Hirdetés
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hollosi
csendes tag
VERBATIM BD-R BLU-RAY 25GB 6X PRINTABLE NO ID CAKE*25 LTH 43771 (25) Érdemes ezt a fajta lemezt venni?
-
hollosi
csendes tag
ezt a lemezt ajánlják a pana helyet az it médiánál Disc ID: RITEK-BR2-000 érdemes ere irni?
-
gg72
veterán
Valóban pl. 50GB That's lemezek nincsenek benne, de azokkal nem lehet mellélőni, mert vagy Pana MID-est, vagy (eredeti) TDK MID-est kapsz, de az utóbbi a ritkább.
stanley00: Ez valóban így van és különösen igaz ez a Verbatim és TDK mákákra... Verbatim-nál amúgy 50GB méretben és egyszer írható lemezzel sem lehet mellélőni, mert vagy Verba, vagy MEI (Pana) MID-es lemezt kapsz. Az összes többi méretben és típusnál vigyázni kell. Én a TDK-t már meg sem említem, számomra megszűnt létezni, mint megbízható márka.
-=RelakS=-: Mit nem tudsz elolvasni? Ami fontos infó, az nem japánul van...

-
stanley00
aktív tag
Ez nagyon jó, nagy segítség. Köszi a linket! Csak az a baj, hogy nem egy olyan lemez van aminél a kép tök ugyanaz a MID-ek viszont mások
Pedig de jó lenne a kép alapján beazonosítani a lemezt amit szeretnél és úgy rendelni Ebay-ről. Az a baj, hogy ha az Ebay-en a kép alapján választanék még úgy sem biztos, hogy azt kapnám amire számítottam. Egyébként milyen érdekes, hogy pont a sz.r LTH-s lemezeknél vannak a nagy és minőségi gyártóknak a saját MID-es lemezei. -
gg72
veterán
Amúgy van egy remek japán oldal, ahol felsorolják a szinte összes Japánban kapható lemezt képpel együtt + az összes infót a lemezről, így a gyártót (MID) is: [link]. Az oldal alján a Blu-ray Disc szekciót kell nézni, ott vannak a különféle lemezek kategorizálva (2 X BD-R, 4 X BD-R, 6 X BD-R, 2X BD-RE, LTH BD-R, BD-R/RE XL). Ezt beteszem majd az összefoglalóba is.
Remélem ezek után nem jönnek majd naponta az újabb, "vajon ez milyen lemez" kérdések, vagy ha jönnek is, én tutira ignorálni fogom őket.
-
Flashget
félisten
Tényleg nem értem én sem..ott van felül a topic összefoglaló minden fontosabb infóval. Erre az emberek (tisztelet a kivételeknek) sorra veszik a hulladék lemezeket.
-
gg72
veterán
válasz
adamboro
üzenetére
Nem tudom mit nem lehet ezen érteni, ahogy -=RelakS=- is írta, az LTH lemezek kerülendők, azt sosem írtam, hogy a HTL-esek azok lennének.
Tök mindegy, hogy mi a két Pana lemez modellszáma, ugyanazok a lemezek, egyik sem tartalmaz szerves anyagot, vagyis nem LTH típusok, a Pana soha nem is gyártott ilyet! Azt meg nem tudom hol olvastad, hogy ezek a Pana lemezek HTL-esek lennének, az egyik hozzászóló említi ezt meg az amazon-on, ami aztán semmit sem jelent. Én eddig egy lemeznél láttam ezt a jelölést, az a CMC-s Verbatim.Ennyi. Én különben kezdek rohadtul belefáradni ebbe a topicba, nem is tudom miért van ott az összefoglaló, fogom és kitöröltetem az egészet, úgysem olvassa el senki és kétnaponta ugyanazokat kérdezik meg, és van, hogy ugyanazok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
stanley00
aktív tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
adamboro
üzenetére
HTL: magas reflektivitásúból alacsonyra áll a felület (High To Low), amikor "megégeti" a lézer, tehát sötétebb lesz. Ez az eredeti működése a BD-nek, hasonlóan működik a CD és a DVD is.
LTH: alacsony reflektivitásúból magasra áll a felület (Low To High), amikor "megégeti" a lézer, tehát világosabb lesz. Ezt a lemezt szerves anyaggal borítják, ami miatt a régi CD/DVD gyártósorokon is lehet gyártani, viszont úgy tűnik, nem olyan jó, mint a HTL.Értelemszerűen más verzió nincs, mert a világos/sötét pontok változása tárolja az adatot

-
adamboro
csendes tag
Na most aztán kissé összezavarodtam. Néhány hsz.-ben azt írták, hogy az LTH és HTL-es lemezek kerülendők. De amiket belinkeltem elvileg azok is HTL-esek, de azokat meg ajánlod. Most akkor melyiket érdemes venni?
Írtad, hogy két lemez ugyanaz, holott más a modellszáma: LM-BRS25LT30 és LM-BRS25LW30 esetleg az utóbbi nem tartalmaz szerves anyagot?
Bocs a szőrszálhasogatásért, de nem értek hozzá és nem szeretnék befürödni vele, hogy a HTL-es mivolta miatt hamar adatvesztés áll be nála.
-
stanley00
aktív tag
válasz
syler123
üzenetére
Saját tesztek.
Verbatim BluRay BD-R 6x (25GB) Fullprint HTL ITMEDIA
Természetesen nem konstans minőség tehát lehetnek eltérések pozitív és negatív irányba is mondjuk hengeren belül de nagyjából mutatja a képességeit a lemezeknek. Tehát a CMC-s Verbatim nem etalon de szerintem vállalható, jó minőség. Időtállóság szempontjából meg ahogy gg72 mondaná majd meglátjuk

Úgy gondolom, hogy a Verbatimos CMC után bármilyen más CMC-s lemez lutri és legalább 1 kategóriával rosszabb a Verbatimnál. De ez csak egy vélemény.
A 4X-es TDK valószínű RITEK de láttam már [PHILIPS MID-el] is. -
syler123
veterán
Ilyen Omega lemezt írt már innen meg valaki?
Úgy írta itt valaki korábban hogy az Omega az cmcmag lemez, tehát közepes, ezért az árért akár jó is lehet. Itmedia-n régen annyiféle BD lemez volt, most van 4 fajta...
A 4x-es tdk-ra meg nem ír mid-et.
-
fricc_
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én eddig 3x írtam tele őket, és eddig nem volt gond velük.. :-)
-
-
fricc_
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hamamatsu-shi-ből jön

Shizuoka-ken olyasmi, mint Pest megye
És igen, ezeken a borítékokon nekem van némi olvasnivaló
MID-ek:
RITEKBW1 (001)
TDKBLDWfa (000), ahogy volt is róla szó
SONYET2 (002), bár azt megmagyarázhatná valaki, hogy miért DL, ha Layers: 3. Majd kiderül, hogy a Pioneer író hogy boldogul vele, az adatait be tudja olvasni.
CMCMAGBA3 (000) -
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Rendelés leadásától számítva 6.-ik napon vettem át (dobta be a postás a ládába)
/25.-én adtam le a rendelést (Csütörtök) , Pénteken (26.-a) adták fel és ma megkaptam/
/2-ik lemezt gond nélkül megírta -elötte töröltem-
/
Japan -ból jött (AirMail) "Shizuoka"L
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Ettől az eladótól nekem 1 hét a szintidő. Kedden rendelek, kedden kapok

Angliából van, hogy lassabban jön meg a cucc

-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Rendelés leadásától számított mennyi nap múlva kaptad meg a csomagot?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
a hdd-vel annyi a gebasz, ha esetleg leesik v elromlik, oda az összes adat...bd-nél meg max az az 1 lemez ugrik.
jaja, hagyom is a verbát. kénytelen leszek beizzítani a japán rendelést én is.
még maradt kb30db pana bd-r. amíg lehetett kapni bespájzoltam, de hát fogynak sajnos... -
gg72
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Na, hat ez HTL lemez lesz, nem egy nagy szám ez a CMC-s Verba sajnos...
-
Köszönöm !

/látod, ez van és ilyen az élet... ezt a lemezt itt találtam a topikba linkelve és remek áron ment így lecsaptam rá.... "de minek" /
Lehet eladom ezt a Pio RW -t azt elötte lementek minden lemezem külső HDD-re és megoldva !

/külön erre a célra veszek egy WD RED 2 vagy 3TB -ot - ez biztosan jó.../L
-
gg72
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az HTL lemez lesz, pláne ha itthonról lennenek.
Hihetetlen, hogy egyesek imádnak szellel szemben p...ni, vagy csak egyszerűen write only uzemmodban működnek, aztán mindig megveszik azt, amit nem kellene. De hát mindenki a saját kárán tanul a legjobban.
Mindez nem rád vonatkozik. -
Pro Koryak
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
vegyél that's vagy panasonic 25/50gb lemezt. azok biztosan jók lesznek és nem drágábbak mint a többi 'kaki' alapanyagú bd-r.
valaki:
no akkor a verba datalife bd-r jó minőségű?
ezt már érdemes megvenni? -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Gondoltam, jó ha van, de ennyire sz*rt pff. (inkább maradok a jól megszokott Maxell -nél , mert azom van és semmi gond vele, csak épp nem 50GB -os hanem 25-s
) vettem eBay -en még 50db 25GB -os Verbát, hát remélem nem fogok benne nagyot csalódni...L
-
Pro Koryak
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
egyáltalán miért újraírhatót vettél?
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Most, hogy mondod, igaza(d) van...

/a kis Pio nem igen tudja megírni... most megpróbálok egy teljes formázást, törlést../
L
-
stanley00
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én is vettem régebben 3 db-ot. Rövid időn belül mind a három hibás lett. Voltak olyan részek ahol az IMGBURN többszöri nekifutásra tudott írni és ott bizony lejátszásnál mindig meg is akadt a lemez.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
gg72
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
És hol veszel ilyet? Tudtommal ez csak tokos kiszerelésben létezik.
-
Pro Koryak
addikt
valaki esetleg:
a "Verbatim BD-R Blu Ray 25GB 6x DataLife" lemezek esetleg jobb minőségűek/tovább bírják mint az LTH v HTL verziók?néztem a verba oldalán, ez elvileg nem LTH.
-
Seregély
tag
-
gg72
veterán
válasz
Seregély
üzenetére
Még soha nem volt ilyen lemezem, de nem tűnik rossznak, itt egy Pio 208-assal próbálták (az LG viszont nem írta meg valami jól): [link]
Az, hogy gyorsabban írja meg a 209-es, mint a Pana lemezeket, nem sokat jelent, mivel amúgy is max. 6X sebességgel szabad írni őket.
Linket tudsz küldeni a lemezhez? -
Seregély
tag
Sziasztok!
Nyavalyogtam az eBay eladónál, ahol szoktam vásárolni, mert nem vagyok megelégedve a CMCMAG-BA5 (Verba) lemezekkel. 250 Ft/disc áron tudna küldeni Sony-t, SONY_NN3 Mid-el. Azt írta, Made in Japan felirat van a dobozon. Soha nem volt még ilyen lemezem, esetleg valakinek van tapasztalata vele? Annyit találtam, hogy a Pio BDR-209 írom 16x tudja megírni, gyorsabban mint a Pana lemezeket.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azt a 1746-ban adtad hozzá, a 1744-ből még nem ez derült ki. Én meg azon pörögtem

Nameg xxldvd-nél elég régen vettem BD-et, de akkor valahogy fel sem merült az LTH dolog. Mondjuk ez 2010-ben volt, előtte meg nemigen érdekelt meghajtó hiányában.
Ahelyett, hogy aludni mentem volna

-
Pro Koryak
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
szövegértés???
a forgalmazóknál volt előbb verba lth, aztán újabban verba htl... -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem kavarod össze a betűk sorrendjét?

kis olvasnivaló
A BD-R-nél nem szerves anyagra írunk, aminél írás hatására csökken a fényvisszaverés képessége. Ez szép és jó, így vold a CD-R-nél és a DVD-R-nél is, csak ez az anyag spéci felhordását kívánja. A CD-R és DVD-R-nél szerves anyagra írunk, amiket spirálban felvisznek a lemezre, pörgetés, kész. Ezt a technikát használják a BD-R LTH-nál is, épp csak itt az írás közben megnövekszik a fényvisszaverő képesség.
Több oldal is azt írta, hogy előbb volt a nem szerves, mint a szerves anyagú BD-R. A Wikipedia adhatja a legjobb tippet erre, miszerint a régi lejátszók nem tudnak az BD-R LTH-val mit kezdeni. -
Pro Koryak
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
legalább is a forgalmazóknál így volt. előbb volt lth, újabban van htl is.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez érdekes, mert a wikipedia szövege alapján én fordítva gondolnám.
BD-R LTH is a write-once Blu-ray Disc format that features an organic dye recording layer. "Low To High" refers to the reflectivity changing from low to high during the burning process, which is the opposite of normal.
Mondjuk a következő mondatból meg nekem az következik, hogy a CD-k DVD-k mint LTH-k.
The advantage of BD-R LTH is it can protect a manufacturer's investment in DVD-R/CD-R manufacturing equipment.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
az lth volt előbb aztán jött a htl...
-
adamboro
csendes tag
Kétféle 30-as 25GB-s Panasonic hengerre bukkantam. Mi lehet a különbség közöttük, melyik lehet a jobb?
[link]
ennek ez a modell száma: LM-BRS25LT30[link]
Ennek a modell száma: LM-BRS25LW30Egy 25-ös packnál meg ilyen modell szám : LM-BRS2MWE25
[link]Az első elvileg HTL-es lemez. Ez is kerülendő esetleg mint az LTH-s?
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Zene / Adat (és egyéb vegyes dologra tökéletes) meg jobb mint a Maxell /by, Verbatim/
Pana drága nekem... /anno RiDisc 8x DvD lemezeket írtam sok szár darabot és a mai napig jó és azokon sok a DvD Film lemez, példány/
L
-
Pro Koryak
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
vegyél panasonicot ami az egyik legjobb, sajnos nálunk nem lehet jelenleg kapni. remélem változik, mert én is kifogyóban vagyok v marad az ebay és társai.
a verba meg necces az lth / újabban htl rétegével.
-
Amit eBay -en rendeltem lemezeket, itthol is vehettem volna... (kb. ugyanannyiért, ugyanazt.. -239ft/db , Verbatim 25GB BD-R 6x) és nem várok rá x hetet
(csak az 50GB -os Verbatim BD-RE ami drágább itthol)L
-
Flashget
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
drága?
GBP 49.75
Approximately 19,859.25 HUFez mocskosul drága...itnél 8-9K volt!
-
gg72
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mert állítólag a beszallitoknal sincs.
-
gg72
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Igen, ezt árulta az itmedia is, ameddig...
-
banderasz77
addikt
Végre megtaláltam, nekem ilyen lemezt hoztak, brutálisan jó.....

Csak itt drága.... -
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Szereztem Panasonic BD-R 25GB 6x 25cake Print lemezt, eredeti Japan, MID: MEI-RA1-001
Este kifundálom mennyitől válnék meg nehéz szívvel, mert volt min. mennyiség és ennyire nincs szükségem.
Mivel tényleg kuriózum, ezért tagonként max. 1 hengert adok és 2 max. 3 henger lesz szabad. (Nem kereskedés jelleggel teszem).
Akit érdekel dobjon privit.Üdv.
-
gg72
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
vatevör

Nekem 100+dodós cuccot sem vámoltak Kína irányából
Japóktól 80dodó körül jön most, vámra nem számítok.Más: Mi van akkor, ha az Opti Drive Control csak pörgeti a lemezt, nyafog, hogy nem tudja a címkét olvasni, és lelőhetetlen addig, amíg a lemezt nem veszem ki? Maga a lemez olvasható ugyanazzal a meghajtóval.
-
-
-szabi-
addikt
Csak erre figyeltem: http://www.ebay.co.uk/itm/151416393885.
Igazad van.
üdv
szabi -
CATTER
csendes tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
tokio japan nem igazán unió.....
-
-szabi-
addikt
Ha UK-ból rendel akkor is vámos?
üdv
szabi -
gg72
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Kíváncsi vagyok rá, szerintem CMC lesz, meg arra is, hogy fizetsz-e rá vámot.
-
Rendeltem ma egy ilyet: [link] /remélem minden rendbe lesz/
L
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Kihúzni egy másik fülre egyszerűbb
Amúgy meg simán csak arra számítottam, hogy rákattintok, és nagyobb lesz. -
gg72
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy itthon Pesten esetleg van-e valami jó bolt és lemezek
Csak ez nem derült ki az eredeti kérdésedből.
De ha már Flashget megválaszolt mindent, akkor vidámság van. -
Csabroncka
addikt
Na azért annyira nem vagyok kezdő bizony elolvastam, inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy itthon Pesten esetleg van-e valami jó bolt és lemezek...
-=RelakS=- A kép direkt van úgy berakva, hogy ki kelljen másolni a nagyításhoz? ?
jobb klikk kép megjelenítése, mi ebben a nehéz
Egyébként Flashget ellátott minden földi jó tanáccsal privátban, köszi!

-
-=RelakS=-
veterán
RE két dologra kell nekem:
Játszani
Ha több cuccot akarok kiírni, letesztelni, hogy felfér-e egyáltalán a lemezre.
Felőlem salátalevél is lehet, ha meg tudja írni az író, es egy ellenőrzés erejéig olvasható
Mostanában ellenőrzöm vissza a lemezeimet, és a CD-RW, DVD+-RW-im nagy része üresen ácsorog

Mindenesetre majd referálok, hogy melyik lemez mi.
-
fricc_
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Szia!
Az 50 GB Verbati BD-RE ügyileg azt tudod ugye, hogy nem biztos hogy Verbatim lesz benne?
Nekem sem az jött amit rendeltem, legalábbis MID alapján.Erről talán volt is szó róla korábban, meg hát én is így jártam....
-
Flashget
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
ahol rám ijesztettél, hogy
vettél egy ilyen írót, válaszoltam milyen lemezt és progit használj. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ha lehet, akkor ne floppyval
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kép direkt van úgy berakva, hogy ki kelljen másolni a nagyításhoz?
Újraírható 50-es gyanánt ilyennel fogok próbálkozni. Meg ilyen 25-össel.
Most nézem a leírást, ezzel az XL-lel viszont lehet, hogy mellé nyúltam. Viszont "olcsó" volt

-
gg72
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
A téma-összefoglaló és az utóbbi kb. egy hónap hsz.-einek elolvasása mindenben segíteni fog.

-
Csabroncka
addikt
Beújítottam magamnak egy igen jellemtelen gyártó
irójával, kérdés mivel etessem a drágát?
Az biztos, hogy újraírható ötvenes lemezt is szeretnék írni!
-
-=RelakS=-
veterán
Ez a fentiek alapján CMCMAG BA3, ami "közepes" kategória.
Ez azt jelenti, hogy még megkockáztatható, vagy inkább kerülendő?
Egyedül az ezüstös nyomtatható réteg miatt érdekelne
-
adamboro
csendes tag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Még nem rendeltem meg. De az sincs kiírva, hogy jelenleg nem kapható. Ezt a webshopok általában ki szokták írni.
#1707 Köszi.
-
adamboro
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Milyen ingyenes programokkal nézhető meg, h milyen MID-es a lemez? (Lehetőleg ne triál legyen) Opti drive controlt már leszedtem, de ez időkorlátos. Van más lehetőség is? -
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Sajnos nem tudom, mert az irodába hozták és nem voltam bent. De gyanús, hogy DHL, mert az ő oldalukon lehetett track-kelni. Holnap megkérdezem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Arc Raiders
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Felbontott Bambulab P1S / P1S Combo! ÁFÁ-s! 1 Év garancia!
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kapcsolatban

Pedig de jó lenne a kép alapján beazonosítani a lemezt amit szeretnél és úgy rendelni Ebay-ről. Az a baj, hogy ha az Ebay-en a kép alapján választanék még úgy sem biztos, hogy azt kapnám amire számítottam. Egyébként milyen érdekes, hogy pont a sz.r LTH-s lemezeknél vannak a nagy és minőségi gyártóknak a saját MID-es lemezei.

/25.-én adtam le a rendelést (Csütörtök) , Pénteken (26.-a) adták fel és ma megkaptam/