- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Elérhető az Apple TV alkalmazás Androidon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hamarosan intézkedhet az EU a DeepSeekkel szemben
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
gainwardgs #23 üzenetére
Én nem csak ray tracingről beszéltem. Amúgy nem kikapcsolhatatlanná teszik, a ray tracing nem csak olyan eye candy effektekhez jó, ahogy a tükröződésekhez utólag belerakták a Doom Eternalba, hanem pl a Global Illumination számításokhoz is gyorsabb lehet, mint a "hagyományos" módszerek.
Eternal egész jól futott 1060/rx580-on is
- ezek 3-4 éves relatív modern kártyák voltak Doom Eternal megjelenésekor. Ahogy ma az 1440p high beállításoknál megjelölt 3080-as.
Gondolom akkor a vulkan-t is kukázzák majd és dx12 only lesz
- ezt nem is értem? Miért tenné? ID Tech motrok Windows-on csak Vulkan-t használnak. -
gainwardgs
veterán
Láttam persze.
Úgy értem hogy nem tudom minek erőltetik a raytracing-et egy doom játékban, ahol kb zajlik a hent és az akció folyamatosan, persze igen marketing stb. de hogy kikapcsolhatatlanná teszik az szerintem nem egy jó irány.
Főleg ezzel a nagyobb open world világgal pl. ha eternal-t veszem alapul abban is a bekapcsolt raytracing kb 85 fps mínusz átlagban és ott csak sima tükröződésekről beszélünknem olyan szint ami itt lesz.
Eternal egész jól futott 1060/rx580-on is
Gondolom akkor a vulkan-t is kukázzák majd és dx12 only lesz
Hát akkor meg pláne nem lesz olyan sima az élmény szvsz. de kíváncsi leszek. -
hapakj
őstag
válasz
gainwardgs #20 üzenetére
Ezt láttad már? [link] Szerintem egyértelműen részletesebb és jóval nagyobb területek vannak mint Doom Eternalban. S én nem arra gondoltam hogy nő a hw igény, mert pl a 2060-as sem erősebb mint egy 1080-as, hanem hogy az új képességekkel hatékonyabb rendert tudnak írni.
Nomeg egy videó nem úgy adja át az élményt, mint amikor lokálban fut natív 4k 144Hz-en
Egyébként a Doom Eternal sem ment megjelenésekor 7-8 éves kártyákon.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
válasz
gainwardgs #18 üzenetére
mondjuk ezek 7-8 éves kártyákat jelentenek (nvidia oldalról legalábbis). Én örülök egyébként hogy elkezdték meghozni ezt a lépést, mert a raytrace mellett az újabb kártyák sok egyéb előnyös funkciót is kaptak.
-
Sazsi
kezdő
És egyáltalán nem bánom, hogy még a FullHD se érem el. Ha vak vagyok, úgyse kell az az 1440p.
War, war never changes...
-
Heroes fan
őstag
Nagyon gyerekcipőbe járnak jah.
-
suits
tag
Ez Intel Arc kártyákon el fog indulni? Ray tracing van azokon is de nem írják spec között...
-
Chapel
addikt
válasz
Acélfarkas #2 üzenetére
Nem. Azt írtam hogy trend lett ez a fajta specifikáció séma megadás.
Két sorban kellene, felül egy 1080p,1440p,4k low setting, alul ugyanez csak maxon.
Természetes hogy nem várom hogy minden a 12 féle variációt megadják,de nekem az egy falhasználó barátibb hozzáállás.MIndegy 2016-ost vagy 3 kitoltam,de Eternal már túlságosan a tűpontos ezer kattintás/mp-re ment rá, egyszerün sokszor frusztrált, nem kihívást éreztem hanem bosszantott. ÉS hát kikapcsolódni akar az ember...vagy csak öregszem
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
Ezt segítsen megérteni valaki.
Miért lett divat a FHD-t automatikusan a low beállítással összekötni 1440p -> high, 4K -> Ultra?
Tilos lett 1080/1440p maxon játszaniFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
Új hozzászólás Aktív témák
gp A fejlesztők megosztották velünk hogy milyen hardverek szükségesek a játék futtatásához.
- ASUS routerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztalos klub
- Commodore 64
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest