- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
Aktív témák
-
Anteris90
csendes tag
Csak azt nem értem, hogy ennek mi értelme, miért jó bizonyos gyártóknak, hogy szopatják a juzereket... Biztos van valami oka, de ebben az esetben akkor legalább legyenek up-to-date driverek, vagy egyszerűen ne próbálkozzanak ilyesmivel, ha nincs idejük vagy erőforrásuk foglalkozni ezzel....
-
Feladatkezelőben nem húzza semmilyen program le a gépet azt már néztem, most kipróbálom a win saját driverével hogy mit alkot.
NEMO1968: Tisztítást már próbáltam, sajnos az nem segített, vírus nem hiszem, mert teljesen szűz op rendszerrel is produkálta a hibát, de egy próbát megér!
-
-
4 és fél éves gépre már ne költs, egyszerűen nem éri meg. 30-50 pénzért ma már sokkal jobb hardvereket kapsz. Csodálom is, hogy nem adtad el, a high-end gépeket gyorsan elkapkodják, és vehettél volna már rég egy újat. Most már nem éri meg eladni, de esetleg megpróbálhatod, ebből is összejönne jó pár 10 ezer Ft, és könnyebben vehetnél egy újat.
-
NTonee
veterán
A T7500-as FSB sebessége 800MHz, így az nem megy bele. T7600 lenne jó, de nagyon ritka és brutális ára van. A T7400 már kicsit gyakoribb, viszont még mindig drága. T7200 elérhető és viselhetőbb áron van, akár használtan is. A hardveraprón is kereshetsz. Én korábban láttam ilyeneket, az én laposomba is ilyen procikat kerestem. De én úgy döntöttem, hogy új gép lesz inkább, gyűjtögetek még.
-
NTonee
veterán
A T sorozatból szerintem minden 667MHz sebességű FSB-os procit visz. De a gép részletesebb műszaki leírásában megtalálod (elvileg), hogy mekkora FSB sebességű procit fogadhat. A 800Mhz-es sem kizárt, ami már eléggé kitolja a lehetőségeidet (maradva a T sorozatnál).
Csak nagyon drágák ezek a notebook processzorok, sajnos. -
NTonee
veterán
Több oka lehet.
BIOS-ban beállított opció szerint olyan helyről szeretne bootolni, amivel baj van. Például, ha tud LAN-ról bootolni és be van kapcsolva, akkor tiltsd le. Ez a ritkább.
Gyakoribb, és nálam is előfordult, hogy érthetetlen okból kicsit kicsúszott a hdd kábele a helyéről. Lehúztam, visszadugtam, működött. Ugyanez optikai meghajtónál.
Lehet próbálkozni a BIOS default-ra állításával is.
Ha egyik sem, akkor elképzelhető, hogy ez a hdd, vagy a kábel elhalálozásának első jele. A HDSentinel, ha jól emlékszem, kommunikációs hibákat is ki tud írni.atoka1:
Dual channel (interleaved) mode működhet. -
Lakers
tag
Csak annyit, hogy a helyreállító CD használata opcionális és a gyárban a merevlemez-meghajtóra telepített eredeti operációs rendszer lemezképét tartalmazza...
De a rendszervisszaállító DVD használata résznél azt írja, hogy majd lehet választani a lemezkép- és rendszer-visszaállítás között. Gondolom akkor az előbbi a Win7-t állítja/telepíti vissza. De erről több infót nem ír.
Csak hát nem akarok kísérletezni, hogy ténlyeg az-e
-
az szép, de nem velem szemben védd az asus szervizét, nekem is sokkal több a jó tapasztalatom velük, mint a rossz - pedig elég sok asus notit (is) szervizeltettem már!
knapci; a bios frissítése ugyan ajánlott, de félő, hogy nem kimondottan fogja orvosolni a melegedési problémákat, ha nem új a noti, akkor elsődlegesen inkább egy takarítás kellene neki - sajnos az msi szereti garis matricával védeni a legtöbb szériás notijának az alját, így ez általában csak részlegesen kivitelezhető - porszívó...stb -, illetve szerviz kell hozzá!
kellene a noti és a benne lévő wifi modul pontos típusa, valamint a használt oprendszer?!?!
ha maximális jelerősséggel látja a router által szórt hálózatot, a csatlakozás már beállítás kérdése is lehet; titkosítás, mac adress szűrés...stb! -
Speeedfire
félisten
hát vmi kis apró usb-s egérre gondolok amit akár üvegen vagy fán is lehet használni
itthon az asztali gépet használom viszont ha utazok akkor fontos lenne h kis helyen is elférjen
kliszi: sztem próbáld meg a wind topicban vagy az ati topicban
én elsőre arra tippelnék h nem tettszik neki a vga driver
próbáld meg másik driverrel -
csyo
senior tag
Egyéb víruskergetőt nem próbáltatok? Nagyon vírus szagúnak tűnik.
Én javasolnék egy olyat, hogy csökkentett módban indított gépen futtassatok le akár több teljes keresést többféle víruskergetővel (NOD32, Kaspersky, Norton360 - ezeknek mindnek van legalább 30 napos ingyenes teljes verziója).
Ezek mellett még egy Spybot search and destroyt is felraknék, szintén teljes kereséssel.
Remélhetőleg találnak valamit, amit le is lehet szedni - ez legalább 1 napos program lesz.
Sok sikert.szia
köszi a választ! Egyéb keresőt nem futtattunk, de kipróbáljuk ezeket akkor.
gondolom a chip.eu-ról le tudom szedni, igaz?irok, ha sikerült valami
-
tibeeboy
csendes tag
Kbali: Én is erre tippelek, nem az enyém a noti, egyik ismerősöm szólt, hogy így járt vele mit tegyen... Közöltem vele, hogy ASUS-nál jelezze a problémát, jobbat én sem tudok... Ugyanis nemhiszem, hogy bármelyik szervíz nekiállna javítani vagy szétkapná nekik... Ezért vagyok kiváncsi a véleményekre, hogy mégis mi lehet vagy valaki láttott-e már ilyet, mert nekik se mind1 garancián túl mennyibe fog ez kerülni....
-
ogabry1
csendes tag
Sajnos külső gomb nincs, én is billentyűzetre gondoltam, de nem működik. Asztali gépen a ps/2-es billentyűzet tudja ezt a funkciót, de a laptop az usb-s sajna nem működik. A biosban gyakorlatilag szinte semmi sincs, csak a network-boot. Az illesztőprogramját is néztem, erre vonatkozólag nincs állítási lehetőség, pedig van Wake, sleep, és power gomb is. Az lehet a baj, hogy az usb-ben nincs feszültség leállítás után, így nem működik a billentyűzet, ps/2-nél gondolom nem így van. Ez utóbbi mondatom, egy tipp egy gondolat, nem biztos, hogy fedi a valóságot. Ebben jó lenne, ha valaki fel tudna világosítani. Ezért nincs ötletem, nem tom már, hogy mit kezdjek.
-
ogabry1
csendes tag
Nem vagyok egy túlzott hozzáértő, de ahhoz kellene egy másik gép a hálózatban, nem? Az küldene valami csomagot, hogy feléledjen. Én azt szeretném elérni, hogy a kis 5520 bekapcsolható legyen anélkül, hogy felnyitnám a kijelzőt, meg anélkül, hogy bekapcsoljak egy másik gépet, és elküldjek neki egy csomagot.
-
doddencs
senior tag
-
Eskimoka
tag
Erre gondoltam én is, mert ugye ha a külsőnél meg tudja normálisan jeleníteni a képet akkor a kijelző meg a gép között kell, hogy legyen valami gubanc...Mi az az inverter?
Mondjuk ettől még nem leszek okosabb, de remélem, hogy itthon ha beviszem egy szervizbe akkor megtalálják a gondját. -
adik
őstag
igen, néztem, köszönöm.
az a baj, hogy ott két linkre rámentem, és kapásból 404-et kaptam rá, de azóta már müxik. Igaz, kezd gyanús lenni, hogy 3 órája nem tudom rá feltekerni a 2000-et(Program- és rendszerbeállítások frissítése lépésnél beáll, csak darál és darál, de se előre, se hátra. Én vagyok a hülye, hogy miért vállalok be egy ilyen gépet...)
-
Rick4
félisten
én rendszeresen hibernálom a notit, a legjobb megoldás, és a bios post után csak visszaírja a memória tartalmát, és annyi, szerintem nincs 25 másodpercnél több.....igazából ilyen szinten nincs értelme kikapcsolni, én az asztalit is hibernálni szoktam...
egyedül itt van hátránya a 2 giga memóriának...
-
fwgoze
aktív tag
Nekem a gugli x200-ra egy orbitális 17"-os toshiba gamer notit dob ki...m200 néven fut egy 14.1"-os toshiba...erre gondolsz?
Szép a hp, szép (technokratiznus ide, vagy oda, személyszerint nekem mindig is nagyon tetszettek a hp notik)...de ha választani lehet, akkor inkább az xps!Kövezettek meg a consumer ízlésem miatt, de szerintem gyönyörű
!!!
Már csak az a kérdés, hogy megbírkózik-e a kicsi xps a nagy vistával??(A hdd-jéről nagyon jókat írnak, tehát azzal nem lesz gond, de vajon az integrált x3100-as videókari is megbírkózik majd a vista aero felületével?, no azért lesz benne 2 GB ram, a biztonság kedvéért!)
-
Hát igen, de ennyiért. Inkább a Cerka mint Semptron... és inkább az MSI mint ASUS.
Szerintem ha valaki normális a szervizben, akkor normálisak vele is.
Kivéve az NSE Hungária. Ott kapitális bunkók! Úgy csinálnak, mintha ők tennének szivességet, hogy léteznek és az ügyfeleik számukra csak nyűg.
A garanciális notebook-okat inkább fizetős szervizekbe hordják az emberek, és fizetnek, csak oda ne kelljen vinniük. Mi is Németországból rendeltük az Asus alkatrészeket, aztán megneszelte az NSE és a taiwani központtal leállítatta a német Asus disztribuciót, hogy nem adhat nekünk alkatrészeket. Ekkor áttértünk a csehekre, de velük is csak 3 hónapig ment a dolog. Megrendeltük hogy mi kell, küldték futárral. A legrosszabb esetben is megvolt két hét alatt. Most jelezzük az NSE-nek hogy mi kell nekünk, 9000 Ft-ért megmondják, hogy van-e vagy hogy rendelhető és adnak egy szállítási időpontot. Kiperkáljuk a 9000-et,megrendeljük, majd csúsznak két hónapot a szállítással, az megrendelt alkatrész tuti, hogy többe kerül, és ekkor még nem is biztos, hogy azt kapjuk amit kértünk. Ha hőbörgünk azt mondják, hogy rendeljünk több dolgot egyszerre és nagyobb mennyiséget. Ekkor pontos a taiwani beszállító.
Na, ezért beszélek le mindenkit az Asus-ról, itthon. Brno-ban más a helyzet, egy barátomnak beszart az A6-osa, felhívta a supportot, másnap ott volt a futár és következő héten már vissza is kapta a gépét, új alaplappal. Utána felhívták telefonon és megkérdezzték, hogy minden rendben ment-e.
Na ez itt kurvaországban sohasem lesz így! -
fwgoze
aktív tag
Sajnos bruttó...de tényleg max 300 bruttó (többet nem szívesen adnék, és nem is tudok adni érte...)
Csak kvázi-irodai használatra venném, office, internet, letöltés, egyetemre hurcolászás.
13.3" asok közül még az xps van 300 alatt (integrált videókarival...ami erre sztem elég is!)
14.1" esekkel meg egyáltalán nem vok tisztában...meg fogom nézni, amiket írtál.Az x200 az mi? (Toshiba?)
Így pontosítva miket ajánlasz...ezeken kívül?
-
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SkyShowtime
- PICO PSU kérdések
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest