Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Peethy #19863 üzenetére
Nem szerencsés ilyen kis tudással házibarkácsot rendezni. Már csak azért sem, mert a laptopwinyó 2.5"-os, a WD pedig valószínűleg 3.5"-os és más a csatolófelület kialakítása. Feledékenységének jutalmául elugrotok a helyi szupermarketbe, és vesztek egy a notihoz való univerzális tápegységet.
-
cigam
titán
válasz
csokislecso #19624 üzenetére
A G utáni betübetüszámszám is stimmel? Acer support mit mond?
-
cigam
titán
válasz
iceman1988 #19552 üzenetére
A BIOS-ban kapcsold be, hogy induláskor mindíg kapcsolódjon be.
-
cigam
titán
válasz
TheProb #19449 üzenetére
Tud persze, ha egy mezei VGA monitorot kötsz rá. Ott hon én is úgy használom a notimat.
Viszont a VGA csatin kijövő jel köszönőviszonyban sincs azzal amit a TV videóbemenete vár. Az elképzelhető, hogy léteznek olyan videókártyák, amik a VGA csatin is kiadják ezt a videójelet (máskülönben nem gyártanának ilyen kábelt), de laptopokon nem jellemző. + i2c buszon keresztül kommunikál egymással a vga és a monitor. Ezért tudják lekérdezni pl.milyen felbontást/frissítést bír, ki agyártója az adott modellnek.. Szóval ez elmarad, így jelzés sincs, hogy egy külső monitort dugtál rá.
Viszont ez a doboz azért "drága" mert 1 részt elhiteti a géppel, hogy 1 külső moncsi is rá van dugva, + a VGA-ból kijövő jeleket átalakítja a tv számára is feldolgozható videójellé.
-
cigam
titán
válasz
Prof01 #19184 üzenetére
Becsukva hogyan látod a monitorát? Általában szoftveresen be lehet állítani, hogy mi történjen a fedél lecsukásakor. Tehát akár működhet is a dolog, de a bill. résein keresztül is hül a gép, szóval nem ajánlott.
Viszont ha nyitvahagyod, és rádugsz egy külső monitort, az nagyon jóságos tud lenni.
-
cigam
titán
válasz
#68216320 #19165 üzenetére
Na majd várd ki a végét:[link]
"... az egyezmény alapján a vámtisztek átvizsgálhatnák nemcsak a csomagokat, de az iPodokat is, és azokat le is foglalhatnák, amennyiben a szerzői jogokat sértő dalt találnának rajtuk. Így a határőrök egyfajta copyright rendőrséggé válnának, hiszen azt ellenőriznék, hogy mondjuk a Kínából hazatérő nem hozott-e a szerzői jogokat sértő szoftver vagy film másolatokat."
-
cigam
titán
válasz
Matthewsz #19053 üzenetére
Az nem lehet, hogy a Realtek 1 kalap alá veszi a "noise reduction"-al? Merthogy a chip leírásában ez szerepel:
Microphone noise reduction, beam forming, and echo canceller offer improved VOIP and speech recognition experience -
cigam
titán
válasz
Gyomman #19038 üzenetére
Ha egy poént meg kell magyarázni ....
Szóval a misi szerintem a millió szinonímája.
A 2200mAh nem számít kiemelkedőnek, inkább átlagos, de ez a kapacitás jellemző ebben a 100k-s kategóriában. Az pedig hogy mire, és meddig elég nagyon soktól függ. Mennyire pörög a proci(eleve mekkora csíkszélességgel gyártották), mekkora fényerőn használod, ki vagy be van kapcsolva a wifi/bt. Rávan-e dugva külső eszköz (amit szintén a gépről kapja a táplálást). Átlagos használat mellett 2-4 órát bírnak.
-
cigam
titán
Ott látszik a WiFi kártya (az eszközkezelőben)?
Nekem szépen mutatja hogy ott van. Próbaképpen feltettem az 1.45-ös LaunchManager-t, de nemigazán volt hatással működésre. (Nem álította a gyorsgombokat, és a WiFi-t se lehet gombal ki/be kapcsolni.) Valószínű ebben mutatkozik meg a támogatás hiánya.
-
cigam
titán
Nem, ezen a modellen nincs fizikai kapcsoló.
Lépj be a BIOS-ba (Induláskor F2-t kell nyomni) és ott lesz egy opció, ami a WiFi-t bekapcsolja. Így minden indításkor magától bekapcsolja a rádiós eszközöket. Fejből nem megy hogy pontosan hol, ha nem találod írd meg, és este megnézem ezt is. -
cigam
titán
Az amilo pro 3505-n gyárilag csak XP és Vista támogatott, hivatalosan tehát nincs támogatás W7-re, ezért vagy működnek a chipset gyártó driverei, vagy nem.
A gépen világít a narancs LED ami a rádiók (WiFi/BT) bekapcsolását jelzi?
Wifi tuti működik alapból, bt-ot nem is néztem nem használom (Nekem is ilyen gépem van).
Este megnézem bt-t. -
cigam
titán
válasz
Hunpriest #18699 üzenetére
Ha jól tippelek, akkor itt ftp://ftp.albacomp.hu/DOWNLOAD/DRIVERS/NOTEBOOKOK/Classmate%20PC/XP%20Drivers/WLAN/ECS_DriverOnly_v3140_RemoveFlag_WHQL/ megtalálod.
-
cigam
titán
válasz
SocketA #18691 üzenetére
Városi legenda...
De ha nekem nemhiszel, olvasd el a Dell írását az akkumulátor használatról.Amit linkeltél cikk, megkérdőjelezhető álításokat tartalmaz. pl. hogyan ellenőrizd, hogy csepptölt-e a gép. Szted akik a gépet tervezték nem voltak tisztában az akkumulátor igényeivel? (pl. A teljes feltöltés után, nem szereti a cseptöltést). Az meg miért meglepő, hogy a töltőre dugott akkumulátort feltölti, mégha csak 97%-ra merítetted le, akkor is.
Érdekes, hogy a telefont hozod fel példának, de most előkerestem az enyém használatija mit ír erről. Csak annyit, hogy dugjam a töltőre, jelzi ha végzett, bővebb infót itt találok. Itt sem olvastam olyant, hogy használatba vétel elött formázni kéne.
Kíváncsiságból a Sansung S5230 gépkönyvébe is belekukkantottam, de ott sem ír "formázást", csak annyit, hogy dugjam a töltőre, és várjam meg míg végez.
-
cigam
titán
válasz
Ace Ventura #18672 üzenetére
Ha jól tippelek akkor az M660SRU-ra gondolsz.
-
cigam
titán
válasz
t19joc10 #18629 üzenetére
A feszültségnek illene 1ezni. Az áramerősség meg egyenlő vagy nagyobb legyen mint a gyári. Esetedben van benne tartalék. Valószíű kicsit jobban melegszik a gép, de nagyobb gondot nemokoz. (Persze ez függ a stabilizátor kialakításától, és az is lehet, hogy fél év múlva nyekk)
Ha nagyon parázol vegyél egy hozzávaló eredeti/utángyártott adaptert. -
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Vannak pici kis dobozok, amik a bejövő hangot rádióadássá alakítják, és pár méteres körzetben egy mezei rádióval hallgatható. Általában autórádiókhoz gyártott verziót kapni sokfélét, de létezik USB-s kivitelben is: [link]
USB azért kell, hogy tápot kapjon, a hangot a jack-ről veszi, és ezt kell a hangkártya kimenetére dugni. Létezik elemes verzió is pl. [link]Persze lehet ezt még trükközni(drágítani), pl. stream server a laptopon, és egy wifi rádióval meg veszed az általa sugárzott műsort. Vagy ha képes a laptopod bt modulja a2dp-re, akkor egy megfelelő vevő kell csak: [link]
-
cigam
titán
válasz
Boxi88 #18230 üzenetére
Nehéz találni olyant (vagy annak olyan ára is van) ami a mai csúcs VGA-k teljesítményét hozza notebookban. Miért nem eleve olyant veszel ami olyannal van szerelve ami neked megfelel?
Acer-nek a 7730G, ill. 7738G modeljei MXM-esek. Azért nézd az ennél izmosabb VGA-val szerelt mxm kártya árát. -
cigam
titán
válasz
krisi047 #18224 üzenetére
Ketté kell választani a dolgot.
Ami gép fogyasztását illeti, az az USB-s vagy beépített adapter. Nincs nagy difi a kettő között, merthogy mindkettő egy pár mW-os adó-vevő. A fogyasztásuk sem nagy difi (bár ha bekapcsolt bt-vel + USB-s kütyüvel használod csökkenhet az aksi idő pár percet. Maga az egér "élettartam" meg attól függ, hogy beépített/beletett aksinak mekkora a kapcitása. Ha csak egy 700mAh-s aksit teszel bele, logikus, hogy jóval kevesebb ideig bírja, mintha 1 2000mAh-s lenne benne.
Aztán függ a használattól, mennyi idő után megy standby-ba. Nem lehet 1értelműen meghatározni, mivel mindenki másképpen használja, más-más eredményeket kap.Plusz olyan kicsi eltéréseket firtatsz, ami nemigazán mérvadó. Sokkal fontosabb az ergonómia, hogy mennyire kényelmes neked. Tényleg számít hogy 2 havonta, vagy 3 havonta töltöd fel?
Szerintem ilyen teszt nincs is. Pl. A beépített kamerákat sem vizsgálják tesztekben. Pedig a minősége gyorsan, 1xűen mérhető, és nagyon is befolyásolja a képminőséget. A tesztelők megelégednek annyival, hogy van. -
cigam
titán
válasz
Boxi88 #18181 üzenetére
Pedig ott van a válaszban a sorszám amire válaszoltam.
De a kedvedért elmesélem: Volt 1 Vista-s kérdés, amire te azt javasoltad, hogy huzza fel újra a rendszert. A válaszom első része ezért neked szólt, amivel egyet nem értésemet fejzetem ki. A második fele, pedig a kérdés feltevőjének szóltak. Ezen infók birtokában lehet pontosabb tippeket adni a probléma megoldására. -
cigam
titán
válasz
richpublic #18096 üzenetére
(ha találnál) expresscard-os IDE vezérlőt, az se lenne olcsóbb, de van más gyártótól is: [link]
Esetleg keress 1 ismit, akinek van a winyódnak megfelelő méretű (2-5-es vagy 3.5-es) IDE-s külső házikója. -
cigam
titán
válasz
richpublic #18094 üzenetére
Aha. A leg1xübb, ha egy univerzális USB-s adaptert veszel pl [link]
Rá lehet dugni IDE vagy SATA eszközt, USB-n kapcsolódik a gépre. -
cigam
titán
válasz
richpublic #18090 üzenetére
He? Tud valaki olyan A csatlakozóról ami B csatlakozós?
Az expresscard is egy interfész, meg az IDE is. A kettő teljesen más. Szóval mégyegyszer más szavakkal írd le a problematikádat. -
cigam
titán
Igazából nem is tudom melyik topikba kéne írni egy ilyen kérdéssel:
Melyik n-es, pcmcia-os wifi kártya tudja a fullos 300mbit-et (merthogy amelyik a felét ismeri az is n-es jelölést kap), + alapból ismeri a W7, vagy gond nélkül telepíthető.
Próbáltam rákeresni a hcl listán, de vagy nincs info, pl. Belkin n1, vagy nem találtam árlistákon az adott típust.
Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Honda topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpársportok
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest