Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
johnywalker
üzenetére
Így adják meg az eladók, akik többnyire maguk sincsenek tisztában a dolgokkal. A Taiyo Yuden-t szerintem csak azért adják meg a termék nevében, hogy többen rátaláljanak. Amúgy That's márkanév alatt futó Panasonic gyártotta lemezekről van szó.
-
gg72
veterán
válasz
johnywalker
üzenetére
Nem volt szándékomban ilyet sugallni.
-
johnywalker
őstag
A hirdetésében konkrétan az szerepel, hogy "eredeti MID-el, nem az olcsósított CMC mides"- ennyire nem átverős az oldal...!
Bár az már más lapla tartozik, hogy a "V" nevű cég japániában a Mitsubishi Kagadu Co. nevű társasággal kizárólagos szerződést kötött.Persze még nem használtam ezt a lemezt, inkább míg elérhető, addig Pana... -
-szabi-
addikt
Ezt még megvenném, 50% a felár annyit még adnák érte ha jobb, de most nem kapható:
Verbatim BluRay BD-R 6x (25GB) 10cake M.A.B.L.
Régen ez volt a favorit, gondolom most is így van, de 2,5 szeres felár elég jelentős:
Panasonic BD-R 6x (25GB) BluRay 10cake *Print*
Top minőség és gagyi közte semmi, így nehéz.üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hi
Nem jártam itt egy ideje.

Olcsó húsnak híg a leve lemezek közül melyiket?
Maxell BluRay BD-R 4x (1 layer) 25cake 25GB *fullprint*
Verbatim BluRay BD-R 6x (25GB) 25cake Fullprint HTL
TDK BluRay BD-R 4x (25GB) 25cake PrintableTDK drágább mint VERBA, ez jelenthet jobb alapanyagot?
Esetleg van valami egyéb mit érdemes?
üdv
szabi -
Forestal
tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Jó persze ez így erős volt hogy kémprogram, legyen csak érintett. Az online fordítók (Google is) valami katasztrófálisan fordítanak, sokszor az ellekezője jön ki magyarul. Ha csak pár szavas nyelvtani sallngoktól, szakszavaktól mentes szöveget adok nekia akkor okés. De mindegy a lényeg a lányeg hátha egyszer egy jó angolos akit érdekel ennek az M-disc tesztnek az alaposnak tűnő tesztje és fáradna is vele - majd lefordítja.
-
johnywalker
őstag
válasz
Forestal
üzenetére
Minden "ingyenes" program kér valamit cserébe a szolgálataiért, külön kiemelve a Win 10-et...!De azért egy valódi kémprogram sokkal agresszívabb.Nem is kell neked a Google Chrome, elég ha IExplorer-ben a google keresőbe bemásolod az oldal teljes címét, fog az is fordítási lehetőséget felkínálni az első találatok között.
-
Forestal
tag
Találtam egy tesztet Verbatim Archival Grade M-disc BD-ről:
Gyenge angolom miatt hálás lennék, ha valakit érdekel - lefordítaná, mindannyiunk okulására.
-
jeni
félisten
"JVC BD-RE"
MID code: JVCRE1101 -
gg72
veterán
válasz
johnywalker
üzenetére
Köszönjük a tapasztalatot, ez ismét megerősítése annak, hogy a Ritek mid-et érdemes kerülni.
-
johnywalker
őstag
Egy kis érdekesség: Néhány éve amikor még nem volt BR pörkölőm (ez kb. 4-et jelent), az egyik környékbeli dvd tékás sráccal írattam magamnak pár filmet.Többek között a Terminátor trilógiát.Eléggé pénzszerető emberke volt, sejthető volt hogy a legolcsóbb lemezeket preferálja, és nem a minőséget.Ezeket az általa írt lemezeket ellenőriztem a napokban.Kapásból egy lemez olvashatatlan volt, akár asztali akár akár számítógépen szerettem volna megnézni!Mindhárom lemez azonos gyártótól származik, megegyező middel: MAXELL, Ritek BR2-000.
-
gg72
veterán
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Rendelj Panasonic-ot, az a legbiztosabb.
-
Daywalkerke
aktív tag
Ilyen lemezt vett már valaki(ha igen mik a tapasztalatok, megéri az árát?):
-
gg72
veterán
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Nekem a JVC slim tokos lemezzel nagyon jó tapasztalataim vannak: [link]
-
Daywalkerke
aktív tag
Újraírható (BD-RE) 25GB-os lemezekből melyik márkát ajánlanátok ami mostanában jó minőséget ad?
-
Forestal
tag

Erről tud valaki véleményt mondani. Magyar oldalakon sehol sem találtam semmit, boltot se ahol rendelni vagy kapni lehetne pedig a "hagyományos" 50 GB lemezek között ez látszik legtartósabbnak: -
gg72
veterán
válasz
Forestal
üzenetére
Nekem nincs személyes tapasztalatom M-Disc lemezekkel, de mivel épp archiválási célokra készülnek, így nem hinném, hogy pont a kompatibilitás terén lenne gond velük. Elvégre nem egy különálló szabványról van szó, csak fizikailag más felépítésű lemezekről. De várjuk meg, hátha válaszol majd valaki, akinek már van ilyen lemeze. Kérdésedet feltehetnéd a DVD-s topikba is, hátha ott többen vannak a személyes tapasztalattal rendelkezők.
-
Forestal
tag
Itt természetesen nem arra gondoltam hogy kiállták -e az idő próbáját, hiszen jó ha 2-3 éve beszerezhető... Inkább ilyenekre mint kompatibilitás. pld. megírom LG-vel - más próbálja pld. PIO-val beolvasni? vagy pld: Asztali lejátszók mennyire fogadják el? Nem hiszem hogy senki nem próbálta ki még+ most állok egy gépösszerakás előtt. Még nem tudom milyet írót vegyek (eddig csak DVD íróim voltak) szeretnék tapasztalatokat gyűjteni itt a fórumon. Egyébként persze archíválni is szeretnék.
-
Forestal
tag
Sziasztok!
A kő-alapú M-Disc írásról, a lemezekről és az írókrol van valakinek személyes tapasztalata?
-
Csabi1984
addikt
-
gg72
veterán
-
gg72
veterán
válasz
Csabi1984
üzenetére
Szerintem inkább az asztali lejátszódat törd ketté, mint a lemezt... Már nem először javaslom, hogy keress egy másik asztali lejátszót és próbáld ki azon az ominózus lemezeket, minthogy tényleg hetente jössz ugyanazzal a próblémával és hidd el, senki sem fog tudna addíg segíteni, amíg valahogy nem kezded el leszűkíteni a hibaforrások körét. Nincs a körnmyékeden pl. egy Media Markt sem, ahová el tudnád vinni és kipróbálni őket?
Ha pl. az asztali lejátszód lézerfeje kezdi megadni magát, igenis előfordulhat ez a jelenség, vagyis hogy a gyári lemezeket viszi, de az írottakat nem.
-
Csabi1984
addikt
Még annyit kiegészítve az előzőhöz, hogy amit korábban lejátszott film azt most nem viszi, de ellenben Gyári Blurayt lejátszik. A lejátszó semmit ne játsszon le akkor tudom az a hibás de így.....????
-
Csabi1984
addikt
sziasztok mi a tapasztalatok a Verbatim IMF-000 lemezről? Aki írt ki imgburnel BD fájl szerkezetet eltudná magyarázni mit szúrhatok el. Az asztalim olvassa majd kidobja, hogy lehet sérült a lemez. Régebbi lemezeket viszont beolvassa ugyan ezen típusokat. Amúgy van 3 újraírható Verbatim lemezem azt meg alapból nem kezeli az asztali lejátszóm.
Legszívesebben ketté törném ezeket a lemezeket ami nem olvasható mert ugyan a gép beolvassa de az asztali nem. Azt gondolom, hogy a Bluray lejátszó jobb képminőséggel rendelkezik mint a Tv kimenet (saját vélemény)
-
mazsi70
őstag
válasz
johnywalker
üzenetére

-
gg72
veterán
válasz
johnywalker
üzenetére
Nincs semmi gond.
Lehet megkérek egy moderátort, hogy pakolja át a legutóbbi pár hsz-t oda, mert valóban hasznos és odavaló infókat tartalmaznak. Mondjuk az is igaz, hogy mindkét topikot nagyjából ugyanazok látogatják. 
-
gg72
veterán
válasz
Csabi1984
üzenetére
Azért, hogy kiszűrjük, hogy valóban az adott újraírható lemez hibás-e, pár dolgot megcsinálhatnál:
- írj ki egy másik képfájlt is ugyanerre a lemezre
- azt a képfájlt, amit az RE lemezre kiírtál, írd ki egy másik típusú lemezre
- Pontosan mi az a képfájl (gondolom filmről van szó), amit kiírtál és kidobja az asztalid? (PÜ-ben is megírhatod)De én még mindig nem zárom ki annak a lehetőségét sem, hogy a Samsung asztalid nem "szereti" az adott lemeztípust.
A többieknek: Tök hasznos dolgokat írtatok, csak igazából ezek inkább a másik topikba tartoznának. Most nem teszem őket OFF-ba, de legközelebb a Blu-ray írás és hiba topikba menjenek ezek. Tudom, gyakran nehéz szétválasztani a kettőt, de a mai tippek/ötletek ott sokkal jobb helyen lennének.

-
-
M107
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére

Természetesen igazad van, s egy kicsit pontosítok, a netről leszedett image sem mindig jó 95% ált, jó legalább is 2012 áprilisa óta ritkán találkoztam hibás BD képpel, persze nem mindegy honnan jön .
Újraírható lemez fontos, hogy legyen amennyiben nem vagy biztos a forrást illetően. bár én mindig csak BD-RE-t használok ami meg kell az majd kiírom R lemezre az image-ból amit már az RE lemezről biztos lejátszott gond nélkül.( Asztali lejátszóval tesztelve és beletekerve )
Persze RE-ből is ajánlott minőségi lemez.3 DB ilyen : [link] lemez és egy darabig biztos gondod nem lesz. ( jó 6000 Ft de nem megér a minőség ennyit )
UI:
Nekem 2012 ápr VERBA 1 50 GB eredeti RE, 2012 szept Panasonic RE 50 GB, 2014 10 Db fentebb linkelt Verbatim 50 GB RE és 2 db TDK verbatim mides RE 50 GB lemezem van, egy jó darabig elég erre írok és nézem a filmeket.
+
20 Db Omega 25 GB Cmc CN-002 alsó kategóriás BD-RE lemezem van amiből 1 et használok túl az 50-55 íráson 2014 aug óta. -
M107
addikt
válasz
Csabi1984
üzenetére

Írtam már netről csak úgy BD image-t, semmi gondom nem volt az alapbeállításokkal.
Asztali lejátszók alapból kezelték gond nélkül,használj Imgburn vagy Nero portable (ne a fullost)
[link]
Virtual Clonedrive legyen fenn, ha kell. Alk, Daemon egyéb clonozó uninstall még a magját is.1. Download proper SPTD installer from DuplexSecure - [link].
2. Run it.
3. Click Uninstall.
4. Reboot your PC after uninstalling. -
M107
addikt
válasz
Csabi1984
üzenetére

Alap beállítás mind IMG mind a Nero16 portable gond nélkül írja
PIONEER BD-RW BDR-206D 1.06 (SATA)
Current Profile: BD-REDisc Information:
Status: Complete
State of Last Session: Complete
Erasable: Yes
Sessions: 1
Sectors: 24 438 784
Size: 50 050 629 632 bytes
Time: 5430:52:34 (MM:SS
F)
MID: MEI-T01-001
Supported Write Speeds: 2xTOC Information:
Session 1... (LBA: 0)
-> Track 01 (Mode 1, LBA: 0 - 24438783)
-> LeadOut (LBA: 24438784)Disc Definition Structure:
Certified: No
Scanned: NoLayer Information:
Layer 0 Sectors: 12 219 392 (50%)
Layer 1 Sectors: 12 219 392 (50%)Format Capacities:
DT: 0x02 - NB: 24438784 (0x0174E800) - TDP: 0
FT: 0x00 - NB: 23652352 (0x0168E800) - TDP: 24576
FT: 0x30 - NB: 23652352 (0x0168E800) - TDP: 24576
FT: 0x30 - NB: 23259136 (0x0162E800) - TDP: 36864
FT: 0x30 - NB: 24307712 (0x0172E800) - TDP: 4096
FT: 0x31 - NB: 24438784 (0x0174E800) - TDP: 2048Performance (Write Speed):
Descriptor 1...
-> B0: 0x00; B1: 0x00; B2: 0x00; B3: 0x00
-> EL: 24438783 (0x0174E7FF)
-> RS: 8 990 KB/s (2x) - WS: 8 990 KB/s (2x) -
johnywalker
őstag
-
Csabi1984
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére
Hát ez jó kérdés. Azt mondanám, hogy eddig akárhány lemezt kiírtam nem volt baj a (gyári beállításokkal) UDF-et felajánlja az író amikor kiakarok írni egy BD-iso-t
-
M107
addikt
válasz
Nirvatti
üzenetére

[link]
VERBAT-IMd-000 (Verbatim)
Bár ő újraírható, de GG72 biztos tud mondani sima DL 50GB kiváló lemez midet is.UI :
Én csak RE-t használok 50 GB-ból többször újraírtam már olyan 10 újraírás után egy teljes törlés
(1 hour:30 min) mivel 2X olyan 100 újraírás után még mindig kiváló karc és újlenyomat menetes technika használ maga a lemez mondjuk nem dobálom, vigyázok is rá, elméletileg 1000 újraírást mondanak de a gyakorlatban ki tudja -
Nirvatti
tag
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy 50GB-os lemezből csak nyomtatható felületű lemez létezik az ajánlott MID-ekkel?
Nem okoz problémát, bár nem használnám ki egyáltalán ezt az opciót.Szerk.: Már látom az összefoglalóban, kicsit elhamarkodott volt a kérdésem.
-
Csabi1984
addikt
Technikai kérdésem lenne. BD-RE 25GB-os lemezem van igaz nem most vettem az imgburn teljes formázás esetében 0%-on marad... Neroval meg simán végig megy...
-
johnywalker
őstag
Én idestova tíz éve vásárolok az itmediatól.Az alsóbb kategóriás, olcsóbb (hitvány) lemezeknél írják ki az ezekhez hasonlókat. ha az ember normális minőséget, nem fityinges árut vesz tőlük, az ritkán rossz.Nekem törzsvásárlóként 2 éve, egy 32 gigás hibás pen. és egy rossz sorozatú patron jött össze 8 év alatt,
Ezeket természetesen gariban, kérdezősködés nélkűl cserélték. -
Csabi1984
addikt
Próbaképpen kiírtam filmet egy 25 GB BD-RE lemezre és azt hibátlanul lejátssza. Így biztosra veszem, hogy nem a RE Verbatim mint gyártóval van a baj, hanem esetleg ezzel az 50GB Re lemezzel.
-
C14NZ
tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Próbáld esetleg csak egy réteggel. Szerintem pont nem ugyanaz a gond, nekem olvassa az első réteget az asztali, de egyik se a másodikat. Az író kompatibilitási listáján szerepel ez a MID, kezelnie kellene. Teljesen csalódott vagyok a Verbatimmal kapcsolatban jelenleg.
Én visszaadom jótállás keretein belül, majd meglátjuk.
-
jeni
félisten
Az IT média ír ilyet igaz inkább úgy van fogalmazva,hogy gyári hibás lemez esetén cserélnek Az írás során sérült lemezeket nem vesznek vissza. Az egyszer írhatóaknál érthető. De az újra írható lemez esetén mi a szitu? Hányadik pörkölésig van garantálva az írási képesség? DVD esetén 100x újra írás volt a garantált.
-
C14NZ
tag
Sziasztok!
Próbaként vettem én is BD-RE DL Verbatim lemezt (VERBAT-IM1-000 Taiwan) de nincs sikerem... A második újraírástól kezdve használhatatlan a második réteg. Pioneer BDR-209DBK 1.33
Szereztem MEI-T01-001 BD-RE DL lemezeket, azokkal nincs ilyen gond. -
gg72
veterán
válasz
Csabi1984
üzenetére
Most ugye ezt nem komolyan kérdezed... De ha tényleg nem tudod, szerintem guglizz rá és egyből rádzúdul a "tudás".

Pl.: Az egyes lemezek írásákor alkalmazandó beállítási paraméterek a DVD-írók belső szoftverében (firmware) tárolódnak, ez az esetek zömében frissíthető. Ennek köszönhetően elképzelhető, hogy egy korábban inkompatibilis rendszer a meglévő hardverrel is használhatóvá válik - ha annak gyártója kiad egy frissebb firmware-t az eszközhöz, amely tartalmazza a lemezhez tartozó kalibrációs értékeket.
-
M107
addikt
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok vettem egy Verbatim BD-Re DL lemezt. De a Bluray lejátszom csak pörgeti, de semmit nem olvas be rajta, majd kitolja a tálcát... Pont egy Verbatimot nem olvas be? :S
-
merlix
tag
Volt már valakinek dolga a TDK Tajvani gyárából származó, Hivideo név alatt futó 50 GB-os lemezeivel (Hivideo-made by TDK)?
MID: TDK BLDRFBA MID alapján ajánlott, de azért jó lenne egy valós tapasztalat...
-
-
merlix
tag
-
merlix
tag
Hétvégével együtt 6 nap alatt megérkezett az 50 GB-os Victor JVC.
Mikor megláttam a MID-jét, majdnem leestem a székről:
TDK BLDRFBVan valakinek tapasztalata erről a MID-ről?
Pioneer-209DBK (FW.1.33) 4x sebességgel szépen megírja, a két (LG és Philips) asztali gond nélkül, akadás mentesen viszi.
-
gg72
veterán
M-Disc-kel nekem nincs tapasztalatom, de azt tudom, hogy a PIoneer 209-es meghajtói is tudják kezelni, igaz csak BD esetén (DVD-nél nem).
A Taiyo Yuden/That's BD50 lemezek Panasonic gyártmányok, így szerintem nem lesz velük gondja az LG-nek sem.
BDXL esetén én inkább az ebay-en néznék szét japán eladóknál.
-
BWX
újonc
Sziasztok. Akarok egy esélyt adni az M-Disc formátumnak, nem tudom van-e róla tapasztalat, nem sokat találni a neten, még beszerezni sem egyszerű, Goldnál láttam csak. Tud valaki jó beszerzési helyet az országban, vagy akár a neten?
Emiatt nem vettem Pioneer írót, mert neki sincsenek M-disc kompatibilis írói (sajnos) meg amiatt, mert nagy méretű Blu-rayre akarok archiválni (BDXL) hogy egyben legyen minden, és olyan író, ami azt kezeli és pioneer az akár kétszer drágább is lehet.
Amúgy sokat vergődtem, hogy vegyek-e még egy külső vinyót, végül az optikai meghajtó (Blu-ray író) mellett döntöttem, dacára annak, hogy csak kb 40-60 giga fotót, egy pár számomra fontos, értékes 10-20 gigás nagyságú filmet fogok kiírni, tehát sokat nem fogom használni. (persze ha már van, lehet több mindent kiírok még vele)LG BH16NS55-öt vettem. Véleményt nem láttam még róla.
Ha Tayo Juden BD-t (pl That's amit más is vett) veszek, azzal annak ellenére hogy ilyen írom van, még "alkothatok tartósat" talán?
BDXL-nek ezt láttam, a kínai fószer nem nagyon érti a kérdéseim, de még próbálkozok vele. Ebből ki tudjátok deríteni, ez megbízható TDK-e? Médiakódot kérdeztem tőle. Alixpressel tapasztalat?
http://www.aliexpress.com/snapshot/7298531685.html?orderId=72723755392990
Többinek (mivel írjam, milyen sebességgel) még utánanézek, mert blu-rayjel nincs tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Új 2TB 2000GB m.2 Külső SSD, tesztelt, garancia
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet megkérek egy moderátort, hogy pakolja át a legutóbbi pár hsz-t oda, mert valóban hasznos és odavaló infókat tartalmaznak. Mondjuk az is igaz, hogy mindkét topikot nagyjából ugyanazok látogatják.
F)