Hirdetés
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Valószínű, hogy CMC lemez, így nem nagyon ajánlott, pláne nem 1400 Ft-ért...
-
Daywalkerke
aktív tag
Erről a lemezről valakinek már van tapasztalata-véleménye:
Omega Freestyle BluRay BD-R 6x (2 layer) 50GB *Printable* SlimJC (IT5955)
-
janesz7
csendes tag
köszönöm mindenkinek a segítséget megpróbálok vele valamit kezdeni

-
Multibit
nagyúr
ha valami nem jól sül el akkor kakukk és még a vaterán sem veszi senki

Így igaz. Minden flash-elés (de még egy egyszerű firmware frissítés is) kockázattal jár!de ha te tudod hogy kell ehhez a típushoz mi kel szívesen veszem az építő tanácsokat

Nem tudom. Nincs ilyen Asus-om, nincs vele tapasztalatom, ezért én is csak a neten lévő információkra hagyatkozhatok ez ügyben. Asus DVD-játékost már flash-ettem át LiteOn-ra, azt is netes infók alapján tettem, saját felelősségre. -
eboostr
aktív tag
Ha már Pioneer íróknál járunk, melyiket érdemesebb megvenni 207? vagy a 208?
(árban nincs sok különbség köztük) -
janesz7
csendes tag
válasz
Multibit
üzenetére
igen erről beszélgettünk gg72 -vel fentebb de a link amit küldött angol amivel nincs nagy baj de az angolom elég gyönge mert nem azt tanultam és így kicsit nehézkes biztosra mennem a dologgal kapcsolatban, a másik meg az hogy ha valami nem jól sül el akkor kakukk és még a vaterán sem veszi senki
de ha te tudod hogy kell ehhez a típushoz mi kel szívesen veszem az építő tanácsokat 
-
janesz7
csendes tag
hát sajnos igen, ez a megoldás van csak... asus supporton semmi frissíthetőség nincs szokás szerint

A lemezek élettertamát azért hoztam szóba mert ugye a pana amit veszek az elméletileg 50 év és felmerült bennem hogy a silány írási minőség miatt vajon mennyire számíthatok csak gondoltam te hátha többet tudsz effelől mint én.http://ipon.hu/webshop/product/pioneer_bdr_207_fekete_bulk/367961
ezt néztem most iponon, szerinted jó minőség? vagy mindegy milyen pio? te mint pio fan biztos tudod
nekem még nem volt dolgom a márkával min lemez író 
-
gg72
veterán
Szerinted tudnék ezzel a problémával valamit kezdeni?
Igen, ezt eladni és venne helyette egy Pioneer-t.
[link]az meg zavaró hogy nem tudom a ráírt adatok meddig fognak megmaradni rajta...
Ezt senki sem fogja tudni megmondani neked. Időnként ellenőrizd le a megírt lemezeket, ha minőségromlást tapasztalsz, akkor csinálj róla másolatot. -
janesz7
csendes tag
A lemez felülete tökéletes, a lemez márkás, így innentől fogva tényleg csak az író hibája lehet hogy nem tud minőségi lemezeket írni... ma jött nekem taiyo yuden lemez BD-R DL ( TDKBLDRFB (000) ) írtam is rá hogy tudjam tesztelni megírta szépen ügyesen és mikor a tesztet lefuttattam a végeredmény rosszabb lett mint a pana lemez-é amit küldtem.Sajnos kidobni az írót nem fogom drága egy vacak volt emiatt másfajta firmware-t sem próbálnék meg de az meg zavaró hogy nem tudom a ráírta adatok meddig fognak megmaradni rajta...
Szerinted tudnék ezzel a problémával valamit kezdeni? Jah és ha már itt vagyunk milyen író lenne a legmegfelelőbb ami tökéletesen ír minden lemezt (főleg a drága márkás panát
). -
gg72
veterán
- Nincs piszok, karc a lemezen?
- Lehet a FW nincs optimalizálva az adott Panasonic lemezhez, ezért sem ajánlottak az Asus meghajtók, mert gyakorlatilag egyszer kiadják őket, aztán innetől a szoftverfrissítést el is lehet felejteni...
- Ez amúgy egy Liteon klón és azzá is lehet tenni (mondjuk én lehet nem próbálnám meg), de talán az írásminősége javulna valamivel: [link] -
jeni
félisten
egy kis segítség melyet kideríthető,hogy egyes lemezeknél melyik MID kód szerepel.Mikor gyártották és hol !
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
valaki próbált már Ebay-en keresztül rendelni a japánoktól blu-ray lemezt?
Jelenleg ezek vannak nagyon jó áron ingyenes szállítással, de én még sosem rendeltem semmit Ebay-ről, főleg nem japánoktól, és nem tudom, hogy milyen kockázatai vannak (megakad a vámon, átvernek, stb.):10 db-os 50GB Victor JVC, van nagyobb kiszerelés is, de ez talán még átmegy vámon

[link]50 db-os 25GB Panasonic, érdekes, hogy csak 4x-es sebességű (ITmedia-nál 6x-os "van"):
[link]A 25 gigásat csak azért linkeltem, mert már jó ideje nincs ITmedia-nál, meg más Webshopban sem. Ha sokáig nem lesz, marad a külföldi rendelés. Már egy hete tűkön ülök, mert vettem Pio 208-as írót és nem tudom használni, mert nincs sehol jófajta lemez

Köszi
-
gg72
veterán
Vegyél egy hengert és nézd meg a médiakódját, ha TDK, akkor jó, ha CMC, vagy valami más, akkor nem annyira... Csomagolás alapján egy lemezről nem lehet megmondani, hogy ki a gyártója, főleg nem a TDK-nál, aki össze-vissza gyártat.
De biztosra akarsz menni és tudsz ebay-en vásárolni (valamint bevállalod az esetleges vámot)? Akkor egyértelműen ezt kell venni addig, amíg nincs Panasonic: [link] Infomedia gyártotta lemez, nálam eddig kiválóen teljesített, alig gyengébb, mint a Pana.

-
sanchy
aktív tag
Ez jó lehet: TDK ??
-
sanchy
aktív tag
Hi!
Ez mit takar? Verbatim lemeznél kérdeztem média kódot.
Verbat-IMu-000
Amúgy hl találhatok az ilyen kódokról listát és infót?
-
gg72
veterán
Nem tudom milyen fórumokon olvastad ezt (linkeket légyszíves), de én saját tapasztalatból beszélek, vannak 2 éve megírt Infomedia lemezeim és semmi bajuk... DVD-ben is a legjobbnak számítanak. De lelked rajta, vegyél és írj LGEBRA lemezeket. Mindenki amúgy is a saját tapasztalataiból és kárán tanul a legjobban.

Egyébként olyan lemez, hogy INFOMED nem létezik vagy Infomedia, vagy INFOMER30 a médiakód alapján.
A másik pedig, hogy ha mondjuk minden harmadik vagy ötödik lemez nem sikerül, akkor már annyira olcsónak sem mondható ez az LGEBRA...
-
edekon
csendes tag
Köszi a gyors választ.
Azt hiszem inkább megpróbálkozom ezzel:
IT Media BluRay BD-R 4x (1 layer) *OEM* 25cake (RM) (IT8059)
(MID: LGEBRA-S04-00)Ez alapján [link] (2.5 év után) nem is olyan rossz 160Ft-ért.
(Nagyjából az Infomedia szintjén van).Igaz itt a MID -E- nélküli (LGBRA-S04-000).
De valószínűleg ugyanaz, csak újabb.Az íróm új firmware-je támogatja. (Pioneer BDR-207EBK/MBK/UBK/M)
http://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/PUSA/Files/Computer/BDR-207MBK/BDR-207M_FW130_MediaSupportList.pdf -
edekon
csendes tag
Hali mindenki.
Szeretném megérdeklődni, hogy az ITmediás (IT 6770)
TDK BD-R 4x, (MID:TDKBLD-RBB ) lemez LTH-s ?
Mert 50-es kiszerelés van, és kicsit sok lenne tanulópénznek, ha az.
Előre is köszi. -
gg72
veterán
Innen (Luxemburg) még lehet rendelni 25GB Panasonic lemezeket 10-es hengerben, 100 db-nál csomagküldéssel (DHL) egy darab kb. 380 Ft-ra jönne ki. Ha valakit érdekel, írjon PÜ-t, pl. 40-50 db engem érdekelne. Vám nincs, mivel EU.
[link] -
gg72
veterán
válasz
franciadrazs
üzenetére
50GB lemezből nem létezik LTH, csak egyrétegűből.
2300 Ft/db még mindig drága szerintem egy 50GB lemezért. -
franciadrazs
csendes tag
válasz
franciadrazs
üzenetére
Hali!
[link]
átváltva olyan 1516 Ft-os áron.
De aztán inkább ezt vettem picit drágább nem LTH lemez: VERBATIM BD-R DL 50 GB 6x Blank Blu-ray Discs - Pack of 10
ennek db-ja kb. 2260 Ft
Angliában kicsit húzósabbak a lemez árak és nehezebb a jobb minőségűekhez hozzájutni.(pana,tdk,verba) -
eboostr
aktív tag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
franciadrazs
üzenetére
Hol lehet kapni ezt a TDK dualos lemezt?
-
gg72
veterán
válasz
franciadrazs
üzenetére
Akkor jó lemez.

-
gg72
veterán
válasz
franciadrazs
üzenetére
Tudni kellene, hogy mi a médiakódja (gyártó), mert ebből a hangzatos reklámszövegből aztán az égvilágon semmi sem derül ki...
-
mayday00
őstag
philip-r04-00 mides lemezekről tudna valaki infót mondani?
Milyen minőségűek.? -
-
gg72
veterán
válasz
damojian
üzenetére
Igen, ilyan a Pana lemezek lezárása, de ebből aztán nem kell messzemenő következtetéseket levonni, miként a lemez súlyából, tapintásából, vagy a szagából sem... Az, hogy egy lemez vaskosabb, nehezebb, nem feltétlen előny, hiszen így a meghajtó mechanikája is jobban igénybe van véve.
Nincs HTL lemez, hanem csak LTH.

Legközelebb 10 percen belüli 3 hozzászólást próbálj már meg egybe összehozni.
-
damojian
csendes tag
Ránézésre és tapintásra nekem eddig a Verbatim tűnik a legjobb minőségnek mert az vaskosabb nehezebb(de tudom nem jó mert csak HTL-t lehet többnyire kapni, bár a felület a meghatározó, az anyagba sajnos nem látok bele, de ezek a Panasonic lemezek valahogy könnyebbek vékonyabbak.Az Omega előnye meg részemről annyi hogy fényes nyomtatható a felülete és nem matt.Persze tudom nem lehet a Panasoniccal összehasonlítani, más kategória.
-
damojian
csendes tag
Most néztem a linkelt képet, sztem vki leejtette azt a lemezt...akkor keletkezik ilyen általában.Amit én tapasztalok az más, nálam a műanyag öntése egyenetlen.Ezt csak akkor veszed észre ha lámpafényben oldalra döntve nézed a lemezt.
-
damojian
csendes tag
Én is most rendeltem egy 10es packot a Panasonic BD25 ből és ha alul az írási felület oldalán megnézem a belső koron kivágásnál érdekesen hullámos a felület, de csak a belső körívnél és ami érdekes hogy hasonlót tapasztaltam a Maxell BD25 ös lemezeknél. A Verbatim és Omega lemezeknél pedig ezt nem tapasztaltam.Olyan mintha egyenetlen lenne vagy az öntésnél keletkezik vmi hiba a műanyagban. Ti is ezt tapasztaltátok ???
-
Joshi
titán
-
tigipuf
senior tag
válasz
mayday00
üzenetére
Akkor "megnyugtatlak" ez lemez hiba
régi 10 éves noname cd lemezeknél -él tapasztaltam hasonlót ha ma előveszem őket,idővel az egész réteg leválik.
Abban reménykedem,hogy tényleg valami ide-oda dobált csomagot fogtam ki és ebből adódik a hiba.
Szerintem ez az adathordozó réteg leválása a lemezről. -
mayday00
őstag
A lemez külsején van ez a ,,jelenség"
Én is itmedia-tól rendeltem 10 es csomagokat még anno..Pana ugyan ilyen lemezeket.
Elővettem pár filmet amiket 3-4hónapja írtam ki rájuk, lámpa mellett megnéztem a lemezeket, de ilyen jelenséget ami a képen is van, nem tapasztaltam..3-4 db ot átnéztem, s egyiken sem volt semmi.
Pedig tüzetesen néztem őket..Ez inkább valami gyártási hiba lehet szerintem..ilyen,,akármi" sosem jelentkezik a lemezeken..írás után x idővel sem..
Nem emlékszel, mielőtt kiírtad volna a lemezeket, akkor is ilyen volt? Vagy csak most vetted észre mikor újra elővetted őket? Lehet már írás előtt is rajta volt, csak akkor nem vetted észre.. -
tigipuf
senior tag
Akkor légyen,ide is beteszem:
[link] -
Flashget
félisten
25GB Panasonic lemezre kiírtam 3db mkv fájlt. Megírás után jöttem rá véletlen lemaradt egy .srt fájl az egyik mkv-hoz.. De mivel Imgburnel írtam fogalmam sincs hogyan lehet folytatni vele egy lezáratlan lemezt. Valaki tudja?
Kísérlet képpen Neroval megírtam úgyan így egy 50GB BD-DL lemezt, majd utána a srt fájlt külön és az asztali lejátszó simán viszi a lemezt és beolvassa a feliratot is.
-
damojian
csendes tag
Rendben, majd teszek visszajelzést mindenképp.
-
gg72
veterán
válasz
damojian
üzenetére
A CMC egy közepes minőségű lemez, a Riteknél jobb.
"Recorded Mark Polarity: HTL"
Az LTH [link] lemezeket kell kerülni, ez a HTL-jelzés valami mást jelent, nálam a Panasonic lemezeknél is ugyanezt írja ki az ImgBurn.BD Disc Information:
Disc ID: MEI-RA1-001
Disc Type: BD-R
Disc Size: 120mm
Disc Class: 0
Disc Version: 1
Disc Time Stamp: 02/2008
Number of Layers: 1
Layer Type: Writable
DVD Layer Present: No
CD Layer Present: No
Channel Bit Length: 74.50nm (25GB Per Layer)
Push-Pull Polarity: Positive
Recorded Mark Polarity: HTL
BCA Present: Yes
Maximum Transfer Rate: Not Specified
First PAA of Data Zone: 131 072
Last PAA of Data Zone: 1 658 494 -
damojian
csendes tag
Csak érdekességképp :
Omega BD25 4x Glossy print, az Imgbrn verzió 2.5.7.0 azt az infót adta hogy "Disc ID: CMCMAG-BA3-000" tehát nem Ritek a lemez, úgyhogy még jobb is lehet mint a Maxell, viszont "Recorded Mark Polarity: HTL"
gondolom akkor HTL a lemez, tehát gatya
viszont ez nem volt a terméknél feltüntetve. -
damojian
csendes tag
Akkor ezt az Omegát lehet bebuktam, időközben jött az itmedia.sk hoz 10db-os kiszereltségű Panasonic korlátozott példányszámban sztem gyorsan rendelek is mert nem lesz náluk hosszú életű a készlet annyira hiány van ezekből úgylátszik.
-
gg72
veterán
válasz
damojian
üzenetére
OK. A lenyeg, hogy a Maxell (=Ritek mediakodos lemezeket) kerüld, a többit ki lehet probalni, de az ismeretlen lemezekböl elsöre csak keveset szabad venni es meg kell nezni, hogy rendben megirja-e öket az irod, lejatszhatok-e asztaliban, majd bizonyos idöközönkent le kell ellenörizni, hogy van-e rajtuk meg adat. Mert ez nem DVD, itt rosszabb lemezek eseten sajnos gyakoribb az adatvesztes.
-
damojian
csendes tag
Félre értesz én teljesen nyugodtan gépeltem be ezt a pár mondatot.Sok embernek nem tetszik az életben hogy ami a szívemen az egyből a számon.Én nem vagyok ideges természetű csak kicsit nyers.Egyébként hasznosnak tartom e fórumot, mert nekem is sokat segítettetek e helyen, többek közt te is.Ez a prohardver a legjobb IT oldal sztem.
-
gg72
veterán
válasz
damojian
üzenetére
Szerintem fölöslegesen húzod itt fel magad, mert ahogy te is írod, nincsenek nagy igényeid, pláne nem a tartósság szempontjából. Vedd meg azt, amire pénzed van, lehet kapni és szimpatikus. Ennyi. Nem kell ettől itt idegrohamot kapni és megkérdőjelezni a fórum értelmét...

-
damojian
csendes tag
Kicsit azt érzem hogy túl van misztifikálva ez a bluray lemez történet...Én DVD-t is úgy dobálom meg fogyasztom mint más a papírzsepit, pedig csak otthoni felhasználó vagyok csak magamnak írok.
Pontosítanám előző hozzászólásom, ma az itmedia.sk egyik alkalmazottjával beszéltem.
-
damojian
csendes tag
Jó !!! Jelenleg sajnos egész európában nincs panasonic lemez, pláne 25 ös vagy 50es kiszerelésben ma beszéltem evvel az int.sk -val, előrendelések vannak viszont azok is már tucatjával és semmi pontos infót nem kapnak nemhogy a beszállítótól, még feljebbről sem.Várunk, nekem 2 webshopban van már leadva rendelésem erre az istenített Panasonicra(nem mintha 50év múlva bluray filmet néznék mert addigra shit lesz kb....), de mivel éget a helyhiány írnom kéne, és még a rossz maxell lemezhez sem jutok hozzá.Ami jelenleg van a piacon az az Omega, Traxdata, Mediarange, gondoltam mivel az Omega legdrágább ezek közül, talán a legmegbízhatóbb is. Nem fogok ezer fölött venni 1 lemezt pl. TDK, JVC vagy Verbatim mert akkor már vinyót megérőbb.Philips-et meg szétkottáztátok azt nem merek venni...
-
damojian
csendes tag
Omega BD25 ről van tapasztalat vkinek ???
-
damojian
csendes tag
Nem lehet sehol kapni jó minőségű lemezt, most írt vissza a cég elfogyott...
-
harkai1
csendes tag
Csíkossag engem is meglepett, Panasonicnal nincs ilyen probléma, se egyéb más.
BDXL lemezt írt már valaki? Árát tekintve nem jó befektetés, kb. 7000ft a legolcsobb,verbatim, nem LTH-s. -
harkai1
csendes tag
Mikor lettek megirva a philip kódos lemezek?
A másik dolog: először 2xesen írtam őket, és az eredmény egy csíkos felület lett. Utána 4xes sebességgel próbálkoztam, úgy már csak egy "csík" látható kozeptajon. 12xesen írva még rondabb, mint 2xesen. -
harkai1
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje olvasgatom a fórumot, sokat okultam belőle. Tavaly megvettem első blu-ray írómat,egy pioneer 207est. Meg vagyok vele elégedve, még nem volt rontott lemez. Angliában élek, és sajnos itt másfélszer többe kerül a Panasonic bd-r, mint otthon. Szóval egy kicsivel olcsóbb lemez után néztem az adatok kiírásához: Aone 1x-4x, nyomtatható. Kb. 170 ft/db. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy valakinek van-e bármi tapasztalata? Médiakod philip-004
Köszönöm szépen
-
gg72
veterán
válasz
damojian
üzenetére
Akkor nézz át légyszíves ebbe a topicba és tedd fel ugyanezt a kérdésedet [link], oda úgyis több őrült tesztelő jár...
Ez az "opció" pedig egyáltalán nem új, vagyis lehet csak neked az.

A kérdésed amúgy ebben a környezetben kb. olyan, mintha egy vegetáriánusoknak szóló fórumban azt kérdezném meg, hogy "Ti miért nem esztek húst"? "Ja, mert nem egészséges?" "De hát nem tök mindegy, előbb-utóbb úgyis meghalunk..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Hibátlan, megkímélt! II Lenovo ThinkPad T540p II i7-4800MQ I GT 730M I 8GB I 240 GB I15,6" FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

viszont ez nem volt a terméknél feltüntetve.