Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
oldmannn
csendes tag
Szia gg72,
nem akartam regényt írni, de akkor leírom
. Mentési stratégiám: a dolgozós HDD-n kívül kivehető HDD + optikai. Tehát 3 példány. Fotóknak plusz egy példány optikai, más márkájú lemezre. Viszont az egyik mentős winyóm elszállt. Ezért a mentés nekem sos, mert még meg van ugyan 2 példányban, ebből az egyik optikai. De a friss cuccok csak a dolgozós HDD-n egy példányban + Dropboxban, ez nyújt némi plussz biztonságérzetet, de nem szívesen tartom ott a biztonsági mentést, ráadásul kevés. De elkapkodni sem akarom, sosem spóroltam az optikai meghajtón, vannak 1999-ben általam írt CD olvasható lemezeim
.Egyre nagyobb az adatmennyiség, BD-re kellene váltani. Ha vennék BD írót, pár ezer Ft-ért nem akarok semmilyen kompromisszumot (Ez azt jelenti, hogy nem szívesen veszek BDR-209DBK-t a BDR-209EBK helyett, mert egy év múlva várhatóan a 100 gigás lemez sokkal olcsóbb lesz.). Aztán lehet, hogy 209DBK lesz a vége...
Az SOS nekem még azt is jelenti, hogy kivárnám az egy hetet amíg (várhatóan) megjön a japánból rendelt lemez (DVD vagy BD), de BD-hez nincs íróm, bizonytalan a várható szállítási idő. 2-3 hónapot azért nem akarok várni.
Most 100 gigát kellene kiírnom, kb 25 lemez. DVD-vel túlélhető. De kényelmesebb lenne BD, de nem ez a legfontosabb szempont. Na a fentiek alapján mit ajánlanátok nekem? Minőségi DVD vagy minőségi BD lemezzel járok jobban a mai gyorsuló kapitalista világban amennyiben a várható hosszú élettartam a cél? Másképp kérdezve: elég kiforrott a BD már? Nem túl elavult a DVD technológia? Ezek olyan kérdsek, amihez sajnos nem konyítok.
Üdv és ezer köszönet!
-
gg72
veterán
válasz
oldmannn
üzenetére
Nem igazán értelek, mert azt mondod, SOS kell adatokat mentened, de:
- elfogytak a DVD lemezeid
- 209EBK író hiánycikk
Most hiába rendelsz Japánból Pana lemezt, ha nincs mivel megírnod, így SOS semmiképpen nem fogsz adatokat menteni. De most akkor mi is a fontosabb, a gyors adatmentés, vagy a tartósság? Ez utóbbit annyian kérdezték már, de hidd el, nincs olyan, hogy biztos adatmentés, hacsak nem mented el a dolgaidat legalább kétféle médiumra (HDD és optikai adathordozó). -
oldmannn
csendes tag
Sziasztok,
lehet, hogy butaságot kérdezek, kérem előre a türelmeteket

A ma fellelhető (nem kell rá 2 hónapot várni) szériában mivel járok jobban a várható adatmegőrzési időt tekintve? Minőségi DVD vagy minőségi BD lemezzel? A kérdést egy sor körülmény generálta:
0, mentenem kell SOS
1,Most állnék át DVD-ről BD-re, mert elfogytak a DVD lemezeim
2, nem kapok Magyarországon Pioneer BDR-209EBK írót
Arra gondolok, hogy a BD nagyobb adatsűrűsége, fejlettebb (?) technológiája, stb... jobb adat megőrzést vetít előre szerintetek?Megrendelném Japánból a megfelelő árut, onnan elvileg akár 1 hét alatt is megérkezik, de nagyon tanácstalan vagyok, hogy milyen irányba induljak.
Köszönöm türelmeteket és véleményeteket.
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
A Hardveraprón is hirdetek 3db Verbatim BD-RE DL lemezt.
Ebay-ről rendeltem ötöt, de csak kettőre van szükségem, akit érdekel, hardveraprón megtalálja.
MID: TDKBLD-Wfa-000Üdv!
-
Flashget
félisten
válasz
Gabrielle654
üzenetére
Ebay - ről, Amazonról még nem rendeltem, talán majd egyszer valakivel közösen.
pedig jó lesz a gondolattal megbarátkoznod, mert már szinte csak onnan juthatsz ilyen lemezekhez vagy olcsóbban. Linkek itt vannak a topicban kitől ajánlott rendelni.
-
Gabrielle654
csendes tag
Sziasztok!
Mint teljesen kezdő a blu - ray lemezek / írás terén, tanácstalan voltam milyen lemezt és hol vegyek.
Keresgettem a neten és ezt a fórumot is olvasgattam. Valamennyire már többet tudok, mint pár hete.
Az általatok ajánlott lemez a Panasonic és a Verbatim ( de csak a HTL ! ).
Nekem az adatbiztonság nagyon fontos és inkább veszek minőséget, mint olcsó lemezeket.
Hamarosan archiválni szeretném a filmes gyűjteményemet, ami nekem nagyon fontos. Sajnos régebben futottam már bele nem javasolt lemezekbe pont a tájékozatlanságom miatt, ezért most mielőtt rendelnék szeretnék alaposan tájékozódni.
ITMedia - nál most ugyan nincs raktáron Panasonic lemez, de ha lesz szeretnék rendelni.http://itmedia.sk/olcso/IT7932/Bluray%20(BD)%20lemezek/Panasonic_BD-R_6x_%2825GB%29_BluRay_25cake_%2APrint%2A_%28JAPAN%29
Vagy innen:
http://www.digitaldepo.eu/termek/blu_ray_25gb/panasonic_blu_ray_bd-r_6x_printable_cake_(10)Ebay - ről, Amazonról még nem rendeltem, talán majd egyszer valakivel közösen.
Most megelégednék ezzel, ha lesz raktáron. ( Nem sürgős, mivel blu - ray íróm is nyáron lesz. Csak szeretnék beraktározni addigra. )
Elfogadható minőség szerintetek ez is? Gondoltam megkérdezem vásárlás előtt, nehogy megint rossz lemezt vegyek.
Fontos szempont lenne, hogy legalább néhány évig visszaolvashatóak legyenek ( persze ez az írótól és a sebességtől is függ, tudom, de talán az alapanyag sem mindegy. ). -
johnywalker
őstag
Közben egy jó kis tábázat: Blu-Ray's MID
-
johnywalker
őstag
IMGBurn-el szeretnék írni, vele csináltam ISO file-t is.Sem azt, sem az eredeti fájlokat nem írja az íróm - Pio 206D.Van mellette egy Pio 216D dvd író is, már azt is lehúztam.Japánból vett Verba BD50 lemezeket szeretnék elkészíteni (MID VERBAT-IMd-000).Reserving Track- ig jut el.Milyen hardveres vagy szoftveres gond okozhatja?
-
stanley00
aktív tag
válasz
spiky03
üzenetére
Várd meg amíg majd más is válaszol de elmondom mit gondolok. A JVC egyértelműen Japánban gyártott Pana MID-es lemez. A That's-es lemez pedig nekem kicsit lutrinak tűnik mert ugye BD25-ös lemezeket már a Panasonicon kívül minden Japán gyártó mással gyártatja (Taiwan) ahogy ezt korábban leírták itt is és az ilyen lemezekre mindig azt írják, hogy import Japan mivel ők is kintről hozzák. És hát a That's-nél is ez van írva, hogy import Japan. Simán benne van, hogy a That's is Japánban gyártott de én csak ott mernék venni ahol egyértelműen odaírják, hogy genuine MID kódos vagy pedig, hogy Made in Japan.
-
lenoma
aktív tag
Sziasztok!
Most akkor 3 féle 25gb-os Verbatim lemez létezik?
LTH, HTL és sima?
Vagy ez milyen?http://elektrodigital.eu/ar/blu-ray-lemez-bd-rverbatim-verbatim-blu-ray-6x-bd-r-wide-printable-cake-25-43811-93482
Most vennék írót Pioneer 209-re gondoltam ezzel a lemezzel.
Vagy ha valaki tud jobb lemezt ajánlani ami nem drágább ennél és rendelhető akkor kérem jelezze honnan tudom megrendelni.
Köszönöm
-
M107
addikt
-
OrLiX
tag
Kérdeztem eBay-en egy eladót a Verbatim BD-RE DL lemezével kapcsolatban, hogy milyen MID-del árulja.
Itt a válasza:
Hello and thank you for your asking. We, as sellers don't have control over MID codes used by makers and this info is not disclosed or included in the package so we cant advertise the discs by MID because it could change anytime without prior notice. However Verbatim genuine discs with original Verbatim MID code are no longer made. New Verbatim discs have different MID codes from Panasonic and TDK.Ha jól értelmezem, nem tudja megmondani, mert változhat a MID, de azt is írja, hogy a Verbatim lemezeket
Verbatim MID kóddal már nem gyártanak. -
OrLiX
tag
Srácok!
Nincs valakinek 1db eladó Verbatim 50Gb BD-RE lemeze?
Esetleg tervez valaki eBay-ről rendelni? Összeállhatnánk. Akkor többet is bevállalnék.Nekem elég lenne próbaképpen egy darab.
Most ismerkedem a BR írással.Ha valaki tud segíteni, keressen! Köszönöm!

-
steven84
tag
-
steven84
tag
Sziasztok!
Innen rendelt már valaki, illetve ez a Panasonic 25GB jó fajta e?
Tapasztalata valakinek? -
föccer
nagyúr
Hello
Lehet dzokatlan es hulye kerdes, de hol erdemes bd filmeket venni? Ahol ertelmes a valasztek es nem annyra elszabadultak az arak. Esetleg van-e Budapesten valami kolcsonzo /a la videoteka/ ahonnan lehet bd lemezeket kikolcsonozni?
-
gg72
veterán
válasz
Werewolfbug
üzenetére
-
Aurig@
őstag
válasz
Werewolfbug
üzenetére
Simán!
-
Werewolfbug
újonc
Sziasztok,
ez most sokkal olcsóbb, ez is meg merhetem rendelni?
[link]
Előre is köszi a válaszokat! -
norcsu81
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
jeni
félisten
LC-Power külső házat 5,25 egységre nem kapsz USB 3.0 kimenettel! Csak és kizárólag USB 2.0 létezik itthon.
Az más kérdés tudsz-e operálni egy ilyen külső házra USB 3.0 elektronikát? Esetleg nem összeszerelt állapotban talán megoldható lenne ennek kivitelezése.
Egyéb esetben olyan külső BD írót kell venned ami egybe épített és USB 3.0.
Van ilyen és árulnak itthon. Asus-ráadásul,most jön a csattanó!!! -Ui: Ha valakit érdekel "pioneer" a belseje. ezt az Ipon oldalról a kelecsibe írása alapján ollóztam ki,Buffalo,LG,HP,Freecom ezekben mintha lenne ilyen.Az Asus vagy a Buffalo-t venném meg mert az legalább RENDES PC-s BD író és nem egy laptopba való mechanika van benne!
-
OrLiX
tag
Srácok!
Külső házzal kapcsolatban.
Az LC-Power külső házát ajánlottátok itt, ami jó áron is van és USB 2.0.
Kérdésem, hogy ha úgy adódik, hogy mondjuk laptoppal használnám az írót, írásra (Pio EBK209), akkor
elég az USB 2.0, vagy jobb lenne egy USB 3.0-ás ház? Az USB 3.0 házak ára megközelíti az író árát.
-
jeni
félisten
válasz
norcsu81
üzenetére
Mindenképpen egy BD-RE újra írhatón csináld,mikor minden krapol rendesen akkor írj egy BD-R lemezre,de az alatt az írás alatt semmiféle nagyobb matematikai,hardveres dolgot ne csinálj a laptopon.
LTH=szerves alapú lemezes hordozó ami idő után a felületén kémiai változások lépnek fel.
így gyorsan bomlik és a kompatibilitása is rossz, ráadásul sok írási probléma van vele és sok asztali lejátszó nem is játssza le az ilyen lemezeket.
pl.:
Torrentezés,digitalizálás,konvertálás,stb... -
norcsu81
csendes tag
Végig olvastam mindent a lemezekről, és arra a döntésre jutottam, hogy Panasonic lesz a kiválasztott. Igaz a duplájába kerül de inkább legyen meg minden a lemezeimen, minthogy elvesszen valami.
Laptopal szeretném kiírni a lemezeket. Mennyire befolyásolja az írást?
Az író: Lite-On -
gg72
veterán
válasz
norcsu81
üzenetére
Nem kell hozzá angolul tudni, csak a keresőt kellene használni: [link].
Amúgy mióta határozza meg az ár a minőséget? A TDK drágább (mert más a forgalmazó, máshonnan szerzi be, stb.), de ettől még egyáltalán nem jobb lemez, sőt! A TDK mint márkanév pedig már régóta nem garancia semmiféle minőségre sajnos... Ha azt akarsz, akkor vegyél Panasonic lemezt, de mielőtt még rákérdeznél, hogy azt honnan és mennyiért, használd a keresőt, vagy olvasd vissza az elmúlt hónapok hozzászólásait. -
norcsu81
csendes tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ahh, köszi. Ez így teljesen jogos. (Y)
-
-
norcsu81
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy hol lehet megtalálni egy Bluray lemez MID azonosítóját?
Valamint miért jobb a nyomtatható felületű?
ezt érdemes megvenni? [link] -
jeni
félisten
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok az összes fórumtársnak!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok ilyet rendeltem.
http://www.ebay.com/itm/131247778081?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITVárhatólag mennyi idő alatt érkezik meg, van tapasztalat
? -
Csabroncka
addikt
Sziasztok, esküvői irományokból maradt 4DB üres verbatim BD tokom, karcmentes, hibátlan.
Akit érdekel esetleg keressen privátban, ingyen odaadom! -
M107
addikt

Mindkettő tökéletes, de GG72 és FlashGET majd megmondja ők a nagy guruk.Itt is úgy van, hogy nem szabad nagyon alacsonyárú hulladék lemezt venni és egy darabig müködik, persze normális esetleg minőségi íróval megírva.
Anno úgy tiltottak a Ridisck 8X 16X lemezektől megnézve PIE PIO értékeket borzalamasak, de olvasható több mint 5-7 év távlatából is stabilan.
Persze nem LG hulladékokkal megírva csak PIO 108,109,110,11,112,212,115,215,116,216, írókkal megírva.
LG kivétel 4163-4165-4166-4167B azok minőségiek voltak. -
gg72
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ez valóban így van, de a különbség elhanyagolható.
-
-=RelakS=-
veterán
-
albandy
tag
Aki 50 GB-os lemezt akar venni , annak ajánlom ezt :
Taiyo Yuden That's BD-R 50GbPana mides, nekem 6 nap alatt megjött Japánból ! bubis borítékban , müanyag bugyis kiszerelésben.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
azt a Panasonic 2 pakkot ki felezné velem?
ugyanaz felesben drágábban
ez olcsóbban adjaazta
van olcsóbban 50GB BD-RE DL elvileg ez Panasonic vagy TDK MID Code
én meg 2000 Ft-al drágábban a Verbatimot vettem meg MID Code 0000 bár igaz nem néztem körül azon az oldalon. -
Aurig@
őstag
Már hogyne lenne olcsón!
Csak többet kell venni egyszerre, így jobban megéri.
Pl.
Így darabja 325 Ft körül van. Én inkább így veszem meg, mint tízesével, sokkal többet nyerek az ügyön. ...és ne csak Angliában nézz körül.
-
jeni
félisten
jaa igen de sajnos drágábban is címkéznek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Újra írható Verbatim 50GB BD-RE DL
Taiyo Yuden olcsóbb és gyorsabb Ft/db 20000 Ft alatt talán m kihozható,bár kérdéses,hogy kell-e erre fizetni 27% áfát?Lehet,hogy van remény a jó lemezek beszerzésére?
-
jeni
félisten
válasz
Janusz001
üzenetére
pl.:az újra írható BD-RE DL lemez az 50GB idehaza 3-4000 Ft/db !!! az ITmedia shopon rendelve. Japánból meg 1 pakk=10db Verbatim (Verbatim MID-ES 0000) 8500 Ft vagyis darabja 850 Ft.
Tény amíg lehet beszerezni Panasonic lemezt addig azt kell venni persze megfizethető értékhatáron belül. Ha nincs akkor TDK,Verbatim,Taiyo Yuden(ha gyárt még?),JVC,FAlcon Media (abban TDK mid-s lemezek vannak)Thats,stb.... -
M107
addikt
válasz
Janusz001
üzenetére

13.49 font-ra jön ki egy 10 pakk, az olyan 5400 Ft 540 Ft darabja, az meg hogy újra olyan 340-360 Ft legyen a Panscodik lemez szerintem felejsd el, szép volt, de elmúlt.
Még az itteni egyik webáruház is olyan, 480-490 Ft / db áron hozta kb 1 hónappal ezelőtt de most sinnc már nekik, egyik ismerősőm is 550 Ft adná / db a lemeznek. (ha még egyáltalán van neki).
Vagy kérj meg valaki hozzáértőt segítsen, netán Japán-ból hátha olcsóbban de szerintem nem sokkal kapsz. -
Janusz001
őstag
Sziasztok, tud valaki ajánlani magyarországi boltot blu ray lemez vásárlására? Szinte csak az általatok nem ajánlott lth -s lemezeket találom mindenhol, egy pio 209 ebk -hoz kellene,elsősorban filmekhez. E-bay amazon kizárva.
-
Daywalkerke
aktív tag
Ismer valaki olyan helyet ahonnan még 300 Ft vagy az alatti áron lehet 25GB-os Panasonic BD-R lemezt rendelni? Mert ebay-t átnéztem és a legalacsonyabb árak 330-350 Ft-tól kezdődnek.
-
ludsimon
veterán
heh, egyszer működik egyszer nem.......
ebből csere lesz . -
Csabi1984
addikt
Sziasztok erről [link] a lemezről mi a véleményetek?
-
ludsimon
veterán
beszarok. legújabb 2015-ös nero portable-vel megy 2x-esen az írás az 50gb-os verbatimra és a gyors törlés is!
A lassú törlés továbbra is hibával kidob, de nem baj, így már azért használható legalább!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ulefone Armor 33 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
. Mentési stratégiám: a dolgozós HDD-n kívül kivehető HDD + optikai. Tehát 3 példány. Fotóknak plusz egy példány optikai, más márkájú lemezre. Viszont az egyik mentős winyóm elszállt. Ezért a mentés nekem sos, mert még meg van ugyan 2 példányban, ebből az egyik optikai. De a friss cuccok csak a dolgozós HDD-n egy példányban + Dropboxban, ez nyújt némi plussz biztonságérzetet, de nem szívesen tartom ott a biztonsági mentést, ráadásul kevés. De elkapkodni sem akarom, sosem spóroltam az optikai meghajtón, vannak 1999-ben általam írt CD olvasható lemezeim

F)

Bocs az OFF-ért

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)