8GB Rampage Shiva 500W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest