-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dell XPS #13966 üzenetére
Mivel a noti értéke nem olyan nagy, illetve vinyó nincs is benne, így még csak kísérleti fázisban van még ez a dolog. Ha sikerül megoldani a bios kódot, dobok bele egy vinyót, feltelepítem és stresszelem egy hétig a notit.
Ha a nálam töltött hét után nem válik fel a GPU, vagy hasonló problémába nem futok bele, akkor elpasszolom a notit, garival. De szerintem nem volt javítva a cucc, németből "kukázhatták" össze, mert több noti is hozzám került, mindegyik pici hibás, mindegyik német kiosztású + német leírások hátul. Szóval remélem nem lesz ilyen gondom velük.
-
válasz
Muerte #13964 üzenetére
Most találtam pár jelszót, amivel fel engedheti unlockolni a biost. Már csak kérdés, milyen is a bios... Szerintem innen boldogulok, köszönöm mindkettőtöknek
Másik gyors kérdés: Samsung X25 notebook.
Ha tápot dugok a notira, akkor a töltő led-je villog. ez rövidzárlat lenne mondjuk az alaplapon, más helyeken? DC panel lett cserélve benne. Töltő okés. -
válasz
Muerte #13961 üzenetére
Bios reset nem biztos. Volt már olyan esetem, ahol simán egy elem kivételével megoldódott a probléma. Az elem pedig természetes, hogy van egy notiban, de konkrétan atomjaira szedtem az egész technikát és nem találtam meg benne. Most vagy próbálkoztak ezzel mások is és ott elmaradt az elem, vagy máshol van / máshogy van...nem tudom...
Dell XPS: Meg van a csati, ahová az elem megy. Akkor ez ottmaradt az előző tulajnál és nem felejti el a laptop a jelszót... Ez így kellemetlen egy kicsit.
Ilyenkor mit lehet csinálni a lapossal? (Vissza a feladónak?)
Muerte: most vettem észre az üzenetét, köszi az infót
-
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem. Hozzám került egy Toshiba PTM30E típusú notebook. A notit hibásként vettem, bekapcsolt, de bios jelszó van rajta. A srác akitől vettem, nem tud róla semmit, hozzá is csak úgy került a noti. Gondolom BIOS reset megoldaná nekem ezt a problémát, de a gixer, hogy nem találtam benne elemet, amit le tudnék húzni róla.
Most vagy az én szemem nem az igazi már, vagy ezen a lapon / notiban nincs gomb elem.
Minden segítség jól jönne
Üdv. -
-
válasz
adi mester #13787 üzenetére
Hoppsz: Lemaradt egy kép, ennyit találtam róla a neten, ez is x20-as notikhoz jó, ami elvileg ugyan az, mint az x25 más körítéssel, procival, szóval jó lehet, de nem biztos.
Assy: BA41-00461A -
válasz
artiny #13786 üzenetére
Sziasztok!
Nem rég hozzám került pár notebook, így újabban elég sok értelmetlen kérdést fogok feltenni. Korábban volt 15" TFT kijelző problémám, azt TFT kijelző cserével megoldottam, ugyan azzal a szalagkábellel. Most másban kérném a segítségeteket.Lenne itt nekem egy Samsung X25 típusú notebookom. Az érdekessége ennek a laptopnak, hogy a töltő csatlakozója nem közvetlenül az alaplapra van integrálva, hanem egy külön panelon van, ami egy 40 pines csatlakozón keresztül csatlakozik a noti alaplapjához.
Nos, a problémám az, hogy ezen a DC boardon megolvadt egy chip, aminek nem tudom leolvasni a típusát. A panel típusa: ASSY
A96-02483A Interneten szinte infók sincsenek róla, beszerzése eddig lehetetlennek tűnik, így csak a chipcsere maradt. Nem tudjátok véletlenül ennek a panelnak a hivatalos nevét? Esetleg valami információmorzsátok nincs, honnan is lehetne beszerezni?
...esetleg aksi töltésre alternatív módot ismertek?
Köszönöm előre is az infókat!
Üdv. -
-
Sziasztok!
Lenne egy eléggé noob kérdésem, notebook kijelző szalagkábellel kapcsolatban.Történet:
Nem rég hozzám került 1 db Siemens Amilo M7424 típusú notebook, amelyben nem volt se memória, se merevlemez. Próbaképp töltőre dugtam, ramot tettem bele, az aksit töltötte, bekapcsolt, ez tetszett. Rádugtam egy monitort és képet is adott. A kijelző csak szürkén világít, azaz háttérvilágítás van, kép nincs. Ez elméletileg szalagkábel hiba lesz.Tudtok nekem ötletet adni ahhoz, hogy honnan szerezhetek be egy ilyen kábelt?
Egyáltalán jó helyen tapogatózom?
A notebookhoz vagy a kijelzőhöz keressek egyébként kábelt?
Ha egy kijelző jó a notihoz, akkor a szalagkábel is, igaz?
Mennyire szoktak ezek eltérni márkán belül?Mert:
Lenne nekem itthon egy Amilo M1425 típusú laptopom is, amelynek a csatlakozója jónak tűnik a notiba, a másik vége is a kijelzőbe, de ott egy 15.4"-os wide kijelző játszik és több pin van a kábelében, mint az M7424-esének a kábelében. Megsütni nem szeretném a technikát, inkább kérdezek...Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OLED TV topic
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest