- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
endruboy1
senior tag
válasz
csucsbicep #33016 üzenetére
-
endruboy1
senior tag
válasz
csucsbicep #33013 üzenetére
Üzleti típusokat érdemes nézni, fém-magnézium házzal. A Lenovonak vannak vízálló magnéziumházas gépei, abból érdemes egy régebbi szériát keresni, azok 50-60 körül vannak. Nem tudom mire használnád, de nem tanácsos olyat venni amiben erős dedikált VGA van, mert ha nem volt elég jó a noti hűtése, akkor az idők során a GPU-ból termelt hő megolvaszthatott az alaplapon dolgokat és talán csak idő kérdése az alaplap hiba, akkor meg nagy szívás van. Az se hátrány ha olyan (fent említett) üzleti notit találsz amin van néhány hónap gyári garancia még. Consumer kategóriás gépeket érdemes kerülni. Ezek onnan ismerkszenek meg hogy teljesen műanyagból, esetleg fényes műanyagból vannak és hardveresen egész kecsegtetőek, viszont nem a legjobb összeserelés jellemző rájuk, így nagyon mellé lehet velük nyúlni.
_Roy_: Ott (IS!) az a hiba hogy kalóz (autocrakes) Windózt próbálsz felrakni amit az új notik nagy többsége nem komál. Originallal próbálkozz, aztán azzal is lehet utólag varázsolni.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Mikisys #33010 üzenetére
Oké, köszi a helpet. Egyébként biztosan nem csak visszajelzési hiba, mert az akkun is van 5 led amivel meg lehet nézni mennyire van feltöltve és abból is csak 4 világít. Már chaten beszéltem a speedshoposokkal, azt mondták vigyem be és megnézik. Szóval majd akkor beviszem... valamikor ha ráérek
.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Mikisys #32973 üzenetére
Megnéztem a BIOS-ban is a beállításokat, ott is azt írja hogy tölti, de nem megy 73% felé. Azért gondoltam, hogy nem az akku rossz mert utána olvasva a neten, másnak is volt problémája ezzel a típussal (Dell Latitude C400). Pont ma dicsértem amúgy ezt a gépet másik topicban hogy ennyi idős és semmi baja erre egyből előjön
. Meg olyat is csinál, hogy ha kikapcsolt állapotban lett beledugva a töltő, akkor mind1 hány %-on van, bekapcsolt állapotban nem tölt, csak egy töltő ki-be dugás után. De 73%-nál ez sem segít valamiért. Eddig akku nélkül volt használva, illetve régebben akkuról is, de azt már nem tudni, hogy akkor is voltak ilyen gondjai mert ennyire nem lett megfigyelve. Akku elhasználódásra egyébként 2,6%-ot ír ami még tűréshatáron belül van új akkunál.
Szóval BIOS a legfrissebb, beállításoknál nincs semmi okosság. Ezek szerint lehet a töltő rossz? Nem ad elég feszkót le vagy mi? Most nincs kézénél másik töltő, de akkor érdemes lenne egy másikkal megpróbálni?
Ez akkor lehet akku hiba is vagy esetleg visszajelzési gond? Mert az akku garanciás szóval vissza tudnám vinni... Amúgy a ráírt paraméterek megfelelnek az eredeti Dellének ami volt benne, de persze nyilván után gyártott. Viszont annyira nem lehet vacak ha fél év garit vállaltak rá... -
endruboy1
senior tag
Üdv,
Van itt egy régebbi laptop nálam, ami az újonnan vett akkut csak 73%-ig hajlandó tölteni. Nem hiszem hogy az akku hibája lenne. Arra gondoltam hogy FET hiba lehet az alaplapon, így valamiért alacsonyabb feszültségen áll meg a töltés. Aki ért ezekhez a field-effect tranzisztorokhoz írhatna akár privátot is. Mert alaplapot cserélni biztosan nem fogok, de állítólag ez a hiba kis gyakorlattal javítható. -
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
válasz
Tibi98 #32850 üzenetére
Teljesen felesleges bármiféle tesztet lefuttatni. Hiába mondod hogy sok gépre felment már az a kalóz Win, erre NEM fog. Az újabb notik egy (nagy) része allergiás az autocrackelésre, amit feltehetőleg az újraindításnál hajtana végre a rendszer.
Mellesleg nagy kóklerség kalóz Win-t feltenni amikor az originalt is 2 kattintás törni. -
endruboy1
senior tag
válasz
Ipari szemét #32749 üzenetére
Üdv!
Ma már minden gép 64 bites szóval már a kérdés is fura, de azért megkockáztatom megválaszolni. Szóval röviden az van, hogyha a gépben 4GB vagy annál több memória van beleszámítva a videó kártyára integráltat is, akkor 64 bites rendszer kell neki.
Vegyünk egy hasonlatot: van 6GB RAM-od és te felteszel egy 32 bites rendszert azzal hogy az elkövetkező n évben így fogod használni. Na most ezt a cselekedetedet egészítsük ki azzal, hogy kiveszel 2 GB RAM-ot a gépedből, majd a kivett modult izomból hozzávágod a falhoz, végül vasbetétessel végigtaposol rajta. Ez után a számítógéped nem fog romlani teljesítményben mivel a 32 bites rendszer amúgy sem kezel többet 3 egész akárhány tized GB ( ez rendszer függő) memóriánál. Ellenben a likvidált modulokért kicsengetted a boltban a pénzt - feleslegesen.
Viszont ha 64 bites rendszert használsz mindezen problémák szóba se jönnek, ráadásul semmilyen hátrányod nem fakad belőle.Miután ilyen remekül elmagyaráztam, kíváncsian várom mi a fenéért akarna valaki ma még 32 bites Windózt használni.
-
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
válasz
#93794560 #32651 üzenetére
Több dolog miatt is lehet. Elképzelhető pl., hogy az akku nem jól adja meg néha magáról a töltöttség értékét. Én erre gyanakszom, mert az én Acerem akkuja se százas. Nálam az van hogy 7%-ról 5%-ra kb fél óra alatt merül...
Felrakhatod a BatteryBar nevű progit, ha a tálcán fölé viszed az egeret elég részletes infókat mutat az akkudról +a hátralévő időt is jobban becsüli meg többnyire. -
endruboy1
senior tag
válasz
b.timike #32583 üzenetére
Hát ez szerintem valami más, nem a modell száma. Ha ki is derítjük hogy milyen típusú a géped, arra nagyon halvány esély van, hogy használható sebességet lehet belőle kihozni...
De pl. használtan nézeghetsz itt a hardveraprón is gépeket, 50k körül EHHEZ hasonló Lenovókat pl. Azért Lenovókat és üzleti gépeket mert azokon kevésbé fog ki az idő vas foga, ennél fogva biztonságosabb őket használtan beszerezni.
-
endruboy1
senior tag
válasz
b.timike #32579 üzenetére
Nem nagyon. De a 2000-et se a mai internetes világban.
Összehasonlítás képen mondom, hogy az olcsó kínai ZTE telefonomban négyszer ennyi RAM van és így se annyira fürge (bár relatíve nem lassú). Egy mai belépő szintű kizárólag internetezős gépnek amin XP fut minimum 1GB memória kell, 512 MB-al még talán elzötyög... de 128 MB-al ami neked van... (Vistával/Win7-el ez a minimum 2GB).Ez a géped valszeg annyira régi hogy még SDR DRAM kell bele, ami nagyon ritka, drága és ráadásul nagyon típus függő hogy épp megeszi-e a géped. Szóval én azt javasolnám hogy új gép... vagy ha nem új, akkor is lehet már 50 körül használtan internetezésre megfelelő gépeket kapni.
Pontos típust az alján egy címkére írva találod.
-
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
válasz
DonThomasino #32573 üzenetére
Aha hát eléggé vicces. Ha engem kérdezel én leszednék pl. torrentről egy eredeti Home Editiont amibe integrálva vannak a legutóbbi frissítések is mert ami neked van a CD-n gondolom jó régi szóval el fog majd kerregni egy ideig a Win update
.
Am ha maradsz ennél, akkor sztem annyi hogy berakod az első lemezt és majd u.úgy kérni fogja a megfelelő lemezeket telepítésnél.
Szerk.: Most hogy végig gondoltam lehet tényleg a recovery lemezzel kellene kezdened ha ragaszkodsz az eredeti állapothoz... -
endruboy1
senior tag
válasz
DonThomasino #32571 üzenetére
Nem teljesen értem hogy miért van neked 3 XP lemezed. Azok más-más nyelvűek nem? Az XP elfér egy CD-n, szóval csak egy lemezre lesz szükséged...
Notebookon ugyan úgy kell telepíteni mint PC-n, csak a kódot majd amikor kéri az aljáról írd be neki. -
endruboy1
senior tag
válasz
DonThomasino #32569 üzenetére
De ha az újratelepítés a célod minek a boot recovery?
Fogod, berakod a megfelelő XP installert (persze boot sorrendet előtte cd-re állítod a BIOS-ban) és megy is a cucc. Telepítettél már OS-t? Mert ha egyáltalán nem, javaslom nézz utána a neten hogy hogyan kell.
(természetesen előtte ments le a C meghajtódról minden adatot, mert a programokkal együtt azok is törlődni fognak)Egyébként az van hogy berakod az XP installer CD-t, formázod a C meghajtót majd beadod neki hogy települjön oda és kb nincs más dolgod... de XP-t rég raktam fel, azért mondom keress rá góglin hogy mire számíts nehogy elronts valamit.
-
endruboy1
senior tag
válasz
DonThomasino #32566 üzenetére
A gép alján kell lennie a matricának amin rajta van a kódod és hogy melyik XP verzióhoz van (Home, Professional, stb.). Az ennek megfelelő Windowst kell telepítened, hogy elfogadja a kódodat.
Az előrre telepített abban más hogy ált.ban felrakják neked a drivereket hozzá és még egy csomó hasztalan programot amik aztán feleslegesen foglalják az erőforrásokat.
Viszont a drivereket majd nehogy az ezer éves cd-ről rakd fel. Innen szedd le a legfrissebbeket. -
endruboy1
senior tag
válasz
LaptopSystem #32523 üzenetére
Akkor próbáld meg ezt az automatikus driver keresést futtatni.
-
endruboy1
senior tag
válasz
LaptopSystem #32519 üzenetére
Szerintem ez.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Studiossrác #32513 üzenetére
Nem használok egyáltalán Linuxot, szóval csak tippelni tudok. Szerintem ott lehet a bibi, hogy a Linux nem NTFS fájlrendszert használ és ez vhogy nem tetszik a Win telepítőnek. Szóval ha nem dual bootban kellene a Linux is megmaradjon, akkor előbb valamilyen bootolható formázó programmal le kellene az egészet gyalulni NTFS-re és úgy megpróbálni. De ez csak tipp.
Ja és ne autocrackes Windowsokkal, hanem eredeti példányokkal próbálkozz.
ITT van segédlet amúgy a művelethez. -
endruboy1
senior tag
válasz
rayoliviero #32454 üzenetére
Akkor viszont nem értem a kérdést. Így látatlanba senki se fogja tudni megmondani hogy mitől van a kékhalál. Ehhez minimum egy hiba kód kell, hogy mivel száll el. De ha biztosra veszi a hardveres hibát és garanciális akkor miért nem viszi szervizbe?
-
endruboy1
senior tag
válasz
rayoliviero #32451 üzenetére
Okozhatja pl driver hiba is. Felteheti ezt a progit és megnézheti, hogy milyen hiba kódot ír ki kékhalálkor. Aztán erre a kódra gógli és kideül valszeg. Persze célszerű mindezt csökkentett módban tenni.
-
endruboy1
senior tag
válasz
kaligula #32448 üzenetére
Pontosan azt írtad le hogy mit jelent az ha valami szimulál valamit. Írtam, hogy ettől nem lesz lassabb. Szimulálja, ugyanis nem fogja folyton a rendszer orrára kötni, hogy "hé te adj már nekem több memóriát", hanem 32 bites módban fog futni, maga sem vesz tudomást róla hogy 64 bites volna. Ha nem lenne képes erre, nem futna egyáltalán rajta a 32-bites OS.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Blackraven #32443 üzenetére
Az i5 egy 64 bites cpu, így mikor 32 bites rendszer fut felette, akkor ő "szimulálja" hogy 32 bites. Ez még önmagában olyan észrevehető lassulást nem eredményez. Első sorban az számít, hogy hány GB RAM-od van. 4GB-nál már érdemes 64 bites rendszert használni.
-
-
endruboy1
senior tag
válasz
rgeorge #32430 üzenetére
Olvass utána, hogy hogyan is működik egy ilyen akku. Én meggyőzhető vagyok egyébként, de úgy gondolom hogy az ilyen összetett fizikai-kémiai folyamatoknál kizárt dolog a tökéletesség, pláne hosszú távon. Ez nem olyan mint mondjuk egy processzor hogy csak nagyon ritkán megy tönkre ha érted mire próbálok célozni...
Vagy itt van angolul részletesebben ha érdekel. -
endruboy1
senior tag
Rakd fel a BatteryBar nevű progit ezzel folyton látod az akku adatait, meg a konkrét merülési arányt is.
-
endruboy1
senior tag
válasz
kendeee #32390 üzenetére
Nem, csak tudod meggyőződésem hogy ő nem is igazán próbált széles képernyőn dolgozni. És az olyanokat akik az újat vagy mást egyből, meredeken elutasítják nem tudom megérteni. Szakmai ártalom, ez van
.
Egyébként nekem teljesen mind1, ha neki olyan képernyő kell akkor vegyen egy PIII-as, 5-6 éves lapost aztán el lesz vele mint a befőtt.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Blackraven #32312 üzenetére
Nem hiszem, hogy a noti hangkimenetével lenne a gond. Próbálj beledugni egy fülhallgatót és nézd meg azzal jó-e. Szerintem inkább a mélynyomó csatlakozójánál törhetett meg a kábel vagy a mélynyomóban. Így is úgy is szerintem vidd be a szervizbe és mondd hogy ilyen volt
. Elég rendes esély van rá hogy elhiszik neked, hisz csak pár napos.
-
endruboy1
senior tag
válasz
tothir #32285 üzenetére
Az kérem azért van, mert minden jel szerint egy autocrackes kalóz Wint raktál fel amik az újabb notikon egyre gyakrabban szeretnek nem elindulni. Telepünek, ám első indulásnál amikor gondolom futna a crackelés, nem fut és besz*rik. Különben sem értem ezt a kalóz Win dolgot, mire jó? Ha annyira nem akarod megvenni felteszel egy teljesen originalt és azt is egy mozdulat törni.
-
endruboy1
senior tag
válasz
cintula187 #32278 üzenetére
Azok kimenetek.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Nagynozi #32266 üzenetére
Ez a lassulás csak Office alatt jön elő? Milyen Officet használ? Javaslom hogy maradjon meg a 2003-as verziónál, az újabbak több erőforrást zabálnak.
48% mialatt meg van(nak) nyitva a program(ok)? Nem kell ehhez Everest, a feladatkezelő bőven ellátja ezt a feladatot.
Hőmérsékletek rendben... egy HDD tesztet lehet hogy kéne futtatni hogy nincsenek-e bad sectorok. -
endruboy1
senior tag
válasz
Nagynozi #32263 üzenetére
Faternak itt is hasonló gépe van. Neki 256 MB RAM volt és mióta beletettem még 256-ot megveszekedett gyors lett
. Nézd meg feladatkezelőben hogy mennyi RAM-ot fogyaszt amikor belassul. Nyilván sokat segítene egyébként a több RAM, de ha egyidejűleg csak egy kisebb program fut akkor az 512 is elégséges szokott lenni XP alá.
Lehet, hogy kifújhatnád a szellőző rendszert mert ha sok por van benne túlmelegszik a CPU és az is lassulással jár.
A vírusirtók is nagyon tudják lassítani ezeket a régiségeket, abból is érdemes kis erőforrás igényűt használni.By the way az 5 megás doksi az nem kicsi.
-
endruboy1
senior tag
Tud valaki olyan progit ajánlani ami monitorozza a rendszer hőmérsékletét illetve kihasználtságát? Olyan kéne amivel vissza is lehet nézni akár 1-2órával is és ilyen diagramon ábrázolni tudja esetleg. Nézegettem a neten de valahogy egyik sem olyan ami nekem kéne.
-
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
válasz
samuki #32219 üzenetére
Milyen kettőt írt ki? A 90-100 Fahrenheit körüli érték az csak harmincakárhány Celsius foknak felel ám meg. Azért az nem mind1
. Én a mondó vagyok hogy csak ez lehet itt a félreértés oka
.
Vizsgáld meg ezt.Egyébként milyen VGA-ról van szó? Csak mert ha Ati vagy Nvidia akkor jobb lenne a saját programjukkal csekkolni a hőmérsékletet, hátha az nem esik ilyen hibába.
-
endruboy1
senior tag
válasz
samuki #32212 üzenetére
Nem lehet hogy Fahrenheitben jelzi ki valójában csak a mérő program azt hiszi Celsius? Úgy ha jól számolom az a 90F = 32C.
De egyébként ha hagyod kikapcsolt állapotban "hűlni" egy-két óráig, majd bekapcsolod, leméred és egyből 90-et mutat, az még inkább alátámasztaná ezt a feltevésemet
.
-
endruboy1
senior tag
válasz
mokus1 #32198 üzenetére
Gondolom a legfrissebb VGA drájver van fenn. Szerintem ez akkor is játék hiba, sajnos egyre szarabbul írják meg PC-re a nagy címeket is. Ezeket valszeg már csak portolják konzolról és nem optimalizálnak rendesen. Ha olvasol a neten véleményeket róluk, láthatod hogy van akinek a fullos i7-es gépén is beakadnak.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Andiciculi #32196 üzenetére
Hát a monitor natív felbontásán(ami nem túl nagy) elképzelhető, hogy maximum(!) medium beállításokkal elfutnak a korszerű gémek. De eléggé necces. Ha mindenképp gémer notit akarsz olcsón akkor nézd meg az Aldi által forgalmazott Mediont 160-ért, azon vígan futkorásznak. Sajnos ennél olcsóbban nehéz gémer noteszt találni, de írj a Notebook vásárlós topicba és biztos ajánlanak neked valamit 130-ért is.
-
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
válasz
rgeorge #32187 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de itt most azt hiszem az volt a kérdés, hogy látja-e az OS. Egyébként trükkökkel (pl. PAE) a 32 bites OS is meg tudja oldani a teljes 4GB kezelését maradéktalanul (legfeljebb lassabban). Különben olyan 3,12 GB amit stabilan kihasznál. Aki 32 biteset használ annak eleve ennél nem is kell sokszor több
.
Én is 64 bit párti vagyok, csak azért ha egy 4GB-os laposhoz 32 bites rendszert adnak az látni fogja attól mind a 4GB-ot. -
endruboy1
senior tag
válasz
JoolsNOS #32185 üzenetére
Hát ha nekem nem hiszel itt egy régebbi cikk helyből, hirtelen csak ezt találtam... de szerintem bárhol utána olvashatsz a 32 bites oprendszerek, azok közül is a Windowsok, akkor is 4GB memóriát fognak tudni kezelni
.
"A 32 bites processzor - pontosabban a 32 bites Windows XP - maximum 4GB memóriaterületet tud megcímezni. "
-
endruboy1
senior tag
válasz
stillness #32137 üzenetére
Így látatlanban két lehetőség van:
1, a gyártónak egyszerűbb a processzort kicserélnie egy régebbi modellben, így új modellt "kihozni" mint ha az egész gyártósort át kéne variálni a VGA cserére is.
2, A notesz alaplapja nem támogatja a 2 grafikus kártya közötti váltást. Ezt nem tudom, utána kéne nézni. -
endruboy1
senior tag
válasz
kendeee #32129 üzenetére
Szerintem a gyárban csak azt tesztelik, hogy biztosan tönkremenjen x időn belül
.
A viccet félretéve én azért nem bíznék benne, hogy tesztelik minden féle körülmény között, mert ha megnézed bele szokták írni a kézikönyvbe vagy akárhová hogy ne tedd ki magas hőmérsékletnek.
De ahogy írtad is, ez megszokás kérdése... -
endruboy1
senior tag
válasz
rgeorge #32127 üzenetére
Itt ugye pont az ellenkezőjéről van szó, azaz hogy mi van ha hosszabb ideig nincs használva a gép, de azért leszűrhetőek infók: LINK
Aztán itt van még két forrás ami szintén megerősíti amit írtam gyors gógli után...
LINK
LINKVagyis ha több hónapig benn hagyod az akkut az árt neki, mivel szüksége van egy kis "mozgatásra", azaz egy merítésre, különben a kis kristályok megmakacsolják magukat
.
Természetesen ellentmondó infók is keringenek ezzel kapcsolatban a neten, de az biztosan állítható, hogy ha kiveszed az akkut miután feltöltötted(!) (és nem hagyod hogy magától lemerüljön hanem még az előtt használatba veszed újra) azzal nem ártasz neki. -
endruboy1
senior tag
válasz
GaborGh #32079 üzenetére
Ez nem így van, az akku folyamatosan veszít a töltöttségéből akkor is ha nincs használatban. Ezt csepptöltéssel folyamatosan ellensúlyozza a noti.
Ezen felül az állandó meleg is árt az akkunak ami a folyamatos használatból ered. Természetesen a melegedés normál használat mellett sem tesz jót az akkunak, de ha hálóról megy a gép akkor ez elkerülhető és ezért célszerű is elkerülni.
Persze ha létszükséglet a szünetmentes üzem, akkor benne lehet hagyni. -
endruboy1
senior tag
Üdv!
Mivel nem nagyon vágom a régebbi notebookos platformokat gondoltam hozzátok fordulok.
Szóval lenne itt egy Toshiba L40-12x típusú noti még régi, Core Duo (asszem Celeron) processzorral. Memóriát szeretnék benne bővíteni. Jeleneleg 2x512 MB van benne és 2x1 GB-ot raknék, mivel 2 GB a plafon amit még támogat. A kérdés pedig az, hogy támogatja egyáltalán ez a cucc a dual channel memória kezelést? Szóval érdemes olyan RAM-okat néznem amik mennek párban vagy tök mind1?Sajna nem tudom megnézni Aidával ezt az infót róla mert a gép nem az enyém, az egész dolog karácsonyi "meglepi" lenne. Előre is köszi a helpet!
-
endruboy1
senior tag
Szerintem megoldódik egy BIOS updatel. De veszteni semmiképp nem vesztesz rajta. Az én Aceremen csak annyi egy ilyen update hogy onnét a support oldalról amit linkeltél lekapod a legújabbat, futtatod a win telepítőt, újraindít magától és már fenn is van. Illetve nálam átállítja olyankor mindig az AHCI módot és attól nem bootol be a Winfos, de azt egy mozdulat visszaállítani BIOS-ban.
-
endruboy1
senior tag
A Catalyst software suit és az Nvidia féle telepítő is automatikusan eltávolítja a régi drivert és felteszi az újat. Sőt legtöbbször újraindításra sincs szükség, de ha van azt is jelzik a szoftverek. Más kérdés hogy új display driver felrakása után érdemes lehet akkor is újraindítani.
No de eltávolítani a régi drivert? Én ezt nem is értem mindenki honnan szedi. Még a Windows is felismeri a frissebb verziójú drivert és automatikusan cseréli telepítésnél. -
endruboy1
senior tag
válasz
szombatitomi #31612 üzenetére
És egyébként eredeti MSDNAA Win7-el próbálkoztál? Mart az autocrackes Wineket nem minden noti szereti mint az felmerül egy másik topicban az imént.
-
endruboy1
senior tag
válasz
szombatitomi #31610 üzenetére
Pedig akkor kizárásos alapon csakis hardveres lehet a dolog. Ha BIOS-ban minden beállítást kipróbáltál persze. Ha a napokban vetted akkor tán ki is cseréltetheted... nem tudom hogyan megy ez a bolti csere dolog de úgy rémlik 1-2 nap elteltével még a boltba beviszed akkor kicserélik.
Vagy esetleg még kipróbálhatsz egy másik oprendszert hogy megy-e, mondjuk XP-t javasolnék. És ha az hibátlanul megy akkor tán egy BIOS frissítést nyomni és utána újból a Win7-et. De ezek már tényleg random tippek.
-
endruboy1
senior tag
válasz
szombatitomi #31608 üzenetére
Másik telepítő lemezzel újrahúzni?
-
endruboy1
senior tag
válasz
szombatitomi #31606 üzenetére
Nincs sok ötletem, esetleg megpróbálkoznék egy live Linux disztrót elindítani rajta hogy nem-e hardver hiba.
-
-
endruboy1
senior tag
Valamit szarul jelez ki a programod. Vedd ki az akkut és nézd meg mi van ráírva, valójában mekkora a kapacitása. Az hogy elhasználódás 0% pl. egész biztosan rossz érték. Egy másfél éves agyonkímélt akkunak is 10% minimum.
Ha "elfogy" a kapacitás az azt jelenti hogy tönkrement az akku szóval igen, vehetsz újat. -
endruboy1
senior tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 4741G notebookom van i5 430M processzorral és 1GB-os, GeForce GT330M VGA-val.
Az érdekelne hogy vajon ez a VGA rávehető az Optimus támogatására? Azért kérdezem mert eddig azt hittem az alaplapom eleve nem támogatja ezt, viszont most felnéztem az Acer support oldalára és ott feltűntek olyan BIOS verziók amik engedélyezik pl a GT430M számára az Optimust. Viszont a legfrissebb BIOS verzióhoz nincs részletezve hogy tul. képpen mit is csinál. Tehát elméletileg lehetséges-e hogy menni fog ezzel a VGA-val is?
Vagy ha nem az Optimus akkor az lehetséges-e hogy az új BIOS telepítése után legalább manuálisan váltani tudjak a CPU-ba integrált és a GeForce között (jelenleg nem is látom a CPU integráltját)?Most nem otthonról írok így nem tudom egyből kipróbálni, de nagyon izgat a dolog azért kérdezem
.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest