Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
stanley00
aktív tag
Köszi a tippet de ettől a gyerektől én már nem fogok rendelni mert mint ahogy a termék adatlapján is leírja min. 1 hónap amíg megérkezik. Múltkor is kb. 35 nap volt ha jól emlékszem amit tőle rendeltem. Vicc az egész. 35 nap alatt én gyalog körbejárom a földet. El sem tudom képzelni, hogy a mai világban hogyan lehet 35 napig utaztatni egy csomagot. Én ha muszáj lenne sem tudnám szabotálni, hogy ennyi ideig tartson kézbesítemi. Létezik még biciklis postás? Van másik eladó is akitől szoktam rendelni, a lemezei sem drágábbak, szintén ingyenes postázással. Tőle rendszeresen max. 7-8 nap alatt megkapom. Azt a That's-es lemezt meg szerintem hanyagolom. Az eladó sem válaszol a kérdésre de ezen már meg sem lepődöm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Utoljára kérünk titeket, hogy hagyjátok ezt a vám és ÁFA kérdést ebben a topicban!
Egyrészt off, másrészt törvény ellenes a szabályok kijátszása.
-
Mr.Grey
tag
A Blu-ray lemezeken milyen file rendszer van?
Elvben írhatok 4-6-8 GB-os mkv-kat adatként? -
Joshi
titán
válasz
stanley00
üzenetére
Ha TDK MID-es lemez érdekel akkor inkább ezt ajánlom, én ettől az embertől szoktam rendelni és eddig teljesen megbízható volt, ha a BRAND-hez TDK volt írva akkor az az is volt. Mindig azt kaptam amit akartam. Természetesen semmilyen felelősséget nem vállalok ha nem azt kapod amit akartál.
De talán rákérdezhetsz a MID-re. -
jeni
félisten
erre gondoltál akkor tényleg egy silány cucc
ha a 2012 évi Tokiói kint tartózkodásom idejében levő Jen értékét venném figyelembe akkor 7000 Ft lenne átszámolva a Ft összeg!
biztos,hogy sokat kaszálna rajta,bár a Posta ingyen van(ez tuira benne van az árban,lehet,hogy így már nem keres rajta semmit sem).
-
Joshi
titán
Higgyétek el hogy ez a lemez nem TDK és nem Pana Mid-es.

-
jeni
félisten
ennél is az import szerepel
Taiyo Yuden BD-R DL 4x50GB Printable Blu-ray Disc 50 Pack Import Japan -
jeni
félisten
épen ezt ollóztam ki
That's blueray BD-R 4x 25GB blu-ray Disc 50 disc Import Japan -
stanley00
aktív tag
Írtam a csávónak egy levelet amiben rákérdeztem a mid code-ra. Mondjuk ezt párszor más rendelésnél megtettem ahol nincs konkrétan a mid code feltüntetve az adatlapon és sosem válaszolnak csak ködösítenek, úgyhogy illúzióim nincsenek. De mivel ez nem repacked rendelés lenne hanem spindle ezért a hengeren rá kell legyen írva, hogy hol készült. Így kérdeztem rá ezért ha korrekt akkor megírja, hogy made in taiwan, japan vagy akármi és akkor minden kiderül. Csak akkor rendelnék ha Made in Japan mert máskülönben biztos, hogy nem Panasonic vagy TDK mid code-os.
-
stanley00
aktív tag
Azért ez egy érdekes megközelítés. Mert ugye én magánszemély vagyok de nem feltétlenül gondolnám, hogy az érintett japán jóember cégnek minősül ha tőle rendelek. Számtalanszor azt írták már ebay-es rendelésemre, hogy „gift” azaz ajándék. Az én szememben ő is magánszemély de ezt majd tényleg úgyis a vám dönti el ha egyáltalán rendelek. Csak elgondolkoztam rajta.
-
jeni
félisten
ellenben van egy ilyen 25-s szerelésben vagy az említett TDK -bár a TDK-ra írva van bármely MID kóddal bejöhet ,mint ahogy az ITMedia reklámozza,ebben az esetben az ITMedia vissza fizeti az összeget ha más MID-el kerül forgalomba?
-
jeni
félisten
-
gg72
veterán
válasz
stanley00
üzenetére
Túl sok itt a "ha" és az "elméletileg"... Amúgy nem tudom miért a 45 eurós vámhatárt nézed, a vámosok sem estek a fejükre, hogy elhiggyék, hogy magánszemélytől érkezik a csomag és nem a neten rendelted:

Toni9:
Ez itt OFF, nem igaz már, hogy nem tudjátok azt a nyomorult gombot megnyomi!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy pedig ha kisebb értéket ír rá, bizonyítsd be, hogy nem te kérted és amúgy is az érték alapján vámolnak, ha kinyitják.
FIGYELEM! Akik vám- vagy adócsalással kapcsolatban kérnek vagy adnak segítséget, tanácsot, tippet, szankcióra számíthatnak. A topicban (és a fórum egész területén) tilos minden ilyesféle megnyilvánulás. -
stanley00
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Megtettem, de amit én linkeltem az 25 gb-os That's amiről az általad linkelt részben egy szó sem esik. Kizárólag a DL-es 50 gb-os That's-ről. A kérdés továbbra is az, hogy az 50-es kiszerelésű 25 gb-os That's lemezek is kizárólag Panasonic vagy TDK mid kódosak-e, úgy mint a DL-es társaik?
-
stanley00
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valakinek esetleg van-e már tapasztalata ezzel a lemezzel kapcsolatban. [link]
Nem is az írás minőségre gondolnék hanem a mid code-ra. Van rá esély, hogy Panasonic vagy TDK mid code-nál nem rosszabb ez sem?
Egyébként érdekes, hogy így elsőre semmit nem találtam a neten arról, hogy ki vagy mi ez a cég pedig a köztudatban és általam is már régebb óta ismert a minőségibb lemezeiről. Mintha úgy emlékeznék régebbről, hogy ez Taiyo Yuden csak That's márkanév alatt.Köszi!
-
Itachi82
aktív tag
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Áhh kösz az infót. Hol vetted\rendelted?
-
Itachi82
aktív tag
Akkor végül is le kéne cserélnem az írom-at?!
Fel voltam rá készülve!
Gondolom alap Pioneer akkor, de csak BDR-208DBK\BDR-208BK\BDR-209BDK találtam Magyar üzletekben!
Ezek a BDK és DK mit takarnak pontosan? -
miko_
tag
Én anno Verbatim (MID: VERBAT-IMc-00) lemezzel jártam így mindegyiknek rossz lett a vége aztán elvittem belőle haveromhoz az ő Pioneer-ja meg megírta tökéletesen. Szóval továbbra is tartom magam ahhoz hogy nem írnék LG-el. Le is cseréltem anno egy Pio 206-ra azóta nincs gond.
-
gg72
veterán
Én pedig anno Németországból rendeltem őket, de már jó régen volt, úgy 3 éve.
-
Itachi82
aktív tag
Régen gg72-től vettem, most az itmedia-tól rendeltem a lemezeket! (MID: MEI-RA1-001)
-
Flashget
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
beraktam az első BD lemezt amit írtam az utolsó fejezethez raktam és simán lejátszotta.
lemeznek szemre vételezés alapján semmi baja.ezekkel a lemezekkel ami gondok voltak/vannak nem lehet, hogy hamisítványok? vagy hibás széria amit valakik felvásároltak olcsón és tovább adták? Igaz ezt DVD esetében más néven tehették csak meg..
-
Valdez
őstag
Nekem most egy pana mides jvc BD50-el voltak gondok (bdr206-al írtam), néztem a rajta levő filmet és volt egy néhány perces intervallum, amit nem tudott lejátszani a bdr-208.
Viszont lehet, ez volt az a lemez, amit véletlenül 6x-osan írtam meg a 4x helyett. -
-
gg72
veterán
Érdekes tapasztalatokat osztanék meg veletek és kíváncsi vagyok a véleményetekre. Itachi82 fórumtársunk néhány hete [jelezte], hogy problémái vannak a korábban megírt Panasonic lemezeivel, de mivel nem tud tesztelni, kettőt elküldött belőlük. Hát szomorúan azt kell mondjam, hogy ezek a lemezek tényleg kukák...:
Látható, hogy mindkét lemez ugyanott hibás, vagyis a vége felé. Ez a hiba olyan nagy mértékű, hogy a rajta lévő adatokat nem lehet beolvasni.
A lemezek felületén semmilyen elváltozást nem látok, gőzöm sincs, hogy mitől lehet ez... A fórumtárs azt mondja, hogy közvetlenül az írás után még visszaolvashatók voltak, vagyis akkor időközben történt velük valami. Felmerül a helytelen tárolás lehetősége. A lemezeket ragasztott papírtasakokban kaptam, így arra is gondoltam, hogy a papírtasakok ragasztója valamilyen vegyi reakcióba lépett a lemez hordozórétegével és ez okozza a hibát. A lemezeket ő otthon erősebb fajtájú mappákban tárolja állítva, nem fektetve, a mappák pedig egy komódban vannak a radiátortól nem túl messze, de a komódban hűvös van, a lemezek szinte hidegek (írta ő nekem).
Mindenesetre Panasonic lemeznél én személyesen még nem tapasztaltam ilyet. Korábban linkelt már valaki hibás Panasonic lemezekről képet, de ott egyértelmű volt, hogy valamilyen anyaghibával állunk szemben, itt nem. Érdekes és rejtélyes.

-
gg72
veterán
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Persze.
-
gg72
veterán
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Ebay, vagy nézz körül szét itt a PH-n.
-
XIII Ramses
aktív tag
Gyerekek! Vennék bdr 6x 50gb-os lemezt. Az elérhető legjobb minőség érdekel (pl panasonic), és hogy nyomtatható legyen. Az itmedian nincs ilyesmi. Hol lehet ilyet venni? Köszönöm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Arról nem beszélve, hogy ezek a témák eléggé warez-szagúak szóval lapozni kellene.

Inkább takarítottam.

-
gg72
veterán
Módosításra került az összefoglaló.
-
jeni
félisten
válasz
gyulank
üzenetére
Én azt javaslom,hogy mind az 5-ből vegyél egyet-egyet és nekünk nem lesz lelkiismeret furdalásunk ha majd vissza jössz ide ,hogy miért a 4.-ket javasoltuk elsőnek megvételre,mivel a 2.-nak vett lemez jobb minőségű és a 3.-nak rangsorolt típus lett a legrosszabb,ellenben a az 5.-nek javasolt ár/érték arányban javasolt jobbik lemez lett a tartósabb,viszont az elsőnek javasolt legolcsóbb lemez lett az 5. az általad vizsgálatok alapján.
Remélem megértettétek,pedig oly egyszerűen írtam le.
Lehet,hogy én is képzavarban vagyok már?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gyulank
addikt
3. CMCMAG; 4. PHILIP-R04-000 mindkettő van 200 körül, és MBI-R06-000 is annyi, ezért is érdekelt.
Az első kettő a te listádban nincs, a 3. egyikbe sem. Ha a te listádat nézem, akkor azok közül nem sokkal drágább a MEI, de ha az összefoglaló listában lévő 3.-4. is jó, akkor azoktól sokkal drágább, ezért nem mindegy.Én nem vitatkozni akartam, csak megbizonyosodni arról, amiről lehet, amennyire lehet.
-
Joshi
titán
válasz
gyulank
üzenetére
Félreérted a témát. A felsorolt lemezek gyakorlatilag maga a piac ami egyáltalán elérhető ilyen-olyan köntösben. Senki nem akar rád erőltetni semmit ezek csak ajánlások nem több. Mivel itt senki nem időutazó ezért a gyártók által írt élettartamot még senkinek nem sikerült aláírni vagy megcáfolni.
A lista végén lévő lemezek azért kerültek oda ahova, mert a felhasználók tapasztalata ez. Ennyi és nem több. Pont. -
syler123
veterán
válasz
gyulank
üzenetére
Ez az hogy 5-ször leírsz mindent, spammelsz itt össze vissza. Most miattad még én is

Amúgy azt veszel amit akarsz, senki sem fog fegyvert tartani a fejedhez hogy csak a Panasonicot vedd. Az a legjobb, de alatta is ki lehet normálisat fogni.
gg72: nem egyszerű megmondani így elsőre mit is szeretne gyulank

-
gg72
veterán
Én kezdem elveszteni a fonalat...

-
gyulank
addikt
Azért kell problémázni, mert már vagy 5x leírtam, hogy elhiszem, hogy nem ajánlott az 5. ajánlott, és egyszer sem mondtam, hogy de az olyan, mint az 1., vagy mint a 2., vagy mint a 3., vagy mint a 4., mégis azt irkáljátok, hogy vegyem akkor azt, ha annyira akarom, ha nem az 1.-őt, akkor az utolsót...
-
gg72
veterán
válasz
gyulank
üzenetére
Erre végül kiderül, hogy az nem kifejezés, hogy az 1. a legjobb
Már megbocsáss, de ez csak a te értelmezésedben derült így ki, szerintem másból nem.Természetesen az egész rangsorosdi szubjektív (mint minden rangsor általában), de igazából nem tudom, hogy mire keresel választ. Ha annak igazolására, hogy a Ritek-et és a THL lemezeket kivéve tökmindegy, hogy melyiket vesszük, akkor hát legyen így, csak hagyjuk már ezt a meddő vitát.
jeni:Ezzel 100% egyetértek. A puding próbája az evés, avagy mindenki a saját kárán tanul legjobban.
-
jeni
félisten
válasz
gyulank
üzenetére
minek kell problémázni?
Megveszed az olcsó 5. ajánlott lemez pakkot 200Ft/db áron, s megírod őket és 5 év múlva leellenőrized
ha sikeres volt a beolvasás,akkor vissza jössz ide és közlöd jól jártál az olcsóbb lemezekkel.
ha pedig 3 hónap múlva már gondod lesz vele akkor meg emlékezzél arra melyiket is javasoltuk,hogy elsőnek vedd meg míg kapható az a márkájú lemez! -
Joshi
titán
válasz
gyulank
üzenetére
Egyértelműen ez a három MID ajánlott most függetlenül a lemezre írt mártkától. A többi felejtős ha egy mód van rá.
1. MEI-T02-001 (Panasonic)
2. VERBAT-IMd-000 (Verbatim)
3. TDKBLD-RFB-000 (TDK)A sorrend az én sorrendem de egy fontos dolog még hozzátartozik a jól megírt tartós lemezhez, az pedig a jó író és író szoftver.
ui.: mondjuk az első kettő egy pariban van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gyulank
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
Hol dicsértem bármelyiket is? Azért kérdeztem, mert nem tudom. Aztán nem én soroltam fel 5-öt, mint ajánlott. Nem én írtam az 5.-re, hogy rossz, de elfogadtam. Írtam is, hogy akkor csak 4 van...
Erre végül kiderül, hogy az nem kifejezés, hogy az 1. a legjobb (amivel amúgy semmi bajom sincs, ha így van), de kb. olyan, mintha az egyetlen jó lenne, és a 4.;3.;2. is olyan, mint az 5., ami pedig nincs felsorolva, az pedig még rosszabb az 5-ösnél, ami olyan, mint amiket utána írt, hogy kerülendő. Ezért most nem tudom eldönteni, hogy csak egy jó lemez van, "A LEMEZ", vagy az utána lévő 3 még ajánlott? -
jeni
félisten
Kivel lehet összefogni a IT Media *Fullprint TDK* BluRay BD-R 4x (1 layer) Uni-White Fullprint 50cake lemez megvételében felesben?
-
syler123
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Az írót én sem értem, hogy miért vesznek másfélét, már csak azért sem, mert a Pioneer még nem is drága, egy lg író többe kerül nála, a minőségre meg hagy kivetnivalót. A lemez mondjuk más kérdés, mert ha nem létfontosságú, hogy a tartalom meglegyen 20 év múlva, akkor vesznek olcsóbbat. Pl következőnek szerintem én is Itmediás TDK-t fogok venni ha lesz akcióban, mert közel Pana minőség mégis volt már 200ft-ért

-
Flashget
félisten
Én csak azt nem értem ezen a ph-n pl. BD kapcsán, de igaz ez DVD-re is.
Pioneer 206/207/208 írókat ajánljuk, mert jelenleg ez a legjobb..miért akar valaki LG-t venni? volt ilyen..
Panasonic 25GB az ajánlott legjobb lemez Made in Japan felirattal..miért akar valaki olcsó szar lemezt venni és győzködni olyat aki rengeteg teszten van túl, hogy az olcsóbb lemez is van olyan jó?
Én már nem győzködök senkit aki a járt utat akarja elhagyni járatlanért..vegyen olyan lemezt, írót amilyet akar majd bejön ide és megírja "miért hasal el írás közben az író pedig már 7893 féle programot kipróbáltam?"
majd kiderül valami silány ritek és társaiból vett 100db-ot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Macska topik
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Lexus, Toyota topik
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Revolut
- További aktív témák...
- 480 gb Crucial SSD (HIBÁS)
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- SAMSUNG PM9E1 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Köszi!

De talán rákérdezhetsz a MID-re.