Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Chal #9149 üzenetére

Igen, számomra mostanában irracionálisnak hangzik, hogy valaki hosszú éveken át nem szeretne hozzányúlni a BTC-jéhez. Túl kiszámíthatatlannak tartom ahhoz, hogy valaki ne spekulatív jelleggel tekintsen most rá, és ha nem is akar / tud vele kvázi-folyamatosan kereskedni, de ne tartsa közel a kezéhez, hogy szükség esetén reagálni tudjon az agresszívebb árfolyammozgásokra.

Aki napi szinten kötelesség/megszállottság jelleggel folyamatosan pozíciókat vált (főleg ha magas swap arányokkal és túl szűk vagy túl tág stop-okkal), valószínűleg az is csúnyán bukni fog már közepes (agy egész rövid) távon, de szerintem őrültség azt feltételezni, hogy a Bitcoin hosszú (több éves, akár évtizedes) távlatban >50% valószínűséggel csakis felfelé vagy oldalra tart majd, nem mehet élesen lefelé (vissza akár a centekhez, azt is nulla közeli napi forgalommal egy-két váltón, amiről talán nagyon nehéz fiat-ot kivenni) és ugyan úgy nem látom magam előtt azt sem, hogy ha pár éven belül 100000 $/BTC-re szökik az ár és senki nem akar majd új házat, autót, élettársat, stb, ha már így hozta a sors, hogy megtehetné. :DDD

Én is gondolkoztam már egy kis adag BTC (1-2 coin) félretételén (kvázi a saját magam elöli elrejtésén). De ilyenkor nem a papír jutott eszembe, hanem egy kerámialap, amin nem festék, hanem homorú nyomatként látható a privát kulcs (és ráragasztva még egy matrica egy QR kóddal, hogy ha nem katasztrófából van kimentve, akkor egyszerű legyen olvasni). Viszont: "Ááhhh... hagyjuk..." maradt a dologból. :D

Új hozzászólás Aktív témák