Hirdetés
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Poco F7 – bajnokesélyes
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Seregély
üzenetére
Jó, de hogy jön ez ide? Attól hogy van egy M-Disk-szerű lemezed még nem lesz 50 évig biztonságban az adatod. Azt olyan íróval is kell megírni hogy egyáltalán garantálni tudja a gyártó a biztonságot. A te Pioneer 209-es meghajtód egy konzumer termék, az nem garancia semmire. Simán ronthatsz lemezt, vagy csak gyengébb minőségben fogja megírni. Amúgy is a Pioneer 212 újabb, főleg ilyen lemezekre az ajánlottabb. Nekem volt egy Pioneer S08 íróm, de az sem volt igazán jó író BD-R XL lemezekhez.
-
Joshi
titán
válasz
Seregély
üzenetére
A 128GB-os az 4 rétegű, én nem is ajánlom gyorsabban írni. Egyébként az is lehet, hogy a Pio íród nem támogat 4 rétegű lemeznél 2x sebességnél magasabb írást.
A lemezek tartalmát gond nélkül vissza tudod olvasni? Javasolnám a lemez tartalmát átmásolni egy HDD-re, ha gond nélkül átmásolja úgy hogy nem gondolkozik, nem bénázik a meghajtó, akkor ok.
Most mennyibe kerül a 128GB-os Sony lemez?
-
jeni
félisten
-
Joshi
titán
válasz
Seregély
üzenetére
Ebből a lemezből nem olyan jó a Sony, akkor inkább Verba. A gond az hogy szinte semmi nem olvassa.
A 100GB-os 3 rétegű a 128GB-os meg 4 rétegű. Nem egy megbízható megoldások ezek. Nekem van 3db 100GB-os TDK, de már az egyiket vissza se tudja olvasni a Pioneer íróm amivel írtam.
Van egy 100GB-os újraírható Sony lemezem is, azt már nem lehet írni. 
(#3497) jeni mivel 10pcs 120$, akkor inkább ~3500Ft/db-ra jön ki.
-
gg72
veterán
válasz
Seregély
üzenetére
Még soha nem volt ilyen lemezem, de nem tűnik rossznak, itt egy Pio 208-assal próbálták (az LG viszont nem írta meg valami jól): [link]
Az, hogy gyorsabban írja meg a 209-es, mint a Pana lemezeket, nem sokat jelent, mivel amúgy is max. 6X sebességgel szabad írni őket.
Linket tudsz küldeni a lemezhez? -
stanley00
aktív tag
válasz
Seregély
üzenetére
Nekem sajnos nincsenek jó tapasztalataim a JVC MEI-T02-001 MID-kódos lemezeivel. Igaz én annak idején Optiarc-al írtam őket. Sajnos csak ilyen „férc” formában tudtam előkaparni a teszteket de azt hiszem a lényeg látszik rajta.

Azóta már PIONEER 208D-vel írok
Pár szintén MEI-T02-001 MID-kódos lemez de már Verbatim, a PIO 208-al.

Ezek már jobbak de itt is van egy értékelhetetlen. Nekem valahogy sosem sikerült még megírni úgy igazán tökéletesre BD-R DL lemezt. Na a lényeg, hogy a fenti JVC lemezek sem biztos, hogy azért lettek olyan rosszak mert Optiarc-al lettek írva.
Új hozzászólás Aktív témák
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Windows 11
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Futás, futópályák
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402, 100% Akksi
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A 100GB-os 3 rétegű a 128GB-os meg 4 rétegű. Nem egy megbízható megoldások ezek. Nekem van 3db 100GB-os TDK, de már az egyiket vissza se tudja olvasni a Pioneer íróm amivel írtam.
Van egy 100GB-os újraírható Sony lemezem is, azt már nem lehet írni.