Hirdetés
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolesz1885
tag
válasz
Enigma1945
üzenetére
Ha belépsz az EA appban ott 4.79 euró a játék jelenleg.
-
válasz
Enigma1945
üzenetére
Mire gondolsz? Most épp akciós EA nemjó?
-
Enigma1945
őstag
sracok vannak meg ezek a nagy akciok?
hol lehet olcson venni kulcsot? -
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
Köszönöm elkészítettem a user.cfg fájlt. (régen használtam több részben is)
A játékot újraindítottam és 1 kör alatt ismét jelentkezett.
Most megpróbálom az alábbi videóban látottakat:
*SUPER-FAST* Config Editing Guide - BF2042 (BOOST PERFORMANCE) -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Dtomka
üzenetére
Ok de ennél pontosabb kell. És log nem grafikon.
Csak mondjuk azt is elég nehéz lehet szűrni mivel ha épp a mintavételek közé esett az akadás akkor ott meg lehet nem is látni.
Max fél mp-es refresh lehet jó. És hwinfo log ahol minden szart látni. Másik képen valami Temp Limit kb akkor ugrott, mint ahogy a frame beesett. Lehet e körül kell nézelődni.
-
Zsolesz1885
tag
válasz
Dtomka
üzenetére
Csinálj egy új jegyzettömböt és ezt másold be:
Thread.ProcessorCount 10
Thread.MaxProcessorCount 10
Thread.MinFreeProcessorCount 0
Thread.JobThreadPriority 0
GstRender.Thread.MaxProcessorCount 20A 10-es helyére írd be a processzorod magszámát, a 20-as helyére meg a szálak számát. Utána mensd el User.cfg néven majd tedd be a játék főkönyvtárába.
-
Dtomka
veterán
válasz
watador600
üzenetére
Sokszor hallani a Windows frissítések milyen problémákat okoz(6)nak. De eddig nem volt gond de ki tudja lehet most mégis amiatt tapasztalom.
Nvida vga-val működik csak
#19492 F_Zolee
Még 1 kép, framerate:
2 akadás volt játék közben meg a köv kör elején. Azaz a log vége fele látható, hogy az fps leesik. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Dtomka
üzenetére
Hát első körben neked kéne tudni, hogy mikor volt akadás aztán ott megnézni az értékeket. De lehet egy hwinfo txt-s log jobb lenne, mert ott átlátni az egészet táblázatban(azt hiszem úgy menti le). De ha jól látom kb csak 100%on megy a gpu. Simán lehet ott valami gixer szerintem.
-
watador600
senior tag
válasz
Dtomka
üzenetére
Nálam semmilyen driver szintü frissítés nem volt, egyedül két windows frissítés volt november elsején, azóta rossz amúgy (pontosabban ahhoz tudom kötni), de csak a BF, minden más jó
leszedni sajnos nem tudtam. Én is windows reinstallon töröm a fejem, csak annyira nincs kedvem hozzá... mondjuk amennyi energiát beleöltem, hogy a játék kedvére tegyek, addig 100x újratudtam volna telepíteni
Nvidia appot nem vágom, mondjuk nekem AMD a VGA-m, ha ez számít hozzá
-
Dtomka
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Köszi.Igen én is gondoltam rá. MSI ab -vel lehet logolni, jól tudom?
#19487 watador600
Látom Neked is intel konfig.-od bár kétlem, hogy ez gond lenne. Megérteném, ha frissítettem volna bios-t de nem, vga drivert updateltem csak. Na a repairt megpróbálom, hátha
Remélem megtaláljuk a megoldást, de ha még 1 darabig nem akkor op rendszer reinstall lesz.
Még 1 kérdés, kipróbálta valamelyikötök az Nvidia App-ot? -
watador600
senior tag
válasz
Dtomka
üzenetére
Hasonlóval küzdök én is napok óta és nem tudom kötni semmihez, hogy miért, mi változhatott. Próbáltam én is a cache törlést, mindent lefrissítettem. Játékot is letöröltem meg vissza raktam, próbáltam a repair opciót is, de továbbra is beakad sokszor és nekem is akció közben
Mással egyelőre nem tapasztalok ilyet.Szerk.: HWINFO-n gondolkozom, hogy elindítani a háttérben had logoljon, hátha látszik ott valami, bár tippre "csak" annyi fog, hogy CPU és VGA kihasználtság leesik nullára és a frametime meg megugrik az egekbe
-
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
32gb
~ 1 hónapja - 1 mecs alatt többször produkálja
Nvidia drivert a napokban cseréltem. (Bár csak tiszta telepítéssel)
A defendert és antimalware-t is futtattam nincs vírus, trójai semmi veszély.
A hőmérsékletek is rendben vannak. -
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
Rendben akkor bekapcsolva hagyom.
CPU-GPU (most készítettem)
-
Dtomka
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget. Az alábbi téma alapján töröltem pár napja a cache mapákkat:
Clear your cache if you are crashing : r/battlefield2042A cache mappák elérési helyei:
AppData\Local\BattlefieldGameData.kin-live.Win32\cache
AppData\Local\BattlefieldGameData.kin-release.Win32\cache
De nem segített.
Az 1 tb SSD-n 170 gb szabad hely van jelenleg, gondolom az nem okoz ilyen problémát.
Még 1 kérdés. Az intel hyper threading -et most be vagy ki javasolt kapcsolni? -
Ha stutter nem szűnik meg, gyakran a shader cache a probléma, azt pedig úgy lehet megoldani, hogy a users appdata mappában törölni kell a játékhoz tartozó shader cache-t, pontos helyet most nem tudom írni, de korábban már volt erről szó, kereső itt ph-n lehet kidobja.

Utána is lehet stutterel itt-ott, de hamar meg kell szünnie.
Ilyesmi sokminden miatt előfordulhat, de főleg új driverek telepítése utána, főleg ha nagy verzióugrás volt, meg ilyesmi... vagy nagyobb windows update után (ez jóval ritkább eset).
-
Dtomka
veterán
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Csal pötyögtetve pontos a fegyver. Videón a makró használata nem fog látszani.
-
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
Oké köszi akkor még tesztelem.
Én is néztem pár fix videót:
How to FIX Battlefield 2042 Low FPS & Lagging!
Removing All Stutters on Windows 11, RTX 4090 13900k 14900k + AMD
A regedit és az alaplapbeállításait nem módosítottam nem is lett jó
A gpu drivert is cseréltem hátha megoldja de az sem. GOndolom Intel lapon is van lehetőség a re-size+4g decoding engedélyezés, csm kikapcs-ra. Azt is ki fogom még probálni. -
Zsolesz1885
tag
válasz
Dtomka
üzenetére
Igen, csak a csúszkát kell bekapcsolva hagyni és újraindítani a gépet. Valószínűleg nálad más okozza a bajt.
Hú, hát nálam van változás. Lecseréltem a lapot egy B550-esre a Gen 4 miatt remélve hogy ezzel van a gondja. De a BF ugyan azt produkálta. Itt nem használtam ezt a progit szándékosan. Na ekkor voltam idegbeteg, a kártya simán bírja 1080p ultrán a gémet de valami lefolytja. Aztán a Farming 25-nél is szanaszét stuttererlt. Egyik farmingos videó alatt lett meg a megoldás, nem gondoltam volna... A srác írta hogy kapcsoljam be a smart acces memoryt (biosban re-size+4g decoding engedélyezés, csm kikapcs) az megoldja a gondomat. Úgy is lett, megoldódott, a progi nélkül simán megy minden gém sehol egy akadás. Elvileg nálam a a gyorsítótár felépülése miatt voltak ezek a gondok, bár ebben nem vagyok annyira jártas.
-
AsakuraDave
őstag
30 méterre már úgy szór a fegyver, hogy max 1 töltény megy oda ahova céloz az ember, ehhez képest a sok retekfejű vidinyós úgy lő velük mintha lézerfegyverek lennének a játékba.
-
Dtomka
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Teszteltem, pár körön keresztül sajnos a játék továbbra is akad. Most lehet én csinálok rosszul valamit de gondolom indítás után a csúszkákon kívül nincs más teendő.
Az akadás problémát egy ideje kezdtem el tapasztalni. A gépemmel van valami vagy a frissítések okozzák sajna még nem jöttem rá.
Nálad nincs probléma? -
F_Zolee
nagyúr
Ilyet se éltem meg sűrűn, hogy egy TDM kör döntetlen legyen.
-
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
Köszönöm szépen. Korábban semmi problémám nem volt de pár napja a játék random 1 sec-re megáll. Drivert nem frissítettem mert eddig nem volt probléma.
Oksa megvan
-
Zsolesz1885
tag
válasz
Dtomka
üzenetére
Jogos, az csak leírás róla. Ez a jó link, itt is írnak a redditen és ott lesz a letöltő link is. Sokan megköszönték, és nekem is segített.
Zip fájlt kicsomagolod és rendszergazdaként elindítod, ha bejelez a windows hogy futtatás mellőzése ne azt válaszd ki, hanem hogy futtatás mindenképpen. Így nézz ki majd a dolog:

A kérdőjeles részeknél le is írja hogy mi micsoda. Ma is toltam a BF-et vagy 3 órát egyhuzamba 1080 ultrán egy deka akadásom nem volt meg nem ugrált drasztikusan az fps sem mint azelőtt.
-
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
Megnéztem ezt a MPO-GPU-FIX cuccot. És, hogyan telepítetted fel? Mert nincs hozzá exe fájl a kicsomagolt mappákban. Nvidia kártyák is szerepelnek a listában.
-
@rglaaf
veterán
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nem tudom mit vegődsz ezen már, jó ideje ingyen vagy fillérekért a játék igy mit akarsz még számonkérni?
Az összes bf aktiv még pc-n van válszték bőven -
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
Na szuper, örülök, hogy sikerült megoldani a problémát.
-
Zsolesz1885
tag
-
AsakuraDave
őstag
[Enders aktuális kritika] +10000000
-
stoon
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
sajna szétszéledt az igazi bf4 es brigád, ott lehetett csapatni rendesen. itt sajnos ez nem igazán lehetséges..... nem is csada ha csak egyének esetleg kisebb "csapatok" játszanak (max 4 fő, ha többen vagyunk kínlódás hogy összehozzuk a meccset)
Kíváncsi vagyok mi lesz a max óraszám amikor végleg leteszem a lantot (már a 2042-re értem
)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Aztán mi lenne ha mindenki ezeknek élne?
Játék hibájá lenne, hogy nem a támadás/védekezéssel foglalkoznak az emberek.
-
-
stoon
addikt

-
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
Igen jobb választás lett volna. Én a 3070-et, 4070 -re terveztem lecserélni de ilyen árak és fizetések mellett nem volt "kedvem." 2k-ra nekem elég nem is tervezek 4k-ra váltani még. Sok sikert a cseréhez
-
Zsolesz1885
tag
válasz
Dtomka
üzenetére
Jobban megérte volna a 4060, még akkor is ha 30 ezerrel drágább. Már csak a BF2042 teszteket elnézve sokkal jobban teljesített. Nem hallgattam magamra, mikor néztem 6600-as BF tesztet már a srácnak is stutterei voltak. Lehet elállok a kártyától és 4060 lesz belőle, csak mire ez lezajlik addig kártya nélkül vagyok.
-
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Lehetséges ez is.
Shader building esetleg?
Bár fél óra alatt csak végezne vele.
BFV-öt toltam az imént, az megy szépen....igaz, megöli a cpu-t.
-
-
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
Köszi szépen a részletes választ. Megértem, ha tehetné mindenki többet szánna rá. A ram oké még, de alaplap és proci cserét mindenképpen lépd meg. Illetve majd utána a helyedben lecserélném a vga-t főleg amíg garis. A 4060 időtállóbb és azzal 3 évig is elleszel és a köv BF-et és Stalker 2 is tudod jól futtatni. Akkor azzal a sorozattal valami nem koser ha ilyen sok rá a panasz.
-
Zsolesz1885
tag
Az tény, hogy a gépem nem egy gamer cucc, erősen low budge kategória, de nem is feltétlenül csak a játék a cél. Nálam max a BF játékok, Rocket Leauge, meg RDD2-vel tolom. BF V-ig bezárólag jól futnak a gémek, RDD2 is szépen megy.
Gigabyte A520m SH2
R5 3600
2x8GB Gksill 3200-as ram
Adata XPG SX6000 lite 512Gb m.2
meg ugye a Gigabyte RX6600-as kari. Táp egy Chieftec Steelpower 550W bronze.Dtomka: Múlt héten vettem a kártyát újonnan, de előtte sok opciót megnéztem. A budge kb ennyi volt rá, amik szóba jöhettek az RX6600-7600, RTX 3060-4060. 20-30 ezeres difik voltak amik még belefértek ha úgy van. Már beraktam a kosárba a 4060-at a tesztek alapján, mikor úgy voltam vele minek fizessek 30 ezerrel többet ha nekem elég a 6600-as is. Hát nem jól döntöttem, ezt már látom utólag. Na meg persze amióta meg van a kártya, azóta a fórumokat meg videókat nézegetek hogy mit lehetne, mert sok 6600-as tulaj szenved a stuttertől. Esetleg egy alaplap csere amin gondokodom a pci-e 4.0 miatt, de a teszteken ott se sokkal jobb a helyzet ahogy néztem.
-
Dtomka
veterán
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
A 3070 hez képest eléggé elmarad a teljesítménye. Ha teheted cseréld le 3070 vagy 4060 -ra vagy AMD kártyák közül válasz ha az a szimpibb. Sajnos a többi alkatrészről nem adtál infót. De 16 gb (inkább 32) ram és nvme SSD már alap az AAA játék számára.
Az alábbi oldalt is olvastad?
RX 6600 is stuttering in many games! : r/radeon -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Zsolesz1885
üzenetére
Nem egy acélos vga az azért. Milyen procival megy? Alacsonyabb grafikán meg cpu kell mlneki már inkább.
-
Zsolesz1885
tag
Jó nektek hogy tudtok vele játszani, nekem egy RX6600-assal 1080 full lowon sokszor eléggé dadog az egész, pedig bírnia kéne. Már egy rakás videót meg leírást megcsináltam, mert sokaknak van vele baja, de nekem eddig semmi nem segít.
-
-
válasz
Lendova
üzenetére
Pedig a BFV nálam jobban eszi a CPU-t, használat, fogyasztás, hőmérséklet szempontjából is.
Hála isten minden rendben az új gépemmel, BF2042-t nem szereti, van ilyen.
F_Zolee: nem 4K-n játszok, 3440x1440-ben, inkább odaadnám az egyik herémet, de 16:9-es monitoron ne kelljen már játszanom.

Kb. 8-9 éve vettem az első ultrawide monitorom, nem szeretnék mást soha többet. -
Dtomka
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
A játék optimalizációja nem tökéletes de vannak ennél a játéknál sokkal rosszabbak is. Az egy jó kombó amit használsz.

Ha jól látom akkor 4k felbontáson használod. Nekem csak 2k-s a monitorom, és 3070 &13600k m van. Nekem így ~100-110 fps szokott lenni játék közben.
Video beállítások:
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ebben a játékban nincs Frame Generation.

Hardveres gyorsítás természetesen ON a Windows-ban, mert egyéb játékokban használom.
Az érdekesség kedvéért megjegyezném, hogy az NV-nak van ez a béna játékoptimalizálója, nem használom amúgy, kézzel állítom be ingame a dolgokat....nos a híres BF2042 az egyetlen játék (az amúgy tekintélyes gyűjteményemben) amelynél ez a funkció sem érhető el, benne van a listában, de "nem sikerül betölteni, próbálja meg később."
Hagyjuk....
-
bul07
nagyúr
-
Adi01
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy screenshot-ot mivel tudtok csinálni a játékban?
PrtSc gomb nem működik. Illetve kilép a játékból ha megnyomom.
Consol-t megnyitva screenshot.render-t beírva csinál fotót, de scoreboardot nem tudom lefényképezni, meg elég idegesítő a consolt nyitogatni.
Geforce Experience meg nem működik megfelelően a gépemen. Hiába nyomogatom az alt+f1-et kiírja csinált képet de igazából semmit nem csinál. -
Dtomka
veterán
Amikor 2x leszedett sejtettem, hogy nem clearpalyer. Jól sejtettem. 19 rang 5.39 k/d :
andrey22061993's Battlefield 2042 Overview Stats - Battlefield 2042 Tracker -
Sz. Géza
senior tag
1. Egyelőre ez még itt nem Észak-Korea, majd én eldöntöm, hogy válaszolok-e bármire vagy nem.
2. Az a baj, hogy teljesen elbeszélünk egymás mellett mert te folyamatosan a gunner témát tolod, én meg a pilótáról írtam/kérdeztelek.
3. Ha annyira lesz.rnád amit mondok, akkor el sem olvasnád, pláne nem válaszolnál rá.
-
Lendova
őstag
Jó magasan épp giga camping van folyamatban.
-
stoon
addikt
válasz
Sz. Géza
üzenetére
na nekifutok utoljára hátha?! a pilota választahat 2 fegyver közül is menet közben míg a gunner csak megymagköpködője van ergó hasztalan, már tettem be képet , HOGY a bf 3 ban a gunner tv raksi gépágyú és gyortöltés (ezeket lehetett variálni ) a pilóta fler bemérős raksi és stel (ezt is lehetett variálni) , DE CSAK EGY FEGYVER VOLT A KEZÉBEN ,gondolom mint élőben ,ha valaki már látott élőben atackhelit. itt én ezt le is zárom mert ha ezt sem érted hiába írnék bármit , te csak nem akarod érteni és a magad igazát hajszolni (amit mellesleg én le is ...ok) pont! peace, de inkább ne válaszolj!pls

-
Sz. Géza
senior tag
Annyit kérdeztem, hogy miért kellene elvenni a nem irányított rakétákat a pilótától. A régebbi részekben (nem, a BF1942-ben nem
) is így volt ahogyan most.Egy szót sem írtam se a gunnerról, se a BC2-ről.
Egyébként attól, hogy a pilótának vannak rakétái, még a gunnernak is lehetne tv vagy guided. Persze nyilván akkor meg azért sírnának, hogy túl erős a heli. -
F_Zolee
nagyúr
-
F_Zolee
nagyúr
És azt ki tudja minek köszönhető, hogy a karakter valamilyen átlátszó árnyékot vet? Főmenüben látható ahogy mozog a kamera és pl a könyökénél ha nézi az ember van egy függőleges sáv ami a mögötte lévő talajon módosít vagy hogyan jellemezzem. Dlss mindegy ki van e kapcsolva.
-
Dtomka
veterán
Nem értem a játék logikáját. Milyen logika alapján választja ki azokat a csapattársakat akik éleszthetnek? Na ez az egyik ha nem a legnagyobb hiba és probléma a játékban. Éppen küzd a karakterem a túlélésért és 5-6 csapattárs (és köztük medik is van!) nem tud segíteni. De 30-50-100 méterre lévő igen. Szánalmas...
Új hozzászólás Aktív témák
Személyeskedést kerüljük, nem tűrjük itt. A téma a játékról szól és nem egymásról, ez egy barátságos BF közösségépítő téma, maradjon is így.
Aktuálisan milyen eventek játszhatóak:
Battlefield 2042 – Community Calendar
Játékos statisztika (tracker):
Battlefield 2042 Stats, Leaderboards & More! - Battlefield 2042 Tracker
(Nem csak) Prohardver!-es BF közösségi discord szerverünk:
Battlefield Buddies
Battlefield Discord (hivatalos nemzetközi)
Hivatalos weboldal (angolul):
Battlefield 2042 – Electronic Arts (ea.com)
Hivatalos hírek (angolul):
Battlefield 2042 News and Updates – Electronic Arts (ea.com)
EA BF 2042 hivatalos angol nyelvű fórum (bejelentések, általános témák, visszajelzések, hibák jelentése, stb.):
Battlefield 2042 | Forum | EA Answers HQ | EN
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Assetto Corsa Rally
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kicsi, erős, de nem bors
- További aktív témák...
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Ulefone Armor 33 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak mondjuk azt is elég nehéz lehet szűrni mivel ha épp a mintavételek közé esett az akadás akkor ott meg lehet nem is látni.

leszedni sajnos nem tudtam. Én is windows reinstallon töröm a fejem, csak annyira nincs kedvem hozzá... mondjuk amennyi energiát beleöltem, hogy a játék kedvére tegyek, addig 100x újratudtam volna telepíteni

Játék hibájá lenne, hogy nem a támadás/védekezéssel foglalkoznak az emberek. 

) is így volt ahogyan most.